Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Premium Liiga 2023

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Algselt postitas Vahkito Vaata postitust
    Kas Pärnul on siis suured rahapakid? Ei usu nagu eriti. Ometi on saanud kokku suurepärase pundi, kes peale 21.vooru on endiselt mängimas medalile. Pole ühtegi välismaalast ega mingit jõhkrat staari. Pmst sama punt kes ka eelmisel aastal kui n-ö välja kukuti liigast. Ette saadi Prins, kes on saanud selle pundi toimima. Narvast Käos ja Aloe ja Tammekast ärapõlatud Kapper. Nüüd veel lisaks Välja, kes arvan sobitub suurepäraselt siia punti. Lisaks on saadud taha suur ja häälekas publik. Kahel aastal on ju välja langetud ja oli ka siis alati käputäis fänne kohal, aga see et nüüd see arv on mitmekordistunud näitab ikkagi seda et klubi töötavad õiged inimesed. Tammeka vajub üha sügavamale põhja kahjuks ja ei nähta vaeva ei meeskonna komplekteerimiseks ega inimeste statale toomiseks. Selline mugavustsoon, et ega me viimaseks nagunii ei jää...Sel aastal suure tõenäosusega siiski jäädakse .
    Aga kust sa tead, et Tammeka järgmisel aastal medalile ei mängi, noh nagu sarnase valemi järgi? Mitte, et ma arvaks, et nii läheb.

Ja päris ausalt, kogu lugupidamise juures Vapruse vastu - siis mulle küll tundub, et nad on mänginud üle oma võimete ja mõned asjad lihtsalt on läinud täpselt nii nagu neile vaja. Samas, meeskonna meelestatus ja publiku toetus on ka olulised. Tabeli koht on igati teenitud, sest ega ise peab ka mees olema ja võimalused ära kasutama.

Aga rahapatakatest rääkisin siiski suvise üleminekuakna kontekstis ja seal on ka näha, et ega Pärnu midagi erilist ei ole teinud (Välja laenuga ja teise liiga Eino). Ei saa öelda, et oluliselt sügavam ja mõtestatum tegevus kui Tammekal.

Kommentaar

Algselt postitas nonoh Vaata postitust

Aga kust sa tead, et Tammeka järgmisel aastal medalile ei mängi, noh nagu sarnase valemi järgi? Mitte, et ma arvaks, et nii läheb.

Ja päris ausalt, kogu lugupidamise juures Vapruse vastu - siis mulle küll tundub, et nad on mänginud üle oma võimete ja mõned asjad lihtsalt on läinud täpselt nii nagu neile vaja. Samas, meeskonna meelestatus ja publiku toetus on ka olulised. Tabeli koht on igati teenitud, sest ega ise peab ka mees olema ja võimalused ära kasutama.

Aga rahapatakatest rääkisin siiski suvise üleminekuakna kontekstis ja seal on ka näha, et ega Pärnu midagi erilist ei ole teinud (Välja laenuga ja teise liiga Eino). Ei saa öelda, et oluliselt sügavam ja mõtestatum tegevus kui Tammekal.
      Ei saa ju kahte klubi ülemineku aknas võrrelda, Tammeka ju viimaste hulgas, Vaprus ei peagi niipalju täiendama, pole suurt vajadust, kuigi jah pink ka neil väike.

Kommentaar

rofl

Kommentaar

Algselt postitas ZinedineZidane Vaata postitust

Ei saa ju kahte klubi ülemineku aknas võrrelda, Tammeka ju viimaste hulgas, Vaprus ei peagi niipalju täiendama, pole suurt vajadust, kuigi jah pink ka neil väike.
          Saab ikka - rahapatakaid pole kummalgi. Võimaluste piires on mõlemad ennast täiendanud. Kumbki ei taha Viljandit teha. Nüüd, mida võrrelda, ongi ju see, kuidas täiendused ennast õigustavad.

Või sa arvad, et Tammeka või Vaprus poleks rohkem ja "paremaid" mehi endale toonud, kui raha rohkem oleks?

Kommentaar

Kas Pärnul on siis suured rahapakid? Ei usu nagu eriti. Ometi on saanud kokku suurepärase pundi, kes peale 21.vooru on endiselt mängimas medalile. Pole ühtegi välismaalast ega mingit jõhkrat staari. Pmst sama punt kes ka eelmisel aastal kui n-ö välja kukuti liigast. Ette saadi Prins, kes on saanud selle pundi toimima. Narvast Käos ja Aloe ja Tammekast ärapõlatud Kapper. Nüüd veel lisaks Välja, kes arvan sobitub suurepäraselt siia punti. Lisaks on saadud taha suur ja häälekas publik. Kahel aastal on ju välja langetud ja oli ka siis alati käputäis fänne kohal, aga see et nüüd see arv on mitmekordistunud näitab ikkagi seda et klubi töötavad õiged inimesed. Tammeka vajub üha sügavamale põhja kahjuks ja ei nähta vaeva ei meeskonna komplekteerimiseks ega inimeste statale toomiseks. Selline mugavustsoon, et ega me viimaseks nagunii ei jää...Sel aastal suure tõenäosusega siiski jäädakse .
            Käputäis fänne on Pärnule liiga tegemine. Eelmistel aastatel kui jäädi viimaseks, siis publiku osas on oldud üleeelmine aasta esimesed, mullu kolmandad (ja see pigem seetõttu, et Flora ja Leva suutsid veidi juurde panna). Ma alati olen öelnud, et see näitab suurt potensiaali tulevikuks, kui peaks ka tulemus taha tulema. Sel aastal mullusega võrreldes juba +200. Pärnus räägitakse siiani lugusid, nagu muinasjutte, sellest, kuidas 80ndatel vaatas kalakombinaadi MEK mängu tavaliselt 2000-3000 inimest. On veel minna!

Aga käisime Igoril külas Pärnus ja küsisime, et mis värk on? Pean tunnistama, et olin algselt skeptiline. Ent Igoriga rääkides said aru, et nii peabki olema. Mingi 5-10 aastat tagasi toimus liigas justkui mini revolutsioon - kõikidest vanadest treeneritest saadi lahti, kuna nad ei suuda olla kaasaegsed ja üldse, vaja värsket verd peale. Olid vaid noored treenerid. Seejärel hakkas tekkima välismaiseid treenereid. Sisuliselt on ju Igor ainus "vanakooli" treener Premium Liigas. Järgmine on Terehhov Narvas, kes juba 9 aastat noorem. Ent Igoriga rääkides jäigi mulje, et ta on kaasaja asjadega kursis, õpib, töötab, nuputab. Ja tal on kõigele lisaks midagi, mida teistel pole - kogemus! Igatahes minu jaoks oli see Pärnus käik meeldiv üllatus ning enam nii palju ei imestagi Pärnu edu üle.

Treileri link ka - https://fb.watch/mbrrEbEoAa/ ja/või https://www.instagram.com/p/Cve9LC_Nilm/

Eks seal oli veel muid nüansse veel mis paika loksusid - näiteks mänguteooria kohaselt, et olla edukas, peab mängija esmalt tegema seda, mis on kasulik grupile, seejärel mis on kasulik endale. Kõrvalt vaadates Pärnu puhul ka nii on, kui mõelda kasvõi Kristjan Kase mängitamisele ja tema positsioonidele jne. Treeneri tarkus muidugi on ka selliseid asju märgata ja mitte meeskonna keemiat ära lõhkuda. Ja teadupärast sellised klikid ei anna juurde mitte +1te, vaid see on korrutis ehk efekt on palju palju suurem. Erinevate õnnestumiste pealt on lihtsalt suudetud oma potensiaal maksimaalsuse lähedalt ära kasutada.

Kommentaar

Oh jumal küll. Fännide all mõtlesin eelkõige neid kes alati ka välismängudel esindatud ja neid oligi max 2 autotäit nagu ka Tammeka fänne vanadel headel aegadel. Norida saab alati iga asja kallal ja jõudu selles

Kommentaar

Oh jumal küll. Fännide all mõtlesin eelkõige neid kes alati ka välismängudel esindatud ja neid oligi max 2 autotäit nagu ka Tammeka fänne vanadel headel aegadel. Norida saab alati iga asja kallal ja jõudu selles
                Välismängudel käivate fännide järgi ei saa suurt miskit öelda. Pärnul on ka kõige kevematel aegadel olnud kuni 10-liikmeline välsimängudel käivate fännide punt. 15+ aastat juba. Sel aastal on Rocco (kogukonnajuht) eestvõttel selle poolega aktiivsemalt tegeletud ja 30-40 nägu võõrsilmängudel pole üllatus.

Šotimaal sõidavad välismängudele riigi koondist toetama tuhanded fännid, Hollandil heal juhul paarsada. Kas siis Holland on nüüd kuidagi kehvem jalkariik? Võib olla mul jäi mõni postitus vahele, et ei saanud su mõttest aru. Aga ma enda meelest polnud sinu suunas ka üldse kriitiline ja solvumine on kuidagi... imelik? Muus osas avaldasin oma tähelepanekuid.

Kommentaar

Eesti jalgpalliklubide tänavuse hooaja tulemused eurosarjas tõestavad, et paljukiidetud Premium liiga ja klubijalgpalli tase on reaalsuses viimase kümnendi kehvim.

Kommentaar

Kuidas takistab praegune leegionäride piirang palgata 1-2 välisstaari nagu artiklis juttu?

Kommentaar

Algselt postitas meesmuiste Vaata postitust

Välismängudel käivate fännide järgi ei saa suurt miskit öelda. Pärnul on ka kõige kevematel aegadel olnud kuni 10-liikmeline välsimängudel käivate fännide punt. 15+ aastat juba. Sel aastal on Rocco (kogukonnajuht) eestvõttel selle poolega aktiivsemalt tegeletud ja 30-40 nägu võõrsilmängudel pole üllatus.

Šotimaal sõidavad välismängudele riigi koondist toetama tuhanded fännid, Hollandil heal juhul paarsada. Kas siis Holland on nüüd kuidagi kehvem jalkariik? Võib olla mul jäi mõni postitus vahele, et ei saanud su mõttest aru. Aga ma enda meelest polnud sinu suunas ka üldse kriitiline ja solvumine on kuidagi... imelik? Muus osas avaldasin oma tähelepanekuid.
                      Ma kirjutasin et kui varem oli Pärnul käputäis fänne( jah oleks pidanud vb sinu jaoks eraldi kirjutama, et keda ma fännide all silmas pean, sest enamus aktiivse fänlusega tegelenud inimesi saab sellest aru) siis nüüd on neid kordades rohkem ja see on väga super ja näitab, et klubi viitsib ja tahab sellega tegeleda. Ära vaevu enam vastama. Oleme erinevatel lainepikkustel ja asjadest erinev arusaam .

Kommentaar

Soccernetilt huvitav intekas Saviciga, mis kindlasti väärt ka foorumis äramainimist, ja seda mitte ainult liigataseme hinnangu pärast:
                        Eestis on noori jalgpallureid, kes suudaksid Serbia kõrgliigas mängida

Ise tooks välja järgneva + enda mõtted:
                        - Jääb natukene mulje, et Vaštšuk kibeles juba eelnevalt Serbia poole ning see võis olla üks põhjustest, miks Iirimaal asjad just ilusti ei lõppenud (samas professionaali jaoks ei saa see olla vabandus).
                        - Tarvis oleks juurde rohkem väliskogemust, eeskätt noortetreenerite ja koolitajate näol ning mingi võti tuleb leida, et kuidas ka meie kohalike noorte mentaalsust parandada. Usun, et need pointid Savici jutus on midagi, millele on väga raske vastu vaielda.
                        - Kas sain õigesti pihta, et Savic soovis Kuraksinit Serbiasse või oli siin veel jutt Levadia ajast? Kui esimene, siis on küll ohohoo.

Ja tsitaadina eraldi. Tundub lausa mitmetpidi #mõtlemapanev
                        Minu klubil on liigas väikseim eelarve, umbes üks miljon eurot. Meil on ka väga noor meeskond, aga võtame näiteks Levadia ja Flora, kelle eelarved on seal umbes kaks ja kolm miljonit. Neid klubisid ei ole võimalik Serbia omadega võrrelda, sest eelarved ja mängijate valik on niivõrd erinevad.

PS! Möödunud hooaeg lõpetati kõrgliigas 16 võistkonna seas 7. kohal.
                        Pähe tekkis aga selline teoreetiline küsimus, et huvitav kui Flora või Levadia mängiks Savici satsiga 10 mängu, siis kuidas võitude-viikide-kaotuste saldo jaguneda võiks. Julgen sügavalt kahelda, et see oluliselt meie omade poole kaldu oleks.

Lisaks veel, et liiga sai nüüd mitu mängijat, kes näevad paberil väga-väga küsitavad välja, et kas nende koht peaks ikka mõne riigi meistrisari olema. Aga millegipärast on enda peas tugevalt tunne, et keegi neist osutub meie liiga jaoks väga väärt täienduseks (ja ühtlasi ka väärt sparringupartneriks meie noortele). Nagu on olnud vastupidiseid näited, kus mõne leegionäri väliskarjäär teeb eestlased kadedaks, aga Eestis ometigi ei õnnestu.

Kommentaar

Kuidas takistab praegune leegionäride piirang palgata 1-2 välisstaari nagu artiklis juttu?
                          Ise pakuks, et natukene liiga laia sõelaga lendame peale kui leegionäre valime ning palju oleneb ka juhusest, et kes sähvatab ja kes ei saagi käima. Ja kuigi kindlasti on siin ka klubidel suur vastutus, siis on elu paratamatus, et kõik ei olegi alati õnnestumine ja väljapraakimine on biznesi osa mitte mingi suur traagika. Eksivad ka parimad. Aga küllap annab meil ka kontaktide arendamise osas juurde panna. Ja mitte ainult kellega tore pilti teha, vaid ka kellest reaalselt kasu oleks.

Sõelumine on kindlasti väga raske ülesanne, eriti kus me ei ole kaugeltki n-ö staaride esimene, teine ega kolmas eelistus.

Samas ma ei jaga ka seda vaadet, et mõni ebaõnnestunud leegionär tähendab ilmtingimata igal juhul seda, et mõni meie enda noortalent automaatselt kaduma läheb.

Ma usun, et me oleme keskmiselt palju kriitilisemad leegionäride suhtes kui oleme seda oma mängijate pihta, kellest ka nii mõnigi võib seanahka vedada või siis ei peakski tegelikult kunagi meistriliiga tasemele küündima, aga lihtsalt olud mängivad võimaluse kätte. Enda omasid käsitleme kindlasti hulga-hulga pehmemalt.

Kui mõni leegionär ei õnnestu, siis see ei jää kunagi markeerimata. Aga kui palju on neid koduseid tegelasi, kes märkamatult pildilt kadunud? Julgeks arvata, et oluliselt rohkem.

-e- Aga ma küsiks ka, et miks meie klubid tihtipeale euromängudes mängivad leegionäride rohkema koosseisuga kui meie koduliiga lubab?

Kommentaar

Ma kirjutasin et kui varem oli Pärnul käputäis fänne( jah oleks pidanud vb sinu jaoks eraldi kirjutama, et keda ma fännide all silmas pean, sest enamus aktiivse fänlusega tegelenud inimesi saab sellest aru) siis nüüd on neid kordades rohkem ja see on väga super ja näitab, et klubi viitsib ja tahab sellega tegeleda. Ära vaevu enam vastama. Oleme erinevatel lainepikkustel ja asjadest erinev arusaam .

Alfa ära enam vasta

Ma ei tea kes sa oled, aga siiani on fännide all ikka silmas peetud neid, kes mängudel käivad ja ka telekast vaatavad. Heeh. Ma olen isegi terve filmi teinud sellest, et kes on fänn. Et kui sa ei täpsusta, siis arvatakse ikka laia definitsiooni. Ja ma siiani ei saa aru, et milles probleem on

Kommentaar

Algselt postitas Andres. Vaata postitust

-e- Aga ma küsiks ka, et miks meie klubid tihtipeale euromängudes mängivad leegionäride rohkema koosseisuga kui meie koduliiga lubab?
                              1) Ju nad paremad ole (suurema kogemusega uudses olukorras)
                              2) Sest saab Tahetakse kodumaiseid ässasid koduliiga jaoks värskena hoida, kus neid kasutama peab

Kommentaar

Ernest has been to some exciting addresses and has been through a good and recognized academy. Recently he has been playing at a lower level in Estonia, so this is a player we need to develop his full potential, and I believe we can do that with our coaching staff at Randers FC, who are incredibly skilled at individual development and personnel care. I hope that we can get him up to Superliga level as soon as possible, says sporting director Søren Pedersen.

Kommentaar

Working...
                                X