Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Alkohol

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Mcn, sinu valulävi on ikka väga madalaks muutnud. Ma lihtsalt püüdsin sind sinu maailmaparandamise unelmais pisut aidata ja edasi arendada keelamise-ja-piiramisega-eksinud-inimeste-õigele-teele-suunamise üllast mõtet.
    We have to disorganise their organisation so we have to be very creative.

Kommentaar

Algselt postitas marcello Vaata postitust
      Ja kuna üldisest tarbimise piiramisest räägid siis 12 tundi tööl ja öise reziimiga inimene peab toidumoona kaasa vedama kuna kuskilt pole enam midagi saada-see on ju jama.Hiigeljama
      Miks peaks üldse säärasel ebainimlikul moel töötama? Taas oleks vist vaja riiklikku regulatsiooni tõhustada.
      the woman who hurt him must surely have trouble sleeping
      because belle of st mark is a beauty extraordinaire

Kommentaar

Viis päeva nädalas 9-17 ,et siis kaks vaba päeva kodus toimetada on normaalsem?
        Olin viis vahetust tööl järjest ja nüüd alles kolmapäeva hommikul.Siis neli vahetust ja terve nädal vaba.Mulle istub see rohkem kui esimene variant.

Keelaku ära kangemad õlled kui 5 % aga see ka ei aitaks sest siis nimetatakse need nooreks humalaveiniks.
        Nagunii saab igatepidi kõrvale hiilida asjadest ja seadusi väänata.Kasiinodes lubatakse edasi suitsetada aga sinna lauda kus suitsetatakse alkohoolseid jooke ei serveerita.Milles küsimus-juua ju ei keelata seal,serveerida ei tohi,seega serveeritakse kõrvallauda kust klient selle ise endale ette tõstab.
        Piirangud ei aita,joodik joob enivei.Normaalsed inimesed kannatavad poliitikute pakasuhhade pärast.
        INTER ARMA CARITAS

Kommentaar

Tekkis ka kiusatus siia lõkkesse paar halgu juurde visata, aga vist pole mõtet. Sisukas diskussioon on juba oponentide kardinaalselt erineva maailmavaate taga kinni ja ilmselt süveneks stampidesse ja dogmadesse kinnistumine veelgi. Aga see selleks.

Mis puutub igasugustesse piirangutesse ja alkoholi kättesaadavuse vähendamisse, siis näiteid pole vaja kaugelt otsida. Tarbimine tõesti vähenes mõnevõrra, kuid joomisharjumused mitte. Ehk siis keskmine somm on nüüd neli päeva kaine ja siis nädalavahetusel laseb oma londi nii korralikult likku, et oma nime ka ei mäleta. Ainuke vahe siis selles, et enam ei laku ta end kesknädalal täis. On see piiranguid väärt? Alkotarbimine noorte hulgas kasvab vaatamata müügi-ja reklaamipiirangutele endiselt. Minu tagasihoidliku hinnangu kohaselt on asi ikka kultuuri(tu)s(es), väärtushinnangutes, eeskujudes ja eelkõige kahe kõrva vahel kinni. Ja piirangud teadupärast põhjuste likvideerimisega ei tegele.
          Minu nimi on jyriöö, aga sõbrad kutsuvad mind tavaliselt külla.

Kommentaar

Algselt postitas jyriöö Vaata postitust
            Mis puutub igasugustesse piirangutesse ja alkoholi kättesaadavuse vähendamisse, siis näiteid pole vaja kaugelt otsida. Tarbimine tõesti vähenes mõnevõrra, kuid joomisharjumused mitte. Ehk siis keskmine somm on nüüd neli päeva kaine ja siis nädalavahetusel laseb oma londi nii korralikult likku, et oma nime ka ei mäleta. Ainuke vahe siis selles, et enam ei laku ta end kesknädalal täis. On see piiranguid väärt? Alkotarbimine noorte hulgas kasvab vaatamata müügi-ja reklaamipiirangutele endiselt. Minu tagasihoidliku hinnangu kohaselt on asi ikka kultuuri(tu)s(es), väärtushinnangutes, eeskujudes ja eelkõige kahe kõrva vahel kinni. Ja piirangud teadupärast põhjuste likvideerimisega ei tegele.
            Muidugi on see mõistlik jutt. Aga põhjuste likvideerimisega peab ühiskond ise tegelema hakkama. Ma ei näe sellest mingit märki. Pigem lähevad asjad aastast aastasse hullemaks. Iga uus põlvkond tarbib aina rohkem ja aina valimatumalt. Üks põhjus selleks on kahtlemata ka see, et ostukeskused on noorte seas templi staatuse saanud. See on olnud riigi valik. Kas nii peabki jääma?
            Ma ei ole nii sinisilmne, et usuksin piirangute imelisse jõudu. Kui mõnigi inimene aastas alkoholi tõttu aastas vähem surma saab, on seegi midagi. Sest me ise ei tee ju olukorra parandamiseks mitte midagi. Küll aga meeldib meile riiki sõimata, võtku nad ette mida tahes.

Kommentaar

Algselt postitas mcnamara Vaata postitust
              Miks peaks üldse säärasel ebainimlikul moel töötama? Taas oleks vist vaja riiklikku regulatsiooni tõhustada.
              Kust võtab riik õiguse öelda, mis kellaaegadel ja moel võib inimene töötada? Või mida inimene oma vaba ajaga peale võib hakata? Mulle tundub, et hoopis Sina oled liberaalsusest veidi valesti aru saanud.

Algselt postitas jyriöö Vaata postitust
              Minu tagasihoidliku hinnangu kohaselt on asi ikka kultuuri(tu)s(es), väärtushinnangutes, eeskujudes ja eelkõige kahe kõrva vahel kinni. Ja piirangud teadupärast põhjuste likvideerimisega ei tegele.
              Täpselt nii. Keelamisega ei saavuta küll midagi, see pigem pärsib inimeste vastutustunnet ja sunnib otsima viise, kuidas piirangutest mööda hiilida.

Eesti õlleturg kasvas 2006. aastal Eesti Õlletootjate Liidu andmetel 3%, ulatudes 130 mln liitrini. Võrreldes 2005. aastaga, mil turg kasvas 14%, on õlleturu kasv märgatavalt aeglustunud. Peamiseks languse põhjuseks on vähenenud müük turistidele. Käesoleva aasta kohta statistikat ei tea, kuid nagu eelpool viidatud artikliski kirjas, siis piirangud ei täida oma eesmärki.

Ma olen ise samuti tarbimise piiramise poolt, kuid seda ei saa ega tohi teha käskude-keeldudega, vaid probleemi teadvustamisega. See on siis minu kui üsna äärmusliku liberaali seisukoht. Vabadustega peaks kaasnema ka vastutustunne oma tegude ees, kuigi üsna selge on see, et Eesti ühiskond ei ole veel päris sinnamaale jõudnud. Igasugused piirangud viivad meid tagasi eelmise riigikorra poole, kus oma pead on vaja ainult selleks, et osata käskudest kõrvale hoida.

Kommentaar

Algselt postitas mazz Vaata postitust
                Kust võtab riik õiguse öelda, mis kellaaegadel ja moel võib inimene töötada? Või mida inimene oma vaba ajaga peale võib hakata? Mulle tundub, et hoopis Sina oled liberaalsusest veidi valesti aru saanud.
                Võimalik. Aga see, et sa viis või kümme vahetust järjest töötad ja kolmekümneselt sured või töövõime kaotad, ei tule kasuks ei sinule, ei sinu perekonnale ega ka ühiskonnale tervikuna. Muidugi võid endale vastu rinda taguda ja karjuda, et mina olen vaba inimene ja teen mida tahan. Aga kuhu see meid lõpuks välja viib kui igaüks oma eluga nii vastutustundetult ümber käib?

Kommentaar

Võimalik. Aga see, et sa viis või kümme vahetust järjest töötad ja kolmekümneselt sured või töövõime kaotad, ei tule kasuks ei sinule, ei sinu perekonnale ega ka ühiskonnale tervikuna. Muidugi võid endale vastu rinda taguda ja karjuda, et mina olen vaba inimene ja teen mida tahan. Aga kuhu see meid lõpuks välja viib kui igaüks oma eluga nii vastutustundetult ümber käib?
                  Selleks on tarvilik terve ühiskondlik mõtlemine, mida ei saavuta käskimise ja keelamisega, mis on minu arvates ka juba põhimõtte poolest vale ja lubamatu.

Ma usun, et iga inimene on tõesti vaba tegema mida iganes ta soovib, kuni see pole ühiskonnale otseselt kahjulik. Olgu selleks siis kas või enese surnuks töötamine või mis iganes, kuigi loomulikult ei soosi ma sellist teguviisi. Iga inimene peab ise tundma vastutust ühiskonna ees, seda ei saa seaduse korras nõuda. Aga see on vist tõesti juba maailmavaate küsimus.

Kommentaar

Ma usun, et nii mõndagi inimest (sealhulgas mind) ajab nende müügipiirangute juures pöördesse mitte niivõrd see, et minu õigusi nüüd kuidagi hirmsalt rikutaks või ahistataks, vaid pigem just populismi paha lõhn asja juures. Peaminister räägib, et joodikuid on palju, ja pool tundi hiljem kiidab takka, et iga seaduse ja riikliku tähtpäeva puhul peaks ikka kindlasti oma kärakas olema. Mis probleemi teadvustamisest me niimoodi räägime - asja ainus mõte oli see, et saaks öelda "aga me tegime". Igasuguseid asju võiks järgemööda ära keelata, kui tahtmist oleks, aga sellega ei kasvata ju ühiskonda, kui alati kogu rahvas selle eest piki pead saab, et osad inimesed mõistusega elada ei oska.
                    armastan ma headust üle kõige vihkan lolle

Kommentaar

mcnil on kõigest pohhui, ta suitsetab cracki

Kommentaar

Iga uus põlvkond tarbib aina rohkem ja aina valimatumalt.
                        Remargi korras, kuna me arukat diskussiooni nagunii pidada ei suuda, leian, et see on tavaline varem-oli-muru-rohelisem suhtumine, mis on ilmselt ealiste iseärasustega seotud, kuid suhteliselt eksitav mõtlemine.

Meenutagem või Oru Pearut, kes, olgugi väljamõeldud tegelane, aga siiski ühe toonaste eestlaste grupi koondportree, läks peale kirikut kõrtsi ja lämises seal mitu päeva ühtejutti. Eriti, kui oli hea kartuliaasta olnud. Ja seda juba ülemöödunud sajandi kuldsetel aastatel.

Isiklike mälestuste pinnalt võin meenutada, et Vene ajal joodi, mis maa must, nii agraarühiskonnas kui linnas, näiteks kultuuriinimeste ringkondades, kuna aega ning vahendeid tinutada oli piiramatult.

Turumajandus ja põlatud tarbimisühiskond on aga tekitanud olukorra, kus enesele joomiseks tarvilike finantside tootmiseks on tarvis kogunisti tööd teha, mistap joomiseks jääb aina vähem aega. Ergo, tänane põlvkond joob oluliselt vähem kui minevad, olgu kapitalismus tänatud.

Kommentaar

Algselt postitas fitti Vaata postitust
                          Turumajandus ja põlatud tarbimisühiskond on aga tekitanud olukorra, kus enesele joomiseks tarvilike finantside tootmiseks on tarvis kogunisti tööd teha, mistap joomiseks jääb aina vähem aega. Ergo, tänane põlvkond joob oluliselt vähem kui minevad, olgu kapitalismus tänatud.
                          Eks see ansiplik lõppjäreldus ongi täpselt see, mida ootasin. Selleni on meie reformarite juhitud riigis juba kümmekond aastat ka jõutud.
                          Raske on siis võtta tõsiselt jutte ühiskonna kasvatamisest ja tervest ühsikondlikust mõtlemisest. Me ei võta midagi ette. Kõik on korras.

Kommentaar

Eks see ansiplik lõppjäreldus ongi täpselt see, mida ootasin. Selleni on meie reformarite juhitud riigis juba kümmekond aastat ka jõutud.

Da-da, Ansip tšmo!

Oleme ringiga alguses tagasi (v.a see, et asjal on juba poliitiline mekk man) ja selgub taas, et ainus võimalus selles reformarite bardakis mingi kord luua on tarbimine ja töötegemine keelata. Midagi peab ju tegema, muidu inimesed töötavad ja joovad end surnuks.

Kommentaar

Algselt postitas fitti Vaata postitust
                              Midagi peab ju tegema, muidu inimesed töötavad ja joovad end surnuks.
                              Just. Nüüd said minu mõttest lõpuks aru.

Kommentaar

Just. Nüüd said minu mõttest lõpuks aru.
                                Jumal tänatud, siis on veel lootust. Olen ju ikkagi elav näide sellest, mida ülejoomine, -töötamine ja reformierakond võivad inimesega teha.

Kommentaar

Working...
                                X