320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Mängu vaatama

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    Jõudsin siis ka lõpuks selleni, et eelmisel pühapäeval tehtud Freiburgi reisi kohta mõned asjad kirja panna. Igatahes tuleb öelda, et tunne sellele mängule sõites oli ikka hoopis teine, kui mõnele suvalisele Bundesliga või 2.Bundesliga mängule minnes. Hommikul oli ootusärevus üle pika aja Schwarzwaldstadionile naasta igatahes väga suur. Mänguks SC Freiburg – Eintracht Braunschweig, mis paraku lõppes 2-2 viigiga.



    Kuna mäng algas juba 13.30, siis pidi liikuma hakkama üsna varakult. Valisin 7.35 väljuva rongi esiteks sellepärast, et see oli võrreldes teiste väljumistega väga sääst ning et jõuaks piisavalt vara kohale. Valik õigustas ennast igas mõttes. Pealegi oli rong täiesti tühi ning olime koos kahe rootslasest sõbraga ainukesed antud vagunis.

    Kosmeetilise hilinemise tõttu jõudsime Freiburgi kohale 9.00. Vastu võttis meid kena kuiv sügisilm. Alguses paistis, et võib hiljem ka sadama hakata, kuid seda ei juhtunud. Küll aga tuli mägedest pärast mängu lõppu alla korralik udu ja kui mäng oleks alanud näiteks 1,5 tundi hiljem, võinuks see veidi ka mängu mõjutada, sest linnas oli õhtupoole udu päris tihe.



    Kuna mul oli seljas kollast värvi jope, siis tahtsin kindasti enne staadionil asuvast fännipoest läbi käia, et Freiburgi pusa ja muud nänni osta, siis rongijaama tagasi sõita ja Braunschweigi värvides jope ja muu träni kappidesse ära panna. Kuna kõik staadioni juurde viivad trammid läksid kohe rongijaama juurest, siis ei olnud see logistiliselt midagi keerulist. Sõit rongijaamast staadioni juurde võttis umbes 17 minutit + 5 minutit trammipeatusest kõndimist. Alates 3h enne mängu algust hakkavad sõitma ka eritrammid, mis peatuvad vähemates peatustes ja jõuavad veel kiiremini staadionini. Peagi olime juba staadionil asuvas fännipoes, kust ostsin kaks Freibugi hoodiet ja särki. Palju seal aega ei kulutanud ning sõitsime peagi linna tagasi, et tavaar raudteejaama kappi hoiule panna ja siis linnas mõned õlled teha enne uuesti staadionile minekut.



    Selleks leidsime ühe kena koha Freiburgi vanalinnas. Kuna ma olen varem Freiburgi seisutribüünil olnud, siis teadsin, et peaksime staadioni juures olema hiljemalt 2h enne mängu. Siis jõuaks veel väikse tiiru ümber staadioni teha ja kohad leida, sest 1,5 tundi enne mängu on seisukas sisuliselt täis ja mingit normaalset kohta leida on keeruline. Nii oli ka seekord. Õnneks püsisime graafikus ja jõudsime isegi staadioni kõrvalt mööda voolava Dreisami jõe kaldal viimased kaasa ostetud õlled libistada enne staadionile sisenemist. Staadioni ümbrus on sügiseti eriti tuus ja ilus.




    Kohtadega oligi nii nagu ennustasin. Jõudsime paraja varuga, aga ca 20 minutit hiljem olnuks juba keeruline kolmele inimesele seisukal kohta leida. Samas küljetribüünid olid samal ajal veel praktiliselt tühjad ning inimesed polnud ilmselt hakanud veel kodust tulemagi. Kui ma Hoffenheimi-Bremeni mängul käisin mõni aeg tagasi, siis oli sisuliselt 90% külalisfännidest Pizarro särgiga. Freiburgis asi Peterseni särkidega nii totaalne ei olnud, aga valdav enamus oli endale siiski jalgpallijumala särgi ostnud. Täitsa huvitav oleks teada, kui palju Peterseni särke suvel müüdi, kui sai selgeks, et ta ametlikult Freiburgi jääb. Igatahes võisid need numbrid olla päris korralikud. Samas oli särkide mõttes ka täielikke animaaliaid. Näiteks miks kurat peaks keegi ostma 80€ eest endale lillat värvi (kolmas vorm) Karim Guede särgi. Mingi kihlvedu ilmselt mängus, sest normaalne inimene midagi sellist vabatahtlikult ei teeks.


    Tiksusime siis mänguni jäävat aega surnuks ja vaatasime ka mida kohe meie kõrval auvad Eintracht Braunschweigi fännid teevad. Enamus tegi suitsu. Seisukal läheb mänguni jäävad minutit kiiresti ja varsti oligi aeg sealmaal, kus meeskonnad soojendust tulid tegema. Freiburg sai loomulikult tormilise aplausi, kui tunnelist välja jooksid. Samas teenis selle välja ka nüüd Braunschweigis mängiv endine Freiburgi mängija Hendrick Zuck, keda isegi staadioni teadustaja nimepidi tervitas, kui Zuck väljakule tuli.




    Mängust niipalju, et lõpus jäi paras pettumus sisse. Esimesel poolajal oldi võrratud lihtsalt. Grifo rikošeti võtnud karistuslöögist ja Peterseni kenast peaga löödud väravast asuti mängu 2-0 juhtima. Tundus, et teisel poolajal on asi vaja lihtsalt ära vormistada ja kolm punkti on tabaelis. Paraku oleme me see hooaeg mitmed korrad teisel poolajal liiga ära vajunud. Viimane kord St Pauli vastu näiteks. Braunschweigi vastu pidanuks samuti pärast vaheaega sama teravalt jätkama ja mängu dikteerima. Selleasmel lasti Braunschweig aga mängu Mujdza lollist omaväravast tagasi. Ma ei saa isegi aru, kuidas on võimalik endale selline omavärav lüüa. Peagi võeti mees ka platsilt ära ja asendati Hufnageli vastu, kes tõi automaatselt mängu tervaust. Paraku lasti endale peagi ka teine, kui Abrashi ja Höfler enda poolel lubamatult palli kaotasid ja Khelifi selle tagumise posti kõrvale keerutas. Ilmselt ei lööks tüüps järgmisest sajast löögist ka seda nii täpselt üle väravavahi tagumissep osti. Schwolow oli võimetu. Muidugi 2-2 äratas taas mehed üles. Kuni 62.minutist mängu lõpuni oli ridamisi võimalusi ka võiduvärav lüüa. Grifo lõi posti, Petersen latti, Höhn ülinapilt nurgalöögi järel mööda. Kuni viimase minutini oli variante, et eriti magus võit võtta. Paraku ei suudetud variante ära realiseerida ja nii pidi leppima kaotusena tunduva 2-2 viigiga.



    Kokkuvõttes oli igati tore reis, millest jäi puudu ainult võit. Ülimõnus oli Freiburgis tagasi olla ja mängu vaadata. Reaktsioon Peterseni väravale oli eriti epic. See on jõhker, kuidas Freiburgi fännid teda jumaldavad. Kuna tulemus ei olnud soodne, siis ilmselt pean ma veel ühele mängule minema. Sest võib olla väga tõenäoline, et Freiburgi kodumängule ma enam vanal staadionil ei satugi. Nimelt ju plaanid ona 2019 juba uuel staadionil mängida. Arvestades, et eelmisel kodumängul käisin 4 aastat tagasi, siis... Kunaet kolm kodumängu on järel enne pausi, siis palju variante pole. Aga hetkel tundub kõige tõenäolisem variant olevat 5.12 Union Berliini vastu.



    Jäi silma ka see, et mingid Nürnbergi jobud olid oma kritseldusega kena maalingu staadioni seinal ära rikkunud. Tõenäoliselt pärast seda, kui esimeses voorus Freiburgilt valusalt põske said. Tuleb tontidele andeks anda.

    Kommentaar


      See pusa näeb küll hea välja. Palju selle eest välja käima pidid?

      Kommentaar


        Algselt postitas bubbles Vaata postitust
        See pusa näeb küll hea välja. Palju selle eest välja käima pidid?
        49€ oli see. Neil on üks päris ägeda disainiga veel, aga paraku olid õiged numbrid otsas too päev.

        Kommentaar


          Lühike raport viimase nädalavahetuse Baierimaa külastusest. Agendas olid neljapäevane Augsburgi euromäng ja pühapäevane liigamäng, vahepeal laupäeval Bayern vs Stuttgart. Oli võimalus lisada programmi ka reedene Fürthi kodumäng, kuid kolmest mängust nelja päeva jooksul piisas.

          Augsburg võitis teadupärast Euromängu pealtnäha veenva skooriga 4-1. Samas Alkmaar kolistas koguni kolmel korral väravaraame, sh vist seisudel 1-0 ja 3-1. AZ fänne oli nii linnapildis päris palju, kuid staadionil väga häälekalt tooni ei andnud. Klavanilt soliidne sooritus, Mom Bobadilla kolme tabamusega. Augsburgi sektsioon tegi enne mängu veits tifot ka. Samas publikuarv vaid 20 000 kopikatega. Ei teagi, kas põhjuseks mh euromängudel õlu mittemüümine, isegi Saksamaal. Pereliikmete jms sektsioon oli üsna hõre.



          Bayern ei andnud Stuttgartile mingit võimalust. Poolajaks seis 4-0. Bayern vastaste kastis üsna efektiivne, nagu ikka, Stuttgart samavõrra kehva. Teine poolaeg oli selle tulemusel üsna igav. Samas, toode on atraktiivne nii pakendilt kui sisult. Publiku seast võis tunnetada, et staadionile tullakse meelelahutust saama. Küsimus pole, kas võidetakse, vaid kui ilusas stiilis. Teisalt, atmosfääri üle ei kurda. Isegi võrdluses eelmisel aastal käidud Dortmundi kodumänguga. Tõsi, siis olin kollasest seinast üsna kaugel.



          Viimasena Augsburgi kodumäng Werder Bremeniga. Kohalikes spordiuudistes nimetati seda kui kellerduell. Nii et üleminek liiga esimese kodumängult viimasele. Werderi fänne oli päris palju, sh paistis neid ka muudes sektsioonides, millest nähtavasti probleeme ei tehtud. Nende sektsioon tegi ka tublilt häält, eriti muidugi kui võit oli tulemas. Klavan jäi paraku pigem negatiivselt silma mõlema värava puhul. 0-1 võiks panna tema ja vasakkaitsja ühise koostöö kapsaaeda. Samas sööt oli hea ning nende vahele spurtinud Werderi legendilt Pizarrolt hea finiš. Teise värava puhul mängiti Raku üksi paraku selgelt üle. Augburgilt üleajal penaltist üks tagasi, aga see oli ka kõik.



          Chime out...

          Kommentaar


            Kaarel, kas võiksid valgustada, et kuidas hankisid piletid ja palju nende eest välja pidid käima eurosid?
            Joga Bonito!!!

            Kommentaar


              Augburgi piletid kodulehelt hinnavahemikus 32-40 EUR. Kuna nad üldjuhul välja ei müü, peaks sealt pileteid alati saama. Erandiks võib olla nt mäng Bayerniga.

              Bayerni pileti olin sunnitud võtma vahendaja (Viagogo) kaudu. 60-eurone pilet ca 130 EUR eest, ehk siis rohkem kui kahekordne hind. Bayerni kodumängudele on üldjuhul keeruline normaalhinnaga piletit saada. Ametlikul kodulehel on need tavapäraselt välja müüdud. Sel hooajal oli mingile kesknädala liigamängule oli pileteid saada. Põhjuseks vist viimase hetke loobujad vms. Sama on ilmselt võimalik ka ebaatraktiivse euromängu puhul.

              Kommentaar


                Et kui keegi tunneb vajadust suurema auditooriumi järele kui see siin siis http://www.bvb.de/eng/News/Overview/...-in-the-world2
                BVB - Vaprus

                Kommentaar


                  VfB Stuttgart 0:4 FC Augsburg

                  Huuuh, õnnestus päris hea mäng välja valida. Väike lühiülevaade. Polnud varem Stuttgartis käinud, nii et sain ilusti ühe käiguga linna üle vaadatud ja siis mängu ka vaatama minna. Würzburgist läksime rongiga Stuttgarti, nii 2-2,5h sõitu. 11 paiku olime kohal, nii et jäi 2,5h tundi mõnusalt kesklinna uudistamiseks. Stuttgart jättis üsna hea mulje, vanalinna seal küll väga pole ja linn pigem selline modernsem, aga tundus siiski päris mõnus. Ma olen seni rohkem Baierimaaga tutvust teinud ja olustik-õhustik tundus kuidagi ikka täitsa teine kui Baierimaal. 2h enne mängu hakkasime statka poole liikuma. Mercedes-Benz Arena on kesklinnast u 5 km kaugusel ja kohale saab kesklinnast väga mugavalt trammi/metrooga.

                  Olime küll paraja varuga staadionil kohal, et natuke niisama ringi kolada-vaadata, aga statkale oma väravast sisenedes ootas päris ebameeldiv üllatus ees - räigelt pikk järjekord. Vahepeal seal inimmassis passides tekkis isegi hirm, et ei tea, kas jõuab avavileks kohtadele, aga pääsesime 30-40 minutiga läbi ja jäi veel 20 minutit, et rahulikult oma kohtadele jõuda. Pikk ooteaeg oli tingitud väga korralikust turvakontrollist, mis muidugi loomulik ka. Mängu alguses aga teadvustati, et algus lükkab 15 minutit edasi, kuna nii palju inimesi oli veel väljas. Mõistlik iseenesest, aga juba kohtadel olnud publik lasi selle peale korraliku vilekoori lahti.
                  Kohad olid meil otsatribkal peaaegu värava taga, aga nähtavus oli sellele vaatamata üsna hea. Pileti eest käisin välja 31 eurtsi.

                  Mäng oli põnev ja õnneks sai õnneks ikka korralikult väravaid ka näha. Augsburg oli kiiretes terav ja lahendas oma võimalused väga hästi ära, kuigi jah, esimesel poolajal oleks võinud vabalt vähemalt ühe veel lüüa. Stuttgart seevastu oli esimesel poolajal üsna saamatu ja kuigi teisel poolajal mäng paranes tublisti, siis ühtegi üliohtlikku olukorda nagu vist ei tekkinudki. Üsna hambutu mäng loomulikult kodutiimi fännidele ei meeldinud ja üsna ruttu hakati omadele vilekoori laskma. Natuke nõme oli muidugi see, et 10-15 minutit enne lõppu hakkas rahvas juba ära minema ja lõpuvile ajaks oli üks küljetribüün juba päris hõre.

                  Eriti valus tundus veel muidugi see, kui pärast lõpuvilet kodutiim oma fännide ette seisma läks ja vapralt kogu vile ja sõimu vaikides vastu võttis. Nojah, vast said fännid end välja elada ja tulevad siis ehk ikka järgmisel korral ka staadionile kohale.
                  Kokkuvõttes aga võib öelda, et mäng oli väga vinge ja atmosfäär oli ikka võimas. Hiljem vaatasin, et publikunumbriks oli 55000 märgitud, pole paha. Pärast mängu staadionilt ära saamine oli ka väga lihtne, kohe staadioni kõrvalt sõitsid ülitihedalt trammid linna ja nii sai väga ruttu tagasi raudteejaama. Nii et võib öelda, et staadion jättis pigem üsna fännisõbraliku mulje.
                  Aahh, eespool unustasin mainida, kui kellelegi see detail võrdluseks huvi pakub, siis poolese õlle eest peab statkal välja käima 4,3 eurot.

                  Nüüd veel enne jõule ehk Nürnbergi/Fürthi 2. liigat vaatama ja uuel aastal ehk veel Bundesligat ka.

                  Kommentaar


                    Plaan minna autoga aprilli lõpus 32. vooru mänge Saksamaale vaatama. Kuna varem pole käinud, siis mõtlesin targematelt küsida. Esiteks, kas keegi oskab öelda, millal kinnitatakse täpsed mänguajad? Vaatasin, et 32. vooru mängud on 29-30 aprill(http://www.bundesliga.com/en/stats/matchday/). Soovin minna vaatama 32. vooru mängudest Bayern vs Gladbach ja Dortmund vs Wolfsburg. Halb oleks, kui need nüüd satuvad ühele päevale, siis ei jõua ühest linnast teise. Teiseks tahaks küsida piletite ostmise kohta neil mängudel. Millal need müüki tulevad ja kust osta? Igasugused soovitused ja tähelepanekud on teretulnud.

                    Tänud ette!

                    Kommentaar


                      Algselt postitas plomps Vaata postitust
                      Plaan minna autoga aprilli lõpus 32. vooru mänge Saksamaale vaatama. Kuna varem pole käinud, siis mõtlesin targematelt küsida. Esiteks, kas keegi oskab öelda, millal kinnitatakse täpsed mänguajad? Vaatasin, et 32. vooru mängud on 29-30 aprill(http://www.bundesliga.com/en/stats/matchday/). Soovin minna vaatama 32. vooru mängudest Bayern vs Gladbach ja Dortmund vs Wolfsburg. Halb oleks, kui need nüüd satuvad ühele päevale, siis ei jõua ühest linnast teise. Teiseks tahaks küsida piletite ostmise kohta neil mängudel. Millal need müüki tulevad ja kust osta? Igasugused soovitused ja tähelepanekud on teretulnud.

                      Tänud ette!
                      Bayern ja Dortmund võivad olla juba läbimüüdud? Bayerni mängud pwaksid olema.

                      Kommentaar


                        Praegu kalendrit vaadates ei olnud igatahes isegi mängupäev ja kellaaeg paigas. Kas siis kõik piletid läinud juba hooajapiletitega? Me tahame 4 piletit osta.

                        Kommentaar


                          Algselt postitas plomps Vaata postitust
                          Praegu kalendrit vaadates ei olnud igatahes isegi mängupäev ja kellaaeg paigas. Kas siis kõik piletid läinud juba hooajapiletitega? Me tahame 4 piletit osta.
                          No eks seal sõltub palju ka sellest, kuidas Bayern ja Dortmund Euroopas mängivad. Kui mõlemad peaksid oma sarjades poolfinaali jõudma, siis ilmselt oleks Dortmundi mäng pühapäeval. Ja pakuks, et Bayern mängiks laupäeval. Aga see on spekulatsioon ainult. Lihtsalt nii oleks loogiline. Aga täpset kuupäeva ma küll ei tea, millal 32. vooru ajad täpselt paika pannakse. Ilmselt läheb selleni ikka üsna palju aega veel. Ja noh, nelja pileti saamine nende klubide mängudele on nkn sna keeruline. Eriti kui vastaseid vaadata.

                          Kommentaar


                            Piletid tulevad vabamüüki tavaliselt poolteist kuud enne mängu. Dortmundi mängule on muidugi üpris keeruline nelja piletit saada.

                            Kommentaar


                              Nagu ma aru saan, siis mingi hulk pileteid tuleb vabamüüki ca 1,5 kuud enne mängu. Kust kohast neid osta saab? Ja kuidas piletite kättesaamine toimub?
                              Ilmselt oleks ma rahul kui saaks ka vaid ühele neist mängudest piletid ja teise mängu vaataks siis äkki mõne lahjema.

                              Kommentaar


                                Algselt postitas plomps Vaata postitust
                                Nagu ma aru saan, siis mingi hulk pileteid tuleb vabamüüki ca 1,5 kuud enne mängu. Kust kohast neid osta saab? Ja kuidas piletite kättesaamine toimub?
                                Ilmselt oleks ma rahul kui saaks ka vaid ühele neist mängudest piletid ja teise mängu vaataks siis äkki mõne lahjema.
                                Mängupileteid on kindlasti võimalik saada mõlemale mängule, samuti on kindlasti võimalik saada ka neljale inimesele. Pigem on asi selles, et kõrvuti kohti saada on raske. Mina isiklikult soovitan sul mõlemale klubile saata e-mail ja uurida kui palju vabamüügi pileteid alles on klubi poolt nendeks mängudeks. Dortmundil on küll nii, et väga vähestele mängudele saab vabamüügist pileteid. Sellisel juhul tuleb alati kasuks selline koht nagu www.viagogo.com . Ei taha küll seda lehekülge reklaamida kuna seal müüake pileteid 2-3 kordse hinnaga, kuid selle saidi kaudu on alati võimalik mingid pileteid saada.

                                Keegi targem võib mind muidugi parandada, kui oskate veel variante pakkuda.

                                Kommentaar

                                Working...
                                X