Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Brasiillased koondisse?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Ei ole kunagi aru saanud sellest täispatriotismi vormist a´la , et meil omi poisse jagub ning miks võtta mujalt jne Ei jagu siin ühtigi ning mõne andekama võõramaalase natsionaliseerimine tundub kõige õigem vorm situatsiooni parandamiseks.

Mujalt võtta siis kui on lootust, et võetud tüüp parandaks koondise taset. Selle võrkpalluri näite varal - kui Keele arust parandaks taset, siis miks mitte.

Aga Eestis vist väga pole karta kuna andekaid välismaalasi juhtub ükskõik mis eesti klubidesse harvem kui seda on harva. Ja kui juhtubki mõni leiduvat, siis on järgmine probleem - see andekas tegelane laseb kohalikust liigast piisavalt kiirelt jehatt kuna kohalik tase ei kannata mingitki kriitikat, et aeglasel eestlasel üldse kodustamise peale mõte jõuaks liikuda.

Kõige targem mida sel suunal teha saab on vast kohalikele hallipassimeestele ning vene kodanikele kerget PR tööd teha. Et kui mõni andekam sportlane sirgumas, siis vastavad ametnikud oma väikese käpakesega siis ikka kaasa aitavad, et mõni mees passi taskusse ja eesti keele suhu saaks. Eredaim näide võib-olla Andrejev kes Vene noortekoondist esindas. Sellise tasemega mängija meelitamine ei ole muidugi kerge kui valida Eesti ja Vene koondiste vahel aga üritama peab sellegi poolest.

Andrejevi puhul ilmselt see, et Vene koondisse päris välja ei murra ning seega saab veel valida kas viitsiks Eesti koondist esindada aga igatpidi oleks üsna kena lisand meie koondisse.

Keeruliselt sai natuke aga point peaks selge olema - ise peab ka huvi tundma ning kui tase lubab, siis see huvi tundmine lausa kohustuslik.

Kommentaar

Sümpaatne on Gert Kullamäe põhimõte "ole pigem vaene, aga aus".

Kommentaar

Eestlasi on aastasadu vaevanud kompleksid oma väiksuse ja saamatuse pärast. Peeglist vaatab vastu väike habetunud lõug või vinniline nägu ning kauges tulevikus ei paista ühtegi päikeskiirt. Ainult tugevas alkohilijoobes või lõkketule valguses tuleb korraks enesekindlam tunne peale ja selle najal võiks lausa kogu maailma ära vallutada. Kuid hommik saabub taaskord pohmaka ja ahastusega.

Just see väiksus ja kompleksid ei võimalda paljudel ennast väärikalt hinnata. Miks on vaja ennast võõraste sulgedega ehtida? Ikka selleks, et kellelegi jätta mingit muud mulet, kui reaalsus tegelikult on. Võõramaalaste koondisesse võtmisega petame me ainult ennast. Terve ilm on täis teisejärgulisi oma maa koondisest välja jäänud jalgpallureid. Kuid nende najal ei arenda me enda jalgpalli. Rahvuskoondis on eelkõige rahvuskeskne. Tunnistan ausalt, et vähemalt mulle ei paku huvi minna kasvõi EM finaalturniirile vaatama platsitäit neegreid. See ei ole sel juhul Eesti koondis. "Ole pigem vaene, aga aus" kõlab minu jaoks just sedamoodi, et me peame tunnistama sirgeseljaliselt enda olukorda ja püüdma eelkõige ise kõvasti tööd teha ning ennast arendada. Raha eest saab pallurid, kuid südant mitte.

Seega minu poolt kindel EI igasugustele kodustamistele. See ei ole patriotism, vaid eelkõige enese austamise küsimus.

Kommentaar

Algselt postitas Vähetuntud vutivaatleja Vaata postitust
          Just see väiksus ja kompleksid ei võimalda paljudel ennast väärikalt hinnata. Miks on vaja ennast võõraste sulgedega ehtida? Ikka selleks, et kellelegi jätta mingit muud mulet, kui reaalsus tegelikult on. Võõramaalaste koondisesse võtmisega petame me ainult ennast. Terve ilm on täis teisejärgulisi oma maa koondisest välja jäänud jalgpallureid. Kuid nende najal ei arenda me enda jalgpalli. Rahvuskoondis on eelkõige rahvuskeskne. Tunnistan ausalt, et vähemalt mulle ei paku huvi minna kasvõi EM finaalturniirile vaatama platsitäit neegreid. See ei ole sel juhul Eesti koondis. "Ole pigem vaene, aga aus" kõlab minu jaoks just sedamoodi, et me peame tunnistama sirgeseljaliselt enda olukorda ja püüdma eelkõige ise kõvasti tööd teha ning ennast arendada. Raha eest saab pallurid, kuid südant mitte.
          Põhimõtteliselt on ju jutt õige kui me sest neetud rahvuskesksusest ükskord üle saaksime. Ei ole sel rahvusel mingit tähtsust. Tähtis on inimene ja tema südame valik. Kui keegi hoolimata oma rahvusest või nahavärvist seob ennast Eestiga ja soovib seda riiki esindada, ei saa see asjaolu normaalset inimest häirida.
          Küüniline võõraste sisseostmine on hoopis teine ja väga taunitav asi. Tore oleks kui sellest kunagi aru saadaks.
          the woman who hurt him must surely have trouble sleeping
          because belle of st mark is a beauty extraordinaire

Kommentaar

Peaks mainima, et
            Eesti rahvuskoondis ei ole juba ammu rahvuskeskne ja avatud kõigile kodanikele, rahvusest hoolimata.
            Milleks juurdekodustada kui endilgi kodustunuid enam kui küllaga.

Kommentaar

Algselt postitas kesa Vaata postitust
              Peaks mainima, et
              Eesti rahvuskoondis ei ole juba ammu rahvuskeskne ja avatud kõigile kodanikele, rahvusest hoolimata.
              Milleks juurdekodustada kui endilgi kodustunuid enam kui küllaga.
              Jalgpalli puhul jagan sinu seisukohta.
              I don't write erotica but I do write. Don't get paid for it though. My writing is a little more high profile than erotica generally. I stay anonymous though so I can never be compensated for my work.

Kommentaar

Kui ma nüüd enda juttu ja alljärgnevaid kommentaare üle loen, siis pean ennast parandama. Ma ei ole kohe kindlasti kedagi vihkav või eemaletõukav. Maailma segunemine on paratamatus. Rahvuskeskne ei ole minu väidete juures võibolla kõige parem väljend, kuna see on eelkõige idealistlik ettekujutus olukorrast, kus isamaarmastus hoiab kõiki enda kodus. Eelkõige pidasin ma silmas koduna Eestit hindavaid ja armastavaid inimesi sõltumata nende vaarisade päritolust. Esmalt peab inimene tundma ennast Eestimaalasena. Kohe kindalsti ei tohiks esmaseks argumendiks olla koondisesse pääsemine. Seepärast olen ma eelnevate hinnangutega nõus.

Kommentaar

Algselt postitas Vähetuntud vutivaatleja Vaata postitust
                  Miks on vaja ennast võõraste sulgedega ehtida? Ikka selleks, et kellelegi jätta mingit muud muljet, kui reaalsus tegelikult on. Võõramaalaste koondisesse võtmisega petame me ainult ennast.
                  Siin tabasid küll kümnesse. See polegi midagi muud kui enesepetmine. Vaene mees võib uhkeid riideid kanda, kuid vaeseks jääb ta sellegipoolest. Sisuliselt ei lahendaks see mitte kui midagi. Pigem vastupidi...
                  "Tolerance is the virtue of men who no longer believe in anything." -- G.K. Chesterton

Kommentaar

Ja kuidas mõjus kossule see, et paaril aastal olid eestlased vaid varumehed ning põhis olid mujale mittekõlvanud väljamaalased? Kas stimuleeris noorte arengut?
                    Oleks vist sama kui ntx Trans sõlmiks partnerlusleppe Zeniidiga ning laenaks sealt reservidest oma koosseisu kokku. Võibolla tulevad meistrikski, aga kuidas arendaks see kohalikku vutti? Vähemalt pooled olgu ikka kohalikud. (klubis)
                    Last edited by wal; 14.01.10, 16:16. Põhjus: täpsustus
                    Kurat seda teab, äkki on hoopis jumal.

Kommentaar

Mina oleks kahe käega poolt, kui see tõstaks koondise taset ja lubaks meil kõrgemaid sihte püüda.
                      AILTON

Kommentaar

Working...
                      X