320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

PSV Eindhoven

Collapse
This topic has been answered.
X
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    30 voorus alistati võõrsil Cambuur 2:1. Võit tuli raskelt, kuid kindlasti teenitult. Mänguline ülekaal oli ülisuur ja suurema võidu võimaluse rikkusid eelkõige PSV mängijate halb realiseerimisoskus.

    Juba 3 minutil jäädi ootamatult kaotusseisu kui kaitseliinis tekkis Cambuuri tsenderduse järel ootamatu rikośett Maxi seljast vastaste ründajale Joostenile, kes kannaga lõi Mvogo jalge vahelt ca 5 meetrilt 1:0

    Peatselt haaras initsiatiivi külalisklubi ja oli ainult aja küsimus, millal viigiseis tabloole seatakse. Doan, Bruma ja Zahavi ei suutnud häid võimalusi realiseerida, kuni Zahavi poolaja lõpus siiski jala valgeks sai.

    Täna jättis Schmidt pingile Sangare ja Gakpo, kuid teisel poolajal said mõlemad platsile.

    Teisel poolajal jätkus PSV selge domineerimine kus Doan hukkas algselt väga hea võimaluse, siis lõi Guti peaga latti kuid Götze suutis nurgalöögi õnneks peaga võrku suunata. Peale seda oli veel mitu head võimalust skoorida, kuid resultaat tablool ei muutunud.

    Kuna Ajax ka võitis minimaalse skooriga, siis on vahe nendega ikkagi 4 silma. Vigastustega on endiselt audis Mwene, Boscagli ja Madueke. Neist prantslane ilmselt ei saagi sel hooajal enam platsile.

    Järgmisel pühapäeval kohtutakse oma provintsi rivaali Willem II-ga, kes on hetkel langenud tabelis viimasele kohale kuid mäletavasti sügisringis tuli Tilburgi satsilt vastu võtta kibe 1:2 kaotus, seega lihtsat mängu Philips Stadionil vaevalt oodata on.
    Wij komen terug met de cup in de hands

    Kommentaar


      31 voorus tuli kodus raske 4:2 võit provintsirivaali Willem 2 vastu. Mängu alustati juba üsna kummalise koosseisuga seoses mitmete põhimeeste vigastustega. Götze, Ramalho, Vertessen, Madueke, Mwene, Boscagli ja Obispo. Neile lisandus paraku mängu jooksul veel Vinicius.

      Mäng algas kiire väravaga kui Doan viis kodupundi juhtima ehkki seal oli ka kerget suluseisu hõngu (Vinicius). Teise lõi kauglöögist Gakpo kuid siis lasti üks tagasi ja mäng muudeti endale keerulisemaks. Õnneks poolaja viimasel minutil Zahavi tegi 3:1 ja mindi pausile teatud rahuga.

      Teine poolaeg algas aga Tilburgi meeskonna väravaga ja seis muutus taas kriitilisemaks. Lõpp resultaadi vormistas aga Willem II enda mängija omavärav, mis aitas Eindhoveni satsi võidule ja seda üsna haavatud koosseisuga. Järgmisel pühapäeval on väga keeruline välismäng Feyenoordi vastu, kus kindlasti sellise pooliku koosseisuga on keeruline punkte võtta. Jääb loota, et nädala jooksul mõni neist vigastatutest paraneb. Seni on vahe ikkagi 4 silma Ajaxiga.
      Wij komen terug met de cup in de hands

      Kommentaar


        32 voorus De Kuipil 2:2 viik, kus viimasel minutil antud Serdar Gözübüyük-i kahtlase väärtusega penalti Mauro Juniori väidetava käe eest andis Feyenoordile viigi. Ühtlasi seeläbi kadus sisuliselt igasugune pinge ka tiitliheitlusest, sest PSV võidu korral olnuks vahe Ajaxiga viimase kahe vooru eel vaid 2 silma, sest viigistati võõrsil AZ-ga.

        PSV esitus eriti avapoolajal oli hea ja Gakpo kaks suurepärast individuaalset sooritust viisid teenitult Eindhoveni satsi poolajaks juhtima. Teisel poolajal küll kodupunt ründas rohkem ja külalised tegelesid rohkem seisu hoidmisega ehkki oli ka Zahavil võimalus kolmaski värav lüüa. Dessers lõi 86 minutil ühe tagasi ja üleaja viimasel minutil andis eelpool mainitud türgi päritolu kohtunik väga kummalise penalti, kus Mauro Junioril nähti ühes episoodis väidetavalt kätt. Dessers lõi pendla sisse ja nii kadus PSV-l võimalus Ajaxile tiitliheitluses veel lahingut anda kaheks viimaseks vooruks. Nüüd on paraku selge, et seda edu Amsterdami punt maha ei mängi, isegi kui punkte Heerenveeni ja Vitesse vastu kaotatakse. PSV-l on opponentideks NEC ja PEC Zwolle.

        Tulemusest hoolimata tuleb öelda, et praegu on vigastustega raske seis ja audis on hooaja lõpuni koguni 7!!! mängijat. Neist kolm kindlad kaitseliini põhimehed (Boscagli, Ramalho ja Mwene) lisaks veel Obispo, Thomas, Vinicius ja Vertessen. See hooaeg on olnud erakordselt raske vigastusi silmas pidades. Sisuliselt hooaja alguses oli ca kuu-poolteist periood kui kõik põhimehed olid terved, aga kuskil septembrist hakkas järjest mehi välja langema. Selle taustal on isegi kiiduväärt asjaolu, et sellise laatsareti taustal on Ajaxil nii pikka aega suudetud anda korralik lahing tiitliheitluses. Möödunud hooajal oli Ajax ja PSV vahe teatavasti 16 punkti, nüüd saab see olema märgatavalt vähem. Suure tõenäosusega kogub PSV üle 80 punkti, mis teise koha omaniku jaoks on hea tulemus.
        Wij komen terug met de cup in de hands

        Kommentaar


          33 voorus alistati kodus NEC 3:2. Mindi Doani ja Guti väravatest juhtima ning Zahavi tegi juba 3:0, kuid siis uinuti nagu Feyenoordi mänguski ja lasti kaks tagasi lüüa. Kuna Ajaxi mängu seis oli jooksvalt teada, siis võib olla mõjutas ka see keskendumist ehkki hooaja viimases kodumängus võinuks soliidsema esituse teha. Nelja punktiline maha jääb püsima ka viimase vooru eel, kui minnakse külla punasele laternale PEC Zwollele,kes vajab kindlasti võitu, kuid isegi see ei pruugi neid Eredivisiest väljalangemisest päästa. Loodetavasti Schmidti hoolealused siiski on nii palju motiveeritud, et võtavad võidu ära, sest see tõstaks hooaja punktisumma üle 80, mis teise koha saanud meeskonna kohta oleks igati korralik arvestades, et on palju hooaegu, mil isegi meister on kogunud vaid 70+ silma.
          Wij komen terug met de cup in de hands

          Kommentaar


            34 voorus alistati võõrsil tabeli viimane PEC Zwolle 2:1 Bruma ja Ledezma väravatest. Kiirelt mindi Bruma kollist juhtima, kuid kiirelt tuli vastuvärav. Poolaja jooksul sahistasi mõlemad klubid võrku ühel korral, aga mõlemal puhul VAR võttis õiglaselt väravad ära suluseisu tõttu.

            Teisel poolajal oli nii PEC-i kui PSV-l üks väga hea võimalus skoorida kui Mvogo võttis lähilöögi ära ja Gakpo lõi latti. Lõpuks otsustas mängu saatuse vahetusest sekkunud klubi kasvandik Richard Ledezma. Pink oli sel korral napivõitu kuna vigastatud pallureid on pea kahe käe sõrmede jagu ja seeläbi said Eredivisie debüüdi teha klubi noormängijad Dennis Vos ja Jenson Seelt.

            Kuna Ajax viigistas võõrsil Vitessega, siis jäi lõpptabelis vahe nendega vaid 2 silma. Seega eelmise pühapäeva saatuslik ja ülimalt küsitav penalti Feyenoordi kasuks (ja kaotatud 2 silma) oleks Ajaxiga punktide osas viigi võinud tuua. Ehkki mõlemad liigamängus kaotati neile ja parem vv andnuks neile eelise.

            Teisalt on see peale 2018-2019 hooaega väikseim vahe Amsterdami pundiga (toona oli vahe 3 silma) ja ses osas tuleb Schmidti kiita. Samas olulised mängud just Ajaxi ja ka Feyenoordi vastu kaotati ja sinna see tiitel ka kadus. 81 punkti teise koha meeskonna jaoks on ikkagi kvaliteedimärk. Viimati sai teise koha punt üle 80-ne silma just tol 2018-2019 hooajal kui van Bommel esimest hooaega Eindhoveni klubi tüüris (83 silma).

            CL-s alustatakse järgmisel hooajal ring hiljem ja esimene ametlik mäng saab olema 30 juulil Johan Cruyff Schaal Ajaxi vastu. CL-i eelring peaks olema mõlemad päevad hiljem. Praeguse seisuga võib ka seal vastu tulla päris tugevas satsid ja non champipns route kaudu pääseb grupifaasi vaid 2 satsi. Benfica, Rangers, Ligue 1 kolmas, Kiievi Dinamo jne. Seega tuleb selleks ajaks tippvormis olla. Eks näis mis muutused meeskonnas tulevad, kui RVN-l saab olema enese tõestamise hooaeg, kus kohe on surve peal tulemust teha. Lahkujaid võib olla mitu, põhimeestest vast Gakpo,Sangare, Götze, Zahavi ja keegi veel.
            Wij komen terug met de cup in de hands

            Kommentaar


              Üle paari kuu pole siia postitanud ja oleks paras aeg teha kokkuvõte suvistest üleminekutest. Kõige pealt lahkujad. Bundesligasse müüdi Götze (Eintracht 4 milli) ja Doan (Freiburg 8,5 milli). Lahkujaid oli veel. Põhimeestest tasuks mainimist Zahavi lahkumine kodumaale. Laenule anti Bruma (Fenerbache), Romero (Racing Club), Baumgartl (Union). Mvogo laen lõppes ja läks RB Leipzigisse tagasi.

              Uutest ostudest tuleb mainida eelkõige kahte-Luuk de Jong soetati 3 milku eest Sevillast ja leping kehtib 3 aastat. Guus Til oli eelmisel hooajal Feyenoordi laenul Spartakist, kuid nüüd ostis Eindhoveni sats tema õigused 4 miljoni eest. Tasuta ehk vabaagentidena tuli meeskonda kolm tegijat. VV Walter Benitez Nice-st (tundub hea tehing). Teine vv Boy Waterman soetati OFI Cretast ja PSG-st saadi tasuta noor hollandi talent Xavi Simons, kellega sõlmiti ka viie aastane tehing.

              Laenule võeti kaks meest Inglise Premiershipist. Paremkaitsja Ki-Jana Hoever (hollandlane) Wolvesist ja Evertonist vasakujalgne keskkaitsja inglane Jarrad Branthwaite. Tagasi laenult tuli Luckassen.

              Boscagli on pikema vigastusega audis kuni aasta lõpuni. Mauro Junior ja Ramalho on paar nädalat vigastusega väljas ja ehk saavad mänguvalmiks hiljemalt augusti alguse CL 3 eelringi mänguks Monacoga. See loos tuli täna ja oli võimalikeist raskeim. 30 juulil peetakse Super Cup Ajaxiga, mis on ametlik mäng.

              Seni peetud neli sõpakat aga kaks neist olid pooleldi varumeestega ja kaks viimast Arminiaga (0:4 koslep) ja Villarealiga 1:2 mängitati nii põhimehi kui Jong PSV pallureid. Ees on veel kaks treeningmängu FC Eindhoveniga homme ja 23 kuupäeval kodus Betisega. Pigem tundub, et vaja oleks veel tugevdada kaitset, mis on selge achilleuse kand seda enam kui Mauro ja Ramalho lähiajal väljas pluss Boscaglil poole aastane paus. Kaks Inglismaalt laenatud noort on liiga rohelised, et neist euromängudes abi loota. Minimaalselt üks kogenud keskkaitsja oleks väga vajalik (nt. Rekik), kuid ilmselt jääb see otsus tegemata.
              Wij komen terug met de cup in de hands

              Kommentaar


                Eile peeti viimane kontrollmäng enne 30 juuli Superkarika matśi Ajaxiga ja 2 augusti CL 3 eelringi võõrsilmängu Monacoga. Õnneks oli see viimane sõprusmäng lootust tekitav enne kahte ülirasket katsumust. Kodus alistati eelmise hooaja Hispaania liiga viies sats Real Betis 2:1. Skoorisid Gakpo ja Mwene. Mõlemad kollid olid maailmaklassist nagu ka videost on näha,kuid pettumust valmistas kahe suurepärase võimaluse raiskamine avapoolajal kui Madueke ja de Jong sisuliselt 100 % lised olukorrad raiskasid. Endiselt on murelaps kaitseliin ja tänagi oli selle tõestuseks Ki-Jana Hoeveri armetu esitus nurgalöögi järgses olukorras kui lasi endast pool pead lühemal vennal pegaa end ära hüpata ja esimesse nurka Benitezele püüdmatult palli sisse lükata. Ehk on lootust, et RVN paneb edaspidi paremkaitsesse Mwene, kui selgelt võimekama mehe, kes ka täna oma kasulikkust väravaga tõestas.

                Nädala sees tehti veel üks laenutehing Troyesist kui aastaks võeti rendile noor ja talendikas 18 aastane brassist ründaja Savio. Iseasi, kas ta päris PSV 1-s platsile mahub,kuid aeg näitab. Potensiaali pidavat olema,kuid ka kogemust Euroopas mängimiseks oleks veel vaja.

                Wij komen terug met de cup in de hands

                Kommentaar


                  Lugedes juba reedel uudist, kui Madueke sai raske põlvevigastuse ja on neljaks kuuks audis, pluss vigastustega on väljas veel kaks olulist kaitsjat Boscgali ja Mauro Junior, siis otsustasin eilset Super Cupi mängu Ajaxi vastu mitte kodus vaadata ja toimunut onlines telefonist vahel jälgida.

                  Kõik suuremad Hollandi vutiportaalid ennustasid Ajaxile kindlat võitu, kuna neil on parem koosseis, mängivad kodus ja lisaks on PSV-l juba teisipäeval raske võõrsilmäng Monaco-ga CL 3 eelringis ees ootamas. Kõik need faktorid andsid justkui märku, et sealt tuleb PSV-le analoogne koslep nagu eelmise aasta oktoobris liigamängus.

                  Kuid võta näpust. Välja kukkus hoopis üks parimadi spektaakleid, mida Hollandi kaks parimat klubi suudavad pakkuda. Lõpptulemuseks 5:3 PSV-le ja nagu eelmiselgi aastal lõpetas Ajax taas kümnekesi, kuna uus täiendus Bassey suutis vähem kui 15 minutiga teenida punase kaardi.

                  Kui mängu algus oli ootuspärane ja Bergwijn viis Ajaxi juhtima, siis sellele järgnes Guus Til-i soolo kui kahel korral suutis peaga väga täpselt palli Gorteri selja taha suunata. Mõlemal korral andis briljantse assisti Gakpo. Teisel poolajal oli üks olukord, kus Alvarez peapalli heitluses lõi Til-ile küünarnukiga näkku ning õhus oli punase hõngu, kuid Higler halastas ja andis kollase. Anthony viigistas seisu kuid peale seda viis Gakpo uuesti PSV juhtima.

                  Til tegi peale seda hat-tricki, kuid lõi seisuks 4:2. Ajax suutis veel mängu tagasi tulla kui Kudus tegi 3:4. Enne seda võttis RVN mängust välja seni kaks parimat PSV meest-Til-i ja Gakpo. Mängu said mitmed noored nagu Saibari, Ledezma, Xavi Simons ning kogenud Guti. Just Simons oli see, kes lõi õhtu lõpetuseks ilusa kombinatsiooni tulemusena 5:3 ja pani mängule kauni punkti.

                  Tegemist oli 13 korraga, kui PSV Super Cupi võitis, kuid viis kuidas seda eile tehti oli kahtlemata meeldejääv. RVN sai juba esimese ametliku mängu järel enda kollektsiooni ja CV-sse ka esimese ametliku karika.

                  Teisipäeval sõidetakse külla Monacole, kus kahtlemata tuleb raske mäng, kuid minimaalselt viik oleks hea tulemus, mille pealt kordusmängus edasipääsu püüda.

                  Wij komen terug met de cup in de hands

                  Kommentaar


                    CL 3 eelringis viigistati võõrsil Monacoga 1:1. Tervikuna oli see tulemus õiglane, kuna kodupundil oli võimalusi ehk rohkem, aga külalised mängisid targalt ja suutsid oma võimalustest ühe kenasti realiseerida. Saibari-de Jongi ja Veermani koostöös lõi viimane ilusa värava, mis viis poolajaks Eindhoveni satsi juhtima. Avapoolajal oli üks VAR-i episood ka kui Teze väidetava käe osas käis kohtunik olukorda uurimas, kuid mingit rikkumist sealt ei leidnud.

                    Teisel poolajal oli ka PSV-l paar head võimalust. Eelkõige Saibaril, Veermanil ja ka Til-il. Võõrustajad olid enamuse poolajast domineerivad ja lõid mitmeid häid śansse, mille ühe ka realiseerisid. Peale seda löödi veel posti ja sellega mäng ka lõppes.

                    Nagu enne mängu mainisin, oleks viik võõrsilt tugeva satsi vastu hea tulemus ja seda suudeti ka saavutada. Kordusmäng nädala pärast Philips Stadionil ja loodetavasti suudetakse edasipääs vormistada. Keeruline saab see olema, aga CL-s ei olegi kergeid vastaseid. Täna selgus ka play-off ringi võimalik opponent, kui Monacost suudetakse jagu saada. Vastane tuleb paarist Rangers-St.Gilloise Union, kus avamängus alistas Belgia sats eelmise hooaja EL finalisti. Vähemalt suudeti loosi kaudu vältida taas Benficat, kes olnuks peale Monacot teine tugevaim punt selles Non Champions Path-i potis.

                    Wij komen terug met de cup in de hands

                    Kommentaar


                      1 voorus alistati kodus Emmen 4:1. Skoorisid Gakpo kahel korral ning Bakayoko. Korra sahistas Emmen ise enda võrku. Kuna teisipäeval on ees oluline CL eelringi mäng Monacoga, siis võis ka eeldada, et RVN annab mõnele põhimehele puhkust. Seekord alustasid pingilt ja jäidki sinna Sangare ja Ajaxi vastu hat-tricki teinud Til ja Mwene. Ramalho ja Saibari sekkusid vahetusest ning oma debüüdi tegi vaid 2 minuti jooksul noor 18 brass Savio, kes oma pikema debüüdi tegi päev varem Jong PSV eest esiliigas.

                      Mäng oli kindlalt kodupundi kontrolli all ning man of the matchi tiitli vääriliselt esinenud Gakpo vahetati juba 58 minutil välja säästes teda Monaco mänguks. Ainus koll, mille Emmen lõi sai alguse tegelikult Guti puterdamisest 16 kasti joonel, mille vastased ka edukalt ära kasutasid.
                      Wij komen terug met de cup in de hands

                      Kommentaar


                        Kuidas PSV-l see suvi nii valutult läheb? Ükski noor andekas talent pole veel kuskile läinud. Gakpo, Madueke, Sangare jne. Tundub täiesti uskumatu. Kas tōesti puudub huvi väljast vōi milles on uba? Ainus tōsine äraminek oli Götze siiani. Klubi teeb midagi väga ōigesti, kui suudetakse selline tuumik koos hoida. Ja uued ostud/laenud on ka päris asised.

                        Kommentaar


                          Algselt postitas Indrekolen Vaata postitust
                          Kuidas PSV-l see suvi nii valutult läheb? Ükski noor andekas talent pole veel kuskile läinud. Gakpo, Madueke, Sangare jne. Tundub täiesti uskumatu. Kas tōesti puudub huvi väljast vōi milles on uba? Ainus tōsine äraminek oli Götze siiani. Klubi teeb midagi väga ōigesti, kui suudetakse selline tuumik koos hoida. Ja uued ostud/laenud on ka päris asised.
                          Olulised lahkujad olid muidugi Schmidt treeneritoolilt Benfica-sse, kus ta paistab head tööd tegevat, Götze Eintrachti, Doan Freiburgi, Zahavi Haifa Maccabisse. Lisaks anti laenule Bruma Fenerbachesse, Romero Racing Clubi ja Baumgartl Union Berlini. Nagu juba varem olen ka kribanud, siis otseselt on makstud raha sissetoodud mängijate osas de Jongi ja Tili eest, ülejäänud on vabaagendina saadud. Lihtsalt rahaliselt tuleb targalt tegutseda kuna finantsilised võimalused on oluliselt kasinamad kui Ajaxil. Kui oleks Gakpo või Sangare lahkunud, siis ilmselt oleks asemele toodud ka mõni suurem nimi ja kallima raha eest, kuid eesmärk on neid kahte klubis hoida. Mõlemaga tehti ka uus pikem leping, mis motiveeriks neid PSV-s kauem olema. Eesmärk on ikkagi meistritiitel (viimati 2018) ja sel hooajal pääs CL grupifaasi, kus viimati palliti neli aastat tagasi.

                          Mõnevõrra positiivselt on üllatanud ka RVN, kes on suht roheline treener ja polnud varem peale esiliigas PSV duubli juhtimise saanud mingit kogemust. Võib olla on talle abiks kogenud Fred Rutten abitreenerina, mis aitab tal kõrgemal tasemel paremini kohaneda. Samas Rutten ise omal ajal floppis ikka korralikult PSV-d tüürides. Sarnast mustrit kasutas kolme aasta eest ka MVB treenerina, kes toodi ka Jong PSV-st põhisatsi juhtima ja temagi suhtes oli palju kahtlusi hakkama saamises osas. Õnneks esimene hooaeg oli tal väga hea, kuid hiljem vajus totaalselt ära ja seda seostati eelkõige tema äiapapast abitreeneri Bert van Maarwijki lahkumisega sellelt positsioonilt. Seega selliste noorte treenerite (kuid mängijatena omal ajal absoluutsel tipptasemel olnutena) koolitamisel tipptreeneriteks on paratamatult vaja kogenud lootside kätt ja silma.
                          Wij komen terug met de cup in de hands

                          Kommentaar


                            CL 3 eelringi kordusmäng oli tõeline thriller. Kuigi külalised lõid paremaid võimalusi avapoolajal, siis analoogselt avamänguga, avas taaskord skoori sama mees Joey Veerman ja seda ilusa kombinatsiooni tulemusena. Monaco ohtlikeim moment oli kui nad lõid korra latti.

                            Teine poolaeg oli suures osas külaliste domineerimise all ning kohe poolaja alguses kasutati segadust PSV kaitses ära ja viigistati seis. Natuke hiljem eksis kaitses Ramalho Ben Yedderi markeerimisega ja 1:2 oli tõsiasi ning külaliste poolt igati teenitud. Tundus, et väljalangemine hakkab saama reaalsuseks ja kahe mängu kokkuvõttes tuleb sarnane minimaalne kaotus nagu aasta eest EL grupifaasis. Kuid ometi 89 minutil näidati võitlejahinge ning Guti peaga löödud värav päästis mängu lisaajale.

                            Kohe lisaaja alguses lõi Monaco taas latti ja ka muidu olid nemad rohkem kontrolliv pool. Ometi suutis kodupunt lisaaja teisel veerandtunnil ilusa kombinatsiooni tulemusena minna juhtima kui Teze suurepärase tsenderduse realiseeris maailma üks parimaid peaga mängijaid Luuk de Jong-3:2.

                            Peale seda üritasid monegaskid visalt viiki kuid päris ohtliku momendi loomiseni nad ei jõudnud.

                            Tõeline töövõit väga tugeva satsi vastu. Monaco on seni tugevaim opponent olnud, kellega ametlikes mängudes mängitud. Isegi Ajaxist olid nad ohtlikumad.

                            Tervikuna oli see võit meeskonna võitluslikkuse näidis. Mitmed mängijad olid kahvatud, nt. Gakpo,Til ja teatud momentidel ka Sangare. Hea mulje jättis Guti, keda peaks ilmselt proovima Tili asmele keskväljale algkoosseisu. Kaitseliin on niigi meil nõrgim lüli, kuid täna siiski suudeti tulemuse mõttes vajalik ära teha. Pigem tundub, et meeskonna tugevus on kiiretele kontratele mängimine, sest selleks on vajalikku kiirust ja De Jongi näol hea peamängu omav tipuründaja. Domineerivat ja positsioonimängule rõhuvat söödumängu selle koosseisuga tugevate satside vastu ei suudeta mängita, kuna pole sellist kvaliteeti. Seega tuleb kasutada taktikaliselt teist strateegiat, et vastaste kaitset lahti harutada.

                            Siin ka mängu väravad. Kokkuvõttes edasipääs 4:3. Play-off ringis tuleb vastu Gio juhendatav Glasgow Rangers, kes tuli raskest seisust Unioni vastu välja ja pääses koondskooriga 3:2 edasi. Kahtlemata tulevad ka need 2 rasket mängu, kuigi ehk natuke lihtsamad kui seda Monaco vastu olid.

                            Wij komen terug met de cup in de hands

                            Kommentaar


                              2 voorus alistati võõrsil Go Ahead Eagles-i 5:2. Avapoolaeg algas hästi, kui de Jong viis kiiresti PSV Gakpo heast tsenderdusest juhtima. Siis aga mäng kuidagi takerdus ja kodupunt seadis tabloole viigi. Mõnevõrra muutus mäng külaliste jaoks hõlpsamaks peale GAE mängija punast kaarti, kui jõhkralt sõitis sisse Ledezmale, kes mõni minut peale seda episoodi pidi lahkuma vigastuse tõttu.

                              Poolaja lõpus suutis Xavi taas Eindhoveni klubi juhtima viia.

                              Teine poolaega pandi enamuses mängides paremus maksma kui Obispo ja Xavi teist korda olid täpsed. Võõrustajad lõid ühe tagasi, aga viimane sõna jäi seekord vahetusest sekkunud Vermanile, kes taas lõi temale omaselt kaugelt kauni värava. Seekord andis RVN mitmele põhimehele seoses tiheda graafikuga puhkust (Max, Saibari, Til, Guti). Vahetusest sekkusid need kõik va Max. Lisaks sai platsile Ramalho.

                              Jätkatakse liigas täiseduga. Üllatuslikult on täiseduga satse veel vaid 1-Excelsior. Feyenoord kaotas eile punkte ja Ajax, Twente, AZ mängivad oma vooru mängud täna.

                              Teisipäeval sõidetakse Ibrox Stadionile, kus mängitakse CL play-offi avamäng Rangersi vastu. Kuna KNVB tuli PSV palvele vastu ja viis järgmise vooru liigamängu Volendamiga 31 augusti peale, siis on peale avamängu Rangersiga 8 päevane paus, et valmistuda kordusmänguks Philips Stadionil, mis toimub 24 augustil. Sarnane erand tehti ka Twentele, et mänguks Fiorentinaga oleks pikem paus Conference liiga play-offides ja viis Twente liigamängu 3 voorust ka 31 augusti peale.

                              Mängu kokkuvõtte ka.

                              Wij komen terug met de cup in de hands

                              Kommentaar


                                CL play-off ringi avamäng Ibrox Stadionil lõppes võitlusliku 2:2 viigiga. Tervikuna võib rahul olla, sest Rangersi trump ongi nende fanaatiline kodupublik, mille toel nad eelmisel hooajal Euroopa Liigas finaali purjetasid ja ühtegi mängu play-offides ei kaotanud. Ei Dortmund, Leipzig, Braga suutnud Gers-i seal katlas alistada.

                                Teisalt kui vaadata võimalusi, siis jääb ikka kahtlus hinge, et võitu ei suudetud võtta. Kui avapoolaeg oli pigem kodupundile parem, siis teisel olid just külalistel parimad śansid.

                                Mängu skoori avas nurgalöögi järgselt Sangare, kui Rangersi kaitsjad ei suutnud palli 16 kastis puhtaks lüüa ja Ibrahim selle segaduse ära karistas. Paraku juba 3 minuti pärast lasti endale tagasi kui kaitseliin mängiti üsna puhtalt üle.

                                Teise poolaja parim oli Eindhoveni poolelt kindlasti Saibari. Mitmel korral just poolaja esimeses osas lõi häid võimalusi ja ühe neist päris poolaja alguses pidanuks igal juhul sisse lööma, kui de Jong talle ideaalselt palli ette mängis. Erinevalt Gakpost, kes oli taas suures mängus kahvatu, väärib Maroko nooruk kiitust.

                                2:1 tuli vägagi ootamatult vastu mängu käiku kui Obispo tegi rumala ja riskantse söödu keskele, mille lõikas vastane vahelt ja Saibari pidi kollase väärilise vea tegema, et mitte lasta veel ohtlikumat võimalust tekitada. Karistuslöök ca 25 meetrilt lendas otse Benitezile kehasse, aga kas vihmast märg pall vms, aga kummaliselt ei suutnud argentiinlane palli korralikult enda haardesse saada ja puterdas selle käte vahelt välja ja otse väravajoone suunas. Paari palli jagu veereski pall üle joone ja Rangersi juhtvärav oli tõsiasi.

                                Õnneks suudeti mänguliselt siiski tagasi tulla ja viigivärav tuli taas nurgalöögi järgselt, kui Gakpo korneri lõi otse lati alla peaga Obispo. Heastades oma idiootliku valesöödu, mille tagajärjel tuli karistuslöök ja värav. Seejärel RVN vahetas mehe välja ja andis võimaluse Brathwaitile. Mõnevõrra ootamatult jäigi see ainsaks vahetuseks. Oleks nagu oodanud ründavate mängijate sissetoomist eelkõige Simonsit aga miks mitte ka Tili või Bakayokot. Ilmselt oli Ruudil soov mäng kindlalt viigisadamasse tüürida ja riske mitte võtta.

                                Nüüd on 8 päeva selleks kordusmänguks valmistuda, kuna liigamäng Volendamiga viidi üle 31 augustile. Võrreldes Rangersit ja Monacot, siis mänguliselt olid monekaskid ikka kraad kõvema klassiga, aga Rangersi trump on Ibroxi kirglik publik, mille najal nende edu eelmisel hooajal suuresti baseerus. Võõrsil olid nad selgelt haavatavamad. Ilmselgelt tuleb see mängu saatus kodus otsustada, sest CL grupifaasi pääs tooks 40 miljonit kassat, mis oleks pea pool selle hooaja eelarvest (85 miljonit selle hooaja eelarve PSV-l).
                                Wij komen terug met de cup in de hands

                                Kommentaar

                                Working...
                                X