320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Saksamaa koondise tegemised

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    Algselt postitas Pints Vaata postitust
    ... suur osa tema süüdistustest ongi alusetud või temale sobivalt tõlgendatud, nõrk katse enda rolli pisendada tagudes rassismi-trummi.
    Äkki tood konkreetseid näiteid?

    Rassismi koha pealt... türklased pole minu teada veel eraldi rassiks kuulutatud. Ksenofoobia oleks vist õigem väljund. Aga, lisaks Özili tema rahvusele jäi seal mõnele poliitikule vms ette ka tema usk. Nii palju kui mina olen lugenud-näinud, on sõim seotud ikka Özili (või siis Erdogani) rahvuse, mitte tema diktaatorilembusega, sellest tulenevalt on seos rassismiga ju üsna ilmselge, või ei? Ma ei saa päris hästi aru, miks see justkui laest võetud Sinu jaoks on.

    Kommentaar


      Algselt postitas RealFan Vaata postitust
      Äkki tood konkreetseid näiteid?

      Rassismi koha pealt... türklased pole minu teada veel eraldi rassiks kuulutatud. Ksenofoobia oleks vist õigem väljund. Aga, lisaks Özili tema rahvusele jäi seal mõnele poliitikule vms ette ka tema usk. Nii palju kui mina olen lugenud-näinud, on sõim seotud ikka Özili (või siis Erdogani) rahvuse, mitte tema diktaatorilembusega, sellest tulenevalt on seos rassismiga ju üsna ilmselge, või ei? Ma ei saa päris hästi aru, miks see justkui laest võetud Sinu jaoks on.
      Rassismile on iseloomulik püüd määratleda inimeste õigusi ja rolli ühiskonnas eelkõige rassiliste, aga ka rahvuslike ja etniliste tunnuste, sh nahavärvi ja päritolu alusel. Seega mõlemad terminid on korrektsed antud kontekstis.

      Alguse sai see draama, siiski kohtumisest diktaatoriga, kellel olid käsil valimised ja kes oli sattunud konflikti Saksamaa poliitikutega. Nagu siin Marvi poolt juba eelnevalt mainitud, siis see polnud esimene kohtumine ja varasemalt sellist meelepaha see ei põhjustanud aga viimase kohtumise ajastus oli kehv ja sellega oleks tulnud arvestada.

      Ilmselt loeme, jälgime erinevaid väljaandeid, sest Saksamaal on siiski olnud rõhk poliitikal. Tõsi mõni on ka lojaalsuse ja päritolu vaatevinklist seda kajastanud aga õnneks on sellised avaldused ka kiiresti hukka mõistetud. Viimased 2-3 päeva on rünnatud ebaõiglaselt tema oskusi ja vormi, õnneks need väited on võimalik statistikaga kummutada.

      DFB vastus on leitav siit
      Kohustus tõestada lasub nüüd Mesutil, mitte kellegil teisel, sest tema hakkas süüdistama.
      Nagu ma korduvalt olen maininud on tal ka mitmes asjas õigus aga süüdistada DFBd rassismis, teades nende panust aastate jooksul tegelemaks selle probleemiga on nüüd küll absurdne.

      Kui huvitab, siis see võtab hästi kõik kokku:
      „Eine dümmere Aussage habe ich noch nicht gehört“

      Kommentaar


        Okei, kuna teema on siiski põnev ja tean-tean tegemist on siiski ajalehega BILD, kuid mõtlesin et lasen nende analüüsi Özili tagasiastumisel vabatõlkes üle.

        Ainult üks pole vigu teinud – Mina, Mesut Özil.

        Osa 1

        Özil: "Kuigi ma kasvasin üles Saksamaal, siis minu juured on Türgis. Mul on kaks süda, üks Saksa ja üks Türgi. Mu ema õpetas mulle mitte kunagi unustada, kust ma tulen. Need on väärtused mille üle ma mõtlen tänase päevani. Foto president Erdoganiga ei olnud poliitilise tagamõttega, vaid respekti näitamises kõrgeima ameti ees, kust tuleb minu pere."

        Analüüs: Özil kurdab oma „väärtuste“ üle. Ignoreerib, aga et Erdogan mitte poolt, pigem väärtuste vastu seisab, mida esindavad Saksamaa ja tema Türgi kodu. Vabadust armastav, religioosselt modereeritud Türgi on tõusvalt muutmas Erdogani Islamistist diktaatoriks. Vaba meedia ja sõnavabaduse on Erdogan peaaegu ära võtnud, Saksa ja Türgi ajakirjanikud on ilma süüdistuseta vangi pandud, kuna nad on julgenud teda kritiseerida. Mitte ühtegi sõna sellest Özili hädalduspostis.

        Özil: „Minu silmis poleks vahet olnud, kas see oleks olnud Saksa või Türgi president.“

        Analüüs: Absurdne riigipeade võrdlus, üks esindab demokraatiat ning ei oma tõelist võimu. Teine on järjest rohkem oma võimu kasvatamas. Kümned tuhanded kritiseerivad riigiametnikud on vabastatud ning Erdogan näeb ennast ainuvalitsejana.

        Özil: „Mis iganes viimaste valimiste tulemus, või varasemate valimiste, ma oleks selle pildi ikkagi teinud.“

        Analüüs: Täielik jäikpäisus. Saksamaal kogus Erdogan oma parima tulemuse välismaal elavate türklaste poolt – muidugi mitte ainult, aga ka tänu Özili valimisvõitluse abile. Eriti jabur: türklased, kes Saksamaal vabaduses elavad, valisid oma rahvuskaaslastele Türgis riigipeaks diktaatori. Et Özil sellele oma panuse andis, sellest ta ei hooli.

        Osa 2

        Özil: „Mida ma aktsepteerida ei saa on see, et meedia on kogu meeskonna kehva MM’i minu topelt päritolu ja foto kraesse ajanud.“

        Analüüs: Täielik jama, enesehaletsus. Mitte ükski Saksa ajaleht, veebileht, mitte ükski saade pole Özili juuri Saksamaa koondise põrumise eest vastutavaks teinud. Özili enda vabaleiutis teha endast ohver rassistlikel põhjustel.

        Özil: „Teatud Saksa ajalehed kasutavad minu päritolu ja minu fotot Erdoganiga parempoolse propagandana, et oma agendat esile tuua.“

        Analüüs: Siin on Özil oma maailmavaatelt ohtlikult lähedal Erdoganile ja teistele hirmuvalitsejatele. Igaüks, kes julgeb kritiseerida teda, peab omama poliitilist agendat.

        Özil: „Miks muidu on meedia minu nime ja minu fotot kasutanud selgituseks väljalangemisele Venemaal?“

        Analüüs: Kuna Özil keskse mängijana kohutava, tujutu esituse tegi, mis päädis ajaloolise väljalangemisega.

        Özil: „Meedia ei kritiseerinud minu esitusi, pigem lihtsalt minu Türgi päritolu... Ajalehed üritasid Saksamaad minu vastu üles ässitada.“

        Analüüs: Vabalt leiutatud jaburus. Meedia kritiseeris õigustatult Özili esitusi, mitte ükski suur väljaanne ei kritiseerinud tema päritolu. Lugupidamatus kodumaa vaba meedia pihta, kelle suunas Özil ilma tõenditeta rassismi ette heidab.

        Özil: „ Ma olen pettunud, et meedial on kaks standardit. Lothar Matthäus kohtus ühe teise poliitilise juhiga (Putin) ning teda ei kritiseeritud meedia poolt üldsegi. Kui meedia oli arvamusel, et mina pidin koondisest välja jääma, kas pidanuks Matthäus siis mitte aukohalt eemaldatud saama? Kas ma olen oma Türgi juurte tõttu parem sihtmärk?“

        Analüüs: Özil mõnuleb ohvrirollis, kus reaalsusega ei ole midagi pistmist. Suur osa Saksa meediast ei ole vaatamata fotole Erdoganiga mitte kunagi Özili väljaviskamist koondisest nõudnud. Lothar Matthäus sai kohtumise eest Putiniga kõvasti kriitikat.

        Özil: „Üks partner ütles mulle ära, kes on ka DFB partner. Enne MM’i paluti mul osaleda ühes promovideos World Cupi jaoks. Pärast minu pilti Erdoganiga võeti mind kampaaniast välja. Nende jaoks ei olnud see enam kasulik näha mind nendega. See on väga irooniline, kui Saksa ministeerium selgitas seda produkti illegaalse ja autoriseerimata tarkvarana, mis tõstis klientide riski. Sajad tuhanded nende produktid kutsuti tagasi. Ajal, mil mind kritiseeriti ning DFB minult selgitust nõudis, siis DFB-sponsorilt ei nõutud mitte ühtegi sellist ametlikku selgitust. Miks? Kas mul ei ole siis õigus, et see on palju hullem, kui foto presidendiga riigist, kust on minu vanemad pärit?“

        Analüüs: Özil mängib siin DFB-sponsori Mercedese ja nende diisli-skandaali peale. Fakt on, et Liiklusministeerium teravalt Mercedest kritiseeris. Kas Mercedes kasutas illegaalset tarkvara, on vastuoluline. Aga Özilil ning fotol Erdoganiga pole seal mitte midagi pistmist. Tähelepanumanööver. Selline stiil: „teised on veel hullemad“-retoorika on omane Erdogani kõnedel.



        To be continued...

        Kommentaar


          Brick
          Suured tänud, et võtsid vaevaks seda jagada.

          Kommentaar


            Osa 3

            Özil: „Reinhard Grindel ütles peale MM’i mulle, et ma pean enda seisukohta selgitama. Ma räägin nüüd mitte Grindeli tõttu, vaid sest ma tahan seda teha ise. Ma ei jää enam patuoinaks tema ebakompetentsuse ja suutmatuse ees teha oma tööd õigesti. Grindeli ja tema toetajate silmis olen ma sakslane, kui me võidame ja immigrant kui kaotame. Kas on olemas kriteeriume, mida ma ei täida, et olla sakslane? Kas seetõttu, et ma olen moslem? Ma olen Saksamaal sündinud ja hariduse omandanud. Miks inimesed ei aktsepteeri, et ma sakslane olen?
            Teile Grindel, ma olen pettunud, aga mitte üllatunud teie tegude üle... Kui te veel Saksa parlamendi liige olite, olete öelnud, et islami kultuur on juurdunud Saksamaa linnadesse. See on andestamatu ja unustamatu.“

            Analüüs: Özil näeb siin ennast selgelt ohvrina rassistlikus ja islamivaenulikus vihakampaanias DFB tähtsate ninade poolt. Süüdistus, mis ei saa tõsi olla. Aga: ka siin teeb Özil asja palju lihtsamaks. Tema Erdogani foto sai üle kõige poliitilistel alustel kriitikat. Ta on täiesti pimestatud, et valimisvõitluse reklaam ühele diktaatorile tegelikult on üldsegi sobimatu ja vastuolus väärtustega, mida DFB ja Saksamaa esindavad, kelle eest ta mängib/mängis. DFB näitas ennast siiski leebe ja heatahtlikuna. Tema hüvastijätt on täielikult lahus tema enda käitumisest.

            Özil: „ Kui ma Grindelile oma pärandist, esivanematest ja selle foto põhjustest selgitada üritasin, oli ta palju rohkem huvitatud oma poliitilistest vaadetest rääkima ja minu arvamuste nõrgendamisest. Sel ajal kohtusin ma ka Saksamaa presidendi Steinmeieriga. Grindelile vastupidi oli Steinmeier professionaalne ja huvitatud, mida mul oma pere, päritolu ja otsuste kohta öelda oli. Ma jõudsin Steinmeieriga üksmeelele, et me anname ühise avalduse välja, eesmärgiga jõuda tagasi tavapärasesse päevarütmi ja et fookus oleks taas jalgpallil. Grindel oli kuri, et tema tiim esimesena selgitust avalikustada ei saanud, vaid et seda tegi Steinmeieri pressiosakond.

            Analüüs: Kui Özili ägedad süüdistused tõele vastaksid ja DFB president Grindel edevusest ühist selgitust koos Saksamaa presidendiga turniiri eel takistanud oleks, ei oleks Grindel enam sellele positsioonile sobiv. Terves Özili kaasuses edastasid Grindel ja DFB juhtkond kurba pilti. Algusest saati puudus vajalik tagajärg. Grindel on Özili põhjustatud skandaali ka DFB kiskunud ja sellega märkimisväärset mõju avaldanud MM’i esitustele ja õhkkonnale Saksamaa koondises.


            Özili viimased sõnad: „Kui kõrgelt hinnatud DFB ametnikud minu Türgi juuri ei respekteeri ja mind poliitilise propagandana kasutavad, siis on mul sellest piisavalt. See ei ole see, mille pärast ma jalgpalli mängin. Ma ei jää ootama ja mitte midagi tegema. Rassism ei tohiks kunagi aktsepteeritav olla.

            Analüüs: Etteheide, mis ei ole ainult Grindeli, vaid kogu riigi pihta. Özil käitub nii nagu mitte keegi ei ole teda „Rassistliku“ Grindeli eest kaitsnud. Üks löök näkku millionitele Saksa fännidele, kes teda eelarvamusteta imetlenud ja talle kaasa elanud on.

            Allikas

            Kommentaar


              Nagu kaks tilka vett?

              ÕS:
              analüüs ‹-i 21› ‹s›
              (alg)osadeks lahutav uurimine, eritlus. Analüüs ja süntees. Teaduslik, loogiline analüüs. Sündmuste, nähtuste, olukorra asjalik, kaine, põhjalik analüüs. Peen psühholoogiline analüüs. Grammatiline, süntaktiline analüüs. Kirjandusteose analüüs. Vigade analüüs.
              vs

              Õzili hädalduspost
              Absurdne
              Täielik jäikpäisus
              Eriti jabur
              Täielik jama, enesehaletsus
              vabaleiutis
              Vabalt leiutatud jaburdus
              Ilma tõenditeta
              mõnuleb ohvrirollis
              Tähelepanumanööver
              Süüdistus, mis ei saa tõsi olla
              Ta on täiesti pimestatud
              löök näkku millionitele Saksa fännidele
              Özililt nõudis suurt julgust rääkida sellest, millest keegi rääkida ei taha/julge. Pead on tõstmas murettekitavad nähtused, mida naiivitarid arvasid kaduvat. Õnneks on leidunud siiski terve hulk selliseid, kes nendivad, et tõepoolest on kuningas alasti. Fakt, et väljaütleja pole kõigi meelest täiuslik, ei muuda ta öeldut olematuks ja tähtsusetuks.

              Kommentaar


                Oot, Pints kurtis, et Özil leiutab nii üht kui teist oma avalduses. See BILDi jama on ju oluliselt rohkem kallutatud (teises suunas küll) aga see paistab vinks-vonks olevat. Kus on loogika? Confirmation bias?

                Kommentaar


                  vinge analüüs küll.

                  Kommentaar


                    Algselt postitas RealFan Vaata postitust
                    Oot, Pints kurtis, et Özil leiutab nii üht kui teist oma avalduses. See BILDi jama on ju oluliselt rohkem kallutatud (teises suunas küll) aga see paistab vinks-vonks olevat. Kus on loogika? Confirmation bias?
                    Kuna minu poole pöörduti nimeliselt, siis pean ka enda kohustuseks vastata, viisakusest.

                    Pigem on asi selles, et mimed kasutajad hakkasid seda olukorda jälgima peale Özili pikka postitust ja pole jälginud sündmuste kulgu päris algusest või tema teisi avaldusi. On loomulik, et enda arvamus kujundatakse selle põhjal, mida esimesena loetakse aga väita et Özili väited on puhas tõde ja kõik muu kallutatud või bias... Tegelikult on ikka üsna uskumatu, kuidas ka siin foorumis sellistele süüdistustele reageeritakse, isegi aplodeeritakse. Olen korduvalt juba maininud/kirjutanud, et teatud asjades on tal ka õigus aga tema kohustus on nüüd tõestada, mitte kellegil teisel. Neid näiteid, miks tema väited on absurd on kajastanud pea kõik suuremad väljaanded Saksamaal, seda on analüüsitud ja jõutud ka järeldusele, et Özil ise veel ei adu oma ütlemiste mõju ning tagajärgi.

                    Kommentaar


                      Algselt postitas malagar Vaata postitust
                      vinge analüüs küll.
                      Vinged süüdistused küll. #vägasisukas #minupanus

                      Kommentaar


                        Korralikult ikka kütnud see teema siin olen jätkuvalt arvamusel, et mõttetu kirjatükk tema poolt. Tekitab rohkem skandaali tema ümber kui vaikselt koondisekarjääri lõpetamine. Nagu väike tüdruk koolis, kes nutab õhtul kodus vanematele, et teda sikutati patsist kuigi ise näitas teistele keelt.

                        Kommentaar


                          Algselt postitas SleepWalking Vaata postitust
                          Özililt nõudis suurt julgust rääkida sellest, millest keegi rääkida ei taha/julge. Fakt, et väljaütleja pole kõigi meelest täiuslik, ei muuda ta öeldut olematuks ja tähtsusetuks.
                          Tahtsin ise nii targad laused kirjutada, kuid ametnikud, kes ei pea tööd tegema, jõuavad muidugi ette. Et väga õige jutt.

                          Muidugi, teatud inimestega vaidlemine, lol, miks. Pole varem seda foorumit lugenud või?
                          When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story!

                          Kommentaar


                            Algselt postitas Martin Vaata postitust
                            Tahtsin ise nii targad laused kirjutada, kuid ametnikud, kes ei pea tööd tegema, jõuavad muidugi ette. Et väga õige jutt.

                            Muidugi, teatud inimestega vaidlemine, lol, miks. Pole varem seda foorumit lugenud või?
                            Eks igaüks on ekspert ja tuleb särki rinnal lõhki rebides oma ainuõige jutuga lagedale. Aga foorum ju ongi selline koht, kus inimesed saavad saagimas käia.

                            Nagu kas või sõna neeger, mis minu arvates pole solvav, halva tagamõttega ja liiatigi pole seda ebaviisakas kasutada. Samas Pints ütleb heldivalt mustanahaline või ma ei tea, mida. Nii palju kui on inimesi, leidub ka arvamusi.
                            Maailmameistrid!!

                            Kommentaar


                              Algselt postitas Pints Vaata postitust
                              Ei tasu ka liiale minna ja mul pole Marvi vastu midagi, seega las see jääda (paistan ka ise ehk targem, kui rohkem ei jaura)
                              Kusjuures mul pole ka tegelt sinu vastu mitte midagi, niiet kui sulle on tundunud, et olen ennegi tühjast-tähjast saaginud, siis kindlasti ei olnud asi nii hull. Tegelt oli ju tore debatt (kuigi päris tuline! ) ja eks ongi selge, et ega me siin jõuga üksteise maailmavaateid ei muuda. Oleme ikka sõbrad edasi.
                              Victoria Concordia Crescit

                              Kommentaar


                                Algselt postitas marv3llous Vaata postitust
                                Kusjuures mul pole ka tegelt sinu vastu mitte midagi, niiet kui sulle on tundunud, et olen ennegi tühjast-tähjast saaginud, siis kindlasti ei olnud asi nii hull. Tegelt oli ju tore debatt (kuigi päris tuline! ) ja eks ongi selge, et ega me siin jõuga üksteise maailmavaateid ei muuda. Oleme ikka sõbrad edasi.
                                Diil
                                Ma tegelikult täitsa usun, et meie maailmavaated kattuvad rohkem, kui praegusest arutelust võis mulje jääda.

                                Kommentaar

                                Working...
                                X