320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Mängu vaatama

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    Algselt postitas telekavaataja Vaata postitust
    Tervist!

    Selline väike mõte tekkis, mis võib kergelt realiseeruda. Nimelt vahemikus 13-16 aprill olen Bremeni kandis ning Werderil on sel hetkel mäng Leipzigiga kodus.

    Kuidas Saksamaa piletite ostmine käib? On reaalne, millal need endale muretsema peaks? Millega arvestama peaks ja nii edasi.

    Ainuke Eestivälise vutivaatamise kogemus on Barcelonas, seega kõik tipid on teretulnud.
    Ok, sain piletid ostetud nüüd. Lubati saata postiga. Kui suur tõenäosus on, et need ei jõua kohale? Või kui kiiresti neid tavaliselt saadetakse?
    Instagram

    Twitter

    Eesti Lokomotiv Moskva fännid

    telekavaataja.blogabet.com

    Kommentaar


      Algselt postitas telekavaataja Vaata postitust
      Ok, sain piletid ostetud nüüd. Lubati saata postiga. Kui suur tõenäosus on, et need ei jõua kohale? Või kui kiiresti neid tavaliselt saadetakse?
      Mulle on umbes nädalaga kenasti kohale jõudnud, aga kui peaks mingeid probleeme esinema, siis on võimalik staadionilt ka kätte saada.

      Kommentaar


        Algselt postitas telekavaataja Vaata postitust
        Ok, sain piletid ostetud nüüd. Lubati saata postiga. Kui suur tõenäosus on, et need ei jõua kohale? Või kui kiiresti neid tavaliselt saadetakse?
        Ei, ole nüüd rahulik, täiesti lebolt saad nad kätte ilmselt juba järgmine nädal. Looda ainult, et deutche post ei hakka jälle streikima, mida nad alles mingi 2 nädalat tagasi alles tegid Bremenis. Ainukene soovitus mis mul on see, et kui sa satud kuskiile lepzigi ultrate vahetus lähedusse, siis ära väga näita enda poolehoidu kasvõi werderi suunas( muidugi ma eeldan, et sa oled erapooletu, kuid siiski) Pole üllatus, et Leipzigi ultrad väga nalja ei mõista ja neid peetakse juba ammu bundesliga pahadeks poisteks, kuna nende maailmavaade on juba ultrakonservatiivne. Otherwise, kindlasti naudi ja võta viimast! Ma olen käinud peamiselt küll Hispaania liiga mängudel, aga parim kogemus oli mul siiski bundesligas. Atmosfäärilises mõttes just.

        Kommentaar


          Algselt postitas Sambaz Vaata postitust
          Ei, ole nüüd rahulik, täiesti lebolt saad nad kätte ilmselt juba järgmine nädal. Looda ainult, et deutche post ei hakka jälle streikima, mida nad alles mingi 2 nädalat tagasi alles tegid Bremenis.
          Nii et kui nad ikka veel pole jõudnud, siis lootus on kadunud?
          Instagram

          Twitter

          Eesti Lokomotiv Moskva fännid

          telekavaataja.blogabet.com

          Kommentaar


            Algselt postitas telekavaataja Vaata postitust
            Nii et kui nad ikka veel pole jõudnud, siis lootus on kadunud?
            Ma ostsin mingile Bremeni mängule kunagi piletid. Lubati ka vist saata. Vähemalt kuskil see kirjas oli. Pileteid ei tulnud kunagi. Bremeni puhul probleemi siiski pole, sest saad need enne mängu staadioni juurest putkadest kätte. Mälu järgi oli vaja ainult ID-kaarti ning tuli tähestiku järgi õige putka üles otsida. Kindluse mõttes võid printida välja ka mingi kinnituslehe, mille ostuga said. Aga seda pigem vist ei läinud vaja.

            Kommentaar


              Niisiis, nagu lubatud, teen ka väikese kokkuvõtte enda käigust. Tänan kõiki, kes siin teemas abivalmilt kohe vastasid (eriti ericbana), see tegi asja vähe lihtsamaks.

              Kust tuli idee Bremenisse minna?

              Tegelikult selline "nädalavahetus kusagil Kesk-Euroopa linnas" on alati meil mõtteis olnud ning seekord otsustasime ka tegutseda. Proua avaldas aktiivsust, mina pidin vaid pakkuma nädalavahetuse, mil on Werderil mäng. Valik osutus 14-15 aprilli peale. Sel nädalavahetusel oli graafikus Werder - Leipzig mäng.

              Kuidas Bremenisse saab?

              Väga lihtsalt. Otselend Ryanairiga, mis väljub reede hilisõhtul ning tuleb tagasi esmaspäeva varahommikul. Ryanairi nagu ka iga teine odavlennukas omab igasugu iseärasusi, aga nendel ei peatu. Fakt on see, et kohale jõuab ja jõuab suhteliselt kiirelt. Mis on veel äge- Bremeni lennujaam on kesklinnast 6 trammipeatuse kaugusel (väike analoogia Tallinnaga).

              Kuidas saab Werderi mängule pileteid?

              Mina läbisin järgmise kadalipu:

              1. Werder.de ---> registreeru kasutajaks
              2. Werder.de ---> tickets

              NB! Siinkohal täpsustan, et inglise keelega on jamasti neil. Seega arvestage, et kõik käib Saksa keeles. Üldiselt google transleidi ja common sensega saab hakkama küll.

              3. Piletite broneerimine

              Pileteid saab broneerida juba enne, kui on teada täpne kellaaeg ja isegi toimumispäev. Kuna Werder mängis Leipzigi vastu, siis oli tõenäoline, et mäng toimub pühapäeval. Ja kui oli teada, et leipzig saab Zeinidist jagu, pandigi see mäng pühapäeva õhtu peale, mis arvestades meie trippi, oli parim lahendus.

              Broneerida saab kahte sektorisse. Eelistatud sektor ja varuvariant. Mina tahtsin nurka sektoritesse 3,4,5 või 6 (või 49,50,51 või 52) kus on kodufännid.



              4. Piletite ostmine

              2 nädalat hiljem sain teate, et ma ei saanud sinna pileteid ning pidin hakkama uued kohad valima. Valisime siis hoopis nurga vastasfännide tsooni juures (Nord Seite Unten). Piletite valimisel saab valida ka istekohti. Piletite hinnad 50x2. Lisaks võeti mult maha ka 4 eurot kohaletoimetamist. Kui ma 2 nädalat enne mängu nendega ühendust võtsin (inglisekeelne küsimuse saatmise vorm ei tööta), siis öeldi, et me ei saadagi neid välja ja saate piletid mängupäeval putkast, mis asub värava nr. 6 ees. Niipalju siis sellest 4-st eurost...



              5. Piletite kättesaamine

              Mängupäeval jõudsin staadionile ja tõesti värava nr.6 ees oli putka, kus pileteid kätte sai. Piletid olid ilusti ümbrikus. Vaja läks ainult ID-kaarti.

              Kuidas saab staadionile?

              Väga lihtsalt. Staadion on umbes 2km kaugusel kesklinnast ning jala minna pole mingi probleem. Külma ilmaga viib sinna tramm nr. 3, mis mängupäeval sõidab iga minuti tagant vist.

              Kui te olete kesklinnas enne mängu juba korralikult einestanud, siis mina läheks mööda jõeäärt (Osterdeich tänav). Sakslased kogunevad staadionile juba 1,5-2h enne mängu ja fännide armee on päris korralik, mis staadioni poole liigub. Lisaks pole jõevaade ka sugugi halb.

              Kui teil napib aega söömiseks või teil on veidi teistsugune plaan või chillim tuju, siis on väga hea variant ka Ostertornstweg vms tänav (kaardil punase joonega). Mööda seda liigub isegi rohkem inimesi Werderi sümboolikaga, tänav on täis söögikohti, kuid kõige parem on võtta mõnest putkast vorst ning õlu ning liikuda need asjad käes mööda tänavat ja nautida rahulikku ja jalgpallisõbralikku melu.



              Fakt on see, et mängupäeval näeb Werderi sallis igat teist elanikku ja isegi kohalikud pagulased on rohevalgetes värvides.

              Kuidas oli olla staadionil?

              Ennekõike ei tasu peljata nurkmisi kohti. Nägi väga hästi ja eriti seda väravat, millesse ka 2 korda skooriti. Nurgalöögi ajal võis Kruse Maxile high-five lükata pmst. Enne mängu jagati mingeid papist asju, millega sai igale poole plaksutada. Alguses tundus meh, aga tegelikult lisas efekti küll.



              Inimesed olid hingega asja juures ja näha oli, et fännidele läheb oma klubi käekäik korda. Kahjuks olin fännisektorist nii kaugel, et ei tajunud eriti seda atmosfääri seal. See-eest oli väga hästi kuulda leipzigi fänne, kes olid ka OK. Kui võrrelda Barcelonaga, siis palju kodusem, hubasem ja perekondlikum tunne tekkis mängul. Pean tõdema, et olin mängus täielikult sees.

              Ma ei tea, kuidas mujal Saksamaal, aga Werderi staadionil on nn. fännikaardi süsteem. Millegi ostmiseks pead soetama kaardi, kuhu saad kanda raha, millega saad siis igast sööki/jooki osta. Mulle isiklikult tundus see süsteem megajabur. Inimesed olid alguses selle kaardi järjekorras (sest sellele saab kanda ju ainult staadionil) ning siis söögi/joogi järjekorras. Kaardi soetamisel maksad veel 5 eurot deposiiti (juhuks kui ei tagasta). Kui ma hiljem kaardi tagastasin, siis sain kogu kaardil oleva raha + deposiidi tagasi. Kanda saab raha kaardile nii sulas kui ka kaardiga.

              Õlu maksis 4.5, vorst saia vahel 3,3. Ei ütleks, et ulmeodav tegelt. Ahjaa, topside eest maksad ka pandi. Topsid on tugevast materjalist, Werderi sümboolikaga. Kui tagastad, saad euro tagasi.

              Päris paljud tšillisid enne mängu staadioni väljas. Seal sai ka osta süüa/juua ja ka salli. Sealseid söögihindu ei tea, aga salli ostsin 15-ga.

              Mängust endast räägin Werderi teemas. Mainin vaid seda, et kui enne mängu teatati Schalke võidust Dortmundi üle, siis terve staadion tegi pettunud ohe. Ka Leipzigi fännid.

              Mida veel Bremenis teha?

              Meil ei jopanud eriti ilmaga tegelikult. Või noh, mängu ajaks hakkas selginema ja oli suht ok ja soe. Kõik muu aeg oli vihmane, rõske ja külm.

              Ometi on Bremenis suhtkoht hubane ja ilus vanalinn, mille jalutamiseks samas üle 2-3 tunni ei lähe. Sellele me pühendusimegi enne mängu ja oli väga hea aeg.

              Kuna laupäeval pmst terve päeva sadas, siis külastasime Ümberseemuseimit, mis on suhteliselt huvitav koht ja võtab päris palju aega. Olge valmis, et 1. korrusel pole inglisekeelseid silte. Kokku on korruseid 3.

              Laupäeva 2. poole veetsime ühes suures ostukeskuses, kus enda üllatuseks leidsime 2-3 korda odavamaid riideid. Ehk veidi nodi sai ostetud.

              Söögikohtades on hinnad nii 1,3-1,5 korda kallimad kui Tallinnas. Toit üleüldiselt on kallim Bremenis.

              Üleüldiselt võib kokku võtta positiivsel noodil ja mulle kui staadionikülastamisevõhikule oli see külastus super. Loodan peatselt Saksamaale naasta, et mõni teine staadionielamus kätte saada.
              Instagram

              Twitter

              Eesti Lokomotiv Moskva fännid

              telekavaataja.blogabet.com

              Kommentaar


                telekavaataja, suured tänud sulle, et seda kõike meiega jagasid.
                Kuidas proua rahule jäi reisuga?

                Kommentaar


                  Algselt postitas Pints Vaata postitust
                  Kuidas proua rahule jäi reisuga?
                  Jäi rahule. Ütles, et Werderi staadionil oli oluliselt parem kui Barcelona omal.
                  Instagram

                  Twitter

                  Eesti Lokomotiv Moskva fännid

                  telekavaataja.blogabet.com

                  Kommentaar


                    Algselt postitas telekavaataja Vaata postitust
                    Jäi rahule. Ütles, et Werderi staadionil oli oluliselt parem kui Barcelona omal.
                    Väga äge, et te ühiselt nii reisite
                    Jään huviga ootama siis järgmist ülevaadet Saksamaalt.
                    Kas on mingid eelistused ka juba tekkinud, et kuhu järgmisena?

                    Kommentaar


                      Algselt postitas Pints Vaata postitust
                      Väga äge, et te ühiselt nii reisite
                      Jään huviga ootama siis järgmist ülevaadet Saksamaalt.
                      Kas on mingid eelistused ka juba tekkinud, et kuhu järgmisena?
                      Ei ole absoluutselt. Ei hakka Saksamaa osas midagi lubama. Oli plaan äkitselt süllekukkunud päikesereis Türgis ka jalkavaatamisega sisustada, aga kahjuks nädalavahetused ei klapi.

                      Augustis on plaan Horvaatias vähemalt korra kusagil statkal ära käia.
                      Instagram

                      Twitter

                      Eesti Lokomotiv Moskva fännid

                      telekavaataja.blogabet.com

                      Kommentaar


                        Algselt postitas telekavaataja Vaata postitust

                        Inimesed olid hingega asja juures ja näha oli, et fännidele läheb oma klubi käekäik korda. Kahjuks olin fännisektorist nii kaugel, et ei tajunud eriti seda atmosfääri seal. See-eest oli väga hästi kuulda leipzigi fänne, kes olid ka OK. Kui võrrelda Barcelonaga, siis palju kodusem, hubasem ja perekondlikum tunne tekkis mängul. Pean tõdema, et olin mängus täielikult sees.

                        Ma ei tea, kuidas mujal Saksamaal, aga Werderi staadionil on nn. fännikaardi süsteem. Millegi ostmiseks pead soetama kaardi, kuhu saad kanda raha, millega saad siis igast sööki/jooki osta. Mulle isiklikult tundus see süsteem megajabur. Inimesed olid alguses selle kaardi järjekorras (sest sellele saab kanda ju ainult staadionil) ning siis söögi/joogi järjekorras. Kaardi soetamisel maksad veel 5 eurot deposiiti (juhuks kui ei tagasta). Kui ma hiljem kaardi tagastasin, siis sain kogu kaardil oleva raha + deposiidi tagasi. Kanda saab raha kaardile nii sulas kui ka kaardiga.
                        Hea raport.

                        Sellega kipub vist nii olema, et meie mõistes suurte, aga tippliigade mõttes keskmise tasemega klubide puhul tulebki see kohaliku toetuse efekt paremini välja. Barcade, Bayernite jne puhul on ainuüksi nö turistide-efekt sedavõrd suur, et hajutab ära nö tõelise kire.

                        Kaardisüsteem on näiteks ka Dortmundi, Augsburgi ja Bayerni statadel, kus olen käinud. Ilmselt ka mujal. Herthat ei mäleta enam, see oli üsna ammu. Ma ei tea, pakuks, et kokkuvõtlikult on asja mõte selles, et saab kiiremini ning sularahaga tõmblemist on vähem.

                        Kommentaar


                          Sellega on jah nii, et ma ei mäleta, et ma Saksamaal oleks üle mõne minuti õllejärjekorras olnud, samas kui Lillekülas koondisemängul pole mingi probleem ka terve vaheaeg seal veeta.

                          Kommentaar


                            Seekordne külastus mõnele Saksamaa staadionile tuli äärmiselt ootamatult. Nimelt läksin eelmisel nädalal endale Saksast autot tooma. Kuna pühapäeviti muud teha ei ole, siis mõtlesin Livescorest vaadata, kas midagi lähedal üldse toimub. Seekord joppas. Viibisin parasjagu Fürthis ning ca 100km kaugusel Würzburgis oli kohalikul Kickersil kodumäng Cottbusiga. Mõeldud tehtud. Mäng pakkus seda rohkem huvi, et Cottbus on Freiburgi DFB karika esimese ringi vastane tuleval nädalavahetusel. Seega ei pidanud mitu korda mõtlema ning panin autole hääled sisse, et kl 14 algavale mängu,e parajalt varakult kohale jõuda. Ei pea vist eraldi mainimagi, et kogemus oli taaskrod äge. Würzburgi staadioni vibe oli väga mõnus.

                            Kõigepealt pidi muidugi pileti hankima. Würzburgi staadion on selles mõttes huvitavas kohas, et sellele saab ligi pmst kahest küljest. Ehk siis kõik sissepääsuväravad asuvad nendes külgedes. Samuti ei saanud ma teha oma tavapärast rituaali ehk ringi ümber staadioni. See selleks. Otsustasin võtta istekoha. Seeosutus targaks mõtteks, sest peatribüün oli varjus. Seisukal 30 kraadi ja lauspäikese käes oleks päris rõlge olnud.




                            Würzburgi staadion on neile ka üsna optimaalne. Mahutavus on ca 15 000. Sellise mahutavuse tagavad muidugi suured seisutribüünid. Pmst on seisukas kogu üks külg ja mõlemad otsad. Ainult külalisfännide tribüüni ühes nurgas on ka väike istekohtadega sektor. Mina võtsin pileti peatribüüni ühte nurka. Istusin pmst karistusala joonel. Kuna staadion on piisavalt väike, siis olid kohad väga hea nähtavusega. Pilet plekksi 24€.




                            Staadion oli äge ka seetõttu, et seal oli päris mitu söögikohta. Ma mõtlen siis staadionil sees. Pärast piletikontrolli. Üks paistis isegi suht restorani mõõtu olevat. Ma ei kujuta ette, kas seal pidanuks enne kohad broneerima või saanukska muidu löögile, aga igatahe selline kontseptsioon mulle meeldis. Seda enam, et staadioni ümbruses selliseid kohti just ülemäära palju ei paistnud olevat.

                            Mängust nii palju, et enne kohtumise algust just erilisi ootusi ei olnud. Kickers oli kaotanud hooaja 3 esimest kohtumist ja istus 0 punktiga uhkelt tabeli põhjas. Cottbusil oli 3 kohtumise järel tabelis 7 punkti. Reaalne mäng oli aga hoopis midagi muud Würzburg tõmbas ja lükkas Cottbusi nagu ise tahtis. Esimene poolaeg lõppes 2-0 koduvõistkonna kasuks. Võinuks lõppeda ka suuremalt, aga realiseerimine jättis soovida. Teine pooaleg jätkus samal seisul. Würzburgi lisas veel ühe, kuid realiseerimine oli veelgi halvem. Üks kord löödi veel posti ja kaks korda käkiti ise 4 vs 2 olukorrad ära. Igatahes võeti veenev võit Cottbus lõi auvärava alles üleminutitel ning reaalselt mingit ohtu ei tekkinud.




                            Mängu ajal juhtus aga päris mitu naljakat seika. Kuskil 3-0 seisu peal sõitis ühel Cottbusi otsatribüünil istunud fännil katus täiesti ära ning tal läks sõneluseks küljetribüüni nurgas istunud Würzburgi poolehoidjatega. Ehk siis kogu olukord toimus mulle suht lähedal. Eriti kettas oli ta otse minu kõrval istunud motomehe välimusega tüübi peale. See näitas talle kahte keskmist sõrme. Selle peale hüppas tüüp oma kohalt piirdeaia juurde. Motomees tegi selle peale käega onaneeimise liigutust Cottbusi fänni poole. Sellel sõitis katus täiesti ära ja ta üritas aiast üle ronida. Piirdeaial oli aga tema suunas eenduv osa, et sealt nii lihtne poleks üle tulla. Ronimine muidugi ei õnnestunud ja vist lõppes isegi sellega, et Cottbusi fänn rebestas oma särki. Igatahes mängu lõpuni kordus see etüüd veel paar korda. Motomees tegi jälle mõne žesti, mille peale Cottbusi fänn nagu herilane jälle vastu piirdeaeda oli. Naljaks. Mängul oli kokku nõks üle 5000 inimese. Ausalt öeldes oleks kohapeal isegi veidi rohkem pakkunud. Samas 3. Liga mõistes korralik number.

                            Kuna esmaspäeval oli vaja Nürnbergis autot vormistada, sõitsin sinna ka tagasi öömajale. Autobahni pidi Nürnbergile lähenedesjäi silma üks klaasist püramiid. Hiljem googeldasin seda ja see osutus suht fancyks hotelliks, Mõtlesin siis, et lähen ja parandan veidi oma energiat. Väga äge koht. Toad olid lahedad ning kahene tube 80€ öö, mis pole ka teab mis hull. Hommikusöögi hind on muidugi kirves, aga kuna mul seda nkn polnud plaanis võtta varase lahkumise tõttu, siis polnud kokkuvõttes hull.





                            Seega jälle üks tore jalkatripp. Kusjurues 3. Liga oligi mul veel nimekirjast puudu. Bundesligat, 2. Bundesligat ja Regionalliiga taset on nähtud.

                            Kommentaar


                              Suured tänud, ericbana, et seda siin jagasid.
                              Mulle alati meeldib selliseid muljeid lugeda, eriti kui veel piltidega ei koonerdata.

                              Kuidas kolmanda liiga tase võrreldes meie koduste klubidega silmale tundus?

                              Kommentaar


                                Algselt postitas Pints Vaata postitust
                                Suured tänud, ericbana, et seda siin jagasid.
                                Mulle alati meeldib selliseid muljeid lugeda, eriti kui veel piltidega ei koonerdata.

                                Kuidas kolmanda liiga tase võrreldes meie koduste klubidega silmale tundus?
                                Tase oli hea. Aga selle mängu pealt keeruline öelda. Cottbus oli nii sitt selels konkreetses mängus, et kui tegemist oleks mõne muu liigaga, siis tekitaks asi isegi kahtlusi. Aga individuaalses plaanis oli mitmeid huvitavaid mängijaid. Näiteks Würzburgi Simon Skarlatidis ja Dominic Baumann olid väga teravad vennad. Meie tipud saaksid suht kindlasti põske. Ilmselt mõlemalt. Aga selle konkreetse esituse juures võib juhtuda ka, et Cottbusi võidetaks.

                                Kommentaar

                                Working...
                                X