Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Amsterdam'i Ajax

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Ajax 3-1 Zwolle
    Kaks nägu, üks meeskond. Esimene poolaeg
    sellise Ajaxi võiks kasvõi Louvre’i saali üles riputada. Teine poolaeg ja pensionäride matkaklubi – samm aeglane, reaktsioonid aeglasemad ja ainsad, mis kiirelt liikusid, olid Zwolle mängijad.

Kui keegi oleks sattunud esimest 45 minutit vaatama, oleks ta arvanud, et Ajax on taasavastanud Cruijffi filossoofia või Ten Hag-i aegse kõrge pressi ja ettepoole mõtlemise. Meie rünnakud olid ilusad, söödud läksid ainult ettepoole. Tiki-taka....lausa lust oli vaadata! Mitmel korral mängu alguses oleksime võinud skoori avada aga Weghorst ei leidnud lähedalt väravat või Godts löi hea momendi taevasse. Siis 18ndal minutil tuli mr. 1-0 Davy Klaassen, mees kes võiks vabalt olla Ajaxi „esimese värava kindlustuspoliis“. Godts andis kauni tsenderduse Zwolle kaitsjate selja taha ja vanamees Klaassen jooksis kaitsjast kiiremini ning tõstis veel kaunima lükkega palli kaarega üle väravavahi. Puhas silmailu! Järgnes jällegi palju ilusaid kombinatsioone ja kiireid ühepuutesööte, kuid ei suudetud palli võrku saada. 37ndal andis suurepärase madala söödu kasti Taylor ning Mika Godts, ei eksinud 2:0. Publik rõõmustas, inimesed tellisid poolaja õlut enne, kui kohtunik isegi vilet lasi. Poolaja lõpuni kestnud mäng oli nagu vana hea Ajax. Gaaei söötis täpselt, Taylor jagas natuke loomingulisust ja Zwolle vaatas ringi nagu turistid Damraki väljakul- ilus küll, aga kõik liigub liiga kiiresti. Lihtsalt vaimustav!

Teine poolaeg seevastu...ma pole vist kunagi...mitte kuradi kunagi, näinud nii drastilist muutust platsil. Ma ei tea, mida see Heitinga seal riietusruumis luuletas neile aga väljakule tulid samad mehed, kuid HOOPIS teine mängupilt... Sööduvigadest sai uus kunstivorm. Kiirus kadus. Mitte et Zwolle oleks rakettideks muutunud, aga võrreldes Ajaxi tempoga paistsid nad vähemalt elektritõukeratastega liikuvat. Olime taas see viimaste hooaegade pasanteeria platsil. Pikka aega ei saanud ma aru milles asi. Siis hakkasin nägema valgust. ME OLIME KURAT JÄLLE LÄINUD TAGASI SELLE JUURDE, ET SEDA NEETUD PALLI KOGU KURADI AEG TAGASI SÖÖTA! Mitte ette vaid kuradi tagasi! Väravavahini välja. Anna jõudu Kristus, Odin, Allah või kes iganes. MIKS?!? Miks peale sellist hiilgavat 45 minutit minna tagasi selle juurde, mis EI TOIMI! 67 minutil tegi Heitinga korraga 4se vahetuse. Välja läksid Itakura, Taylor, Regeer ja Berghuis, asemele tulid McConnel, Sutalo, Gloukh ja Edvardsen. Šutalo esimene karuteene oli see, et kaotas palli ning 69 minutil löi Kaj de Rooij värava ja mina hakkasin hetkeks kontrollima, kas ma ei vaata juhuslikult eelmise hooaja mängu, sest väljakul oli näha justkui eelmiste hooaja paska. 2:1 . Kohe peale seda tuli ka 2-2 kuid õnneks oli Zwolle ründaja kilomeetri jagu suluseisus. Igatahes kaalukauss oli täielikult ümberpööratud ning meie ei saanud üle poole piirigi...isegi kui oli võimalus üle poole piiri minna, siis IKKA söödeti tagasi. Ei oska sõnadesse panna kuidas ma vihkan sellist mängu. Ajax nägi välja nagu seltskond, kes üritab mäkke ronida, aga tossude asemel on jalas puukingad. Mitte midagi ei klappinud, kaitseliin logises ja keskväli lagunes. Juba tundus, et viik on reaalne, kuid siis ilmus ei kusagilt tilgake võitlusvaimu ja tehnilisust Gaaeilt, kes võitis libisedes palli, jõudis siis veel püsti tõusta ja anda hiilgava tsenderduse jälle liinitaha, kuhu jälle ilmus Mika Godts ja lõi 86. minutil kolmanda. See polnud lihtsalt värav, vaid kollektiivne kergendusohe ja see Gaaei tegevus oli vist teise poolaja ainus õnnestumine meil. Lõppseis 3:1. Paberil kindel, väljakul kõik muu kui see.

Publikut tuli kohale 54 081 ja kõik nad nägid kahte täiesti erinevat kodumeeskonda ühe piletihinna eest.

Natuke viimase hetke üleminekutest, millest pole jõudnud rääkida.
    Minu ja minu teada kõigi Ajaxi fännide suurim jõulukingitus tuli 1 septembril, kui üleminekute viimasel päeval otsustas Sunderland Ajaxit visata rahapatakaga. Nimelt Brobbey osteti ära 25 miljoni eest!!! Jah meie suur makaronijalg Brobbey!! Ma naeran siiamaani selle tehingu peale. 25 milkut...HAhahahahahaaaa. Puhas WIN klubile! Brobbeygo koos läks samasse kohta Traore oli vist 2 milkuga. Traore kohapealt natuke pettunud, et Bertie endiselt selline ühe hooaja mees on aga ta oli ka platsil üsna ebastabiilne. Kord oli tubli siis jälle Brobbey vol 2. Igatahes jõulud tulid vara!
    Brobbey asemele toodi ülikähku tagasi klubisse endine ründetalent Kasper Dolberg Anderlechtist. Dolbergil oli pooleli kaubategemine Celticuga kui Ajax uksele koputas. Kasper ütles kohe Celticule ära ja on nüüd taas meie mees. Ainult, et ma loodan, et ta ei ole seesama Kasper, kes 2017 aastal ära läks vaid ikka see, kes Nices ja Anderlechtis korralikuks ründajaks on saanud ja meheks kasvanud. Kõik lootsid teda juba Zwolle mängus näha, kuid ilmselt hoidis Heitinga teda kolmapäevaseks Interi mänguks. Igatahes viimase üleminekupäevaga on kõik ülirahul!

Järgmised vastased ongi siis CL-is Inter ja kohe peale seda madistamine PSV vastu. Kuna eilse teise poolajaga suudeti illusioon, et nüüd on Ajax jälle ründama ja kõrget pressi tegema hakanud purustada, siis ennustan kahte kohutavat õhtut meile...lihtsalt loodan, et mitte nii kohutavat kui... (flashbackid Napoli vastu).

Kommentaar

Ajax 0-2 Inter

Nii on mängu palju parem vaadata, kui oled sisimas juba enne mängu leppinud teadmisega, et kaotame. Õnneks ei läinud kõige hullema stsenaariumi järgi...Ma tõesti kartsin midagi Napoli kohtumise sarnast. Meie vana vaenlane nurgalöök otsustas mängu. 2 nurgalööki 2 väravat üks ja sama lööja. Thuram on Interil üks kuldne poiss midagi pole õelda. Klaassen ei saanud tema markeerimisega kuidagi hakkama. Terve mängu peale 1 võimalus meil, kui Godts sai 1-1le väravavahiga, kuid isegi mina teleka eest sain aru kuhu ta kavatses palli lüüa nii ma ei imestanud, kui Sommer selle tõrjus. Rünnaku mõttes me oleks võinud mängida veel 90 minutit või isegi 180 aga väravat poleks ikka saanud. Täiesti hambutu, ideetu... Pole meil sellist playmakerit, kes suudaks ründajaid toita heade söötudega. Vaene Weghorst võitis küll õhuduelle aga jätku mitte kunagi ei tulnud. Kurb. Esimesel poolajal oli ka minu meelest ime, et meie vastu penaltit ei antud. Ilmselt premmis poleks selle Baasi särgist tõmbamise peale keegi silma pilgutanud,
      Kokkuvõttes peab rahul olema...nagu ma ütlesin kõige hullema stsenaariumiga asi ei lõppenud ikkagi. Dolberg sai ka lõpuks platsil aga, mis sa seal ees ikka teed, kui momente ei tekitata sulle.

Igatahes puhkus on tänasega läbi. Homme jälle tööle. Järgmine vastane PSV oli vist vöörsil. Heldene aeg küll...

Kommentaar

DE TOPPER

PSV 2-2 Ajax

Ma nautisin IGAT MINUTIT tänasest mängust! See oli ilus jalgpall. See tõesti oli kahe Hollandi tippmeeskonna lahing. Selles oli kõike. Ründavat jalgpalli, penalti, karistuslöögid, nurgalöögid, füüsiline andmine, emotsioonid nagu ameerika mäed, võitlus, viha, väravad jne.

Vennad ja õed – milline õhtu! PSV vastu mängida on alati nagu ronida liuväljal ülesmäge, ja täna see tunne ainult kinnistus. Mäng lõppes küll 2:2, aga ausalt öeldes võib Ajaxit kiita, sest kui kaks korda tuled kaotusseisust tagasi ja teed seda Eindhovenis, siis see näitab iseloomu. See polnud mingi igav uinakumäng, vaid korralik „De Topper“, kus närvid olid pingul ja süda tagus nii, et kohvi polnud vajagi.

PSV alustas tuliselt ja ma arvan, et Heitinga esimene mure oligi, et poisid peaks esmase turmtule vastu. Seda kahjuks ei juhtunud. Juba seitsmendal minutil löödi meile esimene kaikaga pähe – Perišić saatis kõrge palli kasti ja Saibari lükkas selle peaga võrku. Äärmiselt kehv kaitsetöö ja JÄLLE peaga värav. Me oleme teisel korrusel lihtsalt lootusetult kohutavad nagu ma siin paar aastat olen juba välja toonud. Pane kõrge pall kasti ja see on pea sama, mis kuradi penalti meie vastu. Kuni kolmekümnenda minutini olime rämeda pressi all ning midagi ise toota ei suutnud, tundus, et tuleb õhtu, mida tahaks kiiremas korras unustada. Siis kolmekümne esimesel minutil andis Taylor hea söödu Edvardsenile, kes spurtis kasti ning meie endine mängur Dest tõmbas ta täpselt kasti joonel maha. VAR võttis suurendusklaasi kätte ja mõistis täiesti õigustatult penalti! Kenneth Taylor ei eksinud. 1:1 ja meie fännid said häälepaelad lahti. Ausalt õeldes esimesed 30 minutit olid sellised, kus ma mõtlesin, et siit küll mingitmoodi väravat ei soo, kui et peab joppama kasvõi penalti saamisega. Ja nii läkski. Saadan sellepeale tänud Destile Eindhovenisse muidugi. Dest muide oli minu meelest vastaste üks ohtlikumaid mängijaid täna. Ta tekitas vasakul äärel alatasa ohtlikke momente. Wijndal ei saanud lihtsalt hakkama. Nagu väike bulldog jooksis kogu aeg kaitsjast mööda.
        Peale viigiväravat oli Ajax mängus tagasi, et mitte lausa õelda, oleks pidanud vähemalt ühe esimesel poolajal ära lööma veel. Aga Godts ei saanud 1-1 olukorras jagu väravavahist ja teine kord tegi hiilgavaid liigutusi, kuid siis tuli pealelöök, kus tundus, et ta kannab 3 numbrit suuremaid buutsasi. Veel oli halb hetk kui Van Bommel vigastas vist põlve ühes täitsa lambi olukorras. Endalgi oli valus vaadata. Kahju. Loodan kiiret paranemist. Igatahes poolajale mindi 1-1 seisul.

Kuna Weghorst oli vigane sai alustada Dolberg. Ja ma panin kohe tähele, et Dolbergi justkui häirib miski...ta ei läinud võitlusesse 100%liselt ja hoidis end kuidagi tagasi. Poolajal saigi selgeks, et vana on vigane. Niisiis oli meie viimane ründaja audis ja asemel toodi Gloukh.

Teisel poolajal surus PSV edasi. Nad omasid palli rohkem kui meie – umbes 61% –, ja nurga­lööke tuli neil nagu seeni pärast vihma. Samas seda pallivaldamise protsenti väljakul mina küll tähele ei pannud. Mäng oli nii avatud ja nii huvitav. Käis ühest otsast teise. Tõeline jalgpallipidu minu meelest. Momendid vastastel asendusid meie momentidega ja ma ei julgenud isegi silma pilgutada. Tõesti respekt kõigile asjaosalistele! See on õige jalgpall! 81. minutil peale mingit imeliku segadikku keskväljal andis Mauro Junior taaskord tsenderduse kasti ning Gasiorowski sai JÄLLE peaga löögile ja 2-1. Issand jumal... 2 mängu 4 väravat sisse lastud ja KÕIK peaga! Heitinga kurat ÄRKA!!! Peale seda tundus, et nüüd on rong läinud. Ausalt, see värav oli nagu löök makku: Mauro Júniori sööt, Gasiorowski peaga sisse ja tribüün hakkas karjuma nagu rockkontserdil. Õnneks ma lohutasin end ühe mõttega...nimelt ma teadsin, et Bosz võtab mehed kokku ja käseb neid kaitsesse nii nagu ma nägin teda tegemas mitmeid kordi Ajaxis. Ja ma ei eksinud. PSV vaatamata oma eelnevale domineerimisele vajus oma väljakupoolele, et edu kaitsta. Minu meelest see on läbi jalgpalli ajaloo alati olnud üks halvimaid variante, mida teha, kui vastas ei ole just palju palju tugevam klubi! Igatahes selline taktika andis meile võimaluse kastanid tulest välja tuua ja jätkata liigas kaotuseta! Nüüd siis saadan tervitused meie ekstreenerile Boszile Eindhovenisse. Meie hetk saabus 88. minutil, kui PSV võis juba arvata, et asi on purgis. Taylor andis suurepärase söödu kaitseliini taha ja meie suvine ost Oscar Gloukh pääses silmitsi väravavahiga ning tegi talle atškoo.Gloukh näitas üldse suurepärast mängu! Kui see pole klass, siis ma ei tea, mis on. See oli nagu filmis, kus kangelane viimasel sekundil päästab päeva. See oli ühtlasi ka Gloukhi esimene värav Ajaxi särgis, jepikajee. 2:2, kogu Philips Stadion jäi korraks tummaks, ainult meie sektor plahvatas rõõmust.

Statistika võib öelda, et PSV oli parem: rohkem lööke, rohkem palli, rohkem nurgalööke. Aga jalgpallis ei loe ainult numbrid, loeb süda. Ja seda näitas Ajax täna täiel rinnal. PSV meenutas kallist restorani, kus serveeritakse ulmehindadega roogasid, aga lõpuks jääb kõht ikka tühjaks. Meie aga tulime oma võileivakottidega ja tegime nii, et meie olime need, kellel kõht täis sai. See viik on sama magus, kui mõni võit. Tundus, et kõik on meie vastu aga isegi kui nad juhtisid kahel korral, tulime tagasi mängu. See on õige Ajax!

Mis minule veel ääretult meeldis, ja seda mõlema meeskonna puhul, et peale viigiväravat kumbki ei tahtnud sellega leppida. Mõlemad võitlesid edasi viimase minutini. Mõlemad tahtsid võitu! For fu..k sake see on VÄGEV jalgpall! Ja siiralt usun esiteks seda, et kes täna seda mängu vaatas ei kahetse ning teiseks nii peabki üks De Topper välja nägema ja kolmandaks viik oli minu meelest täiesti aus tulemus.

Sügav lugupidamine kõigile asjaosalistele!

Järgmine vastane liigas N.E.C. kodumurul.

Kommentaar

Mul on mōnikord häbi siia midagi kirjutada.
          Ajax 2-1 NAC. See on tulemus. NAC vääris vōitu. Rohkem ei taha kommenteerida… see ei ole enam Ajax millesse armusin. Peale Eindoveni mängu lootsin midagi. Heitinga ja meeskond tappis selle…

Kommentaar

See koomiksisari mille nimi on Amsterdam Ajax läheb kinni ära tänaseks. Parem magan homseks tööpäevaks ennast välja, kui seda eitede seltskonda ööseks vaatan. Mehed ei tea kus olla, kuhu minna, mida teha, kuhu sööta. Heitinga OUT HEITINGA OUT KURAT! Me oleme kuradi Steijni ajas tagasi! Kroes ärka! Farioli suutis palju kehvema materjaliga mingitki mõtestatud mängu näidata olgugi et kaitsest lähtuvalt aga see punt siin... Beavis ja Buthead (Heitinga ja Kaizer) duo MAHA! Tehakse ikka korralikult margi täis. Me oleme Hollandi Manchester United kurat.

Kommentaar

Working...
            X