Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Aivar Pohlak - kasulik või kahjulik?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Algselt postitas Wingback Vaata postitust

See ei ole ABSOLUUTSELT põhiküsimus, see on mingi teise ja kolmanda järguline alles. Enne tuleb struktuur korda teha, LÄBIPAISTVAKS, AUSAKS ja PUHTAKS. Alles siis saame minna edasi.
    Sellest loosungist piisakski.

Mingit 50ne-mina-ja-minu-tiim-ausate-valede juttu pole lihtsalt vaja. Pole vaja mingit krdi ameerikat teha ja raamatuid müüa.

Eesti jalka on suures pildis viimased 10+ aastat olnud täpselt nii hea, et meie parim liiga on neljas liiga.
    Kõik need, kes kõrgemates liigades madistavad on lihtsalt opakad, sest vaid lõhuvad ennast ja teisi.

Ränt aut.
    see ei ole minu süü, et sa okaspuu oled

"joon palju ma tahan, aga ikka ta ei saa minust aru"

"Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple."

Kommentaar

Algselt postitas Tallinec Vaata postitust
      Millisest meie staadionite külastatavuse kasvust sa räägid, kui ma ei mäleta enam, millal viimati väljakule astus mõne välismaise koondise mängija Premium liiga mängus?
      muidu isegi nõus muu jutuga. Aga see juhtus eelmise hooaja viimased voorus- Jarju ja Ceesay

Kommentaar

Millisest meie staadionite külastatavuse kasvust sa räägid, kui ma ei mäleta enam, millal viimati väljakule astus mõne välismaise koondise mängija Premium liiga mängus? Inimesed hakkavad jalgpalli sagedamini külastama neljal põhjusel:
        1. Meeskonda on tulnud silmapaistev mängija;
        2. Staadioni külastamine on järsku muutunud moesuunaks;
        3. On tekkinud terav vastavus ("Levadia-Flora", "Tallinn-Tartu" jne);
        4. Piletihinnad on langenud.
        Külastatavuse kasvu ei mõjuta kuidagi see, kes juhib EJL või kas tantsutüdrukud esinevad poolajapauside ajal või mitte.
        Sa ei tundu teemat liiga hästi valdavat, aga ma siiski kahele punktile vastan.

Esmalt siirdus meil talvises üleminekuaknas mängija Bundesligasse, kes on ka oma koondises. Teine jalgpallur siirdus Belgias medalite eest võitlevasse klubisse, kus lööb ka arvestatavalt väravaid. Kui need ei ole meie regiooni mõistes silmapaistvad mängijad, siis ma ei tea..

Ma tean isiklikult kümneid inimesi, kes ei käi koondisemängul jalgpalli juhtimise tõttu. Ka siin foorumis on sarnase mõttelaadiga olnud omajagu inimesi. Mis puudutab aga laiemat publikukasvu, siis uue presidendiga tuleks (vähemalt alguses) see ilmselgelt juba positiivse(ma) fooni pealt. Kuidas edasi, seda näitaks lõppkokkuvõttes sisu, aga eeldused oleksid loodud.

Kommentaar

Et mitte liiga ülbelt kõlada, siis ma veidi siiski täpsustan.

Kui suvalised mustad ei tõmba, siis meil on liigasse tagasi tulnud jalgpalliväljakul absoluutsed Eesti jalgpalli legendid Vassiljev ja Klavan. Kas see tõstis kuidagi publikuhuvi? Lihtne vastus, et sisuliselt mitte.

Telekajalgpalli vaadates võib jah jääda mulje, et tooge Messi ja kõik on naelutatud, aga staadionil käib jalgpalli inimene vaatamas ja kaasa elamas siiski muudel põhjustel (turimismiatraktsioonid Premier Leagues jätame kõrvale, aga see pole ka enam see jalgpall, millesse britid omal ajal armusid), et see on kogukondlik tegevus, tal on konkreetse linna ja klubiga hingeline side, staadionil on loodud pealtvaatajatele head tingimused jne. Näeme rahvusvahelisest jalgpallist väga palju näiteid, et kui need tingimused on täidetud, siis see sportlik pool ei pruugi üldse nii oluline olla ja lõppkokkuvõttes mängijad lähevad ja tulevad, aga klubi hing on mujal kui mängijates.

Kommentaar

päris humoorikas on arvata, et meie mängude külastatavus on NII SUUR hetkel, et edasiminemiseks oleks meil vaja juba välismaa koondiste mängijaid, et uued inimesed staadionile viitiks tulla bhahahahahahahahahaha ma pole midagi nii rumalat ammu lugenud.
            Dreams cant be buy

Kommentaar

Algselt postitas kesa Vaata postitust
              Põhiküsimus on. Kas Klavani võidu korral meie liiga- ja koondisevuti külastatavus tõuseks või mitte. See seltskond, kes lavale paisati, on nad võimelised ja huvitatud publikuhuvi kasvatamisse panustamisest. Esialgu pakuti pelgalt välja, et staadionid toovad publiku kasvu. Õigus, paraku on veel hulk tegureid, mis kasvu soodustavad või ka kahandavad. Publikuhuvi, külastatavus on aga just see, mis näitab iga riigi, liiga vuti tegelikku taset võrreldes teistega. Summeerides staadionite olukorda, vuti sportlikku taset, liigasüsteeme jne.jne võrdubki riigi jalgpalli tase mis väljendubki publikunumbrites.
              sa mõtled ja räägid enda ehk soft core ultra vaatenurgast. eesti jalgpalli publikuarvu kasvatamisel on aga ultrate osakaal täiesti ebaoluline. meie mängud peavad olema põnevad, pingelised, sportlikult atraktiivsemad. see saab esiteks juhtuda läbi üldise kvaliteedi tõusu ja teiseks läbi jalgpalli maine parandamise ja atraktiivsuse tõstmise. täna on lihtsalt jalgpalli kodune kõrgliiga väga lühike anekdoot paljude silmis.

Kommentaar

Algselt postitas Linnupoja Vaata postitust
                päris humoorikas on arvata, et meie mängude külastatavus on NII SUUR hetkel, et edasiminemiseks oleks meil vaja juba välismaa koondiste mängijaid, et uued inimesed staadionile viitiks tulla bhahahahahahahahahaha ma pole midagi nii rumalat ammu lugenud.
                No, kui raha kulutaks nagu Saudi Araabia liigas siis saaksime vast 1000 pealtvaatajat keskmiselt mängule küll.

Kommentaar

Millisest meie staadionite külastatavuse kasvust sa räägid, kui ma ei mäleta enam, millal viimati väljakule astus mõne välismaise koondise mängija Premium liiga mängus? Inimesed hakkavad jalgpalli sagedamini külastama neljal põhjusel:
                  1. Meeskonda on tulnud silmapaistev mängija;
                  2. Staadioni külastamine on järsku muutunud moesuunaks;
                  3. On tekkinud terav vastavus ("Levadia-Flora", "Tallinn-Tartu" jne);
                  4. Piletihinnad on langenud.
                  Külastatavuse kasvu ei mõjuta kuidagi see, kes juhib EJL või kas tantsutüdrukud esinevad poolajapauside ajal või mitte.
                  Paides mängivad ju Gambia koondislased, Ei toonud ka Klavan ise Kalevile 1000-de pealisi publikunumbreid....
                  Jalkaliidu teha on luua tingimused ja eeldused publikuhuvi kasvuks.
                  Seesama Flora-Levadia jt. eeldatavad publiumängud peavad toimuma parimal võimalikul ajal, mitte keset nädalat, vaid õhtusel prime-timel, mitte kell 14.30.
                  Samuti ka teised liigamängud.
                  Liigasüsteemi atraktiivsemaks, 36 vooru 10 klubiga selgelt liiga palju ja publikule tüütav.. Miks mitte 12 klubi ja vähem mänge, eriti Sportlandil jt. treeningplatsidel.
                  UEFA solidaarsusraha tõsteti ju kahekordseks, 2,2 milli. 12 klubise Premium liigaga kaotaksid 10 Premmi klubi ca 25-30 000 eur aga 2 lisaklubi võidaksid ca 120 000 per klubi. Samas klubid vtasandaksid kaotust vähematele liigamängudele mineva kulu vähenemisega. Võin arvudes pange panna aga nii tundub.
                  Staadionid on tegelikult omavalitsuste rida aga JL võiks võimaluse korral kaasrahastada staadionitele vähemalt katusega tribüünide ehitamist.
                  Piletihind puudutab peamiselt koondisemänge. Klubimängudel on suurem probleem suupärse joogi- ja söögi kallinemine. Pandisüsteem, kus tagastatava taara eest saad tünga, tuleb keelata. Tasuline parkimine A.Le Coqi ümbruses lõpetada.
                  Liberaalne, piirangutevaba suhtumine väravataguse publiku suhtes.
                  JLiidul on võimalik publikuhuvi kasvuks palju teha.

Kommentaar

Kuulake Kolmanda Poolaja podcasti ka siis, Veiko Veskimägi räägib seal.

Kommentaar

päris putsis viimane intekas selle vanamehega, loodetavasti ojasaar kui tark noor erudeeritud mees saab aru, et see meeletu enesevaba kriitiline egotrippimine oma leivaisalt voib pidada aasta halvimaks intekaks. siin pole isegi enam droogid mangus, ma ei tea mida peab sööma ja jooma, et sellist hülgepaska ajada.

küll aga nagu küla peal räägitakse, ollakse rohkem huvitatud neist klubidest, kes lasevad selle vanamehel edasi uhada ja meie vutti hukatusse viia. kahju, et see valimine on salajane. tosiselt tahaks näha seda listi kes suudavad panna tuima näoga jah lipikule ja seda vanameest toetada. lihtsalt ulme.

Kommentaar

Keegi teadjam võiks teha klubidest nimekirja , kes seda vestinärakat toetavad, et mittemingil juhul ei satuks olukorda kus peaks neid klubisid toetama mis tahel viisil.

Kommentaar

Algselt postitas DICKtaator Vaata postitust
                          Keegi teadjam võiks teha klubidest nimekirja , kes seda vestinärakat toetavad, et mittemingil juhul ei satuks olukorda kus peaks neid klubisid toetama mis tahel viisil.

Jalgpalliklubi FCF
                          Jalgpalliklubi FCF Jalgpallikool
                          Jalgpalliklubi FCF Tallinna Jalgpallikool
                          MTÜ Kotka Staadion

MTÜ FC Kose
                          Jalgpalliklubi FC Elva
                          Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi

MTÜ FC Kuressaare Jalgpallikool
                          Saaremaa Jalgpalli Liit
                          Jalgpalliklubi FC Kuressaare
                          Jalgpalliklubi FC Valga
                          Jalgpalliklubi FC Warrior
                          Emmaste Spordiklubi

(?)Jalgpalliklubi FC Nõmme United
                          (?)Mart Poomi Jalgpallikool

**MTÜ FC Viljandi
                          **Sõrve Jalgpalliklubi
                          **Saaremaa Jalgpalliklubi

**Jalgpalliklubi Tsempion
                          **Jalgpalliklubi Püsivus Kohila
                          **Spordiklubi Etland
                          **Spordiklubi 10
                          **Eesti Leegionäride Jalgpalliklubi​

**MTÜ Litsentseeritud Jalgpallitreenerite Ühendus​

** - likvideerimisel või ei tegutse

Kommentaar

KOMMENTAAR | Mida kardab Aivar Pohlak tegelikult ehk mis jäi „Pealtnägijas“ rääkimata? - Delfi Sport
                            https://sport.delfi.ee/artikkel/120353811/kommentaar-mida-kardab-aivar-pohlak-tegelikult-ehk-mis-jai-pealtnagijas-raakimata​

Ükski normaalne ja mõistlik inimene ei toeta enam ammu Pohlaku jätkamist. Eks sellest saab omad järeldused teha. Ja Ragnari selja taga olevate inimeste loetelu ütleb ka paljugi sellest meelsusest. Edu, Ragnar!

Kommentaar

Algselt postitas golgolgol Vaata postitust
                              muidu isegi nõus muu jutuga. Aga see juhtus eelmise hooaja viimased voorus- Jarju ja Ceesay
                              Jah, meie meistrivõistlustel mängisid kaks Gambia koondise mängijat (põhikooseisust)– väravavaht ja ründaja. Eelmisel hooajal nägime Paide meeskonna eurokarikate tulemust. Aga kui igas meie Premium liiga meeskonnas mängiks 1–2 mitte viimase tasemega väliskoondise põhikoosseisu mängijat…

Algselt postitas -RoMaRiO- Vaata postitust
                              Ma tean isiklikult kümneid inimesi, kes ei käi koondisemängul jalgpalli juhtimise tõttu.
                              Isiklikult ei tea ma ühtegi inimest, kes oleks põhimõtteliselt lõpetanud mõne jalgpalliklubi või koondise mängude külastamise ainult (!) seetõttu, et talle ei meeldi klubi president või Jalgpalliliidu juht

Kui suvalised mustad ei tõmba, siis meil on liigasse tagasi tulnud jalgpalliväljakul absoluutsed Eesti jalgpalli legendid Vassiljev ja Klavan. Kas see tõstis kuidagi publikuhuvi? Lihtne vastus, et sisuliselt mitte.
                              Näiteks mina hakkasin sagedamini Flora mänge külastama pärast Vassiljevi naasmist Eestisse. Lisan siia juurde, et hakkasin harvemini Levadia mänge vaatamas käima pärast Nahki karjääri lõppu. Meeldib vaadata “fantasista” mängu.

Ei toonud ka Klavan ise Kalevile 1000-de pealisi publikunumbreid...
                              Klavan oli väga kõrgel tasemel keskkaitsja, kelle mängustiil keskendus selgelt kaitsetööle. Ta oli nn "kodusistuja" moodi keskkaitsja. Sellise tüüpi keskkaitsja mäng ei tõmba tavaliste pealtvaatajate tähelepanu.

Pärast Piiroja karjääri lõppu ei ole meil enam ühtegi keskkaitsjat, kelle mäng võluks isegi lapsi. Mäletan siiani detailideni Raio karismaatilisi liitumisi rünnakutega mängude lõpus, kui oli vaja lüüa otsustav värav.

Miks mitte 12 klubi ja vähem mänge, eriti Sportlandil jt. treeningplatsidel.
                              Asi on selles, et meeskonnad, mis on täielikult komplekteeritud professionaalsete jalgpalluritega, ei tohiks mängida meeskondade vastu, kus mängivad amatöörid ja/või poolprofessionaalid. Välja arvatud, muidugi, karikamängud.

...kaasa elamas siiski muudel põhjustel (turimismiatraktsioonid Premier Leagues jätame kõrvale, aga see pole ka enam see jalgpall, millesse britid omal ajal armusid), et see on kogukondlik tegevus, tal on konkreetse linna ja klubiga hingeline side…
                              Ma saan väga hästi aru, millest sa räägid. Inglismaal on viienda liiga klubisid, mille mängudel käivad sajad pealtvaatajad ja millele müüakse isegi pileteid.

Kuid jalgpall Inglismaal on sotsiaalne nähtus. Noort ja keskealist inimest, kes absoluutselt ei huvitu jalgpallist, peetakse seal friigiks. Seal on jalgpall moes (!). Eestis pole sellist asja isegi ligilähedaselt kunagi olnud, isegi mitte korvpalli puhul.

Algselt postitas marf Vaata postitust
                              meie mängud peavad olema põnevad, pingelised, sportlikult atraktiivsemad. see saab esiteks juhtuda läbi üldise kvaliteedi tõusu ja teiseks läbi jalgpalli maine parandamise ja atraktiivsuse tõstmise.
                              Mängu kvaliteedi tõstmine on võimalik ainult (!) heatasemeliste mängijate (sealhulgas leegionäride) olemasolu kaudu.

Kommentaar

Ma olen üks neist, kes ei käi Pohlaku tõttu koonidise kodumängudel.
                                Mängupileteid müüakse ka nt Taani tugevuselt 4-5 liigas, kui mängud toimuvad väikestes kohtades. Saad mängukava selle eest. Rääkimata hotdogi putkadest ja muust. Möllu võib igal levelil saada, kui kogukond seda toetab.

Kommentaar

Working...
                                X