Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

FC Flora

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

• MNa
    replied
    Aastane leping pm tähendab seda, et Flora ise ka mehes väga kindel pole. Aga edu Reinkortile, loodan et üllatab.

Leave a comment:

• Nahkpea
    replied
    Mulle iseenesest on Reinkort alati meeldinud, aga minuarust pole temalt nagu sellist tuntavat arenguhüpet sel aastal veel tulnud. Potentsiaal on olemas, aga tahaks juba natuke rohkemat temalt väljakul näha.

Leave a comment:

• nonoh
    replied
    Reinkort on küll väga kõva potentsiaaliga mängija.

Leave a comment:

• Hyrax
    replied
    Algselt postitas plain Vaata postitust
    Olen ka nõus, et Nõmme Kaljul oli käsi sees enda õnnetuses seoses KTM reegliga, kuid teised klubid ju otseselt ei opereeri niimoodi ja kohati on neil ikka KTM reegliga probleeme.

Kusjuures ootasin täpselt seda küsimust ka, et miks teised suurklubid noori ei too nagu Flora ja sellega seoses on olemas kaks suurt probleemi. Esiteks ei ole Eesti selline koht, kus sul on talente jalaga segada, et kõikidele klubidele jaguks. Teine probleem on esimesega üsna sarnane, kuna tegelikult kui kõik top-4 tiimid hakkavad endale noori tooma väiksematest klubidest, siis kuidas me saame üldse rääkida konkurentsivõimelisest liigast. Noored lähevad Florasse, Kaljusse, Levadiasse ning Paide ära ja siis võistlevad ülejäänud 6 klubi omavahel ning vahepeal Esiliiga A-st tulijatega?
    top 4 tiimide noored kes ei saa löögile ja vanemad kõrvale heidetud lähevad mujale tiimidesse end tõestama. Solidaarsusmehanismid lubavad nüüd nõrgematel neid palgale ka võtta.

Leave a comment:

• plain
    replied
    Olen ka nõus, et Nõmme Kaljul oli käsi sees enda õnnetuses seoses KTM reegliga, kuid teised klubid ju otseselt ei opereeri niimoodi ja kohati on neil ikka KTM reegliga probleeme.

Kusjuures ootasin täpselt seda küsimust ka, et miks teised suurklubid noori ei too nagu Flora ja sellega seoses on olemas kaks suurt probleemi. Esiteks ei ole Eesti selline koht, kus sul on talente jalaga segada, et kõikidele klubidele jaguks. Teine probleem on esimesega üsna sarnane, kuna tegelikult kui kõik top-4 tiimid hakkavad endale noori tooma väiksematest klubidest, siis kuidas me saame üldse rääkida konkurentsivõimelisest liigast. Noored lähevad Florasse, Kaljusse, Levadiasse ning Paide ära ja siis võistlevad ülejäänud 6 klubi omavahel ning vahepeal Esiliiga A-st tulijatega?

Ma muidugi sügavalt kahtlen, et Arhipovil on parem istuda hetkel duublis ja kuulata kuidas Henn võib-olla ei kaasa teda üldse esindusmeeskonna plaanidesse selle asemel, et ta oleks Legionis saanud mängida hooaja lõpuni ja figureeriks seal ilmselt põhikoosseisus järgmine hooaeg. Kuna ta veel nii noor on, siis oleks Legionis ehk võimalus välisleping kuskile noortesse saada. Flora u21 eest mängides Esiliiga A-st ma selliseid võimalusi ei näe. Ja sellest ei saa ka aru, et kuidas Väljal selle aastane areng oli hetkel parem kui ta oleks Paides reaalselt mängu saanud ja esindusmeeskonda aidanud. Ehk seda juttu, et 16-17 aastase parim koht on Floras ma ei taha üldse hästi uskuda.

Leave a comment:

• rallikas
    replied
    Tiba off-topic aga siiski:

Olen seda varem öelnud ja ütlen nüüd ka - KTM-i kõige suurem viga on algkoosseisu kohustus. Oleks täiesti okei, kui on nõue, et protokollis peab olema min 3-4-5 KTM-staatusega mängijat, ehk 11+7 seas, aga mitte esimese 11 seas. Kui me räägime noorte arendamisest, siis täpselt seda pidi on võimalik ilma skeemitamiste ja lollusteta anda noorele mängijale mänguaega. Kui ta on piisavalt hea, et pääseda algkoosseisu, siis palju õnne, aga 18-19 aastasele nagale võiks anda minuteid vahetusest tulles, mitte otse surve alla panna võimalusega 90 minutit väljakul sitta toota. See kuidas treener oma vahetusi teeb või ei tee, see jäägu tema vastutada, aga praeguses seisus KTM-reegel pärsib liiga kvaliteetset arengut.

ETM-koha pealt 6 mitte-ETM mängijat on hea, rohkem pole vaja. Kui varasemalt oli teema, et sai tuua suvalisi lätakaid-leedukaid satsi täis, siis praeguses seisus ütleksin mina, et on olukord turvaline. Klubidele soovida vaid jõudu-jaksu õigete mängijate toomisel.

On-Topic: Reinkorti aasta ei olnud statistiliselt kõige parem, aga kindlasti huvitav üleminek. Tema pallikatmisoskus on tegelikult päris hea, natuke meenutab olemiselt Neemelot ning ega ei paista liigasiseselt mõnda noort perspektiivikat ründajat kah hetkel.

Leave a comment:

• $$$
    replied
    Algselt postitas peters Vaata postitust
    Kaljul oli ju võimalus kasutada Kuuske kasvõi igavese KTM-ina, aga ei kõlvanud ta neile kohe kuidagimoodi.

Kas teed ettepaneku 2 KTM-i asemel suurendada ETM-ide arv protokollis praegu 13 asemel näiteks 14 või koguni 15 peale?
    Jah, ma arvan, et see oleks parem lahendus kui see, et mingid mängijad saavad oma staatuse tõttu konkurentsi eelise teiste tiimikaaslaste ees väljakule saamiseks.

Ja sellega ma olen nõus, et Kalju tegi sitta tööd lastes oma head KTMid Florasse. Neid oleks pidan rohkem mängitama ja muud probleemid ära lahendama, mis neid florasse tõmbasid.

Leave a comment:

• peters
    replied
    Algselt postitas $$$ Vaata postitust
    Jah ma olen sellega nõus. Probleem on KTM. Klubid nagu Nõmme Kalju, Paide jne. Ei saa osta kokku Eestlasi kes vääriksid mänguaega, sest nad peavad leidma minuteid mõnele oma klubi mängijale kellel võibolla ei ole mingit erilist koondise potensiaali.

Suurendage ETM või Eestlaste kohtustust ja visake see KTM nahhui palun .
    Kaljul oli ju võimalus kasutada Kuuske kasvõi igavese KTM-ina, aga ei kõlvanud ta neile kohe kuidagimoodi.

Kas teed ettepaneku 2 KTM-i asemel suurendada ETM-ide arv protokollis praegu 13 asemel näiteks 14 või koguni 15 peale?

Leave a comment:

• MNa
    replied
    Algselt postitas peters Vaata postitust
    Kibestunud justkui? Ma ei arva, et Reinkort väga vajalik on Florale, aga tulevikuga ründaja on ta kindlasti. Ja kui soovib Floraga liituda, las siis tõestab end.
    Ei ole vaja rünnata kohe. Lihtsalt Reinkorti tase ei tundu olevat Florale sobiv. Tammekas on minu hinnangul andekamaid ründavana suunitlusega mängijaid.

Leave a comment:

• peters
    replied
    Algselt postitas MNa Vaata postitust
    Hahaa wtf, Reinkort? Polnud isegi Tammekas eriti särav.
    Kibestunud justkui? Ma ei arva, et Reinkort väga vajalik on Florale, aga tulevikuga ründaja on ta kindlasti. Ja kui soovib Floraga liituda, las siis tõestab end.

Leave a comment:

• Vask
    replied
    Aasta tagasi oli päris asjalik ja küllap pole oma potentsiaali veel ammendanud ja samm edasi annab impulsi arenguks.

Leave a comment:

• MNa
    replied
    Hahaa wtf, Reinkort? Polnud isegi Tammekas eriti särav.

Leave a comment:

• Kribenski
    replied
    Reinkort toodi ka pingile istuma. Või siis kvaliteetseid trenne saama.

Leave a comment:

• Tofoa
    replied
    Algselt postitas plain Vaata postitust
    Ma ei tea mis treeningtasemed üle Eesti on ja ei hakka sellepärast otseselt sõna võtma, samas kui vaadata milline oli füüsiline valmisolek euromängudeks, siis ma ei tea mis tasemest me üldse siin räägime. (mõtlen siin Leedukate vastu mängu, kus ei suutnud keegi enam alates 60-st minutist sprinte teha)
    Probleem on ju tegelikult selles, et Flora kogub endale meeletult KTM-e kokku ja sellest tulenevalt ei jää neid teistele klubidele. Seal Floras võivad olla kõvemad trennid ja tõesti mõned inimesed ei saagi kohe põhisse. (see on igalpool jalgpallis elementaarne) Tuleb vaadata aga seda, et mis neist mängijatest saab seal Floras siis. Tuuakse noored talendid mujalt kokku, lastakse neil duublis stagneeruda ja kui endale ei sobi, siis lõpuks lõpetavad need noored kas karjäärid ära või lähevad kuskile Kuressaarde. (no offence Kuressaare) Samal ajal siin foorumis vingutakse, et miks keegi endale KTM-e ei too, vaadake kui palju neid Floral ju on.

Lihtsalt tahangi siinkohal öelda, et Flora on hakanud KTM reegli tõttu endale jõhkralt palju talente kokku koguma võistkonda ja kuna neid nii palju seal on, siis liiga jääb üleüldiselt nõrgemaks. Tugevamad võistkonnad peavad endale meeleheitlikult KTM-e otsima põhikoosseisu (mis teeb nende koosseisu nõrgemaks) ja nõrgemad tiimid peavad iga hinna eest oma talendikate noorte eest võitlema või muidu lähevad nad Florasse. Floras saavad nad duublis stagneeruda paar hooaega ja tuleb lõpuks kohtumõistmine, et kas mängija saab Flora põhituumikusse, läheb kuskile väiksemasse klubisse või lõpetab karjääri ära kuna Florasse põhisse ei saa ja mis mõtet on üldse siin Eestis niisama mürgeldada kui välislepingu võimalust sisuliselt ei ole. Floral on muidugi ilmselt paremad sidemed Eestis ning välismaal võrreldes teiste Premium Liiga võistkondadega, kuid isiklikult loodan, et Paide esiletõus ja muud liikumised noorte poolt avavad uksed Euroopasse ka teistel võistkondadel.
    See, kui su füüsiline valmisolek Eesti Premium Liigas on kõva, ei tähenda muidugi paraku seda, et sa kohe ka Euroopas kõva oled.

Kes need mujalt sisse toodud noored on olnud, kes on duublis stagneerunud ja seejärel karjääri lõpetanud? Tõsi on see, et mitmed andekad ja väga andekad Flora (enda) noored on karjääri lõpetanud liiga vara, kuid ma ei ole teps mitte kindel, et põhjus siinkohal on olnud see, et nad esinduses peale ei saa. Pigem on noored teinud teistsuguseid valikuid enda karjääris. Noored on saanud võimaluse näha, mida on vaja teha selleks, et tippjalgpalluriks sirguda ja paraku paljude jaoks on need nõudmised niivõrd kõrged või ebamugavad, et tehakse teistsuguseid valikuid. Näiteks Fedorenko - kutt oli just Pijpersi usaldust teenimas esindusmeeskonnas, kui mängija otsustas, et tippjalgpall ei ole ikkagi tema jaoks. Olgugi, et tegu oli enda põlvkonna ühe andekama palluriga.

Ja teistel klubidel oleks viimane aeg lõpetada hädaldamine, et Flora kõik andekad noored endale kokku krabab. Vaadaku peeglisse ja mõelgu, mida nad valesti teevad, et andekad noored nende juurde jääda ei taha. Mida tegi Kalju valesti, et jäi Pürgist ja Sinjavskist ilma? Kas poistel polnud piisavalt #iseloomu? Või ei näinud poisid Kaljus seda klubi, kes nende karjääri usuks ja neid piisavalt toetaks?

Ja kui me võtame nüüd Eesti koondise toetaja vaatevinklist, siis on iga andeka noore kadumine tragöödia, kuid tuleb tunnistada, et Florast ei ole täna paremat varianti Eestis, kuhu üks 16-17 aastane noor mängima võiks minna. Seal on olemas keskkond, mis sind usaldab, rääkimata infrast ja muust organisatoorsest poolest. Paraku igast andekast noorest mängijast ei saa profijalgpallurit.

Leave a comment:

• plain
    replied
    Ma ei tea mis treeningtasemed üle Eesti on ja ei hakka sellepärast otseselt sõna võtma, samas kui vaadata milline oli füüsiline valmisolek euromängudeks, siis ma ei tea mis tasemest me üldse siin räägime. (mõtlen siin Leedukate vastu mängu, kus ei suutnud keegi enam alates 60-st minutist sprinte teha)
    Probleem on ju tegelikult selles, et Flora kogub endale meeletult KTM-e kokku ja sellest tulenevalt ei jää neid teistele klubidele. Seal Floras võivad olla kõvemad trennid ja tõesti mõned inimesed ei saagi kohe põhisse. (see on igalpool jalgpallis elementaarne) Tuleb vaadata aga seda, et mis neist mängijatest saab seal Floras siis. Tuuakse noored talendid mujalt kokku, lastakse neil duublis stagneeruda ja kui endale ei sobi, siis lõpuks lõpetavad need noored kas karjäärid ära või lähevad kuskile Kuressaarde. (no offence Kuressaare) Samal ajal siin foorumis vingutakse, et miks keegi endale KTM-e ei too, vaadake kui palju neid Floral ju on.

Lihtsalt tahangi siinkohal öelda, et Flora on hakanud KTM reegli tõttu endale jõhkralt palju talente kokku koguma võistkonda ja kuna neid nii palju seal on, siis liiga jääb üleüldiselt nõrgemaks. Tugevamad võistkonnad peavad endale meeleheitlikult KTM-e otsima põhikoosseisu (mis teeb nende koosseisu nõrgemaks) ja nõrgemad tiimid peavad iga hinna eest oma talendikate noorte eest võitlema või muidu lähevad nad Florasse. Floras saavad nad duublis stagneeruda paar hooaega ja tuleb lõpuks kohtumõistmine, et kas mängija saab Flora põhituumikusse, läheb kuskile väiksemasse klubisse või lõpetab karjääri ära kuna Florasse põhisse ei saa ja mis mõtet on üldse siin Eestis niisama mürgeldada kui välislepingu võimalust sisuliselt ei ole. Floral on muidugi ilmselt paremad sidemed Eestis ning välismaal võrreldes teiste Premium Liiga võistkondadega, kuid isiklikult loodan, et Paide esiletõus ja muud liikumised noorte poolt avavad uksed Euroopasse ka teistel võistkondadel.

Leave a comment:

Working...
X