Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Immigratsioon - Poolt või vastu? Gallup & arutelu!

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Algselt postitas malagar Vaata postitust
    Ei ole koopainimeste religioon muidugi. Islami jutlustajad ja usujuhid on osavad poisid. Aga arvata, et kõik moslemid on fanaatikud on ajuvaba.
    Sa ei saa olla natuke moslem, saad aru? Kui sa oled moslem, siis islam nõuab sinult pühendumust.

Halb_ründaja tõi siin Saudi Araabia välja kui mingi islamikauge riigi. No tule taevas appi. Saudi Araabia, mis on islami religiooni häll ja kus absoluutselt iga eluaspekt on sellega seotud. Saudi Araabia kohta öeldakse, et islam on seal rohkem kui religioon, see on seal elustiil. Ja tuuakse SEE riik näiteks? No ma ei tea, mida arvata. Ignorantsus ja rumalus.
    "Tolerance is the virtue of men who no longer believe in anything." -- G.K. Chesterton

Kommentaar

Algselt postitas Nahkpea Vaata postitust
      Sa ei saa olla natuke moslem, saad aru? Kui sa oled moslem, siis islam nõuab sinult pühendumust.

Halb_ründaja tõi siin Saudi Araabia välja kui mingi islamikauge riigi. No tule taevas appi. Saudi Araabia, mis on islami religiooni häll ja kus absoluutselt iga eluaspekt on sellega seotud. Saudi Araabia kohta öeldakse, et islam on seal rohkem kui religioon, see on seal elustiil. Ja tuuakse SEE riik näiteks? No ma ei tea, mida arvata. Ignorantsus ja rumalus.
      Puude taga mets.
      Inter - ausaim klubi Itaalias.

Kommentaar

malaisia on selline huvitav (islami)riik kus moslemid kahe ülejäänud levinud usundiga päris normaalselt läbi saavad, lisaks ka näpuotsaga kristlust seal täitsa olemas ja austatud.

ja muidugi, oluline oleks ka vahet teha šiiadel ja sunnidel. šiia'd mäletamist mööda rohkem vaimsusele rõhuvad ja sunnidel rohkem siuke lihtrahva usk, pigem kommetele rõhumine.
        Seisan üksi mere ääres
        jalas kollased sandaalid
        valged, merevahust sääred
        hüüan: "Elagu skandaalid!"

Kommentaar

Ei saa olla natuke moslem ? No nüüd ma tean mis krdi dokfilmi sa vaatasid - ma olen ka seda näinud kus üks habemega jutlustaja räägib et rahulik islam ja islamit mitte täielikult järgiv moslem on nonsenss. Krt see on fanaatikute ideaal. Mida aga kindlasti ei järgi kõik moslemid. Usuliste kommete lõtvus on esindatud kõikide religioonide järgijate hulgas, nende sünnist alates. Islam pole erand.
          edit - kui sulle teisiti kohale ei jõua siis ütleme nii et suur osa moslemitest ei kvalifitseeru ilmselt fanaatikute skaalal moslemiteks siis lihtsalt. Parimal juhul apostaatideks. Keda radikaalid nuhtlevad veel räigemalt kui kristlasi.

Kommentaar

Eesmärk polnud ju skoori lugeda, et mitu korda, vaid et kas on olnud selliseid asju ka kristlaste etteastes ja millal viimati.
            skoor on siiski oluline. annab maailmas toimuvast vähe teistmoodi, tõenäoliselt adekvaatsema pildi.
            Seisan üksi mere ääres
            jalas kollased sandaalid
            valged, merevahust sääred
            hüüan: "Elagu skandaalid!"

Kommentaar

edit - kui sulle teisiti kohale ei jõua siis ütleme nii et suur osa moslemitest ei kvalifitseeru ilmselt fanaatikute skaalal moslemiteks siis lihtsalt. Parimal juhul apostaatideks. Keda radikaalid nuhtlevad veel räigemalt kui kristlasi.
              Ma ei tea, kas sul on lugemisega probleeme või ma ei suuda end arusaadavaks teha, aga ma ütlesin, et radikaalsus ja fanaatilisus ei ole minujaoks sünonüümid.

Edit: sinu mainitud dok. filmi ma näinud pole.
              "Tolerance is the virtue of men who no longer believe in anything." -- G.K. Chesterton

Kommentaar

Eks usulist lõtvust eksisteerib igas religioonis, aga ilmselt on usuliselt lõtv olla tunduvalt kergem, kui sa elad sekulaarses ühiskonnas. Isegi rikkad Araabia riigid minu teada islamile ei vilista.

Kommentaar

Ma ei tea, kas sul on lugemisega probleeme või ma ei suuda end arusaadavaks teha, aga ma ütlesin, et radikaalsus ja fanaatilisus ei ole minujaoks sünonüümid.

Edit: sinu mainitud dok. filmi ma näinud pole.
                  Loe uuesti. Ma kirjutasin, et suur osa moslemitest ei kvalifitseeru ilmselt FANAATIKUTE skaalal moslemiteks siis lihtsalt. Parimal juhul apostaatideks. Keda RADIKAALID nuhtlevad veel räigemalt kui kristlasi.
                  Ehk siis ei ole mul ka sünonüümid. Ma olen nõus et kõik fanaatikud pole radikaalid ja mu jutu mõte oli see et fanaatikud peavad suurt osa moslemitest apostaatideks ja radikaalid omakorda nuhtlevad neid. See ei tähenda, et need fanaatikud ja radikaalid tingimata kattuvad.

Kommentaar

Ma kirjutasin, et suur osa moslemitest ei kvalifitseeru ilmselt FANAATIKUTE skaalal moslemiteks siis lihtsalt.
                    Jään teisele arvamusele.

Kommentaar

Siin igasugu huvitavaid arve islami ja moslemite kohta.

Kommentaar

Kui paljude moslemitega te oma elus üldse rääkinud-suhelnud olete? Alustame sealt. Saksamaal elades, pigem küll töötades, puutusin paljude moslemitega kokku, kes olid seal sündinud ja kasvanud. Kas nende usk oli kuidagi ilmlikum kui näiteks sel, kes on sündinud Araabiamaailmas ja käinud usinalt koraanitunnis? Ei olnud. Ühtaegu oli naljakas neid kuulata, teistpidi hirmutav. 21. sajand ikkagi peaks nagu olema.

Tõele au andes hirmutavad mind ka tõsiusklikest kristlased.

Kommentaar

Noh ma ei saa tõesti öelda et ma nendega palju suhelnud olen. Aga on mõnda siin Soomes nähtud ja pold väga viga. Suurbritannias sattusin mosees lahtiste uste päevadele - õigemini kutsuti sisse kui sõbraga mööda läksime ja saime süüa ja tutvustati kultuuri ning meie üllatuseks mingit usu jama ei aetud. Tõsi viimasel korral saksamaal nägin küll rongis täielikke tolguseid. Keda tuli mitme mehega rongist maha tõsta.

Kommentaar

Novot ja kui ma tõin võrdluseks Jehoova Tunnistajad, siis ei saa ka olla natuke Jehoova Tunnistaja. Kui sa oled, siis käid "Vahitorn" näpus mööda uksetaguseid, see on su kohustus, su missioon. Moslemitel on sama, ka neil on omad rituaalid, mida nad peavad tegema, keegi neist ei kahtle Allahi olemasolus või prohvet Muhammedi otsatus tarkuses. Kuidas keegi islami missiooni neist tõlgendab või kust ja milliseid mõjutusi saab, on juba teine küsimus. Ühtemoodi fanaatilised on nad kõik.

Kommentaar

malagar, su 10 täpselt samasuguse postituse peale võib öelda, et üks tilk vedelat paska meepotis rikub terve kupatuse.
                              Kõik, suur enamus moslemitest ei ole killivad hullumeelsed. Aga paar tükki on, sellest piisab, et kaos valla pääseks. SELLEST PIISAB.
                              Au Revoir! Islami pealetungile tuleb panna piir.
                              "I like an aggressive team, I want to see a team that is strong, committed and quick on the break.
                              These are things which Atletico fans have always liked, it helps them identify with and love this shirt."

Kommentaar

Tean Jehoova tunnistajaid, kes on üsna normaalsed inimesed, teevad normaalset tööd ja ei jookse ringi vahitorn näpus. Isegi arstidena töötavad mõned.
                                Ja ma olen sisuliselt ka nõus et moslemite arvu kiire kasv euroopas ei ole hea ja seda oleks mõistlik piirata. Seda olen ma ka varem postinud kui see immigratsiooni tants lahti läks. Lihtsalt ma ei ole nõus sellega, et mingi protsendi lojuste patud kõigile nende religiooni esindajatele tuimalt pähe määritakse. Üks asi on moslemite euroopasse tulekut piirata teadmises, et niimoodi hoiad eemal nii mölakad kui ka paratamatult ka normaalsemaid inimesi. Teine asi on öelda, et nad kõik on metsa poole.
                                Ja killivaid hulle jagub ka teiste religioonide ja vaadete esindajate hulka - paneme kohe kõik puuri ja võtame robotid hooldama või ?

Kommentaar

Working...
                                X