320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

--SUPERBOWL--

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

  • Peeter I
    replied
    No fuck off, ikka läheb lihtsalt samamoodi kõik.

    Leave a comment:


  • Kaarel
    replied
    Mängu kogu raha eest. Soliidne esitus Jacksonville'ilt, aga mis teha.

    Leave a comment:


  • eika
    replied
    Eelmiste aastatega võrredes muidugi müstiline andmine- seni on kaheksast mängust viis läinud päris viimaste sekunditeni, kaks olnud sellist, kus on tunne, et tagaajav tiim kohekohe jõuab järgi ja lisaks olnud üks Patriotsi mäng. Seda pean küll möönma, et Saints vs Vikings mängul läksin kolmandal veerandajal ja 17-0 seisul magama ära, sest Viikingid tundusid liiga üle. Polnud parim hommik, kui iga ameerika spordiportaali peamine uudis oli "Minny Miracle" ja "Sajandi mäng". Aga mis sa teed.

    Leave a comment:


  • Kaarel
    replied
    Eilsed, s.o pühapäevased mängud olid ikka parajalt crazy värk. Ei oskagi midagi lisada, mis siia mingit lisandväärtust toodaks.

    Leave a comment:


  • Peeter I
    replied
    Steelers vist pidas enda finaali põhihooajal Patsi vastu ära, muidu kena lustimäng.

    Leave a comment:


  • Peeter I
    replied


    Töötab noh

    Leave a comment:


  • Kaarel
    replied
    Jah, kuigi Folesiga ollakse bookide arvates autsaider, siis philly kaitse on endiselt tasemel. Atlanta kaitse on kiire, kuid massi napib. Arvatakse, et nö south-north jooksuga võiks nad ära rammida. Ajayi-Blount duo on selleks sobiv. Ilmselgelt teab seda ka D.Peterson, kuid saab näha, kas ta muudab nende tavapärast college-stiilis rünnet, kus ollakse 90% shotgunis. Allamäge stiili jaoks on vanamoodsamad formatsioonid pigem sobivamad. Parajalt külma ilma pakub tänaseks Phillys, umbes sellist, millega Rocky esimeses osas hommikuti treppe jooksmas käis. Siiski arvan, et ka siin autsaider võitu ei saa. Atlanta 17 Philly 13.

    New England sai sellest ESPNi artiklist indu ja võtav Titansi vastu rutiiniga 24-10 võidu.

    Saab näha, kas Steelers toob 9 meest kasti või veel rohkem ning ei hakka Jagsi wr-sid isegi katma, kuna Blaketanic ei taba ka katmata mehi. Jagsi kaitse on kõva, aga kui rünne muudkui 3 and oute toodab, siis lõpmatuseni ei suuda ka nemad. Jags 6 Steelers 16.

    NO Minnesotas, vot seda tõesti ei tea. Vikings tervem, puhanud, koduväljak jne. Kodus ka, kus avamängus juba võideti NO-d. Gut feeling tahaks NO-le panustada, kuid siiski NO 20 MIN 24.

    Leave a comment:


  • Brick
    replied
    Kui sai selgeks, et omavahel mängivad Eagles ja Falcons oli mul esimene mõtte, et Falcons võidab ka Wenzita Eaglesit, kuid nädala jooksul olen ma oma meelt muutnud. Falcons sai küll kokkuvõttes kindla võidu, kuid omajagu aitas sellele kaasa Ramsi 2 pallikaotust. Lisaks suudeti tänu toimivale maastmängule teha pikki rünnakuid. Nüüd tuleb aga vastu liiga #22. rush defence'i asemel #3. rush defence. Atlantal on rünnakul küll ohtlikud mehed, kuid seal joone taga ei tehta play-callidel kõige paremaid otsuseid ning ka punases tsoonis ei olda just kõige efektiivsemad. Kaitse on samas Falconsil päris hea olnud.
    Eagles on siin paaris selgelt värskem meeskond, kui Falconsil on olnud palju reisimist ja rasked must-win mängud Panthersi ja Saintsi vastu + viimati Ramsi vastu, samal ajal Eagles pole pidanud 4 nädalat reisima ja saanud rahulikult play-offiks valmistuda.
    Tuleb väga huvitav mäng ja ennustan Eagles'i nappi võitu.

    Nädala alguses mõtlesin ma, et NO Saintsi võimas rünnak Breesiga võib ka Vikingsile väga ohtlik olla, kuid vigastused kaitses ei tõota head ning ma ennustan, et Saintsi kaitse murdub Vikingsi vastu, kelle rünnakud on ajaliselt pikad ning Keenum leiab need nõrgad kohad Saintsi kaitses üles.
    Saintsi rünnak on hea, kuid neil on see nädal palju raskem skoorida Vikingsi kaitse vastu, kes suudab väga head mees-mees kaitset mängida.
    Nii et tervem ja kaitses parem meeskond Vikingsi näol võtab siit võidu.

    Kas Jacksonville suudab teist korda teha imet Pittsburghis? Ma ei usu. Põhihooajal oli Big Beni üks karjääri kehvemaid mange Jaguarsite vastu, kui Beni viis söötu sai Jaguars kätte. Lisaks pani selles mängus Fournette hullu, kui jooksis 181 jardi mängu jooksul, viimasel ajal pole ta aga enam nii särav olnud. Kui Ben teist kohutavat mängu Jaguarsi vastu järjest ei tee, siis peaks Steelers siit ilma probleemideta edasi minema.

    Patriots on Patriots, paberi järgi peaks Titans suutma Patriotsi vastu terve õhtu rahulikult joosta. Esimesel poolajal võib-olla Titans suudab mängu võrsdena hoida, aga teine poolaeg läheb Patriots oma teed.

    Leave a comment:


  • Kaarel
    replied
    Head mängud. Põnevust ja actioni kogu raha eest.

    Sealhulgas Bills vs Jaguars. Ühest küljest oli see nii halb, et oli isegi hea. Kuivõrd mingi aeg tundus, et reeglid on muutnud NFLi kontrollita punktisaju mänguks, siis sellisel 10:3 mängul on omamoodi perversne võlu. Blaketanic oli ikka täiesti kohutav, isegi enda standardite kohta. Normaalse QB-ga oleks Jaguars üks tiitlifavoriite.

    Panthers vs Saints - see 4th üritus oli ikka paras üllatus, isegi Payton/Brees koefitsiendi kohta. Mõneti tänu Breesi intsile iroonilisel kombel pääseti, kuivõrd see andis rohkem jarde NO kasuks. Kaotuse korral oleks järgmised pool aastat Paytoni kallal tänitatud selle calli pärast. Mune ikka jätkub tüübil.

    Leave a comment:


  • eika
    replied
    Lähme siis edasi.

    Tänu tõbisusele ja koduspüsimisele sai kõik Wild Cardi mängud ära vaadatud. See küll tähendas laupäeval kella seitsmeni hommikul ja pühapäeval kella kolmeni öösel üleval olemist ning unerežiimi persekeeramist, aga kuna kõik mängud oli vastupidiselt eelmisele aastale viimase veerandi või kolmel juhul viimaste minutiteni põnevad, siis ei kahete absoluutselt. Olid ägedad andmised.

    Atlanta Falcons @ Philadelphia Eagles (laupäev 23.35)
    Kuidas sai Atlanta nädalavahetusel edasi?
    Hooaja põhjal võis eeldada, et Rams üritab palli hoida võimalikult palju maas ja Falcons mängib söötudele. Kuid Falconsi mänguplaan tõmbas sellele stsenaariumile koheselt vee peale. Meeskond pakkis eesliini tihedalt mehi täis, millega nulliti Gurley täiesti ja nii sunniti Goff söötma. Ja oli näha, et Goff pingega hakkama ei saanud, sest mehe nägu oli ehmunud nagu oleks ta esmakordsselt elus oma ema alasti näinud. Falconsi tagaliin sai lisaks ootamatult suurepäraselt 1-1 olukorades vastaste ründatega hakkama. Sarnast läbipõlemist oli mujalgi Ramsi ründes- eriti Pharoh Cooperi poolt, kes kaks palli lihtsalt ära puterdas (ja Falconsile sellega sisuliselt 10 ära kinkis). Falcons, kes hooajal peamiselt põhines Ryani söötudele, üllatas ka ründesuunal, kui peamiselt anti pall tagaliini running backi duo Freeman-Coleman kätte, kes hoidsid mängutempo korralikult maas. Paberil tasavägisemaist vastasseisust tuli reaalsuses kõige ühepoolsem 26:13 matš.
    Mida oodata sellest nädalavahetusest?
    Eagles oli läbi hooaja liiga parim meeskond, kes sujuvalt suutis iga meeskonna vastu 30-40 punkti panna. Kuid siis läks Kuningas Carson Wentzi ACL ja hooaja viimasest mängud on olnud üpris koledad. Lausa nii koledad, et kihlveokontorid peavad kuuenda asetusega Falconsit esimese asetusega Eaglesi vastu soosikuks. Olevat esimene selline juhtum ajaloos. Kuid enamikke Eaglesi mänge näinuna ma siiski usun neisse. Eeldatavasti üritatakse võimalikult palju anda palli Ajayi-Blount-Clement triole, kes peaksid maast jardid ära tooma. Kui Falcons peaks selle ära nullima ja sunnib palli (sarnaselt Ramsile) mängujuht Folesi kätte, siis on meeskonna ründes siian olemas top3 Tight End Ertz ja eriti mitmekülgsed Wide Recieverid Jeffrey-Agholor-Smith. Peaks olema küll mehi, kelle peale mängida isegi Folesi sugusel keskpärasel mängujuhil. Ja isegi kui see ei õnnestu, siis on kaitseliin piisavalt tasemel, et mäng koledaks ajada. Lootma peab.
    eika ennustab:
    Falcons 20 vs Eagles 21

    Tennessee Titans @ New England Patriots (pühapäev 3.15)
    Kuidas sai Titans edasi?
    Titansit peeti kõige sitemaks Play Off tiimiks ja esimesel poolajal Chiefsi vastu ei petetud ootusi. Kansas City valitses esimesel poolajal väljakut ning sai sisse 21:3 edu. Kuid teisel poolajal juhtus peatreener Andy Reid, kes järjekordselt kuses end hooaja kõige otsustavamas faasis täis. Peale Kelce vigastust üritas KC miskipärast ikka söötude peale mängida (Kareem Hunt sisuliselt ei saanudki palli) ja sellega tulistati korralikult jalga. Muidugi peab kiitma ka Tennesse kaitset ning eriti running back Henry ja mängujuht Mariotat, kes tegid elumängu. Viimane tegi teisel poolajal sõna otseses mõttes kõike- andis sööte iseendale, blokkis, mängis maas, söötis. Ja olenemata sellest läks Titansil ikka vaja räigelt õnne ja kohtunike, kes peale mängu ameti maha panid, "abi" et napimast napim 22:21 võit ära võtta. Kole värk sest Chiefs oli ja on tegelikult klassi võrra kõvem tiim. Aga mis sa teed.
    Mida oodata sellest nädalavahetuses?
    Patriots on ikka Patriots. Kui aasta alguses oli lootust, et äkki tänavu ei saa tiim mängu käima ja Brady pole neljakümneselt äkki enam see, siis hooaja käigus mindi järjest paremaks. Täiesti kohutav kaitse suutis pidama hakata. Brady võtab suure tõenäosusega MVP tiitli (taas) endale. Ja Belichick on kuradima geenius, kes suudab igaks mänguks leida just selle mänguplaani, mis vastast kõige rohkem haavab. Kui vaja mängitakse maast, kui vaja paugutatakse pallid Gronkile kui vaja mängitakse sööte äärele. Ütleme nii, et selle mängu pärast öösel üles ei jää. Kuigi mõneti oleks ju huvitav vaadata, et mis taktikaga NE seekord peale läheb.
    eika ennustab: Titans 14 vs Patriots 30

    Jacksonville Jaguars @ Pittsburgh Steelers (pühapäev 20.05)
    Kuidas sai Jaguars edasi?
    Billsi ja Jaguarsi kohtumisest võis oodata koledat mängu, aga pühapäeval toimuv oli lausa naeruväärne. Jaguarsi kaitse on võib-olla parim, mida ma oma silmaga näinud olen ja pidevalt jõuti mitme mehega Taylorit häirima või võeti McCoy kiiresti maha. Sellega nulliti Billsi ründemäng. Kuid kahjuks oli Jaguarsi ründemäng sama null. Esimesel poolajal Bortles veel üritas sööta, kuid kuna ta suutis rünnakust-rünnakusse 5 meetri kaugusel olevatest meestest 3 meetrit mööda visata, siis teisel poolajal mängiti ainult maast. Bortles küll suutis lõpuks maast joostes 88 jardi ära tuua (mida on jard rohkem kui söötudega, mis on iseenesest jaburduse tipp), kuid on selge, et sellise mänguga pole järgmises voorus midagi teha. Mäng ise lõppes 10:3 ja kui seda poleks "omg, see mäng on nii lahe" suhtumisega Romo kommenteerinud, siis oleks vist selle vihaga kinni pannud (ps. kõik need jalksikommentaatorid, kes kipuvad 0:0 mängudes halama, et "ilgelt igav on ja väravaid läheks vaja" võinuks vaadata, kuidas ka pisiasjadest võib elevil olla nagu Romo oli.)
    Mida oodata sellest nädalavahetusest?
    Nagu ma varemgi öelnud, siis minu meelest pole midagi lahedamat kui kivikõva kaitse ja voolava rünnaku vastasseis. Jaguars vs Steelers peaks täpselt selline olema. Ühel pool sisuliselt veatu kaitse (eriti silmapaistvad on eesliinis Campbell ja tagaliinis Ramsey) ning teisel pool rünnak, kus on top2 wide reciever (Brown), top2 running back (Bell), kogenud mängujuht (Roethlisberger) ja mitu lüli veel, kes võivad igal ajahetkel plahvatada. Ühest küljest võib kindel olla, et Jaguars midagi kergelt kätte ei anna ja Big Benil tuleb rämedalt keeruline tööpäev. Ja Ramsey vs Brown vastasseis tõotab eriti äge tulla. Aga, kurat, väga keeruline on näha, et Jaguarsi rünnak suudaks üle 20 punkti kätte saada ning teiselt poolt on raske näha, et Steelersit suudetaks alla 20 punkti peal hoida. Sestap peab vist Pittsburghi eelistama. Kuid loodan siit väga kõva mängu.
    eika ennustab: Jaguars 16 vs Steelers 23

    New Orleans Saints @ Minnesota Vikings (pühapäev 23.40)
    Kuidas sai Saints edasi?
    Saints panustas läbi hooaja maast mängimisele, kui mängu tegid running backid Kamara-Ingram. Kuid Panthersi vastu oli vanakooli Saints oma headuses ja ilus tagasi. Drew Brees võttis palli enda kätte ja paugutas esimestest rünnakutest peale ühe pika söödu teise otsa. Oma osa oli sellel ka suurepärase päeva teinud ründeliinil, kes suutis vastased Breesist eemal hoida ning vanameister sai rahus vabad mehed (peamiselt Ginn-Thomas duo) platsilt üles leida. Saintsi kaitse samas nii head muljet ei jätnud, sest päris mitmel korral lasti Panthersi meestel, eesotsas McCaffrey`ga, mõnekümnejardiseid jookse teha ning nii oli Panthersil veel viimaste sekunditeni võidvõimalus. Kuid kõige otsustavamatel hetkedel suudeti Cam ära nullida ja nii võeti närviline, kuid samas piisav 31:26 võit.
    Mida oodata sellest nädalavahetusest?
    Kui aus olla, siis Viikingeid ma tänavu sisuliselt näinud polegi. Polnud ühtegi nende meest mul fantasys ja kuna nad suurt ei mänginud ka minu lemmiktiimidega, siis ma ei teagi, kuidas nad need 13 võitu tänavu kätte said. Kuid 13 võitu on tõsiasi. Nii tuleb põhineda nendele vähestele Red Zone`s nähtud minutitele ja teiste kirjutatud juttudele. Case Keenumi esilekerkimine on vaieldamatult selle hooaja ägedamaid stoorisid. Eluaegne varumängujuht alustas hooaega miinimumpalgal ja kolmanda numbrina. Kuid peale esimese kahe mängujuhi väljakukkumist sai Keenum oma võimaluse ja kasutas selle korralikult ära. Mehe koostöö wide recieveritega, eelkõige Thieleni ja Diggsiga töötab õlitatult ning mõlemad võivad igal ajahetkel kaitsjatele kandu näidata. Ka running backid Murray ja McKinnon on kiita saanud. Viikingite edu taga on siiski peamisel liiga top5 kaitse, mis teeb taaskord antud vastasseisu äärmiselt meelaks überrünnak vs überkaitse andmiseks. Personaalselt kahtlustan, et Vikingsit võib oodata Ramsi saatus, kus suures mängus hakatakse lihtsalt väristama ning kogenum tiim võtab oma. Kuid mine sa tea- oleks reaalsuses mõnda Minnesota tiimi täismängu näinud, siis võib-olla ei arvaks nii.
    eika ennustab: Saints 27 vs Vikings 21

    Leave a comment:


  • mcnamara
    replied
    Tennessee ja Kansase hailaidid tasusid vaatamist. Milline kammbäkk ja milline mäng Titansi quarterbackilt kui ta vastase kätest põrkunud palliga punktid tegi. Ilus.

    Leave a comment:


  • Kaarel
    replied
    Viimasel hetkel enne mängu, kui teiste analüüsid tehtud ning vigastuste raportid teada, on kõige parem hetk enda täpsed prognoosid välja hüüda.

    Titans @ Chiefs. Marriota ning Tennesse rünne on suht hambutu. KC võidab, kuid mitte väga suurelt - 23:13.

    Falcons @ Rams. Nädalavahetuse oodatuim mäng. Täielikku shootouti ei tule, kuid üks tiimidest jõuab 30 lähedale. 27-24 Ramsile, viimase sekundi fieldgoaliga.

    Bills @Jaguars. Blaketanicule loetakse sõnad peale, et võõrastele ei viska palli. McCoy on pooleldi katki. 20-10 Jacksonville.

    Panthers @ Saints. Cam ja Carolina rünne ei suuda NO soliidse kaitse vastu palju punkte teha. Saintsi rünne ka väga ei mölla, aga siiski piisavalt. New Orleans 23-16.

    edit: Kurat, just praegu avastasin, et kaks skoori ahvisin eika pealt.

    Leave a comment:


  • Brick
    replied
    Päris huvitav, et võrreldes eelmise hooajaga on NFC-st end play-offi murdnud see aasta vaid 1 meeskond ja see on Falcons. Vikingsil on päris head võimalused esimese meeskonnana NFL-is mängida kodustaadionil SuperBowlis.

    Rams vs Falcons,
    peaks tulema huvitav mäng, kus otsustavat rolli võivad mängida kickerid ning selles osakonnas on selge eelis Falconsil, kui neil on võtta kogenud ja hea jalaga Matt Bryant. Põhilööja Zuerlein on Ramsi poolelt hooaja lõpuni väljas ning tema asemele toodi Sam Ficken, kelle jaoks on tegu kolmanda mänguga NFL-is ning esimesega PO-s.
    Mis on Ramsi puhul huvitav, et eelmine hooaja kõige kehvem skooriv meeskond arenes kõige rohkem skoorivamaks võistkonnaks aastaga. Lisaks olid Ramsi esitused kodus kehvemad kui võõrsil: kodus saadi kirja 4-4, võõrsil samas 7-1 record.
    Mina ennustan, et viimati 2004. aastal PO-s mänginud Rams Falconsi vastu ei saa.

    Saints vs Panthers
    NFL-I nr. 2 rünnak vs nr. 7 kaitse. Põhihooajal kohtusid meeskonnad omavahel kaks korda ning Saints võitis mõlemad mängud kindlalt koguskooriga 65-34.
    Saintsil on liiga paremuselt 5. run game, kus Ingram ja Kamara on korralikud tankid olnud, kes on ka statistiliselt NFL-i ajaloo kõige produktiivsem tagameeste tandem. Panthersil on vastu panna väga korralik liiga nr.3 run defence. Mis on siin põnev, et Panthers lasi põhihooajal endale ainult 7 rushing touchdown ning 4 nendest tulid Saintsi vastu.
    Hooaeg, kus Saints sai kaitse pidama, aga viimastel nädalatel on vigastusega väljas 3 võtmemeest ning Carolina vastu minnakse ilma DE Okafor, LB Klein ja safety Vacarro'ta. Ohumärki võis näha viimane nädal TB Buccaneersi vastu, kes skooris 31 punkti.
    Cam Newton on see hooaeg päris pöörased 754 yardi jooksnud, aga samas on söödureiting karjääri nõrgim olnud ning Saintsi vastu võitmiseks on vaja täpset viset.
    Nii et tõotab tulla huvitav mäng, kerge eelise annaks NO Saintsile siiski.

    Chiefs vs Titans
    Chiefs peaks siin selle mängu rahulikult võitma Titansite vastu, kes ainukese meeskonnana, kes liiga kõige kohutavama meeskonna Cleveland Brownsi vastu mängisid, ei suutnud TD skoorida. Titansi esitused võõrsil põhihooajal olid lahjad ning Chiefsi vastu puudub vigastusega ka RB Murray.
    Pallikaotuste +/- näitajas on Chiefsid +17 ja Titansid -4.
    Alex Smith on 1-3 vs Titans oma karjääri jooksul 3 TD ja 8 vaheltlõiget.
    Chiefsi osad mehed said eelmine nädal Denveri vastu ka jalga puhata ning Titansite vastu peaks siit kindle võit tulema.

    Jaguars vs Bills.
    Point differential -57-ga on Bills NFL-I ajaloo 5. halvim tiim kes play-offi jõudnud. Ja arvake ära, need 4 PO-sse jõudnud meeskonda, kelle point differential on Billsist nõrgem olnud, nad on kõik oma esimese PO mängu võitnud.
    Kui McCoy saadakse viimasel hetkel ikka mänguvalmidusse, siis võib Buffalo siin veel üllatuse teha.

    Leave a comment:


  • Kaarel
    replied
    Buffalo üle on hea meel. Kuna Blaketanic on viimastes mängudes jälle enda tõelist palet näidanud, siis väga tugevalt ei julge Jacksonville' i peale panustada. Võidu korral on muidugi huvitav näha, kas neil õnnestub Pittsburghis midagi korda saata.

    NFC-is ei oska küll midagi prognoosida. Wentzi vigastuse tõttu pidi olema nii, et Philly on hoolimata nr 1 asetusest enda playoff mängudes bookide hinnangul autsaider. Ilmselt põhjendatult.

    Leave a comment:


  • eika
    replied
    See on üldiselt üsna nõme, et viimane voor aastavahetusse jäi ja sestap midagi ei näinud. Õnneks oli suurem osa asjadest juba enne viimast vooru selge. AFC saavad puhkenädala Patriots ja Steelers, NFC poole peal Eagles ja Vikings. Eagles ongi vast nendest tiimidest kõige suurem küsimärgiga, sest Wentzita näeb asi päris pask välja ja Super Bowlile jõudmiseks nagu otsest soosikut pole. NFC Esikolmik Eagles-Vikings-Rams on üsna kogenematud tiimid, samas 4-6 koht Saints-Panthers-Falcons on kõrges mängus juba pikemat olnud. Väga palju põnevam ei saa PO olla. AFC puhul on küsimus sama nagu igal aastal: "Kes saab vastu Patriotsile?".

    Aga nädalavahetusel algab siis möll peale. Jätkame traditsiooni ja teeme kõige ilusama-põhjalikuma eesti keelse eelvaate siia ära

    Tennessee Titans @ Kansas City Chiefs (Laupäev 11.20)
    Mis tegi Titans põhihooajal: Üks neid tiime, kelle puhul täpselt ei saagi aru, et miks ja kuidas nad Play-offi said. Meeskond suutis võtta terve hooaja jooksul kaks head võitu (vs Jaguars) ja muidu kotiti peamiselt mudatiime. Ja neidki pigem läbi häda. Mängujuht Mariota ei näe eriti hea välja, meeskonna wide recieverid ei näe väga head välja ja kaitse ka suurem asi pole. Ainus lootus näibki neil olevat mängu aegalseks ajamine ja Henry-Murray tagaliiniduo õnnestumine.
    Mis tegi Chiefs põhihooajal: Hooaja esimesel kolmandikul oli Chiefs liiga parim tiim, kes purutas kõik enda teel. Teisel kolmandikul võeti seitmest mängust üks võit ehk võeti kõigil sisse. Ja lõppeks saadi hoog taas üles ja võeti neli kindlat võitu. Kui play-offis näeme seda heade päevade KC`d, siis on see tiim, kes võib kõiki võita. Kaitse on pädev, ründeliin on pädev, Smith on pädev ja ründes on tipptasemel runningback (Hunt), tightend (Kelce) ja widereciever (Hill). Iseküsimus ongi, et mis KC playoffi tuleb. Peatreener Reid on üldiselt legendaarne suurte mängude ärakuseja.
    Mida mängust oodata: Kõik märgid vihjavad, et Chiefs peaks selle mängu ära võtma. Ja pigem kindlalt.
    eika ennustab: Titans 14 vs Chiefs 28

    Atlanta Falcons @ LA Rams (Pühapäev 3.15)
    Mis tegi Falcons põhihooajal: Eelmise aasta SuperBowli kaotuse järel oli tunne, et Falcons on aastateks tipptiim, sest koosseisus sisulisi kadusid polnud. Kuid geenius-ründetreener Shanahani minema kolimine oli kõva pauk ja nii on Atlanta tiimi tabanud SuperBowli kaotuse järgne pohmell (mis vaikselt liigas traditsiooniks saanud). Kuid lõpuks vedas tiim ennast kõige napimalt Play-Offi ja seal võib tiimilt juba kõike oodata. Ryan eelmisel aastal näitas, et on tipptasemel mängujuht. Jones-Sanu äärtel ja Freeman running backina on üks andekaimaid kombosid terves liigas. Ja kaitsegi on hooaja teises pooles näidanud sama taset nagu eelmisel aastal. Iseküsimus on, et miks antud masinvärk põhihooajal korralikult tööle ei hakanud ja kas ta üldse läheb tänavu käima. Falconsi mängud nägid lihtsat koledad välja ja selliselt mängides pole Ramsi vastu midagi teha.
    Mis tegi Rams põhihooajal: Hooaja suurim üllataja, sest eelmise aasta 4-12 saldo vahetus tänavu 11-5 vastu (ja võinuks olla ka 12-4, kui viimast mängu oleks tõsiselt võetud). Vaid 31-aastane peatreener suutis mängima panna eelmisel aastal täiesti kohutavalt mänginud rookie-mängujuhi Goffi. Oma osa on kindlasti selles ründeliinil, kes suudab vastaste kaitsjad mängujuhist kenasti eemal hoida ning ega püüdjate kooslus Kupp-Woods-Watkins ka kõige sitem pole. Kellelgi ikka neist on hea päev. Tiimi kaitse eesotsas Ogletree-Donaldiga on täiesti omast klassist ja kõige tipus on meeskonna runningbackiks Todd Gurley. On täiesti reaalne, et Gurley on põhihooaja MVP, sest noormees oli täiesti peatamatu nii maast kui ka söödumängus. 19 Touchdowni oli täiesti omast klassist tulemus ja see vist ei kirjelda piisavalt hästi mehe olulisust ja headust.
    Mida mängust oodata: Põhihooaja põhjal ei tohiks Ramsi võidus kahtlust olla. Teisalt on Los Angeles tiim nii noor ja kogenematu, et võib vabalt suurtes mängudes väristama hakata ja sellisel juhul võiks Falconsil võimalust olla küll. Paberil ehk kõige suurema "suure mängu" potentsiaaliga vastasseis. Iseasi, kas selleks viitsib laupäeva öösel üleval olla.
    eika ennustab: Falcons 24 vs Rams 27

    Buffalo Bills @ Jacksonville Jaguars (Pühapäev 20.05)
    Mis tegi Bills põhihooajal: Veel üks tiim, kelle puhul täpselt ei saagi aru, et kuidas nad 9 võitu kokku said. Mängujuht Taylor on keskpärane, kaitse on keskpärane ja rünnak on keskpärane. Igati kole tiim, mille ainus särav liige on runningback Sean McCoy. Kes sai muidugi viimases mängus vigastada ja viidi kanderaamil platsilt minema. Ohjah.
    Mis tegi Jaguars põhihooajal: Täiesti võimalik, et Jaguarsil on platsil läbi aegade üks paremaid kaitseid. Kaitses on korralik eesliin, mis suudab järjepidevalt vastate mängujuhti segama ning sama korralik tagaliin, kes suudab pidevalt pallid vahelt võtta. Ja ka korralik keskliin, mis suudab vastate maast mängu ära tappa. Rünnak eesotsas mängujuht Bortlesiga on märgatavalt keskpärasem, aga kui sul kaitse hoiab vastased järjepidevalt 10-15 punkti peal ja suudab ka ise punkte tuua, siis polegi rünnakult liiga palju vaja. Lisaks suutis Bortles hooaja lõpus isegi mängumehe moodi välja näha ja runningback Fournett on (tervena) üks rämedamaid loomi üldse, kes suudab läbi mitme mehe minna.
    Mida mängust oodata: Kuna tegu Jacksonvillega, siis suureskoorilist mängu oodata pole. Billsi ainus lootus näib olevat ette minemine ja Jaguarsi sundimine söödumängule (ehk tuleb tekitada olukord, kus Bortles peab mängu tegema). Väga reaalne see ei tundu, aga teisalt mine sa tea, mis motivatisoonipaugu viimasel sekundil edasipääsemine ja pea 20 aasta tagant Play-Offi jõudmine Buffalole andis.
    eika ennustab: Bills 10 vs Jaguars 20

    Carolina Panthers @ New Orleans Saints (Pühapäev 23.40)
    Mis tegi Panthers põhihooajal: Üle-eelmisel hooajal põhihooaja 15-1 saldoga lõpetanud ning SuperBowli jõundu Pantrid feilisid eelmisel aastal totaalselt, kuid jäid vaid kuue võidu peale. Tänavu suudeti taaskord kahekohaliste võitudeni jõuda ja Cam on taaskord see Cam, keda kas armastad või vihkad. See oli ju üks selle hooaja ägedamatest hetkedest, kui ta ütles vastase kaitsele "Sa oled filmi vaadanud? Lahe. Vaata seda" ja BOOM touchdown otsa

    Panthersi tiim on muidugi kaugel ideaalsest. Söödumängu kui sellist suurt pole ja peamiselt elab ründemäng McCaffrey-Newton-Olsen trio peal. Kuid meeskond on suures plaanis kogenud ja alles hiljuti finaalis ära käinud ning see võiks neile lootust anda küll.
    Mis tegi Saints põhihooajal: Saints on pikki aastaid olnud tiim, millel on eesotsas mängujuht Drew Breesiga geniaalne söödumäng ja samas liiga kohutavaim kaitse ning äärmisel keskpärane maast mäng. Täiesti ootamatult oli NO tänavu hoopis teise näoga tiim. Ingram-Kamara (viimane neist võtab suure tõenäosusega parima Rookie tiitli endale) runningbackide duo valitses järjepidevalt mänge ning esimest korda mitme aasta jooksul suutis kaitse hoida vastaseid alla 30 punkti. Küsimuseks jääb, kas nooremapoolne kaitsekooslus ja Kamara suudavad ka playoffi pinge all mängida, aga Saintsi õnneks on neil Breesi nimeline trumpäss alati taskust võtta.
    Mida mängust oodata: Lubab üsna hea andmist, sest tegu on kahe väga kõva tiimiga. Sisetunne ütleb, et Saintsil on käike nii rünnakul kui kaitses rohkem, kuid Panthers on väga visa tiim.
    eika ennustab: Panthers 17 vs Saints 24

    Leave a comment:

Working...
X