320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

FC Barcelona

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    noh, mingil määral pandi enam-vähem ilus punkt hooajale. muidugi et siis nüüd Murcial kohe 3 kolli lasti lüüa. aga vähemalt ise löödi rohkem
    Catalunya is not Spain!

    Kommentaar


      Algselt postitas Aronbot Vaata postitust

      Barca võiks juba oma võidulaine taas kätte saada..
      See et nad ManUtd ' d ei suutnud võita oli loomulik, sest tugevam jääbki peale tavaliselt.
      Oled uhke ManU mängudega poolfinaalis? Edu edaspidiseks siis...

      Aga võidulaineks on praegusel Barcal rohke vaja, kui lihtsalt head vormi. Tuleb hakata uut meeskonda ehitama...suurem osa praeguseid põhitegijaid lahkuvad ja ega siin midagi nutta ple - meestel ple motivatsiooni, suhtumist vms.

      Kommentaar


        just need mehed, kes sellest kuldsest 2004-2006 seltskonnast alles on, paistavad vaevlevat moti puuduses.

        aga sellest manu mängust ärge siia rääkima küll tulge... see meeskond koos oma peatreeneriga pasandas end ikka täiega täis
        FC Barcelona kui institutsioon oli perioodil 06.2010-06.2015 rahajanus korralageduse küüsis, mille ekstreemse kronoloogia leiad harimise mõttes siit: http://lucasammr.com/2015/01/29/from-throne-to-gutter/

        Visca el Barca! Visca el Barca! Visca el Barca! Visca el Barca! Visca el Barca! Visca el Barca! Visca el Barca!

        Kommentaar


          Ikkagi on jama see, et Frank minema kupatati. No läks paar hooaega kehvasti, mis siis? Tulevad jälle head ajad ju tagasi. Fergie pole kah igal hooajal hiilanud, ManU aga hetkel jälle suurte poiste mängus tagasi. Varsti olete nagu Real, kes vallandab treeneri isegi liigavõidu puhul
          Maailmameistrid!!

          Kommentaar


            Vaevalt see Rijkaard ainult sellepärast vallandati, et kaks hooaega nihu läks.
            Kui vastas meeskonna treener ütleb et Barcelona vastu on kerge mängida, sest nad mängivad koguaeg samamoodi on midagi ikka treeneril viga, kes ei suuda uusi taktikaid vms välja mõelda..

            Kommentaar


              Algselt postitas kalmaar Vaata postitust
              Ikkagi on jama see, et Frank minema kupatati. No läks paar hooaega kehvasti, mis siis? Tulevad jälle head ajad ju tagasi. Fergie pole kah igal hooajal hiilanud, ManU aga hetkel jälle suurte poiste mängus tagasi. Varsti olete nagu Real, kes vallandab treeneri isegi liigavõidu puhul
              Ma arvan, et tuleks lahti saada meestest, kes enam ei taha mängida Barcas hingega(neid kahjuks tundub, et päris palju) ja arvan, et uue meeskonna loomiseks sobib ikka uus treener ka.

              Kommentaar


                Issand jumal küll! Real Madrid saab Garay endale 10-11 milli eest. Mida perset Barca üldse ootas? Nii odavalt täpselt selline kaitsja, keda Barcal vaja oleks. Selle asemel soetatakse endale Pique?! Pff...mage värk.

                Kommentaar


                  Algselt postitas Barca-Freddy Vaata postitust
                  Issand jumal küll! Real Madrid saab Garay endale 10-11 milli eest. Mida perset Barca üldse ootas? Nii odavalt täpselt selline kaitsja, keda Barcal vaja oleks. Selle asemel soetatakse endale Pique?! Pff...mage värk.
                  selle asemel soetatakse Cannavaro
                  aga nüüd tuleks äkki kähku sammud seada Zaragozasse. seal peaks minema laadaks lahti
                  Catalunya is not Spain!

                  Kommentaar


                    ja lepingut polevat enam pikendatud siis Thurami, Edmilsoni, Ezquerro ja Pintoga. pikendati aga Sylvinhoga.

                    99% tõenäosusega lahkuvad siis Ronaldinho ja Deco ning kahtlane on ka Etoo tulevik.
                    Catalunya is not Spain!

                    Kommentaar


                      Edmilson läks/müüdi jah Villarreali. Thuram, Ezquerro ja Pinto on loogilised lahkujad. Sylvinho võiks tõepoolest jääda, sest ta pidavat riietusruumis väga hea motivaator ja sääke isalik figuur olema, keda kõik austavad

                      Kommentaar


                        Kui teha siinkohal kokkuvõte Blaugrana hooajast 2007/08.


                        Mängijate hinnangud:

                        Teen enda (ja ehk ka teiste) lõbuks väikse kokkuvõtte igast pallurist, kes Kataloonia pealinna au ja uhkust äsja lõppenud hooajal esindas. Antud hinne (1-5) kirjeldab igaühe oma panust meeskonnale ja selle sooritustesse hooaja vältel. Samas ka hooajaeelsed ootused mõjutavad hindesse. Mänguaja nappuse tõttu jätan teadlikult mõned hindamata.



                        Víctor Valdés Arribas

                        Juba pikemat aega esipuurivahina olnud Valdés mängis hea hooaja. Märtsi alguseni mehe võtted platsil olid suisa suurepärased, misjärel kogu meeskonna, nagu ka Valdèsi, sooritustase langes silmnähtavalt. Tiitliteta jäämine polnud siiski Valdési panusest sõltuv.
                        Mehe tulevik Barcelonas on tõenäoliselt garanteeritud, sest on juba eelnevalt tõestanud, et närvid peavad vastu ka tähtsaimates heitlustes (CL-finaal`06). Kuid peab sama hingetõmbega ka tõdema, et teise potensiaalse esitõrjuja soetamine konkurentsiks ei teeks halba.

                        Hinne: 4


                        Albert Jorquera Fortià

                        Sai hooaja alguses eriti vähe mänguaega, olles postide vahel vaid ühe mängu Copa del Rey`s ja ühe UCL:s. Mängukogemuse puudumine andis tunda ka nendel vähestel hetkedel. Vigastuse tõttu enne juunit platsile ei naase.
                        Tulevik Blaugranas on suhteliselt ebakindel, mistõttu on mehe endagi vaatevinklist mõttekam otsida mänguaega mõnest väiksemast Primavera meeskonnast.

                        Hinne: -


                        José Manuel Pinto Colorado

                        Pinto saabus laenule Celta Vigost täitmaks varumeeste pingil Jorquera poolt tühjaks jäetud pinki.
                        Debüteeris mängus Deportivoga ja esitus oli, arusaadavaltki, suhteliselt vabisev. Oli platsis ka mängudes Mallorca ja Murciaga.
                        Läheb suvel tagasi Celta Vigosse, tulevikku Barcelonas pole.

                        Hinne: -


                        Gabriel Alejandro Milito

                        Milito saabus suvel Zaragozast kopsaka summa eest. Argentiinlas tuleprooviks oli kohe asendada tol hetkel vigastatud olnud Puyoli ning õnnestus selle rolli täitmises hästi osutudes rahulikuks ja kindlaks keskkaitsjaks. Hooaja lõpu poole kaotas osa enesekindlusest, mis oli tähelepandav ka hoiatuste arvu kasvamisega. Ning ka partneri jätkuv vahetumine keskkaitses (Puyol-Márquez-Thuram) kõigutas Milito mängurütmi.
                        Hooaja lõpu poole tulnud vigastus hoiab Gabrieli audis vähemalt novembrini, misjärel näeme uuesti, kas saab enda kaotsi läinud kindluse tagasi.

                        Hinne: 3,5


                        Rafael Márquez Álvarez

                        Márquezi eelmine hooaeg (2006/07) oli nõrk, misjärel käesolevaks hooajaks oodati tunduvalt paremalt võtteid platsil. Hooaja alguses ja ka jaanuaris nähtud mängudes mehhiklane oli lausa suurepärane. Jätkuvad vigastused siiski tegid hooaja lõpust ebastabiilse ning aukliku. Raske uskuda, et tõuseb enam hooaja 2005/06 tasemele.
                        Tulevik Barcelonas tundus ebakindlalt enne Milito vigastust, kuid nüüd vastupidiselt. Arvatavasti mehe roll jääb endisest väiksemaks uute sisseostude (Piqué + keegi veel) tõttu. Samas Márquez võib vabalt ka anda puhkust pivote rollis olevale Tourèle.

                        Hinne: 3


                        Carles Puyol Saforcada

                        Blaugrana kaptenilt jäi hooaja seitse esimest mängu vahele sõpruskohtumises tekkinud vigastuse tõttu. Tagasi tulles murdis ennast algkoosseisu, lõhkudes sedasi senini hästi mänginud keskkaitseduo Márquez-Milito. Hiljem sai mänguaega ka Zambrotta asemel paremal äärel ning just sellel positsioonil enda hooaja parimad partiid tänavu ka esitas. Võrreldes varasemate aastatega, Puyoli järelejätmatu võitlus ei tootnud kaugeltki mitte nii palju tulemust ning osaliselt seetõttu meelde jääb teiste seas ka mehe süsimust märtsikuine õhtu kohtumises Atletico de Madridiga.
                        Tulevik Barcelonas on siiski garanteeritud 99,9% tõenäosusega.

                        Hinne: 3 +


                        Lilian Thuram

                        Kogenud prantslane tundus kindla mängumehena Barcelonasse saabudes. Sel hooajal mänguminuteid kogunes tavapärasest veelgi vähem, ega vanameister suutnud ka platsile saades millegi positiivsega silma paista: Enda karjääril absoluutselt kõige võimaliku võitnud mehe hooaega mahtus üllatavalt palju absurdseid ja lapselikke vigu.
                        Thurami leping lõpeb suvel, misjärel ainuke variant on Kataloonia tolmu pühkimine jalge alt. ”Tulevikku” tõenäoliselt kodumaal.

                        Hinne: 2


                        Oleguer Presas Renom

                        Sümpaatne Oleguer vaevles enamuse hooajast vigastuse küüsis mängides ainult sügisel mõned minutid ning olles ka nendel vähestel hetkedel ebakindel.
                        Olegueri tulevik Barcelonas on ebakindel, sest tegemist oli Rijkaardi ”leiuga”. Guardiola plaanidesse ei pruugi mahtuda, seega on võimalik et see hooaeg jäi mehe viimaseks Barcelonas, olgugi et Olegueri süda lööb igavesti Blaugranale. Võimalik, et jääb parema äärekaitsja tagavara-tagavaraks.

                        Hinne: -


                        Éric Abidal

                        Prantslasest vasakäär saabus Lyonist van Bronckhosti poolt tühjaks jäetud auku täitma. Jättis hooaja alguses endast positiivse mulje, ennekõike kaitsemängus. Hooaja lõpu poole muutus vedelaks, mistõttu mängupilti saabusid kardinaalsed thuramlikud vead, tekitades mitmeid penalte. Ründesuunas jäi kahvatuks - tsenderdused olid lasteaia tasemel, ning koostöö ründajatega polnud kaugeltki mitte nii ladus nagu konkurendil Sylvinhol.
                        Jäi võrdluses ootustega kahvatuks, kuid treeneri vahetumine võib ka prantslasest rohkem välja pigistada, sest potensiaali mehes peitub.

                        Hinne: 2,5


                        Silvio Mendes Campos, Sylvinho

                        ”Vana hea Sylvi” jäi enamjaolt pingile siili kohendama, kui Abidal oli esimene valik vasaku äärekaitsja rolli. Sylvinho tõestas siiski väljakule saades, et on visahingeline võitleja nii kaitse-, kui ka ründesuunas. Koostöö Ronaldinhoga sujus, nendel vähestel ühistel platsil veedetud hetkedel, vana mälu järgi ning seda oli ajutiselt suisa lust vaadata. Miinuspoolena peab mainima, et Sylvinho andis jälle kahtlaselt palju ”silmad kinni -sööte”, otse vastase jalga. Positiivne üllatus siiski lõppkokkuvõttes, võttes arvesse selle, et ei osanud talt midagi oodatagi.
                        Jätkab veel ühe hooaja Barcelonas.

                        Hinne: 3


                        Gianluca Zambrotta

                        Maailmameistri hooaeg 2006/07 oli suur pettumus ega ka tänavune muutnud seda palju. Vahepeal Rijkaardi ”oli sunnitud” nihutama Puyoli tagasi enda vanale positsioonile äratamaks itaallast. Jooksuvõimet Zambrottal veelgi on, kuigi liikumine on endisest tunduvalt aeglasem ja jäigem. Hooaja lõpu poole parandas võtteid, kuid ei tõusnud kunagi Juventuse aegsele tasemele.
                        Zambrotta kaheaasta pikkune visiit Hispaanias näib lõppevat sel suvel, sedavõrd tõenäoliselt naasmine Itaaliasse tundub.

                        Hinne: 3-


                        José Gomes Edmílson Moraes

                        ”Oi aegu ammuseid, oi aegu kauneid neid”, kui Edmílson veel suutis pivote -rollis pimestada Kakà taolisi võlureid. Hooaja algus möödus raske vigastuse tõttu patsientide nimekirjas ning kevadhooajaks tagasi naastes Edmilson oli nagu vari endisest. Panus jäi olematuks.
                        Päevad Barcelonas on nüüdseks veedetud, tulevikus tee viib mehe tõenäoliselt Villareali.

                        Hinne: 2


                        Gnégnéri Yaya Touré

                        Tourè saabumine Barcelonasse toimus suhteliselt vaikselt, kui samaaegselt tulnud Henry kogus lõviosa meedia tähelepanust. Ennist murelikku pivote -rolli saabunud Tourè võttis väljakutse kiirelt vastu ja oli sellel positsioonil pehmelt öeldes lihtsalt võimas. Touré oli tihtipeale hea ka nendel hetkedel, kui kogu muu meekond mängis kehvalt. Afrikan Nations Cup, probleemid seljaga ja tuimestuse all mängimine muutsid hooaja lõppkokkuvõttes äärmiselt raskeks, ennekõike füüsiliselt.
                        Loodetavasti Touré sobib ka Guardiola plaanidesse, kuigi on ka vastupidisest jutte liikunud. Tourèst on rõõmu veel mitmeks-mitmeks aastaks...

                        Hinne: 5-


                        Xavier Hernández Creus, Xavi

                        Legendaarne number 6 mängis hooaja alguses alla enda taseme ning langes vahepeal ka pingile. Aegajalt tundus, et Xavi ei suutnud anda üle viie meetri pikkuseid sööte enam üldse, mis viinuks mängu edasi. Veebruaris leidus seevastu suurepärane vorm, mille tulemusena sündis 6 väravat (märkimisväärne sooritus keskväljamehelt!). Varasema kolme hooajaga võrreldes Xavi areng on siiski seisma jäänud, olgugi et ruumi selleks on veel olemas.
                        Keskvälja mootori jätkamine Barcelonas on siiski garanteeritud ning loodetavasti endine kolleeg palliplatsilt, ning edaspidine treener, pigistab mehe veel varus oleva potensiaali päevavalgele.

                        Hinne: 3+


                        Andrés Iniesta Luján

                        Paljude arvates Iniesta oli hooajal 2006/07 Barca parim mängija. Iniesta jätkaski sügisel sealt, kuhu oli eelmine kevad jäänud mängides suurepäraselt ”Ronaldinho positsioonil” ründe vasakul äärel.
                        See võimaldas loova taktika vaatevinklist samas ka kvarteti Iniesta-Deco-Xavi -Tourè nägemist samaaegselt platsil. Hooaja lõpu poole Iniesta sooritustase langes tunduvalt, osaliselt liigse koormuse tõttu, sest hõre varumeeste pink puhkust eriti ei võimaldanud.
                        Kindel on see, et Iniesta jätkab Barcelonas ka algaval hooajal. See, millises rollis, on mõnevõrra lahtisem küsimus - eriti kasutuskõlblik nii ründes, kui ka poolkaitses.

                        Hinne: 3,5

                        Anderson Luis de Souza, Deco

                        Deco oli Barcelona Dream Team 2-s üks tähtsamaid figuure. Eelmisel hooajal motivatsiooni puudumine andis tunda silmnähtavalt, seevastu selle hooaja algus oli Decolt vahelduseks jälle hea. Sügisel nähtud duo Deco-Messi hävitas nii mõnegi vastase kaitse totaalselt. Tõestas mängudes Celtici ja ManU-ga, et süttib veelgi suurtes mängudes.
                        Olgugi, et Deco oli vormis olles äärmiselt tähtis element Blaugrana ründemängus, tulevikku Barcelonas tal pole. Seevastu sobiva asendaja leidmine samasse rolli ei proovi olla kerge, teine variant on muuta taktika decosugusest mängijast sõltumatuks.

                        Hinne: 3,5


                        jätkub....

                        Kommentaar


                          Eidur Smari Gudjohnsen

                          Islandlast oldi eelmisel suvel hoogsalt romulasse lohistamas - seejärel kui meest prooviti eelmisel hooajal tulemusteta istudata Eto`o ülisuurteks osutunud saabastesse - kuid Eidur otsustas jääda võitlema mänguajast. Mängukeelud ja vigastused aitasid Guddyl ka tõusta algkoosseisu, mängides enamuse ajast keskväljal. Kuid paratamatus on see, et Gudjohnsenil jääb tehnikast ja oskusest lihtsalt puudu, löömaks ennast läbi Barcelonas.
                          Tulevik on mujal.

                          Hinne: 3



                          Giovani Dos Santos Ramírez

                          18-aastane Dos Santos tõusis selleks hooajaks edindusmeeskonda. Juba hooaja alguses selgus, et nooruk on alles pooleldi valmis mängumees, mis on samas igati arusaadav, kui räägime alles täisealiseks saanud mängijast. Liigsest isekusest loobumine ja pingetalumisvõime on siiski omadused, mida annab tulevikus lihvida. Hooaja vältel kogunenud kriitikakoorem on osaliselt siiski asjatu, võttes arvesse eespool mainitud tegurid.
                          Ei lunastanud supertalendi staatust, kuid Giovanis on piisavalt potensiaali, kellest võib kooruda järgmine Nou Campi tõeline jumal. Loodetavasti jätkab Barcelonas.

                          Hinne: 3,5


                          Lionel Andrés Messi

                          Hämmästavalt kiirelt maailma parimate pallurite hulka tõusnud Lionel Messi areng jätkus ka sellel hooajal. Kui Ronaldinho oli eemal, muutus Messi roll Barcelona ründemängus järjest suuremaks, kuniks oli kogunisti noorest argentiinlasest sõltuv. Messi pallikontroll on imeline, suisa ainulaadne. Samas jällegi võrdluses Ronaldinhoga ründemäng Messil on üksluisem – samaaegselt kui tippvormis olnud Ronaldinholt võis palli saades oodata mida tahes, Messi variatsioonide repertuaar on tunduvalt hõredam, piirdudes peamiselt seinasööduga või enda triblamisega.
                          Õnneks Messi on noor ning üha arenemiskõlblik, mis teeks temaks veelgi suurepärasema mängija.
                          Tulevik Barcelonas on garanteeritud. Loodetavasti püsib järgmisel hooajal tervena, sest vigastused ei jätnud Messit ka tänavu rahule.

                          Hinne: 4,5


                          Ronaldo de Assís Moreira, Ronaldinho

                          Ronaldinho mängis fantastiliselt (peaaegu täiuslikult) hooaegadel 2004/05 ja 2005/06, ning veel hästi hooajal 2006/07. Ootused olid enne sügist jälle kõrgel, kuid vastu igasuguseid ootuseid, Ronaldinho sooritustase langes märkimisväärselt palju. Mehe füüsis oli tunduvalt nõrgem varasemate hooaegadega võrreldes. Maagilisi sööte, suurepäraseid karistuslööke ja muud mehe repertuaarist leiduvat, millega olime varasematel hooaegadel harjunud nägema, nägime tänavu ainult hetkeliselt.
                          ”Tänu” vigastustele, seiklustele kohalikus ööelus ja jätkuvate spekulatsioonide keskpunktis olemisele Dinho tulevik Barcelonas on suure küsimärgi all.

                          Hinne: 2,5


                          Santiago Ezquerro Marín

                          Santi otsustus miskipärast jääda võitlema mänguminutitest. Võitlus ei õigustanud ennast sest Ezquerro oli võimaluse tulles lihtsalt vilets. Koomiliselt kehvaks osutunud baski tulevik on ehk seal, kust saabuski, Bilbaos.

                          Hinne: -


                          Thierry Henry

                          Laporta unistus, Thierry Henry, saabus suvel Arsenalist tohutu kohinaga tugevdama Blaugrana rünnakut. Ootused olid kõrgele seatud, kuid Henry ebaõnnestus enamvähem täielikult. 19 väravat 45 mängus on iseenesest hea näitaja, kuid see ei paljasta kogu tõde. Henry osutus väljakul tihtipeale laisaks ja saamatuks, täiuslikke läbisööte ootavaks, diivaks. Hooaja lõpu poole kohendas küll pisut mängu, kuid siis oli juba hilja.
                          Suhteliselt ebakindel on ka Henry tulevik Barcelonas. Palju oleneb suvistest ostudest.

                          Hinne: 2,5


                          Bojan Krkic Pérez

                          Alles 17-aastane Bojan tõusis selleks hooajaks koos Giovani dos Santosiga Barcelona B-meeskonnast esindusmeeskonda. Võttes arvesse Krkici vanuse, 12 kolli debüüthooajal on kiidetav sooritus. Ennekõike Bojani kartmatus teha väljakul õigel hetkel vapraid, ning ennekõike õigeid, otsuseid, oli muljetavaldav. Tänavuses vigastuserohkes Blaugranas nooruk sai oodatust suurema rolli. Mänguaega tuli tänavu ehk liigagi palju.
                          Noore sensatsiooni jätkamine Barcelonas on kindel ning kõik eeldused olemas kasvada kasvõi Barcelona enda Rauliks.

                          Hinne: 4+


                          Samuel Eto'o Fils

                          Barcelona parima väravaküti jaoks hooaeg algas tõeliselt alles alles novembri lõpus peale patsientide nimekirjast naasmist. Õnnestunud come-backi järel Kameruni panter pakkis üsnagi kiirelt enda kimpsud-kimpsud kokku ja läks Aafrikasse kodumaad aitama. Auklikust hooajast hoolimata Samuel tõestas, et oskab endiselt väravaid lüüa, tehes keskeltläbi kolli pea igas väljakul oldud mängus. Soorituse väärtust tõstab see fakt, et tänavu mehe kõrval polnud ronaldinholikku söödumasinat.
                          Eto`o tulevik Barcelonas on mingil määral ebakindel, seejärel kui mehe truudus klubi suhtes, mis talle nii palju on andnud, on veidi nii ja naa...

                          Hinne: 4-

                          ---

                          Franklin Edmundo Rijkaard

                          Barcelona käesoleval sajandil saavatatud edu üks tugisammastest ebaõnnestus käesoleval hooajal tiitlite jahil, samamoodi nagu ka hooajal 2006/07. Blaugrana taolises meeskonnas kahel järjestikkusel hooajal tiitliteta jäämine tähendab seda, et kolmandat ei tule. Sel hooajal Rijkaard ei saanud meeskonda mängima nii, et oleks olnud tõelised eeldused konkureerida tiitiheitluses. Põhiline süü selleks oli kangekaelse sama mänguformaadi ja taktika kasutamine.Rijkaardi, kes suvel on lahkumas, kaitseks peab siiski ütlema, et ebatavaliselt vigastusterohkel hooajal olid need hetked haruldased, kui kasutuses oli kogu meeskond.
                          Laporta tegi vea hoides Rijkaardist lõppkokkuvõttes liiga kaua kinni, kuid hoolimata kõigest hollandlane osutus suurepäraseks valikuks treenerina, kes tähtsusjärjekorras asetas imetlusväärselt klubi ja mängijad alati enne ennast. ¡Gracias Rijkaard!

                          Hinne: 2,5


                          FC Barcelona 2008/2009 – uus projekt.

                          Lõppenud hooaeg oli culéde teine järjestikkune pettumuste hooaeg, mis tundub mõistagi juba üpris pikalt. Veidi vanemad culèd kindlasti mäletavad veelgi kuivemat perioodi enne Rijkaardi -aegseid tiitleid.
                          Oodata on radikaalseid muutuseid suve jooksel ning nagu teada see algab uue treeneri "Pep" Guardiola käe all. Suvise osturalli aegu on nii Joan Laportal,Txiki Beguiristáinil , kui ka Guardiolal oma sõna sekka öelda. Nimedega spekuleerime on hetkel veel varajane, sest meedias Barcelonaga on ühendatud juba vähemalt kolme meeskonna võrra pallureid.


                          Josep Guardiola Sala – Võlur või puukäsi?

                          Treeneriks saabuv Josep Guardiolat meenub ennekõike Barcelona endisena uurepärasena keskväljamängijana ja kaptenina, kelle süda on alati Blaugranale löönud.
                          Kuid kas Guardiola on veel liiga kogematu treeneks? Ei tasu unustada,et mängijakarjäär riputas ketsid varna alles paar aastat tagasi Mehhikos, ega ole treeneripostil kogemust kogunud kui ainult Barcelona B-meeskonna lootsina. Julgen väita, et algaval hooajal ainuüksi Guardiola kogematuse tõttu tuleb mõningaid punktikaotusi, kuid ei paneks pahaks ka seda, kui Pep suudaks luua uue dünastia Barcelonas treenerina.
                          Guardiola on juba vihjanud uuendustest, mille kavatseb uuel hooajal täide viie. Üks nendest on treeningute siirdumine Sant Joan Despi harjutuskeskusesse (enne seda La Masias). Kaks korda päevas toimuvate treeningute vahelise aja mängijad veedavad edaspidi samuti Sant Joan Despis. Mängijate toiduvalikusse ollakse samuti rohkem tähelepanu pööramas ning puhkuse saamist järgitakse endisest täpsemalt. Guardiola arvates ka meeskonna arstid peab välja vahetama asjatundlikumate vastu.
                          Hooajaeelset ettevalmistumist Guardiola soovib samuti muuta: pikad turneed ¨maailma eri kolgastes peab ära jätma ning konsentreeruma treenimisele.
                          Meeskonnasisene distsipliin hakkab edaspidi olema rangem ja sedasi meeskonnas reegleid rikkunud pallur saab tunduva rahalise trahvi.
                          Guardiola on lubanud muutusi ka taktikalisel sektoril, mille kohaselt Barcelona võib mõnes mängus kasutada endiselt 4-3-3 -süsteemi, kuid vajadusel - olenevalt vastasest - muudetakse taktikat.
                          Praeguse B-meeskonna treenerina Pep on järgmiseks hooajaks tõstmas esindusmeeskonda uusi noori talente. Juba sel hooajal debüteerinud Victor Sanchezi lisaks ka Abraham on tõenäoliselt liitumas esindusmeeskonnaga. Kuigi peab tõdema, et äsja mainitud duo puhul pole tegemist kaugelt dos Santosi ja Bojani - rääkimata Messi ja Iniesta - taoliste supertalentidega, vaid noorukid on saabumas peamiselt lihtsalt õhkkonna nuusatama. Tapatipuks Guardiola jutt rosteri väiksemaks muutmisest on üsnagi murettekitav, oletates et kui veel vigastuse küüsi peaks sattuma. Samas parandatud ettevalmistumine ja pädevamad artstid võivad aidata vältida seda, vähemalt nii teoorias, kuid....
                          Barcelona uue hooaja treeningud algavad paar nädalat peale EM-i, siis hakkame tasapisi saama ka eelmaitset Guardiola tööst Barcelonas. Esimeseks tõeliseks tuleprooviks on Meistrite Liiga koha kindlustamine kvalifikatsioonide kaudu.
                          Kindel on see, et Blaugrana on keeramas uut lehekülge enda värvilises ajaloos. Viimane neist oli must, eelviimane mustvalge ning kaks eelmist tulvil fantaasiarohkeid ja värvilisi maale ja jumelikult ilusaid luuletusi. Loodetavasti järgmine lehekülg sama imeline värvirikas nagu Picasso meistriteos. On ta selline või mitte, ühtki lehekülge ma ei rebi....



                          ¡Siempre Barça!

                          Kommentaar


                            Hea postitus.Nõustun kõigi hinnetega peale Henry ma arvan, sest ta vääris oma 3+,sest ta kokkuvõttes oli ju Barca aasta suurim väravakütt ja väravasööte andis ka üprisgi palju.Miinus tema poolest oli muidugi tobe vingumine positsiooni pärast.See võis olla tingitud vabalt ka sellest, et Barcas pold ta nii suur staar kui Arsenalis ja ta arvas, et kõik peab tema taktikeppi järgi käima.Siiski arvan, et ta väärib veel üht aastat Barcas.Nüüd peaks ta ka juba La Ligaga harjunud olema ja tema ning Etoo partnershippi tahaks 4-4-2's küll näha(loodetavasti ei ole Pep "ühe taktika hobune" nagu Rijkard,et kasutab seda vana 4-3-3 koguaeg)

                            Kommentaar


                              Ei oskagi muud öelda kui tänud meeldiva lugemise eest.

                              Kommentaar


                                Algselt postitas Litmanen37 Vaata postitust
                                ...järgmise korrani ja lohutage end sellega, et kaotasite selle aasta CL võitjatele see on lubadus
                                lihtsalt kerge meeldetuletus
                                2002 FC EBS Team
                                2003 FC Nimeta
                                2004 FC Nimeta
                                2005 FC Nimeta
                                2006 Tallinn United FC
                                2007 Tallinn United FC

                                Kommentaar

                                Working...
                                X