Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

AS Roma vs SS Lazio - sõbrad pealinnas

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Vastus teemale \'Lazio\'

Algselt postitas Devil

Võidab nkn, sest ikkagi roomlaste tervitus ju ja krt võtaks, tohutu inimõiguste kritiseerimine raisk, tervitan kuidas tahan.
    no ma ei tea, kui mingi saksa klubi mängija hakkaks ka oma fänne tervitama nagu Hitler, siis ma arvan et asi on ikka valesti...Fashism on üldsuse poolt maailmas hukka mõistetud, samamoodi nagu ka kommunism
    Catalunya is not Spain!

Kommentaar

Vastus teemale \'Lazio\'

Algselt postitas lorenzo

Algselt postitas Devil

Võidab nkn, sest ikkagi roomlaste tervitus ju ja krt võtaks, tohutu inimõiguste kritiseerimine raisk, tervitan kuidas tahan.
      no ma ei tea, kui mingi saksa klubi mängija hakkaks ka oma fänne tervitama nagu Hitler, siis ma arvan et asi on ikka valesti...Fashism on üldsuse poolt maailmas hukka mõistetud, samamoodi nagu ka kommunism
      Mitte lihtsalt üldsuse poolt hukka mõistetud, vaid suisa seadusega keelatud.

Sel idioodil oli veel nii palju jultumust, et ta rääkis kuskil intekas, et tervitab oma \"hõimu\" nii kuis ise tahab. Pole siis ka ime, et Lazio hüüdnimeks on saanud Nazio.

Väike vahejuhtum veel seoses Di Canioga. Juve mängu ajal oli nimelt keegi Nedvedi vastu punast kaarti väärt vea teinud, mida kohtunik ei näinud või lihtsalt ei tahtnud näha (täiesti saamatu vilemees oli). Igatahes, Di Canio hüppas seepeale vahetuspingilt üles ja aplodeeris (sic!), mispeale Lazio treener ta pingile tagasi kamandas.

Ka Lazio klubi ei astunud seekord Di Canio kaitseks välja ja nii see bänn tuligi.. Arusaamatuks jääb ainult see, et miks karistuse määramisega nii kaua venitati ja teda juba Juve mängust eemale ei jäetud.

Kommentaar

Vastus teemale \'Lazio\'

Üldus on pasa ja võit on tugevate oma.

Kommentaar

Vastus teemale \'Lazio\'

tekib küsimus sel juhul, et miks pole klubi mingeid sanktsioone rakendanud tema suhtes? või on? pole igal juhul kuulnud. selline käitumine viib ju klubi maine alla ja haige on vaadata kui mingid haakristilippudega fännid staadionil on.

devil, ma loodan et sa nats pole
          Catalunya is not Spain!

Kommentaar

Vastus teemale \'Lazio\'

See, kes nimetab di Caniot idioodiks, arvab endast küll liiga palju või on lihtsalt rumal... Aga no eks üldsusega ole omad probleemid jah.

Lorenzo jutt on ka päris naljakas - klubi funktsioneerib ju peamiselt oma fännide jaoks ja tänu neile ning miks peaks klubi midagi ette võtma, kui fännid on rahul?

Kommentaar

Vastus teemale \'Lazio\'

ma ei määra ennast mingisse gruppi, mul on oma väärastund maailma vaade ja mulle teeb see canio käitumine meelehead.

Hitler on aga loll ja teda ma ei austa, nii et nats vist pole.

Minu arust on asi ülepingutatud ikkagi.

Kommentaar

Vastus teemale \'Lazio\'

Algselt postitas skint

See, kes nimetab di Caniot idioodiks, arvab endast küll liiga palju või on lihtsalt rumal... Aga no eks üldsusega ole omad probleemid jah.
                Idioodiks eelkõige selle eest, et mees tunnistab avalikus intervjuus uhkusega seaduserikkumist, mis talle mängukeelu kaasa toob. Ja tal veel vedas, et vaid ühe mänguga piirdus asi.

Fašismi ma õigeks ei pea ja Nedvedi vastu tehtud raskele veale aplodeerimise peale hästi ei vaata, aga meest sellepärast veel idioodiks ka ei arva.

Oskad ehk rääkida täpsemalt di Canio vaadetest ja olemusest? Näiteks oled tema autobiograafiat lugenud, kus ta sellest juttu olevat teinud? Aquilotta, Alex, anybody?

Kommentaar

Vastus teemale \'Lazio\'

Algselt postitas skint

Lorenzo jutt on ka päris naljakas - klubi funktsioneerib ju peamiselt oma fännide jaoks ja tänu neile ning miks peaks klubi midagi ette võtma, kui fännid on rahul?
                  kui fashism keelatud on ja samuti sümboolika ja klubi end läbi selle seostab, siis skint anna andeks aga ma ei saa aru milles on nali? kas sinu arust on normaalne kuritegusid-kurjategijaid ülistada?
                  Catalunya is not Spain!

Kommentaar

Vastus teemale \'Lazio\'

Algselt postitas mazz

Algselt postitas skint

Idioodiks eelkõige selle eest, et mees tunnistab avalikus intervjuus uhkusega seaduserikkumist, mis talle mängukeelu kaasa toob. Ja tal veel vedas, et vaid ühe mänguga piirdus asi.

Fašismi ma õigeks ei pea ja Nedvedi vastu tehtud raskele veale aplodeerimise peale hästi ei vaata, aga meest sellepärast veel idioodiks ka ei arva.

Oskad ehk rääkida täpsemalt di Canio vaadetest ja olemusest? Näiteks oled tema autobiograafiat lugenud, kus ta sellest juttu olevat teinud? Aquilotta, Alex, anybody?
                    Kuna mind on mainitud, siis paar sõna sest vähesest, mis tean... Nimelt väitis Di Canio, et tegemist ei ole poliitilise käemärgiga so. ei viidanud ta sellega fašismile ega muule poliitikale vaid hoopis vanadele roomlastele, kes samuti seda kasutasid.. Sel põhjusel ta ka ei eita ega häbene oma tegu... Aga tema poliitiliste vaadete kohta, et tea kahjuks suurt ei miskit, kui kuskilt midagi leian, panen kirja... (lihtsalt minu arvates on igaühe poliitilised veendumused tema enda asi)

Muideks ma ka sain teada selle kogu kära käigus, et mitmed teised jalgpallurid mingeid kommunistlike käeviibutusi teevad...

Kommentaar

Vastus teemale \'Lazio\'

Algselt postitas mazz

Algselt postitas skint

ma kahtlen, et ta tunnistas oma seaduserikkumist sest minu teada on ta kogu aeg vastupidist väitnud. äkki oskad allika öelda kust sa seda intervjuud lugesid, kuulsid?

Kommentaar

Vastus teemale \'Lazio\'

Algselt postitas Aquilotta

Algselt postitas mazz

Algselt postitas skint

Kuna mind on mainitud, siis paar sõna sest vähesest, mis tean... Nimelt väitis Di Canio, et tegemist ei ole poliitilise käemärgiga so. ei viidanud ta sellega fašismile ega muule poliitikale vaid hoopis vanadele roomlastele, kes samuti seda kasutasid.. Sel põhjusel ta ka ei eita ega häbene oma tegu... Aga tema poliitiliste vaadete kohta, et tea kahjuks suurt ei miskit, kui kuskilt midagi leian, panen kirja... (lihtsalt minu arvates on igaühe poliitilised veendumused tema enda asi)

Muideks ma ka sain teada selle kogu kära käigus, et mitmed teised jalgpallurid mingeid kommunistlike käeviibutusi teevad...
                        olen nõus, aga niikaua kui need poliitilised veendumused vaenu ei õhuta ja vägivallaga seotud pole
                        Catalunya is not Spain!

Kommentaar

Vastus teemale \'Lazio\'

Algselt postitas plasil

Algselt postitas mazz

Algselt postitas skint

ma kahtlen, et ta tunnistas oma seaduserikkumist sest minu teada on ta kogu aeg vastupidist väitnud. äkki oskad allika öelda kust sa seda intervjuud lugesid, kuulsid?
                          Ei oska, sest minu info pärineb ühest Juve maililistist, kus konkreetset allikat mainitud ei olnud. Küll aga julgen ma väita, et see allikas on kuskil olemas, sest seal listis ei lahmita kunagi niisama. Võimalik on muidugi ka see, et inglise keelsena seda intervjuud lihtsalt ei eksisteeri.

Mis aga puutub seda koguaeg vastupidise väitmist, siis väidetavalt ta just sellepärast bänni saigi, et tunnistas seda nüüd.

Kommentaar

Vastus teemale \'Lazio\'

Nonii, alustada tuleks vist sellest, et itaalia jalgpall on maailma kõige poliitilisem ja klubi edukuseks ei piisa ainult suurest rahast. Samuti on fakt, et iga itaalia klubi fännide hulgas leidub rühmitus, mis on tugevate poliitiliste vaadetega ning kuna enamasti on just nemad need, kes staadionil probleeme tekitavad, loob see olukorra, kus meedial on võimalus näidata antud klubi toetajaid üldistavalt ühe või teise poliitilise suuna pooldajatena. Väheke loogiliselt mõeldes, on muidugi arusaadav, et kui staadionil on 70 000 fänni ja paar tuhat neist on näiteks parempoolsed, siis on tegemist väga ülepingutatud üldistusega. Ometi nii see on.

Maailmas pole vist kedagi, kes ei tea, et kõik Lazio fännid on natsid, fašistid ja ma ei tea mis maniakid veel, samuti on teada fakt, et Livorno fännid lehvitavad iga mäng Stalini ja Che pilte, sirbi ja vasaraga punalippe ja laulavad kommunismile pühendatud lugusid (pean mainima, et “müstilistel” põhjustel ei leia see küll meedias eriti kajastamist). Tahtsin jõuda selleni, et Itaalias on loodud olukord, kus Livorno-Lazio kohtumist peetakse kõige ohtlikumaks mänguks. Livorno fännid on ise tunnistanud, et mäng Lazioga on neile tähtsam kui näiteks mäng oma naaberlinna Pisaga seda oleks. Ja kuigi Lazio ultrate hulgas viimasel paaril aastal on natsisümboolikat väga vähe näha olnud, otsitakse see just selleks mänguks kokku (kui mõelda natuke ennast samasse olukorda, siis kui sulle ikka 1,5h mingit stalini pilti ja punalippe näkku lehvitatakse, siis võib-olla läheks haaraks isegi midagi vastasleerist endale kätte lehvitamiseks).

Seekord oli jälle sama teema, sinna lisada veel Lazio busside kividega loopimine, meeskonna suunas raketi laskmine (muide Delio Rossi mainis ühes interviuus, et tal oli range soovitus mitte linnapeale minna, kui ta terveks soovib jääda), samuti personaalne sõim ja tapmisähvardused Di Canio suunas. Ja ei imestagi väga, et Paolo fännide käemärgile samaga vastas.

Jõudsin Di Canio teemani. Ta ei ole kunagi varjanud, et on parempoolsete vaadetega, ent ta on kategooriliselt eitanud, et ta on rassist! Korduvalt! Alati viidatakse tema nn Mussolinimeelsusele (tal on ju koguni DUX käele tätoveeritud, appi). Kuid oma autobiograafias (huvitav teos, kes soovib rohkem jalgpallielust teada, kui uudised ja pressikad) teeb ta selgeks, et ta ei jaga paljusid Mussolini vaateid, aga ta imetleb teda kui meest, kes suutis liita terve Itaalia rahva.

Jõudes selle käemärgini…ma olen ise olnud Stadio Olimpicol Curva Nordis ja kui Di Canio väljakule astus, siis nii kaugele kui silm seletas, oli näha kätemeri ja kõigil seesama. Kas tegemist oli tõesti 50 000 parempoolsega? Vaevalt. Mis seal salata, tõstsin ka ise ehtsaks rooma tervituseks käe ja viimane asi, millele ma siis mõtlesin, oli küll mingi natsimärk, see oli ikka tänase Lazio ikooni tervitamiseks mõeldud (ebaõnn, et natsid sarnase märgi kunagi hiljem ka omaks võtsid).
                            Di Canio ise põhjendas seda käemärki nii (üritan tõlkida): “Ma olen mitu korda seletanud, et see tervitus viitab Vana-Rooma rahvale ja sümboliseerib teatud ühtekuuluvust oma inimestega (ehk roomlastega siis), sellel ei ole mingit pistmist faššistliku režiimi ega rassismiga.” Minu jaoks piisav informatsioon, kuigi tegemist on pikema interviuuga, keda huvitab.

See 1-mänguline karistus ja trahv määrati talle muide peale Lazio-Juve mängu, mitte peale Livorno kohtumist, mis teeb sellest vägagi poliitilise otsuse, sest kes mängu nägi, see nägi ka seda lehvitamist (sest justnimelt ta lehvitas, näidates sellega veel lisaks, et igasuguseid pilte võib võtta välja kontekstist).
                            Nii Lazio treener Delio Rossi kui ka president Claudio Lotito astusid interviuudes Di Canio kaitseks välja, küsides sealjuures, miks ei karistata näiteks Lucarellit, kelle teguviise ei ole võimalik isegi kaheti mõista nagu Di Canio puhul…hea küsimus.

Kokkuvõttes taandub see olukord avalikkuse survele, kes ei oska seda olukorda ette kujutada ja poliitikale, mis ühel hetkel karistab üht samas kui teine võib teha, mida tahab…

Nõustun Deviliga, see asi on väga ülepingutatud.
                            Kes viitsis lugeda, loodan, et suudab ka asjale teistmoodi vaadata.
                            (muide, mazz, ma ei suuda meenutada seda olukorda, kus Nedvedile punast kaarti väärt viga tehti…aita järele)

Kommentaar

Vastus teemale \'Lazio\'

tänud, Alex, väga informatiivne minusuguse jaoks, kes itaalia jalgpalli tagamaadest ei tea kui nii on tõesti, siis ok, aga need haakristidega lipud fännide käes...
                              Catalunya is not Spain!

Kommentaar

Vastus teemale \'Lazio\'

Algselt postitas Alex
                                muide, mazz, ma ei suuda meenutada seda olukorda, kus Nedvedile punast kaarti väärt viga tehti…aita järele
                                Mälu vedas alt, pidasin silmas viga Zambrotta vastu.

Ülejäänu osas vastan hiljem.

Kommentaar

Working...
                                X