320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Päevapoliitika

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    Koalitsioon ilmselgelt ju ei tööta jälle. Reform surub oma ministrite teemasid ja laseb muu üle. Reiting tõuseb mühinal.

    Kaja saab lõpuks valitseda nii, nagu ta igatses: ei pea tüütute sisekriisidega tegelema.

    Kommentaar


      Algselt postitas El President Vaata postitust
      Koalitsioon ilmselgelt ju ei tööta jälle. Reform surub oma ministrite teemasid ja laseb muu üle. Reiting tõuseb mühinal.

      Kaja saab lõpuks valitseda nii, nagu ta igatses: ei pea tüütute sisekriisidega tegelema.
      ???

      Koalitsioon ei tööta, sest Ratasel käib ego pihta, et Kallas välispoliitiline staar on.

      Kommentaar


        Ma tulin siia just postitama, et... mõtleme hästi sügavalt ja vastame - kas 9. mai canceldamine on päris-päriselt ka meile täna kasulik või kahjulik? Aga enne postitamist nägin, et mingi tldr 9. mai teema on juba ees ja lahendus käes.

        Kommentaar


          Algselt postitas Nasfal Vaata postitust
          see sõda on nii meie lähedal see puududab ka meid, meil on 30%+ vene rahvusest kodanike
          vaatame ka mu eelmise postituse sügavalt mõtlemise küsimust.

          Kommentaar


            Algselt postitas Ingmar Vaata postitust

            ???

            Koalitsioon ei tööta, sest Ratasel käib ego pihta, et Kallas välispoliitiline staar on.
            Ma oleks pidanud kellegagi kihla vedama, sest ma olin kindel, et sina ja JuriM vastate, sest kritiseeriti ikkagi teie väga tulist poliitlemmikut. See oli irooniaga, see on all good.

            Ma su 9.mai postituse pele pole mõtet teksti ketrama hakata, sest me lihtsalt hindame neid asju isikliku arusaama ja kogemuse pealt nii erinevalt, et meil on lõpuks suht võimatu teineteisele midagi selgeks teha. Sinujaoks on peaministril palju ajakriitilisemaid, tähtsamaid probleeme kui mingi ,,üritus'' 46 päeva pärast ja minujaoks tekib lühis, et meil oleks nagu neid reaalseid julgeoleku ohtusid koguaeg, et selline küll aega on?

            Ma lihtsalt lõpetuseks ütleks, et need samad julgeoleku otsustajad andsid eelmisel aastal 9. mai üle korralduse mitte ajateenijatel/tegevväelastel jne liikuda tavariietuses ning mitte kanda ametliku vormi, mis on meie riigi kaitsevõime/iseseisvuse sümbol ja seda enda riigi pealinnas. Seda ajal kui oli idapiiri taga tuulevaikus. See oli selge korraldus näitamaks, et reaalne oht ja võimalike sündmuste eskaleerumine on väga tõenäolne. Vaatad nüüd, mis aastaga on toimunud, kuidas teised riigid sellel teemal väga jõuliselt ja väga kiirelt ning varakult ülimalt ratsionaalseid samme astuvad, et noh aega on veel ja küll hakkame hindama erinevates intitutsioonides ja värki... Mida seal sellest ohutasemest hinnata on? Äkki viimaste sündmuste najal ja toel ning Venemaa rahva käitumise põhjal hoopis loota, et aastaga pole enam üldse mingit ohtu?


            Aga nagu ma ütlesin, et see on isiklike arvamuste peal põhinev ja pubis õlleklaasi taga jaurata.

            Kas sa tahad ausalt öelda, et sa oled reaaselt nüüd seda Kaja Kallase räiget välismeedia ikooni/staari ja Eesti välispoliitilise maine teistele levelitele viimise legendi ja mulli uskuma?


            Algselt postitas orbitaaljaam Vaata postitust
            See 9 mai siseministri pädevus pole?
            Et noh, kõike ei saa ka ühe inimese kraesse visata ju.
            See oleneb ju puhtalt sellest, kuidas antud olukorda hinnatakse. Kui on ikkai reaalne laialdane oht Ida-Virumaal, Tallinnas jne riigi sisejulgeolekule, siis ei ole küsimustki, et Valitsuse juht ehk peaminister ehk Kaja Kallas on asjas täiesti sees. Teie jutust kumab läbi, et meil on iga nädala kahe tagant reaalne oht, et ega see peaminiser ei jõua ka kõigega tegeleda... no cmon.... oleneb kuidas hinnatakse. Nagu ma ütlesin, et see on minu tugevale siseveendumusele põhinev arvamus ja seisukoht ja põhjendasin ära ka kust see on tulnud. Tõesti kui te ei taju nii suurt võimaliku ohtu ja ka Valitsus eesotsas Kaja Kallasega ei taju ega tegutse ning kui 9. mai tõesti on kõik kontrolliall ning paanikat külvamata ja resursse kokkuhoitud, siis tõesti ma võin väga rahuliku südamega öelda, et mina olen dramaqueen ja pean ühiskonda paremini tunnetama õppima ning mitte ebareaalseid konflikte tekitama. Heameelega sellises situatsioonis tunnistaks enda täieliku võhiklust ja arusaamatust.

            Algselt postitas plastic'99 Vaata postitust
            Ma tulin siia just postitama, et... mõtleme hästi sügavalt ja vastame - kas 9. mai canceldamine on päris-päriselt ka meile täna kasulik või kahjulik? Aga enne postitamist nägin, et mingi tldr 9. mai teema on juba ees ja lahendus käes.
            Ma esiteks ei ole kindel, mis sõnda see tldr on. Ma proovisin klaviatuuril analüüsida, et mis see sõna võiks olla ning ,,tore''?

            See selleks, aga kunagi vist mingi postituse vahetasime ka, et meil on olnud vähemalt 20. aastat aega, et tegeleda meie põhimõtteliselt ainsa, aga ülimalt suure ja tõenäolise julgeolekuohu ehk Venemaa ning tema propaganda ja valemeedia mõjusfääris olevate Eestis elavate venelastega. Viia haridusasutustesse jõulisemalt Eesti kultuuri, Lääne kultuuri ja ned võimalusi võibki loetlema jääda. Ümmarguselt 20. aastaga on tehtud noh ütleme teisele ilusa ümmarguse numbri ehk 0 sammu selleks, et nii suur osa Eesti rahvastikust ei oleks nii kergekäeliselt manipuleeritav meedia ja riigipoolt, kus on selgelt teada nii Nato, EL kui igal teisel tasandil, et toimub laialdane valeinfo levik ja teatud juhtudel ka ohtlik valeinfo levik. Tiksuv pomm oli koguaeg olemas kõigil oli aega mõelda ja aega oli kaua. Korra jäi aeg seisma ka pronksiööl ja tuletas väga jõuliselt ja koledasti meelde, et see on jätkuvalt real issue ja mitte midagi ei ole tehtud. Nüüd on 15 aastat mööda läinud kõik on vahepeal mõelnud, aga ainult mõelnud ning nüüd on järgmine kriis käes ja oh üllatust probleem ei olegi kadunud ning see sama osa ühiskonnast on ikka ennast ära isoleerinud ja ei olegi hakanud kahtlema selles, et Putin räägib alati tõtt ning Lääs üritab valetada ning venelasi rünnata ning et nad automaatselt on ilma ühegi kõhkluseta kõigutamatult Putini ehk Venemaa ehk meie suurima julgeolekuohu seljataga ja valmis igatepidi toetama.

            Sellessuhtes tundub ülisarkastiline ja irooniline kui sellisel teemal alustada juttu, et ,,Mõtleme hästi sügavalt''. Kui oli aega, et mõelda, aga ei mõeldud välja ühtegi sellist lahendust või mõtet, mis oleks viinud muudatusteni 20 ja enama aastaga, siis praegusel ülilaetud momendil ei ole enam sellest mitte mingit kasu. On vaja tegutseda nüüd ja kohe, sest hetkel enam vaiksemaid lahendusi samm sammult on võimatu sisse viia.


            Ma tegelikuses ei saa üldse inimlikult aru, et kuidas saab 9.mai tähistamine kui Jah/Ei küsimusena laual olla. Me oleme kindlalt kõik Venemaaga seotud hukka mõistnud. Me oleme kõik, mis vähegi Vene lipuga märgistatud (alustades toidupoes elementaarsetest toiduainetest kuni ülispetsiifiliste asjadeni välja) kõik ära canceldanud. Me oleme Ukrainale igas asendis toetust avaldanud, toetanud rahaliselt ja väga väärtuslike militaarvahenditega ehk näidanud täieliku toetust andes väga otsese panuse Venemaa vastu sõjas. Me oleme põhimõtteliselt kõik Ukrainast tulevad inimesed vastu võtnud nagu lubatud ja linn on vaata et viimsedki hotellid neile ilusti organiseerinud. Me oleme välispoliitikas igalpool Venemaa vastu hääletanud. See kõik peabki nii olema ja see on solidaarsus ning siin ei olegi midagi rohkem öelda.

            Põhimõtteliselt terve Lääne maailm kui ühtne mees ei luba sportlasi, kultuuritegelasi jne mitte mingi valemiga performima ja hoitakse väga selgelt ühtset joont ja ka meie oleme selles kinni pdanud igati mõistetavalt.

            Mida siin 9.mai arutada on? Peale seda kõike, mis on nüüd tehtud me lihtsalt tõmbame vee peale ja laseme vene rahvuse ka pmst performima avalikult ja tähistama kuupäeva, millal meie jaoks algas see periood peale verist sõda, mis ähvardab hetkel Ukrainat. Laseme venelased tänavatele endal on lubatud 20 000 Ukrainlast varjupaika ning las tähistavad vene lippude ja armee sümboolikaga nagu ühtne mees viimase verise okupeerimise ja sõja võitu, mis oleks ka tunnustus neile praeguses olukorras ja ehk saavad nad kohe indu juurde, et ajalugu korrata.

            Mis vahet seal on kas kahjulik või kasulik? Seda võiks hakata arutama, siis kui oleks reaalselt ming valemigagi laual kaks võimalust. Mis valemiga sa näed täna peale ühe ainsa võimaluse ehk Fuck ZZ ja KGB?

            Kommentaar


              Need kes tulevad 9.mail tänavatele võitu tähistama võiks koheselt kokku koguda bussidesse ja üle Narva jõe sõidutada. Tibladele selgituseks oleks et me päästame neid nende enda jaoks ebameeldivast ühiskonnast, täpselt nagu Mariupolist küüditatute kohta räägiitakse
              Catalunya is not Spain!

              Kommentaar


                Mu meelest on mõistlik seda asja mitte keelata. Need, kes üdini tiblad ja praegu venemaa üle uhked, oleksid nkn läinud ja tähistanud ja siis pidanuks nende ohjeldamisele rohkem ressursse kulutama kui lihtsalt turvamisel. Ja tahaks arvata, et venelaste seas on ikka hulk häbenejaid ka ja ma panustaks, et pigem oleks see üritus seekord marginaalne. Ja see sõnum oleks igal juhul mõjusam, kui olukord, kus eesti ürituse ära keelab.

                Sest miks peaks keelama? Kas me kardame kedagi/midagi? Või meile lihtsalt ei meeldi? Kui nii, siis mis täpsemalt ei meeldi ja miks selle seepärast ära keelama peaks?

                Kommentaar


                  9. mai tähistamine ongi viimastel aastatel väga marginaalne olnud. Kas sel aastal tehakse seda suuremalt või väiksemalt? Mina ei tea, julgeolekuasutused teavad. Tänapäeval ei toimu suurte miitingute korraldamine nii, et äkitselt on tuhat inimest tänaval. Nende ohuhinnangute ja analüüsiga tegelevad mitmed asutused ja ennatlikult liigselt pablada ei ole mõtet.

                  Ukrainas sureb kümneid ja sadu inimesi iga päev. Keskendugem olulisele.

                  Kommentaar


                    Veelkord- ma ei poolda ka 9. mai tähistamist kui sellist, aga fakt on see, et kui sa kõik ära keelad, siis ega tibla enda mentaliteeti ei muuda sellepärast ja pigem näeb veel rohkem põhjust tänavale tulla ja siis juba oluliselt vaenulikuma meelestatuse/sümboolikaga. Nasfal siin kritiseeris pronksööga seonduvat korraldamatust/korralagedust, aga tuletan meelde, et see oligi see koht, kus siis valitsus üritas pronkssõduri teisaldamisega mune näidata ja me kõik ju teame, mis selle tulemus oli. Miks me arvame, et nüüd, kui kõik ära keelame, peaks kuidagi teisiti minema? Ehk siis endiselt - las jauravad Politsei järelvalve all kontrollitud keskkonnas pigem. Seejuures on küll väga oluline, et igasugune nulltolerants sõda pooldava sümboolika/loosungite kasutamisele.

                    Kommentaar


                      Algselt postitas Nasfal Vaata postitust

                      tl;dr

                      Kommentaar


                        Paistab et Läti läks juba seda meelt, et cancel 9 Mai. Meie põnname edasi.

                        Kommentaar


                          Algselt postitas El President Vaata postitust
                          Koalitsioon ilmselgelt ju ei tööta jälle. Reform surub oma ministrite teemasid ja laseb muu üle. Reiting tõuseb mühinal.

                          Kaja saab lõpuks valitseda nii, nagu ta igatses: ei pea tüütute sisekriisidega tegelema.
                          okkkkk

                          Kommentaar


                            Algselt postitas Nasfal Vaata postitust

                            viimane pikk postitus
                            Ma kainena ei suutnud seda kahte pikka teksti seedida, sest mõtle läks rändama ja seetõttu ei vastanud. Nüüd veidi sama mure, aga kaks korda diagonaalis lugenuna (loen ühel hetkel ka keskendunult) tundub, et sa keskendud liiga minevikule, probleemidele, faktidele, millele ei vaidle vast keegi vastu.

                            Küsimus on tänases hetkes.

                            Ma ei ole ise 100% kindel, et 350 000 venelase, kellest Eesti eest relva haaraks vb ühe käe sõrmedel isikuid, agiteerimine meile täna eestlastena Eestis oleks maksimaalse kasumlikkuse ja efektiivsusega tegevus. Jah, ebanormaalne olukord tegelikult (sest sinu 9. mai teemal ma emotsionaalselt läheks isegi edasi siit, pangu valedetektor peale ja küsimuseks: "Eesti vs Vene sõda, kas haarad Eesti eest relva" ja kõik kes meiega sarnaselt ei mõtle, "annaks variandi viisakalt lahkuda"). Ehk ma emotsiooni tasandil ei vaidleks sulle üldse vastu. Aga mul veidi see vibe juures asjal, et kas peaks kogemata lasnamäele sattudes viite georgi lindiga venelast üksinda nende vastu seistes perse saatma. Kuigi perse nad käia võiks. Veidi haprad hetked nö. Lühidalt ja kujundlikult öeldes siis.

                            Kommentaar


                              Eks selle 9. mai tähistamisega võib näha ka võimalust eestivenelaste meelsust kraadida ja potentsiaalselt ohtlikke isikuid kaardistada.

                              Kommentaar


                                Rääkides 9. maist, Z tüüpidest ja georgi lintidest, siis tsiteerin ühte tuntud Eesti poliittegelast:

                                "Eesti kultuur peab integreerima elemente kõikide Eesti elanike sümbolitest, representatsioonidest ja väärtustest"

                                Edasi mingisugune jutt kuidas ka Andrei Ivanov on Eesti kultuur, mees kes avalikult öelnud et tema kodumaa on venemaa.

                                Huvitav kes nii ütles? See pole ka mingi kontekstist välja rebitud, kogu artikli meelsus kust tsitaat pärit ongi selline, noh, venemeelne ja anti-Eesti. Enne googeldamist soovitan enda peas mõelda kes see selline võis olla ja milliseid huvisid see seisukoht ka kaitseb.
                                “Just because you're offended, doesn't mean you're right.”

                                Kommentaar

                                Working...
                                X