Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Maantee põlema!

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Vastus teemale \'Maantee põlema!\'

Algselt postitas ek

Algselt postitas lorenzo

sorri, et norra sinna ritta panin, aga selle rea ütlemisel ei mõelnud ma seda, et nad kas on või ei ole euroopa liidus, vaid mõtlesin seda, et nad on meiega suht sarnases kliimas. midagi pole teha kui üks räägib aiast ja teine aia august.
    Kliima võib sarnane olla aga antud juhul see suurt midagi ei loe. Eestis tuleb kruusa 100 km kauguselt tee ehituseks kohale vedada samas kui Soomes paned kivipurustustehase püsti ja sama pinnas mida õgvendadakse saab samas kohas pinnasekatteks. Küllap selle pärast ongi Soomes-Norras ka paremad aluspinnad, kestvamad teed ja samas tee-ehitus ka odavam (kui tööliste palgad välja arvata)
    ma ei saa aru milles probleem, kui euroopa liit rahastaks meil teedeehitust? saab ju kaasata eksperdid, kes tootaks välja parima lahenduse meie teedeehituseks. saksamaal olen näinud, et pannakse betoon aluseks, miks ei või seda meil teha.
    Catalunya is not Spain!

Kommentaar

Algselt postitas rohelineKonn

10 miljardit selle eest, et mingid vennad saaks 15 min kiiremini tartusse on tõesti hea investeering. mina küll ei näe eestis sellist segmenti ühiskonnast, kellele see 15 minutit elulise tähtsusega oleks. hulgifirmad palkavad mõne autojuhi rohkem ja mina jõuan otepääl õlle avada 15 minutit hiljem. elab vast ehk üle.

populism ahju!
      Elulise tähtsusega - päris huvitavat väljendit kasutasid kuna 4 sõidurea peamine põhjus on justnimelt suur õnnetuste ja hukkunute arv. Sa võid kasvõi 50\'ga sõidutee ääres sõita ja ikkagi leiab keegi kes siiski peab seda 15 minutit \"eluliselt tähtsaks\" sulle 150km/h otsa sõita. 4 sõidurida aitaks selliseid olukordi kordades vähendada.
      Ohutuma liikluse faktori kõrvale jättes võiks kokku arvutada palju arvestuslikult raha kokku hoitakse kui iga Tartu ja tagasi sõiduga saaks ühe tunni kokku hoida (reaalne võit tuleks 15 min asemel ühe otsa pealt kindlasti vähemalt 30 minutit olenevalt sõidustiilist).
      Liikustihedus pidavat ~7500 autot päevas olema ning keskmine palk Eestis oli vist ~8500.- (tegelikult peaks aluseks olema Tallinna-Tartu keskmine palk kui peamiselt sellel trassil liiklejad)

Lorenzole - ma ei ole selle vastu et raha teede ehitusse läheb aga kui leitakse mõni tähtsam valdkond siis minu meelest ei ole teede olukord maanteedel nii hirmus nagu siin räägitakse.
      Sellel suvel Tartu mnt. üks osa tehti betoonpõhja (ja vist ka mingi võrgu) peale, asi areneb tasapisi.

Kommentaar

Algselt postitas mikk

Aga kuhugi tuleb see euroraha ju panna. Tee-ehitus on ju suht konkreetne asi, seda on lihtne taotleda ja lihtne mõõta. Hispaanlased seda tegid ja nüüd on neil maailma parimad teed. Kõrval Portugaalssed otustasid inimresursside, koolituse ja muu huinamuina peale. Nüüd vaatavad üksteisele otsa - kuhu me selle raha pnaime, miks me ikka kõige vaesemad oleme.

Norra teed on okei. Kitsad ja käänulised, kuid mõnus sõita ja tasased. Kliima taha pugemine, on lihtsalt mõnus ettekäääne. Tõsi, kui keegi ütleks, et Tartu maantee ja Saaremaa silla asemel pandaks seller aha raudteesse, et reisirongid saaksid hakata 200 kilti tunnis sõitma, siis ise eelistaks ehk seda.
        väike täpsustus- ka portugaallased on nüüd asjale pihta saanud ja hetkel käivad päris suuremahulised teedeehitused ja just euroopa liidu rahadega toimub rahastamine, sest riik ise ei suudaks seda küll teha.
        ja mittepooldajatele- ma ei räägi ju siin foorumis hetkel riigi rahastamisest, vaid ikkagi euroopa liidu rahastamisest. pealegi on euroopa liit vägagi nõus rahastama mis puudutab infrastruktuuri- maanteid, lennujaamu jne..
        Catalunya is not Spain!

Kommentaar

Rääkides tee-ehitusest ja aluspõhjast. Ehitage jah kiirtee sohu. Turbast vist aluspõhjas ei tee. Raudtee, muuseas, tuleks 10 korda, mitte protsenti, aga korda odavam. Jama on muidugi see, et elanike asustustihedus ei kannata välja rongiliiklust. Samas kui oleks autovagunid nagu Soomes või siis parkimisvõimalus ütleme Tartu raudteejaama juures.

Õnnetustest. Suurim osa õnnetustest on Tartu maanteel teelt väljasõidud. Võite nüüd pakkuda, et kas juhitavuse kaotusest suurenenud õnnetuste arv suureneb kiiruse märgatava kasvu juures või mitte.

Egonile ütleks, et maantee-amet on raha lugenud. Ka üldise kokkuhoiu mõttes. Samuti liiklustihedust. Pole mõtet numbreid panna kui need on täiesti huupi pakkumised.

“The state of our pitch wouldn’t have affected Liverpool — with their game the ball is in the air most of the time.”
          The Special One

Kommentaar

lorenzo, ma pidasin rohkem seda silmas, et Ferraridega sõitmise võimalus nüüd küll kuskilt otsast pädev argument ei ole tee ehitamiseks .

Pealegi ei ole mõtet jahuda mingist paremast teekattest - küsimus pole ju selles, kui kiiresti, vaid kui ohutult saab sõita. Allkirjagi andsin eeskätt lootuses, et see midagigi liikuma paneb. Ses ohutumat teed on vaja - olen viimase viie-kuue aasta jooksul pidevalt Tartu vahet liikudes selle tee peal nii palju napikaid näinud ja isegi üle elanud, et tõesti aitab. Hea veel, et ise roolis pole istunud, muidu oleks vist juba ammu hallid juuksed peas. 185 kilti neljarealist oleks siiski mõttetu, pigem teha korralike laiendustega tee, nn \"kolmerealine\" - ja need 90-kraadised kurvid ka vähe sirgemaks ajada. Samuti ei tasuks tegeleda mingite Mäo ümbersõitudega - millal seal või mõnes muus asulas viimati mõni laks oli? Paugud juhtuvad ikka asulate vahel, kui kiirus üles tallatakse ja möödasõitudeks läheb. Aga ehkki populismi on praeguses üleskutses tõesti omajagu, ei maksa selle taga olevat mõistlikku ideed ära kaotada.

Ja tegelikult muidugi tuleks suurem rull suunata Tallinna liiklusskeemi normaalsesse lahendamisse. Praegu läheb Ülemiste ristis nii palju aega, et seda ei tee maantee peal isegi Ferrariga tagasi. Suur hulk juhte on sealt bardakist pääsedes a) närvilised või b) tunnevad kergendust - nii või teisiti on lõpptulemus see, et kukutakse lahmama.

edit pärast Jaani kommentaari: sirgem tee aitab ka väljasõitude vähenemisele kaasa, not?
            armastan ma headust üle kõige vihkan lolle

Kommentaar

nojah, samas kui küsida eestit külastanud välismaalastelt teeolude kohta meil, siis on ju teada, mida kurdetakse. ka korralik teekate, mis pole auklik ega rööpas jne aitab kaasa liiklusohtusele

se ferrari näide oli siiski lihtsalt kujundlik näide, ma ei mõtlegi, et rahvas meil nüüd ootab, et saaks lõpuks ka ferrarisid osta ja kimama siin hakata. aga nii mõnigi autoomanik on kurtnud, et pole mõtet kallist autot osta, sest teed lihtsalt lõhuvad auto ära. on keegi vastu sellele?
              Catalunya is not Spain!

Kommentaar

Algselt postitas lorenzo
                ma ei saa aru milles probleem, kui euroopa liit rahastaks meil teedeehitust?
                euroopa liit ei anna meile tänasega eraldatule lisaks mitte midagi (küsimus on selles, et kas me suudame seda täies mahus kasutada). seetõttu taandub kogu küsimus valikutele. kui leitakse, et tee tuleb ehitada - tuleb seda paratamatult teha teiste teede ehituse/remondi arvelt.

Kommentaar

Algselt postitas rohelineKonn

Algselt postitas Scooter
                  No krt nii ikka ei saa. Amority peab praegu juba poole tee peal õlle lahti tegema sinusuguste pärast!
                  no põhimõttelsielt võiks amority ka rongiga minna ja juba balti jaamas kärsa täis tõmmata.
                  fck mis rongiga? saage aru me vajame normaalset teed kus rekkadest saaks ohutult mööda vurada ilma, et sa tõmbleksid asja eest teist taga. Norras on võimatu ehitada kiirteed lakke. Bergeni vahel on tasane peaaegu Gol\'ini või õigemini pool Gol\'i ja Oslo vahelisest teest. Peale seda läheb tee juba platoo peale kus talvel on see enamasti juba suletud. Saab vaid ringiga ülevalt või alt siis mööda rannikut. Kuna kaljusse on suht raske raiuda teed ning mis on samamoodi ka kulukas siis 2 realine tee \"raiumine\" kaljunõlvale maksab umbes samapalju kui 6 realise tee tegemine tasasele pinnasele.
                  Saksas jällegi valavad kiirteede alla betoonvalu mille peale asfalt tuleb. Kõik tuleb teha korralikult, mitte ligadilogadi. Minuteada on Saksas u 20% kiirteede liiklustihedusest alla 10.000 auto ja 5% alla 5000 auto. Samas on lõike kus see arv küündib üle 100.000.

Lisaks! Mis te arvate, et kui meil on 4 realine tee kasvõi Paideni siis jääb liiklustihedus ikka 6000 kanti? Oh ei ahvid, see arv suureneb vähemalt 2 kuni 3 korda kuniks meil see tee üldse valmis saaks.

Riik petab samuti meid kes me maksame makse. Eelarvest ettenähtud summad tee-remondile pannakse hoopis teiste projektide alla kuid who cares.. nemad ju remondivad meie fucking raha eest oma saane. Kui minu autode veermike remonte maksaksite teie kinni siis uskuge mind, ma ei hädaldaks üldse. Ja Tallinnast Tartusse sõidaks rongiga. Aamen.

Kommentaar

Algselt postitas Jaan

Algselt postitas amority

Jaan mine perse ega me sinu rahakotist seda võta. Liiklustihedus on suurem kui ettenähtud, seega ON meil suuremat teed vaja. Kui sa tahad mingisugust muud asja selle eest siis seisa ise enda eest välja mitte ära inise siin mõttetutel teemadel. Öäk.
                    Sa avad Pandora laeka. Mis on ette nähtud liiklustihedus, ah? Oskad mulle öelda liiklustiheduse nt. Paidest Tartuni. Soovitavalt võrdluses \"ette nähtuga\".

Võetakse küll minu rahakotist. Tee-ehituse hiigelsummad tähendavad vähem kulutusi politseile ja päästeametile ehk minu isiklikule julgeolekule. Samuti läheb meditsiin veel rohkem metsa. Võimalik, et tõstetakse kaudseid makse, mida otseste maksude vähendamise tõttu niikuinii tehakse kogu aeg.

Ja kasva suureks - kui vaielda tahad, hoia roppused ja isiklikud solvangud oma ema jaoks.
                    Ema ma ei solva kunagi ega ropenda tema kuuldes. Ära hädalda. Päästeamet ei saa mitte munnigi, samamoodi ei saa seda ka AS Eesti Politsei. Ära kakerda täis peaga vanalinnas ning julgeoleku risk langeb miinimumini, enne võib lind pähe sittuda. Meditsiin? Hui. Vaata palju Haigekassa bossid palka saavad... ei tea kas tasub vireleda? Poliitkute palga kärpimine annaks meile 5 aasta peale kokku korraliku \"kiirendusraja\", palkade näol ainuüksi Riigikogus saaksime vähemalt 59 milli 5 aasta peale kokku + kõiksugu nõunike ja riigi palgal olevate isikute poolt vähemalt 300 milli...

Vaadake dokumente:
                    http://www.mnt.ee/atp/failid/2003loendustabel.pdf - tagantpoolt 3 leht
                    http://www.mnt.ee/atp/failid/Liiklusloendus_2004.pdf - tagumine leht

http://www.mnt.ee/atp/failid/Liiklusloendus_2004.pdf

Ja nüüd lugege ka riigiteatajat vähe.

Ja siis, Jaan poiss, mokk maha Kui tee ükskord valms saab oleme otsast otsani kriitilise piiri ületanud.

Kommentaar

Algselt postitas SleepWalking

Algselt postitas lorenzo
                      ma ei saa aru milles probleem, kui euroopa liit rahastaks meil teedeehitust?
                      euroopa liit ei anna meile tänasega eraldatule lisaks mitte midagi (küsimus on selles, et kas me suudame seda täies mahus kasutada). seetõttu taandub kogu küsimus valikutele. kui leitakse, et tee tuleb ehitada - tuleb seda paratamatult teha teiste teede ehituse/remondi arvelt.
                      millele tugineb sinu arvamus? ma küll kahtlen selles, et EU ei annaks meile teedeehituseks rahasid.
                      Catalunya is not Spain!

Kommentaar

Algselt postitas amority

Vaata palju Haigekassa bossid palka saavad... ei tea kas tasub vireleda?
                        Haigekassa näol on tegemist ühe paremini juhitud avaliku sektori asutusega eestis. nii suurt rahahulka juhtivate inimeste palga pealt kokku hoidmine oleks vastutustundetu.

pigem tuleks SW-, mcnamara- ja minusugused mõttetud vennad lahti lasta ja rohkem häid juhte palgata.
                        «Kuule, konn, kas vesi on soe?»
                        «Mina istun siin, muide, nagu konn, aga mitte nagu termomeeter!»

Kommentaar

Algselt postitas lorenzo
                          millele tugineb sinu arvamus? ma küll kahtlen selles, et EU ei annaks meile teedeehituseks rahasid.
                          el annab meile raha aga me vähemalt planeerimise ja eelarvestamise faasis planeerime juba täna 100% abirahadest teedesse, mida meil el\'ist võimalik saada on. reaalne kasutamine on küll midagi muud kuid see pole hetkel tähtis. oluline on see, et kui me hakkaks ehitama 4-realist tartusse - saaksime me teha seda ainult täna juba betooni planeeritud (abi)rahade ümberjagamise teel ehk sisuliselt muude projektide arvelt.

Kommentaar

Algselt postitas SleepWalking

Algselt postitas lorenzo
                            el annab meile raha aga me vähemalt planeerimise ja eelarvestamise faasis planeerime juba täna 100% abirahadest teedesse, mida meil el\'ist võimalik saada on. reaalne kasutamine on küll midagi muud kuid see pole hetkel tähtis. oluline on see, et kui me hakkaks ehitama 4-realist tartusse - saaksime me teha seda ainult täna juba betooni planeeritud (abi)rahade ümberjagamise teel ehk sisuliselt muude projektide arvelt.
                            nagu ma su jutust aru saan, siis ikkagi el ei anna meile miskipärast raha mida me vajame. kus siis on mööda pandud?
                            Catalunya is not Spain!

Kommentaar

Algselt postitas lorenzo
                              kus siis on mööda pandud?
                              nende peades, kes tahtsid hästi ruttu tartu mnt neljarealiseks ehitada
                              Jack of all trades, Master of nuns

Kommentaar

Algselt postitas Jaan

Algselt postitas amority

Jaan mine perse ega me sinu rahakotist seda võta. Liiklustihedus on suurem kui ettenähtud, seega ON meil suuremat teed vaja. Kui sa tahad mingisugust muud asja selle eest siis seisa ise enda eest välja mitte ära inise siin mõttetutel teemadel. Öäk.
                                Sa avad Pandora laeka. Mis on ette nähtud liiklustihedus, ah? Oskad mulle öelda liiklustiheduse nt. Paidest Tartuni. Soovitavalt võrdluses \"ette nähtuga\".

Võetakse küll minu rahakotist. Tee-ehituse hiigelsummad tähendavad vähem kulutusi politseile ja päästeametile ehk minu isiklikule julgeolekule. Samuti läheb meditsiin veel rohkem metsa. Võimalik, et tõstetakse kaudseid makse, mida otseste maksude vähendamise tõttu niikuinii tehakse kogu aeg.

Ja kasva suureks - kui vaielda tahad, hoia roppused ja isiklikud solvangud oma ema jaoks.
                                Mina aga olen aru saanud, et see Pandora laegas eelkõige püsikulude osas. A la, et kui oled pensionäridele 500 krooni hääleosturaha lubanud, siis seda enam tagasi ei keera. Jäädki maksma, igavesest ajast igavesti. Ühekordsete suurkulutustega(Kunstimuuseum nt) on aga nii, et 10 aastat vaidled, siis köhid raha välja ja asi ühelpool.
                                Mis puutub aga päästemaeti või politsei plaku,l siis poliitkute lemmikringmäng - päästeametil ei saa tõsta, sest vaadake meil on ka õpetajad, õpetajatel ei saa tõsta, sest vaadake meil on ka arstid, arstidel ei saa tõsta, sest vaadake meil on ka...
                                Y R A

Kommentaar

Working...
                                X