Algselt postitas cannuman
Vaata postitust
Vivatbet
Collapse
320x50 ülemine bänner
Collapse
Teadaanne
Collapse
No announcement yet.
Immigratsioon - Poolt või vastu? Gallup & arutelu!
Collapse
X
-
Algselt postitas Staadium Vaata postitustTaavi ja Toomase sugused lahkusid tõesti kibekiiresti. Lahkusid hiljem ka haritud inimesed kes mõistsid olukorra tõsidust. Lahkuti alguses naaberriikidesse ja kui saadi aru kui reetlikud need on, siis mindi kaugemale. Aga kõik see aeg oodati vaid, et saaks tagasi kodumaale. Sa ei kujuta ette seda ahastust ja võimetust midagi muuta nende eestlaste seas. Näita mulle üks pagulane tänapäeval, kes valab pisaraid et soovib koju. Mina näen iga päev ajakirjandust piltidega, kus ahastusest ära nutetud silmadega inimesed karjuvad "Merkel Germany"...
Tõmmata joont mugavuspõgenike ja punaseterroripõgenike vahel on vihakuritegu.
Peaks avalduse KaPosse andma. Ah krt see seadus pole teile tolerastidele veel ju vastu võetud
jah, ka mulle ei meeldi nn. pagulased, kes elavad ainult sotsrahadel ja mitte midagi teha ei taha ja ainult nõuavad. aga see pole meie riigi teema. siia ei tule selliseid pagulasi, sest eestlane on kõik teinud selleks juba varasemalt et siin pole sotsiaalsel mõtlemisel mitte mingisugust kohta. millised on meie sotstoetused? need pagulased lasevad siit esimesel võimalusel jalga, nagu nad on seda teinud Kreekas, Ungaris.
Mis puudutab aga pagulase kojuigatsust, siis mis koduigatsus saab sul olla kui kodu on purustatud, infra on purustatud. Ma olen 7 aastat elanud eemal Eestist ja mõelnud sel teemal- kui sul pole mitte mingisugust sidet oma kodumaaga, siis polegi enam koduigatsust. See teema ei ole lihtne ja tavainimesena on väga raske aimata mida elab läbi üks immigrant. Meil endil on 100000 inimese ringis nn. majanduspagulasi, üks osa sooviga üks hetk kui riik on inimväärsem siia tagasi tulla, teine osa on riigis pettunud ja ei soovi siia iial tagasi tulla, kolmas osa kelle jaoks Eesti on liialt väike eneseteostuseks, ja on veel neid kes on perekondlikel põhjustel siit lahkunud. Ma arvan et nende Süüria ja muude riikide põgenike hulgas on samad inimesed. Lisaks nn. mugavuspõgenikele on nende hulgas ka inimesi, kes põgenevad riigist, et oma elustandardit mitte alandada. Just enamjaolt need viimased kiruvad Kreekat ja Ungarit, sest nad on aru saanud, et Euroopa on ikka midagi enamat.
kasutaja zelee juttu ma ei hakka siia ümber kopima, aga põhimõte on sama- astusime EL-i, siis lisaks sealt saadavale kasule on meil ka kohustused.
minu käest on küsitud, et mis siis ikkagi on erinev Eesti ja muu maailma vahel. siis olen pidanud vastama- eestlane on individualist, kel puudub igasugune sotsiaalne empaatia; ühtsus piirneb laulupeoga, kui mängib Eesti koondis; naabrist parem olemine, lokkav edukultus, teistest "üle sõitmine"; sõimame Kreekat, samas ise "teeme Kreekat"; kui jäädakse millegagi vahele, siis hakatakse end õigustama, mujal vabandatakse, tasutakse trahv ja elu läheb edasi, keegi ei hakka end õigustama.
olgem inimlikud! rohkem koostööd!Catalunya is not Spain!
Kommentaar
-
mis aga puudutab immigratsiooni üldisemalt, siis üldiselt on kogemus näidanud, et väga tähtis on integratsioon. praktika on näidanud, et esimese põlvkonna immigrantidega, kes siis otsustasid teise riiki elama minna, nendega tavaliselt probleeme ei ole- nad on tulnud konkreetse eesmärgiga. nüüd hoopis teine asi on nende järeltulijatega. eriti probleemseks võib olukord minna kui on tegu teise rassiga- nad ei tunne end kohalikena rassilistel põhjustel ja kui ka vanemate päritolumaaga puudub side, kontakt, siis on oht et nendest kasvavad idenditeedita inimesed, kel täiesti ükskõik ühiskonnast, nad ei tunne end kuhugi kuuluvaks. siin muutub väga tähtsaks integratsioon ühiskonda, et nad tunneks end väärtuslike ühiskonna liikmetena. ainult nii on võimalik edukas immigratsioon. see on oht kui me nendega ei tegele, ei motiveeri. vastasel juhul saamegi järjekordselt sellise seltskonna nagu meil juba siinsete venelaste näol on teguCatalunya is not Spain!
Kommentaar
-
Algselt postitas check Vaata postitust57 lehekülge arutelu ja tulemus on ikka must-valge. Kes pagulaste vastuvõtmist ei toeta, on rassist ja kes toetab, on tolerast, keda ei koti Eesti riigi heaolu. Äkki lõpetaks kõigepealt selle lahmimise ja üksteise sildistamise ära?
Kommentaar
-
Asi on lihtne. Siinse foorumi haldaja on otsustanud rassistlikku vihakõnet tolereerida ja lubab sellistel postitajatel siin vabalt mürgeldada. Olgu nii. Aga mina olen need isikud blokeerinud ja nende kirjutisi näha ei taha. Siit palve, ainult palve, et neid ei tsiteeritaks. Muud midagi.the woman who hurt him must surely have trouble sleeping
because belle of st mark is a beauty extraordinaire
Kommentaar
-
Algselt postitas Staadium Vaata postitustlorenzo Süüriast pilte sulle. Nende sõja jalgu jäänud riigist kuhu pole kuskile tagasi minna.
Kommentaar
-
Algselt postitas eika Vaata postitustMessi...The never ending legend!
Kommentaar
-
Algselt postitas Staadium Vaata postitustKas sa lingile ikka vajutasid?
Kommentaar
-
Anna andeks, mölder, ja ma tean, et riskin nüüd ka ignoreeritavate nimekirja sattumisega, aga lihtsalt... Ma ei tea, kes ja mis sõnavõttudega su välja on vihastanud, võin vaid aimata, aga praegusel hetkel näikse mulle õite pisut, et "rassistliku vihakõne" terminit kasutad sa sama meelevaldselt ja lõdvarandmeliselt, nagu omal ajal "kodanlike ilmingute" ja "kontrrevolutsioonilise tegevuse" klauslitega inimesi tasalülitati...
Olen näinud palju rumalust ses teemas siinsamas keskkonnas, see on kahtlemata tõsi; aga samamoodi olen näinud seda, kuidas vastaspoole vaadetest "sa pead muutuma, muidu muudame sind vägisi" ja "minu seisukoht on õige, sest mina leian nii" suhtumisega üle sõidetakse. Mõlemalt poolt, muide.
Kui praegu vaatan seda, kuidas kommentaariume kinni keeratakse ja miski vihakõne-vastane seaduseelnõu kusagil tärkamas, siis tekib mul palju, palju küsimusi. Ja hirm tekib ka. Loodan, et terve mõistus prevaleerib.
Kommentaar
-
julged sa objektiivselt hinnata mis põhjusel kõik need inimesed näiteks Süüriast lahkuvad? kui sul on linn, kodu, maatasa pommitatud, siis sa ei tunneks ahastust ja võimetust midagi muuta? sa kirjutad, et miks nad abi ei palu... see on sõda.
Vt. pilte Budapestist (kerida allapoole):
http://kniga-bukv.livejournal.com/165266.html
kasutaja zelee juttu ma ei hakka siia ümber kopima, aga põhimõte on sama- astusime EL-i, siis lisaks sealt saadavale kasule on meil ka kohustused.
Teiseks, solidaarsus ei pea väljenduma lihtsalt pagulaste vennalikus jaotamises. Mina toetaksin kahe käega sellist solidaarsust, kui seda inimmassi hakataks tagasi saatma nagu Hispaania seda viimasel ajal teinud on ja Eestigi selles osas oma tubli panuse annaks.
Kommentaar
-
Sa eika oled oma tolerastidega pahuksisse läinud vist. Kui eestlased pagesid Eestist juba 1940, siis alles jäänud tolerastid (lilledega rongijaamas venevägede ootajad) paraadil võimlesidki. Aga kuna sa vapper liberalist soovid jutu alati keerata oma kasuks ja ei soovi minu aargumentidega tutvuda, siis ma lahkun diskussioonist sinuga ja sa oled mul esimeseks auliikmeks mu ignolistis!
Ps. Pilte Süüriast soovitan igaksjuhuks sirvida. Siis saad ehk tunnistus sellest millised ekstreem islamistid kihutavad süürialasi maalt põgenema. Pildid tehtud eestlase poolt kohapeal enamuses!Messi...The never ending legend!
Kommentaar
-
Algselt postitas Marek_T Vaata postitustKui praegu vaatan seda, kuidas kommentaariume kinni keeratakse ja miski vihakõne-vastane seaduseelnõu kusagil tärkamas, siis tekib mul palju, palju küsimusi. Ja hirm tekib ka. Loodan, et terve mõistus prevaleerib.the woman who hurt him must surely have trouble sleeping
because belle of st mark is a beauty extraordinaire
Kommentaar
Bottom 300x250
Collapse
Vivatbet 1200x200 bottom
Collapse
Kommentaar