Algselt postitas kesa
Vaata postitust
Vivatbet
Collapse
320x50 ülemine bänner
Collapse
Teadaanne
Collapse
No announcement yet.
Premium liiga 2015
Collapse
X
-
Külaline
-
Natukene jääb mulle segaseks see "see klubi teeb koostööd selle klubiga" jutt. Kui peab olema oma kasvandik siis peab olema oma kasvandik! Kui on Viktor Metsa jalgpallikooli poiss, siis ei ole ta Paide LM oma! Kui on Maardu, siis ei ole Infonet!
Mis nüüd ilmselt juhtuma hakkab on arvestatav "erandite" ja "vastutulekute" laviin. Ehk siis paljud väiksemad jäävad mõneks ajaks EJL armust PL. Asi mida neile tõenäoliselt vajalikul hetkel meelde tuletatakse..
Kommentaar
-
Algselt postitas Ratnikov Vaata postitustKesa, ma saan aru, et noori vaja rohkem kaasata, aga miks peab olema neile garanteeritud koht platsil? Ma pole noorte ega EJL'i vastu, vaid sellise arusaamatu protektsionismi vastu. Teoorias väljakul peavad mängima parimad, mitte need kel on õige kasvandikustaatus
UEFA reegel on võetud vastu, et siluda Bosmani järgse maailma üha multikultimaks muutuvate rahaliigade mängijate kokkuostmise, mitte kohalike treenimisele panustamise, ohjeldamiseks.
CL Ja EL nõue on, et 25-st üles antud mängijast peab 4 olema riigi jalgpalli ja 4 mängijat klubi kasvatatud.
Tegelikult huvitab hoopis, miks on Eesti reeglistik erinev UEFA regulatsioonist. Meil on näiteks kõik Eestis sündinud mängijad ja vähemalt 7 aastat Eestis mänginud välismaalased automaatselt Eestis treenitud mängijad.
Mõistlik, Ojamaa nt. ei kuuluks vast Eestisse naastes Eestis treenitud mängija alla.
Samas Eesti nõuab klubis treenitud mängijalt 21. eluaastaks 4 hooaega klubis al. 12. eluaastast, UEFA 3 hooaega al 15. eluaastast.
Miks see on teistmoodi, arusaamatu.
See, et üks klubi kasvatatud mängija peab läbi ussi m-i kogu aega platsil viibima, on küll veidi kummaline. Piisaks ehk kui ta on algrivistuses. See klausel sunnib vist küll verinoori platsile saatma.
Vaatasin kiirelt, et Floralgi olnuks 2014 a. hooajal selle 4. aaastase klausli täitmisega tõenäoliselt mõningasi raskusi.
Kommentaar
-
Algselt postitas kesa Vaata postitustVaatasin kiirelt, et Floralgi olnuks 2014 a. hooajal selle 4. aaastase klausli täitmisega tõenäoliselt mõningasi raskusi.
Kommentaar
-
Algselt postitas Amadeus Vaata postitustIlmselt Floral siiski probleeme poleks. See et Luigend ja mõned teised on vahepeal mänginud Tulevikus ei tähenda midagi sest nad olid sel ajal ka näiteks Flora U17 meeskonnas kirjas, seega süsteemis sees. Neid kes on olnud juba noorteklassides Flora süsteemis oli neil ikka piisavalt.
Kui JL kodukal koosseisud ilmuvad, võiks seal iga mängija juuures olla märge, kes mis klubi treenitud mängija on ja oleks kõigile selge.
Kommentaar
-
Vaatasin Premium liiga 2013 lehekülge, kus käis äge poleemika leegionäride piirangu üle, mis nüüd tundub ju täiesti naeruväärsena, sest isegi lubatud kuut leegionäri kasutati üllatavalt vähe.
Kusjuures 2014 septembris oli mäng, kus üks meeskond tahtis 7 leegionäri protokolli panna, mitte küll kohe mängu.
Hetkeprobleem peaks ka samasuguseks pseudoprobleemiks kujunema.
Kommentaar
-
Võib-olla kujuneb pseudoprobleemiks, võib-olla mitte. Samas see tõestab jällegi, et Pohlakul võivad peas mingid müstiliselt geniaalsed ideed olla, mis paberile saanuna aga võtavad hoopis teise kuju. Mul on jätkuvalt segane, mis on selle punkti täpne idee. Sest kui ma seda loen, jääb sellest hoopis teistsugune mulje.
Juhendisse võinuks sellisel juhul täpsemalt kirjutada, mis on selle punkti mõte ja kuidas see praktikas realiseerub. See, et punkt võib kujuneda pseudoprobleemiks ei mängi siin tegelikult mingit rolli. Kui mingi piirang teha, siis võiks seda täpsemalt sõnastada ja kirja panna.
Kommentaar
-
Algselt postitas urmar Vaata postitustVaatasin Premium liiga 2013 lehekülge, kus käis äge poleemika leegionäride piirangu üle, mis nüüd tundub ju täiesti naeruväärsena, sest isegi lubatud kuut leegionäri kasutati üllatavalt vähe.
Loodetavasti EJLi tõsised tegelased siiski mõistavad ka kriitika konstruktiivsust ning selle olemuslikku olulisust.olgem kristlased, vabandused on esitatud
Kommentaar
-
Algselt postitas zaz Vaata postitustSee on väga ohtlik mõtlemine.
Loodetavasti EJLi tõsised tegelased siiski mõistavad ka kriitika konstruktiivsust ning selle olemuslikku olulisust.
Kommentaar
-
Algselt postitas urmar Vaata postitustKindlasti on konsturktiivne kriitika arvestamist väärt. Uuenduse mõte on lihtsalt klubide noortetöö edendamine loogilises suunas, et selle tulemusi ikka praktikas ka näeks.
Kommentaar
-
Algselt postitas Myrgel Vaata postitustKeegi ei kahtlegi liidu motiivides, vaid pigem meetodites. Nagu öeldakse, põrgutee on sillutatud heade kavatsustega! Reegel on liiga jäik ja aastatega jäigemaks läheb. Kui tulemusel suured klubid muutuvad tugevamaks ja väiksemad veel nõrgemaks ning liiga tervikuna kaotab tasemes, siis ma ei näe, et asjal jumet oleks. Samuti on see takistuseks uutele tulijatele, keda meie liiga nii väga vajab!
Ja mismoodi saab see reegel tugevaid tugevdada ja eriti veel väiksemaid nõrgemaks muuta? See on üldse arusaamatu.
Kommentaar
-
Algselt postitas urmar Vaata postitustKuidas saab olla jäik reegel, mis kuulutati välja kaks aastat tagasi ja sunnib kasutama vaid ühte oma kasvandikku? Vähem ju ei saa?
Ja mismoodi saab see reegel tugevaid tugevdada ja eriti veel väiksemaid nõrgemaks muuta? See on üldse arusaamatu.
Kommentaar
-
Külaline
Algselt postitas urmar Vaata postitustVaatasin Premium liiga 2013 lehekülge, kus käis äge poleemika leegionäride piirangu üle, mis nüüd tundub ju täiesti naeruväärsena, sest isegi lubatud kuut leegionäri kasutati üllatavalt vähe.
Kusjuures 2014 septembris oli mäng, kus üks meeskond tahtis 7 leegionäri protokolli panna, mitte küll kohe mängu.
Mul tõesti pole sõnu ega soovi sellise suhtumisega issandate poolt seda liigat kajastada! Vastik tunne lihtsalt, tehke mida tahate - jalga enam ma PL mängudele ei tõsta
Aitäh!
Kommentaar
Bottom 300x250
Collapse
Vivatbet 1200x200 bottom
Collapse
Kommentaar