320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Borussia Dortmund

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    Võtan ericbana'lt malli ja panen ka sügishooaja kokkuvõtte kirja.

    Hooaja algus oli hea, isegi pisut ootamatult hea. Lahkus seni oluline lüli Götze, Gündogan sai suhtelisel kohe vigastada ja suur koormus läks koheselt Mhkitaryani peale. Võideti kohe ka üks karikas, kuigi sellest karika võitmisest oli loomulikult olulisem Bayerni alistamine. Seejärel mängiti väga hästi nii koduses liigas, kui ka Meistrite liigas, kus siis novembri alguses oli seis selline, et liigas oldi 2. kohal, 28p peal ja Bayernist vaid ühe puntki kaugusel. CLis aga 6 puntki peal ja ees ootas kaks kodumängu. Paraku hakkas siis kõik allamäge minema. Lõpptulemuseks 32 punkti (ehk viimasest 6st mängust vaid 4p) ja vahet Bayerniga pole mõtet enam pidadagi. CLis jäädi õnneks ellu. Ja stiilselt.



    Peamiseks ebaedu põhjuseks peeti ilmselgelt vigastatuid kaitsemängijaid, aga tegelikult hakati asju liigselt üksnes sinna auku ajama. Ega keegi meile kaasa tunne, seega mõnes mõttes sisuliselt ka enesele valetamine. Tegelikult oli vigastustest veel suurem probleem üliebakvaliteetne rünnak ehk mäng viimasel kolmandikul ja finishing. Mängijates polnud ka erilist tapja instinkti (Sokratis, Weidenfeller, Kehl ehk ainsad, kes "tappa" tahtsid vastaseid) ja üleüldse selline tujutu tegutsemine. Reusi tegevus viimastes mängudes oli nii frustreeriv minu jaoks, et müüdagu ta aga pealegi 40 miljoni naela eest Unitedisse maha, kui vaid nood soovivad (mingi selline lambiruumor-huumor kuskil Briti meedias liikvel oli).

    Miks see rünnak nõnda hambutu on, põhjuseid mu arvates on mitmeid. Kõigepealt uued mehed (Auba, Miki) pole ikkagi olnud nii head, kui oleks lootnud. Maha ei hakka veel kedagi kandma, aga Miki mäng just selles langusperioodi ajal oli päris masendav. Kagawast, Götzest tunneb Dortmund tegelikult tohutut puudust, seepärast on veel valusam näha, et need mehed (eriti Shinji) oma klubides üsna tihti hoopis pinki nühivad, aga sinna pole midagi teha. Götze siiski viimasel ajal regulaarselt mänguaega saanud, aga see selleks. Võib-olla oli pinge Miki peal ka liiga suur, oodati kohe, et mees hakkaks Götze saapaid täitma jne. Vahetust talle ka eriti ei olnud, Reus on ikkagi ääremängija ja Gündogan, kes võiks nr 10't mängida, vigane.

    Lisaks ka Lewa eriti halb hooaeg (jällegi sel langusperioodil). Mänguolukordadest ta ei löönud liigas mitte ainsatki väravat, CLis siis OM'i vastu ühe pani ära, aga see oli ka kõik. Et noh, sai raha juurde, fännid selles suhtes ikka toetavad teda viisakalt, kuigi on teada, et vaid loetud päevade pärast tuleb Bayernisse mineku announcement ära jne. Õnneks on ta sellest ka ise aru saanud ja vähemalt meedias lubanud, et hakkab lööma.

    Lisaks on Kuba kahtlases alavormis, ei saagi aru, et kuidas selline asi juhtunud on. No ei tunne meest äragi.

    Kui sügishooaja parimat valida, siis annaks Sahinile, Benderile ja Sokratisele selle. Kiita võib ka Weidenfellerit, Durmi ja Grosskreutzi. Sisuliselt kõigi ülejäänute mäng on suuremal või väiksemal määral olnud pettumus.

    Lisaks tahaks ühe kõrge viie tooliga näkku lüüa kõigile neile, kes peale Hoffenheim mäng "Klopp välja" karjusid. Juttude järgi oli selliseid tüüpe olnud.

    Üleminekute kohapealt on ainsaks uudiseks olnud see, et Zorc on öelnud, et otseselt kedagi ei vajata, et CLi koht järgmiseks aastaks ära kindlustada, kui enamus mehi terveks saavad ja naasevad. Lisaks pole tema sõnul kedagi head sellisel ajal saadaval. Ma vaidleks vastu, kes otsib, see leiab. Pealegi meeskonna sügavust kui sellist sisuliselt polegi. Kui pingil on mehi, kes istuvad seal vaid selleks, et see koht ära täita (Günter nt, kes istus seal ka ajal kui vigastustega eriti probleeme polnudki), siis ma ei tea, kas see tiim saab hooaja eesmärgiks seada kindla peale CLi koha püüdmise. Samas võib-olla on tegu mingisuguse taktikaga, eelmine aasta aeti sama asja, lõpuks Sahin siiski tagasi toodi. Loodaks, et äkki õnnestub samasugune trikk Kagawaga sel korral.



    Algselt postitas Reus
    Dortmund will bounce back!

    Kommentaar


      Küsiks suvise üleminekuakna kohta. Pole Dortmundi uudistega nii kursis hoidnud ennast viimasel ajal. Eriti just "gerüchteküche" kohta. Keda Lewa asemele plaanitakse tuua? Sam´i nimi on vist läbi käinud, aga tema pole kvaliteedilt ikka päris see. Suvine MM võib osade võimalike ründajate hinnad lakke lüüa, kas on plaanis mingid lükked juba varem ära teha?

      Kommentaar


        Sam pole mingi tipuründaja ka, pigem ikka Reusi laadi mängija. Vahepeal käisid kõlakad, et Mitroglüd tahetakse tuua, samas ta on teinud nii kõva hooaja, et tema allkirja tahavad päris paljud.

        Kommentaar


          Algselt postitas ericbana Vaata postitust
          Küsiks suvise üleminekuakna kohta. Pole Dortmundi uudistega nii kursis hoidnud ennast viimasel ajal. Eriti just "gerüchteküche" kohta. Keda Lewa asemele plaanitakse tuua? Sam´i nimi on vist läbi käinud, aga tema pole kvaliteedilt ikka päris see. Suvine MM võib osade võimalike ründajate hinnad lakke lüüa, kas on plaanis mingid lükked juba varem ära teha?
          Sam jah, aga sa juba tõid ta suurima vea välja. Juhtkond ilmselgelt vihjeid anda ei soovi, seega jääb üle vaid oletada. Fännikates räägitakse endiselt Dzekost ja Vollandist, kellest räägiti ka aasta tagasi. Vollandit soovivad ka Bayern ja Leverkusen. Aga jah, hetkel ei oska ma sellele küsimusele paremini vastata.


          Siin polegi vist sellest juttu olnud, aga vahepeal toodi üks noor 17-aastane jaapanlane, Mitsuru Maruoka, tiimi (samas klubist, kus ka Kagawa tuli ja mängib ka sama positsiooni). Laenuleping 1,5 aastaks. Lahe intekas ka temaga. Treenima hakkab esialgu U23-ga, liitub ta nendega 6. jaanuaril (saab 18 siis).

          What do you think BVB rated about you as a player, or conversely what are your strengths?
          My strengths are making attacking runs into space from behind the strikers, work rate, and tenacious defense. I think those assets were rated by the staff.
          What did you get out of the training matches with BVB? Did you have mixed feelings about transferring before playing a professional match with Cerezo?
          I think I played well against Dortmund's U-19 when we went over there in August and managed to impress the coaches. I do regret not being able to play at Cerezo first, but the opportunity to play for 1.5 years at a big club is even bigger.
          What is your impression of BVB? Are you nervous or anxious about going to such a prestigious club right away?
          Our team took 3 trips to Dortmund, where the staff treated us with kindness, generosity, and warmth. I feel no anxiety - just excitement.
          Many people have yet to see you in action. In terms of active footballers, who do you aspire to emulate?
          I want to be like Hotaru Yamaguchi at Cerezo (/Japan NT). His aggressiveness, work rate, ability to score from the DM position - these are traits I've seen for 3 years on TV and at the stadium, and becoming a player like him is my goal and ideal.
          (To club president) Many people associate the Cerezo-Dortmund relationship with Shinji Kagawa, whose success cemented this connection in the first place. Did Kagawa have a role in this transfer?
          (Club president) Shinji did have a large influence. When Maruoka first went over with the youth team (led by Takumi Minamino) the folks at BVB were highly aware of Cerezo being Shinji's old club and arranged joint mixers at their clubhouse among other events. I'd say we owe this to Shinji's success. We went again the 2nd year with Maruoka as captain, and hope to continue this arrangement in the future. As an aside, I happened to go along on the first trip, and I noticed that Reinhard Rauball attended the training matches, which might indicate the respect they showed us.
          You said Hotaru Yamaguchi is your ideal model as a player. At BVB, with whom on the first team would you most like to play together?
          I hope I can eventually deliver passes to Marco Reus on the first team.
          Do you have any concrete goals for the first year?
          First I want to get acclimated with the team in Germany, so it's important to communicate well during training and assimilate. In sporting terms, I want to train well with the U23s, get some match results, be noticed by Jürgen Klopp, and play matches with the first team.
          In your eyes, in what areas do you need further development, based on your experience playing against the Dortmund youth team? Where do you want to be after 1.5 years?
          I need to develop mentally. My mental fortitude is not at the point where I can deliver 100% of my ability in every situation, so I hope to mature in Germany. In 1.5 years - no, in 1 year - I hope I can announce the arrival of "Mitsuru Maruoka" the footballer by scoring a goal in front of 80,000 fans.
          How did you get started with football?
          I got started playing with my older brother. He's a working professional now, while my younger brother is in the Cerezo academy.
          We heard that you're good at dancing. What kind?
          I'm from Tokushima, so naturally Awa Odori. I hope I can score a goal and demonstrate this local tradition in front of 80,000 fans.
          What did you gain from your time at the Cerezo academy and in high school?
          At Cerezo, the coaches' message was always to work doggedly with 100% effort and humility, and 3 years of taking this to heart led to this opportunity. In high school, I was able to balance education and soccer, which helped me develop as a person.
          Did you receive any advice from Cerezo or your schoolteachers?
          My friends and parents told me to do my best, regardless of any challenges along the way. It's because of all of the people who have supported me along the way that I'm able to join such a great club, so I want to continue being thankful to them.
          What are your international aspirations?
          First I want to play well at Dortmund, which will eventually lead to national team opportunities. I want to become a player that leads Japan to a World Cup title.

          Kommentaar


            Headest uudistest niipalju, et Gündogan on tagasi tulemas vähemalt. Halbadest uudistest aga jällegi niipalju, et mingid Hispaania ahvid tahavad väidetavalt Gündoganiga Sahinat teha. Loodetavasti, siiski mõistuse hääl võidab ja Gündogan pikendab lepingut.

            P.S. Full retard teemad ja Itaalia alafoorumi stiilis põrklemine ei ole äge. Varem sai mõne Bayerni teema düsgraafiku kulul muiata aga praegu on justkui full retard vs full retard lahing lahti läinud.

            http://www.last.fm/user/kurat_

            Kommentaar


              Algselt postitas Kurat Vaata postitust
              P.S. Full retard teemad ja Itaalia alafoorumi stiilis põrklemine ei ole äge. Varem sai mõne Bayerni teema düsgraafiku kulul muiata aga praegu on justkui full retard vs full retard lahing lahti läinud.
              Kirjutan sellele alla.
              BVB - Vaprus

              Kommentaar


                Algselt postitas Kurat Vaata postitust
                Headest uudistest niipalju, et Gündogan on tagasi tulemas vähemalt. Halbadest uudistest aga jällegi niipalju, et mingid Hispaania ahvid tahavad väidetavalt Gündoganiga Sahinat teha. Loodetavasti, siiski mõistuse hääl võidab ja Gündogan pikendab lepingut.
                Watzke slams Gündogan to Real Madrid rumours

                Olles pool hooaega vigane olnud, no ma ei tea, kui palju kõrgemat palka üldse keegi teine oleks nõus talle pakkuma kui Dortmund. Ja ma ikka loodan, et Gündogan pole ainult raha peal väljas. Usun, et lootust isegi on, et saab pikendatud. Paar kuud tagasi olin pessimistlikum.

                Bild väidab, et Lewa hakkab Bayernis teenima uue lepingu (4 aastat) kohaselt €11M aasta kohta. Võrdluseks siis, et Dortmundis sai ta kuni selle aastani 1,5M aastas ja sel aastal kuskil 5M ringis.

                Kommentaar


                  Algselt postitas petteri Vaata postitust
                  Watzke slams Gündogan to Real Madrid rumours

                  Olles pool hooaega vigane olnud, no ma ei tea, kui palju kõrgemat palka üldse keegi teine oleks nõus talle pakkuma kui Dortmund. Ja ma ikka loodan, et Gündogan pole ainult raha peal väljas. Usun, et lootust isegi on, et saab pikendatud. Paar kuud tagasi olin pessimistlikum.

                  Bild väidab, et Lewa hakkab Bayernis teenima uue lepingu (4 aastat) kohaselt €11M aasta kohta. Võrdluseks siis, et Dortmundis sai ta kuni selle aastani 1,5M aastas ja sel aastal kuskil 5M ringis.
                  Asi polegi alati rahas. Mõni kord on hea ka pingil istudes tiitleid võita nagu me mõne mehe peal ilmekalt näeme. Realiga CL-i võita on ilmselt suurem tõenäosus kui seda Dortmundiga.
                  Ehk küsimus on jah ainult selles mid amees tahab.
                  BVB - Vaprus

                  Kommentaar


                    Jalgpalliõpetus
                    sigpic

                    Kommentaar


                      Algselt postitas petteri Vaata postitust
                      Pole vahet. Liverpoolil on Lana del Rey, Unitedil on Bolt ja Bayernil on Löw. Et las siis meil olla Robbie.
                      Bayernil on ikka Becker pigem. Ja mis puutub inglane ja saksa klubi - tunnen inglast, kes fännab Saksa koondist. Ja Evertoni fännina niikaua ta oma maa koondisest pole huvitatud, kuniks seal üks vastav mängumees platsile saab.

                      Kommentaar


                        Algselt postitas Aramis Vaata postitust
                        Bayernil on ikka Becker pigem. Ja mis puutub inglane ja saksa klubi - tunnen inglast, kes fännab Saksa koondist. Ja Evertoni fännina niikaua ta oma maa koondisest pole huvitatud, kuniks seal üks vastav mängumees platsile saab.
                        Jõle kummaline tundub samas, Eesti kontekstis saaks aru inimesest, kes mõnd teist koondist toetab, sest meie endi omal (veel) suurturniiridele ja glamuursetele matšidele asja pole, ent miks peaks pesueht britt Saksa koondist toetama?
                        Eks inimene ise teab, mis sümpatiseerib, ent kui Saksamaaga otsest sidet pole ja enda sünnimaa koondis ka siiski maailma jalgpallis arvestatav jõud, siis tundub küll kummaline.
                        Offtopic tuli nüüd tuli, anteksii.

                        Kommentaar


                          Algselt postitas delorean Vaata postitust
                          Jõle kummaline tundub samas, Eesti kontekstis saaks aru inimesest, kes mõnd teist koondist toetab, sest meie endi omal (veel) suurturniiridele ja glamuursetele matšidele asja pole, ent miks peaks pesueht britt Saksa koondist toetama?
                          Eks inimene ise teab, mis sümpatiseerib, ent kui Saksamaaga otsest sidet pole ja enda sünnimaa koondis ka siiski maailma jalgpallis arvestatav jõud, siis tundub küll kummaline.
                          Offtopic tuli nüüd tuli, anteksii.
                          + veel briti jaoks on sakslane nagu eestlasele lätlane enamasti ( vähemalt paarkümmend aastat tagasi oli). Rivaalid.

                          Kommentaar


                            Algselt postitas Saint13 Vaata postitust
                            + veel briti jaoks on sakslane nagu eestlasele lätlane enamasti ( vähemalt paarkümmend aastat tagasi oli). Rivaalid.
                            Natuke offtopicut veel (sry). Rohkem kui BvB-d peaks Robbie siiski fännama oma kodukoha klubi Port Vale F.C. Mingi osa sellest klubist vist isegi kuulub talle.

                            Kommentaar


                              Nüüd kui tundub kõik offizell, siis võiks pilgud pöörata uue kõmmutaja (kindlasti mitte asendaja, vaid veel arukama härra) poole.

                              Jaanuaris on muidugi kallim transfereid teha, kuid vaadates hetkevormi ja LeBayorski boonuste mitte toimimist, siis võiks ikka juba kellegi ära tuua. Löök muidugi Schieberile aga no ka kõige suurema heatahtlikkuse korral ma siiski temale lootma ei jääks.
                              Sahistatakse palju Kevin Vollandi kohta. http://www.transfermarkt.de/de/kevin...direktErgebnis Samas, rahabossidena käitudes tõmbaksime siis Hoffenheimile vee peale.
                              Eeldan, et tuleb kuskilt mingi täiesti üllatusost/käik või siis jäädakse ratsionaalseks ja vägistatakse hooaeg Bayorskiga lõpuni.
                              Isiklikult istutaks ta muidugi pingile ja las rohtub. Ta sellega juba nii kui nii tegeleb.
                              sigpic

                              Kommentaar


                                See oleks ütlemata äge lüke, kui Lewandowski pooleks aastaks pingile istutaks või siis duublisse saadaks. Aga hetkeseisus on see siiski suht vähetõenäoline arvestades eriti CL-i

                                Kommentaar

                                Working...
                                X