Selge see. Kes see PL-i aastaks peksukotiks ikka minna tahaks. Kui juba minna, siis miinimum eesmärk peaks igal klubil olema püsimajäämine.
Vivatbet
Collapse
320x50 ülemine bänner
Collapse
Teadaanne
Collapse
No announcement yet.
Premium liiga 2015
Collapse
X
-
Külaline
Algselt postitas Nahkpea Vaata postitustSelge see. Kes see PL-i aastaks peksukotiks ikka minna tahaks. Kui juba minna, siis miinimum eesmärk peaks igal klubil olema püsimajäämine.
Kommentaar
-
Soristan juba ette ära, võimalik, et mõni küsimus või märkus kõlab järsemalt kui peaks. Ei vaevu enam nii hilisel tunnil sõnastusega maid jagama.
Algselt postitas Ratnikov Vaata postitustPubliku number on petlik värk ( kasutajal asdf'l palun mitte võtta isiklikult )
Algselt postitas Ratnikov Vaata postitustKuidas? Taas hulgaliselt mängijaid Tallinnast? Minu teada arenguvektor Rakveres seda ei näe ette...
Algselt postitas Ratnikov Vaata postitustSeepärast ametiisikute sõnul - kui tõuseb Tarvas siis kutsutakse kõik kokku ja hakatakse mõtlema, kas tõusta või mitte...
Algselt postitas Ratnikov Vaata postitustaga lõppes mu küsitlus - keda eelistaksite näha PL's 2016 (vastama pidid tuttavad PL'lased - ehk treenerid või mängijad).
Tulemused on sellised, et ca 99% tahaksid, et sel aastal keegi välja ei langeks. Kui peaks aga siiski keegi völja langema, siis eelistused järgmised -3/4 - Santose poolt, 1/8 Tallinna Kalevi poolt ...
Üldsegi, praegu on iseseisvatest klubidest hetkevorm vaat et kõige kehvem. Tuleb siin pöidlaid pihus hoida, et läbi põranda ei vaju. Väljakukkumine tähendaks tõenäoliselt siinsele vutile vähemalt mõneks ajaks päris korralikku põntsu. Nii et tõusmisest vara rääkida. Edasi läheb siit "99%" tõenäosusega vaid 8. novembril kella 16:00 seisuga enim punkte kogunud iseseisev klubi. Ning see on ilmselge, kes iganes tõusma peaks, siis täiendusi on vaja ja põhjalikke ümberkorraldusi. Vaevalt siin keegi teisiti mõtleb. Võib-olla 2011 ehk oli tõesti mõttemall vähe romantilisem, aga enam mitte. Premiumis pole ühtegi satsi, kes saaks väita, et 100% vaid omaenda pesuehtsate kasvandikega läbi ajaks ja hakkama saaks. Ja on ka meiega liitunud mängijaid, kellel otsesed kokkupuuted siinse kandiga puuduvad.
Kommentaar
-
Külaline
Andres,
1. Numbril ja numbril on vahe - on nii kvantineet kui ka kvaliteet - ka tänavu on olnud mänge, kus valdav osa pealtvaatajaist esindas koduklubi noortekooli + vanemad. Eelmisel aastal näiteks Infoneti publik koosnes enamasti oma kooli õpilastest + mõni casual...
2. Ma ei usu, et Tarvas oleks huvitatud mängijatest kes mängiks klubis aastakese ja iga järgmise hooaja eel tuleks taas kerjama minna -kes annetaks aastaks 2-3 mängijad.
3. Uurimusega lood nõnda, et vastused olid ka põhjendatud,et miks just üks klubi mitte aga teine... Tarvast küll tahetakse näha, aga siis kui vundament natuke kindlam. vms. Samas näiteks duublite treenerid on seda meelt, et liiga tase on tänavu kõige nõrgem läbi aastate olnud.....
Aga see on juba romantika...
Kommentaar
-
Algselt postitas Ratnikov Vaata postitustAndres,
1. Numbril ja numbril on vahe - on nii kvantineet kui ka kvaliteet - ka tänavu on olnud mänge, kus valdav osa pealtvaatajaist esindas koduklubi noortekooli + vanemad. Eelmisel aastal näiteks Infoneti publik koosnes enamasti oma kooli õpilastest + mõni casual...
2. Ma ei usu, et Tarvas oleks huvitatud mängijatest kes mängiks klubis aastakese ja iga järgmise hooaja eel tuleks taas kerjama minna -kes annetaks aastaks 2-3 mängijad.
3. Uurimusega lood nõnda, et vastused olid ka põhjendatud,et miks just üks klubi mitte aga teine... Tarvast küll tahetakse näha, aga siis kui vundament natuke kindlam. vms. Samas näiteks duublite treenerid on seda meelt, et liiga tase on tänavu kõige nõrgem läbi aastate olnud.....
Aga see on juba romantika...
Muidugi ei saa n-ö casuale ära unustada, aga neile on raske rohkem kui ühte mängu korraga "maha müüa". Eriti kui sul on väikses linnas kaks meeskonnaala suuremas mängus sees. Aga õnneks ikka satub tribüünile ka uusi nägusid. Tullakse ikka vaatama seda, kui heitlus käib millegi peale. Kui eesmärgiks on vegeteerimine, siis seda jama ei viitsi keegi näha.
2. Tõenäoliselt seda ei saaks juhtuma jah, et enamuse moodustaks n-ö väljast tulnud. Kuid võib osutuda praeguses seisus vältimatuks, et nii mõnigi täiendus tuleb leida, kui tahame kasvõi esiliigas pinnal püsida. Vanad mängivad kuidas jõuavad ja Esiliiga vaevalt 8. aastal sama atraktiivne tundub (veel vähem Esiliiga B). Usun, et duublitega maadlemisest on kõigil juba üsna kopp ees. Tasemelt kõvad, aga olemuselt ja mänguatmosfäärilt ümmargune 0, mis muudab tunded pikapeale apaatseks. Esiliigades mängimine nõuab ikkagi pingutust ja ei ole vaid lust ja lillepidu. Eriti kui seda töökõrvalt teha, ikka ootad mingeid emotsioone. Ses suhtes müts maha siinsete ees.
Samas oleme üksikuid mehi ikka leidnud, tuleb lihtsalt sellel suunal natukene aktiivsem olla. Vahel joppab, vahel mitte, aga ma ei oleks lootusetu. Enda noortega läheb esindusmeeskonna kontekstis veel hea mitu aastat. Ning noortega teevad tööd Eestis ka teised, nii et ainult neile lootma jääda nagunii ei saa.
3. Nõus esiliiga seis on viimaste aastate kõige nõrgem, vaid duublid on oma taseme välja mänginud. Suuresti on see seetõttu, et tipus pole ühtegi iseseisvat ambitsioonikat kooslust (Kalev 2011, Infonet 2012, Jõhvi 2013). Liiga on ükskõik millisele iseseisvale klubile võtmiseks. Tänavu minu mälu järgi ükski klubi Premiumi tõusmist otseseks eesmärgiks ei seadnud, mis on tegelikult liiga kontekstis üsna kurb.
Eks klubid peavad ise vaatama, kuidas neil jõudu ja ressursse on ning kas suudavad meistrika ära punnida. Ning siis hindama, kas Premium toob kohalikule vutile midagi juurde või mitte. Või on hoopis kaalukeelel stagnatsioon või kehvemal juhul regress? Meil siin kõrvalt seda öelda on võimatu. Sellepärast ei salli ma üldse kohe seda targutamist ja lahterdamist - "teie väärite" ja "teie pigem mitte". See on jama. Ning nagu ka Kesa siin kuskil millalgi ütles, et alati ei tõusegi alt peal olevatest paremad. Kuid ringlus on normaalne ja jalgpallis peab elu sees olema.
Jummel kui pikk jutt siit nüüd jälle tuli, aga vähemalt said minu kõik sellekohased mõtted öeldud.
Kommentaar
-
Külaline
Ma arvan, et kui Rakverel on hetkel sellised lood pealtvaatajaitega siis see on igati tore. Infonetil näiteks minemas kõik sama teed pidi - algul oma noored + vanemad, nüüd neile lisandunud ka need, kel ennem mingit seost Infonetiga polnud.
Kuidas FCF'l ja Kaljul lood antud küsimusega ei tea (selles mõttes, et nende kogukonnatööga ma ennast eriti kurssi ei ole viinud ja/või staadioni asukoht mu jaoks tsipa kauge või leidub seal muid tegevusi...) Levadial aga trend selline nende mängudel käivad pigem noored oma vanematega + 3-5 fänni kes on olnud fännid klubi asutamisaastast saati. Lisaks hulk jalkaspetsialiste. ja ongi neid kokku täpselt 110-130. Põhjuseks on aga see, et klubil pole oma niši......
Taas räägiks Infonetist ning näiteks nende kogukonna kasv on tingitud sellest, et meeskond sai staadioni omale ja pallib just seal asumis millega on ta ennast sidunud - ehk Lasnamäel. Levadia pv arvu langus osaliselt võib olla tingitud sellest, et lisaks rahvusliku tunnuse kaotamisele Kadriorg on paljudele üsna kauge koht ning süda seda omaksei võtnud. Kui oleks neil staadion Viimsis/Lasnal/Maardus.... siis usun, et publiku number oleks kindlasti suurem.
Sisemine kogukond ja sellega seotud on kahjuks üsna muutlik substants - kui laps enam ei käi klubi trennis siis kaob tal side klubiga ning 90% teda vanematega enam esinduse mängudel ei näe. Näiteks toon ühe loo: said mitmed lastegrupid ülemeelitatud Infonetist Nõmme Kaljusse - selle tulemuseks tekkis NKFC'l venekeelne toetajasrühm. Grupid mõne aja pärast lõpetasid oma tegevuse ning venekeelset toetajasrühma ma enam tribüünidel ei näinud.....
Kommentaar
-
Külaline
Algselt postitas Shparkz Vaata postitustKlubi noorte, nende vanemate ja mängijate sõprade tribüünil viibimine peaks olema nagu loogiline asjade käik ja selle olemasolu üle võib minu arust ainult rõõmu tunda.
Ses suhtes on siin Scheperini torge antud küsimuses täiesti arusaamatu..
Möldri jaoks võib olla see täiesti arusaamatu. Mina isiklikult ei ole väitnud, et antud toetajasrühm (vanemad, noored,sõbrad, sõbrannad) ei ole loogiline vms. Vaid antud toetajasliik üsna muutlik asi.
Kust sa sm Mölder torget näinud oled ei oska ma öelda. Mõlemast kategooriast võib tulla alalisi fänne, ent minu imho, et casualist saab siiski lojaalsem toetaja, kui oma noortekooli kasvandik või konkreetse mängija sõber/sõbranna, kelle jaoks pole tähtis klubi ise vaid konkreetne mängija ning selle lahkumisegaklubi ridadest kaob ka huvi ta endise klubi vastu.
Kommentaar
-
Algselt postitas urmar Vaata postitustUurisin veidi tänavuse hooaja statistikat ja avastasin, et Flora ei kaotanud ainsatki punkti, kui nad olid juhtima läinud! Levadial vaatasin mälu järgi mängud läbi ja nemad kaotasid pärast eduseisus olemist vist lausa 15 punkti.
Kommentaar
-
Meistrivõistluste juhendi järgi annab Jalkaliit välja igale medali võitnud klubile 30 medalit.
Kes täpsemalt medalid saab?
Kas ainult esindusvõistkonda registreeritud mängijad?
Kas samuti duublisse registreeritud mängijad, kes on esindusvõistkonna eest liigamängu saanud?
Kui saab, siis kas duublisse registreeritud mängija saab ka nt. Esiliiga medali ja vastupidi duubli eest mänginud esindusmeeskonna mängija Esiliiga medali.
Kas ka hooaja jooksul laenule saadetud?
Kas ka esindudvõistkonda registreeritud aga üheski mängus mitteosalenud mängijad?
Kommentaar
-
Külaline
Algselt postitas kesa Vaata postitustMeistrivõistluste juhendi järgi annab Jalkaliit välja igale medali võitnud klubile 30 medalit.
Kes täpsemalt medalid saab?
Kas ainult esindusvõistkonda registreeritud mängijad?
Kas samuti duublisse registreeritud mängijad, kes on esindusvõistkonna eest liigamängu saanud?
Kui saab, siis kas duublisse registreeritud mängija saab ka nt. Esiliiga medali ja vastupidi duubli eest mänginud esindusmeeskonna mängija Esiliiga medali.
Kas ka hooaja jooksul laenule saadetud?
Kas ka esindudvõistkonda registreeritud aga üheski mängus mitteosalenud mängijad?
Sellist juhendit nagu ennem, et saama peavad need kel saavutatud arv mänge vms sellist enam ei ole ja klubi ise otsustab keda medaliga premeerida....
Kommentaar
-
Algselt postitas Ratnikov Vaata postitustKlubi enda otsustada jääb kes saab ja kes ei saa...
Sellist juhendit nagu ennem, et saama peavad need kel saavutatud arv mänge vms sellist enam ei ole ja klubi ise otsustab keda medaliga premeerida....
Nojah, kui uskuda ESBL-i, siis Piiroja tuli 2014 a-l EMV-l Flora ridades kordagi isegi pingil istumata pronksile, samuti medalimees Riiberg pääses korra pingile, paar korda ML-s väljakule pääsenud Juha ja Saliste aga jäid pika ninaga.
Kommentaar
-
Külaline
Algselt postitas kesa Vaata postitustMillal juhendit muudeti ja mis kriteeriumid enne olid?
Nojah, kui uskuda ESBL-i, siis Piiroja tuli 2014 a-l EMV-l Flora ridades kordagi isegi pingil istumata pronksile, samuti medalimees Riiberg pääses korra pingile, paar korda ML-s väljakule pääsenud Juha ja Saliste aga jäid pika ninaga.
http://www.sport24.ee/index.php?ac=k...887&tul=143426
Samas võib nimetada meistriks inimest kes oli tiimi ülesandmislehes vms - igatahes klubi ise otsustab kes saab medali ja kes mitte. Eelmine aasta näiteks Sillamäel said medalid kõik kes kasvõi korra olid mängu protokolli sisse kantud + treenerid. Mõnes klubis võib medali saada ka arst, videoanalüütik jne.
Kommentaar
Bottom 300x250
Collapse
Vivatbet 1200x200 bottom
Collapse
Kommentaar