320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Päevapoliitika

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitust
    Mul pole Macbooki laps ka koguaeg mõnitab.
    No ega siis midagi muud üle ei jää, tuleb rohkem tööd teha! või ülemuselt küsida inimväärikusele vastavad töövahendid.

    Kommentaar


      Algselt postitas plastic'99 Vaata postitust
      No ega siis midagi muud üle ei jää, tuleb rohkem tööd teha! või ülemuselt küsida inimväärikusele vastavad töövahendid.
      No ma saaks endale ilmselt suht topnotch macbooki ülemuselt, aga mul pole seda nagu vaja. Foorumis saab räntida ka kolm aastat vanade delli ja oneplusiga.

      Kommentaar


        P.s. Mõnu, ma ei arva, et see erinev maksustamine aitaks neid inimesi kuidagi kiiremini elus edasi. Mul endal on tunne, et see grupp inimesi, kes sinna 500-800 ligi kätte saavad igakuiselt on ja jääb suhtarvuna ka tulevikus. Siit tekibki see vastuolu, kus "aga tee rohkem tööd" ei aita, sest frikadellisupis ei saa kõik frikadellid olla. Samas see nõme porgand seal väärib ka olemist ja mingis mõttes on supi tarbijale ka kasulik.

        Kommentaar


          Algselt postitas telekavaataja Vaata postitust
          Ma tegin ka Katleri põhikooli sisseastumiseks omal ajal katseid. Kontrolliti, et ega ma päris debiilik pole.
          Kesklinna koolid on parema mainega, seepärast sinna ka rohkem tahetakse.

          Antud kontekstis on justkui näide, et ainult nendes koolides saab haridust ja see tähendab, et ainult suure raha eest saab hullu haridust.

          Bullshit!
          Wtf. katleri põhikool u 20 a tagasi, right? Kui sa pole päris kursis, mis Tallinna (ja ka tartu) nn eliitkoolides esimese klassi konkurssides toimub, siis ei tasu ise bullshiti suust välja ajada. Mingist debiilikute või mitte testimisest on asi kaugel, selliselt plärtsudes jäad lihtsalt ignorandi või inimese, kes ei tea, millest ta räägib, mulje.
          Hardiusliku kihistumine on ikka päriselt teema, alates sellest, kas, kuidas lapsi "valitakse", mis sealt siis koorub ühiskondlikult ja kuidas nt õpetajaid eliitkoolidesse "meelitatakse" teiste koolide arvelt. tasuks natuke nende tänaste valgekraede tausta vaadata, mis keskkoolidest nad on pärit- annab päris hea ülevaate probleemist. Jah, see pole alati 10 tonniga seotud, aga sidemed ja raha on päris tugevalt seotud. Vt ka inglise keele maksu kaasust Inglise Kolležis mõned aastad tagasi.
          Riigigümnad on ses mõttes päris hea vahend, eriti, kui neid rajatakse ka regionaalselt. Värsked veel, aga külastused sinna annavad lootust. Praegu, tundub, on ka pääsetud nende politiseerimisest, loodetavalt nii jääbki.
          "An errand boy, sent by grocery clerks, to collect a bill"

          Kommentaar


            Algselt postitas plastic'99 Vaata postitust
            P.s. Mõnu, ma ei arva, et see erinev maksustamine aitaks neid inimesi kuidagi kiiremini elus edasi. Mul endal on tunne, et see grupp inimesi, kes sinna 500-800 ligi kätte saavad igakuiselt on ja jääb suhtarvuna ka tulevikus. Siit tekibki see vastuolu, kus "aga tee rohkem tööd" ei aita, sest frikadellisupis ei saa kõik frikadellid olla. Samas see nõme porgand seal väärib ka olemist ja mingis mõttes on supi tarbijale ka kasulik.
            Täna me tööturul näeme seda, et kõik tahavad olla Influencerid või investorid. Samas lähed Selverisse ja üks kassa on lahti ainult. Kuna ma jälgin ka tööpakkumisi, siis näen iga päev kuidas Maximad ja Olerexid jm firmad üle Eesti sadu inimesi otsivad. Ime, et need ettevõtted töötavad üldse praeguse personaliga. Ja samas räägime mingist 20% suhtelisest vaesusest, töökohti nagu on mis pakuksid vastavat palka.

            Kommentaar


              Algselt postitas LeeRomeno Vaata postitust
              Huvitav diskussioon siin, lisan paar mõtet ka. Tulumaksuvabamiinimumi olemasolek tekitab juba automaatselt situatsiooni, kus meil tegelikult on astmeline tulumaks. Kuni selle viimase haige maksumuudatuseni, oli minuarust Eesti maksusüsteemi üks suuri eeliseid selle lihtsus ja arusaadavus. Ühiskonnas, kus finantsteadmised ei ole just kõigile arusaadavad on lihtsus päris suur eelis. Selle süsteemiga saab suhteliselt vabalt ka erinevaid astmeid maksustada. Näiteks tõsta tulumaksu 30%i ja miinimumi näiteks 1000ni, vähemteenivad inimesed tulumaksu tõusu koormat kandma ei pea, 3000 euri teeniva inimese jaoks maksukoormus suureneb. Aga see siis palkade kohta.

              Minu isiklik maailmavaade on pigem ikkagi selline, et maksustama ei peaks rikkaks saamist vaid olemist ja see toob teise teema juurde.

              Tegelikult elab Eestis ikka päris suur hulk inimesi, kes ametlikult üldse palka ei saa või saavad mingit miinimumi ja optimeerivad oma kulud kenasti läbi ettevõtete. Vaadates suhteliselt maksukoormust, siis siin tekib küll paratamatult ebaõigluse tunne. Meie väga lihtsaks tehtud ettevõtlusega alustamise protseduurid on kaasa toonud situatsiooni, kus hulk inimesi elab vägagi mõnusat elu oluliselt madalame maksukoormusega. Ametlikult on nad madalapalgalised ja saavad läbi selle igasugu maksusoodustusi, reaalselt on ettevõtte nimel autod, kinnisvara jms, mida ei maksustata. Mu naine tegeleb sellise valdkonnaga nagu kasutuslubade vormistamine ja tema sõnul on üldjoontes trend, et mitu uhkem eramu, seda suurem tõenäosus, et selle omanik on ettevõte, rääkimata suurest hulgast inimestest, kes endiselt soovivad sullis maksta. See on ka põhjus, miks minu arvates on varamaksud igati mõistlik idee, sest see on tegelikult ikkagi füüsiliselt asi, mida on võimatu kuhugi peita. Üleüldiselt on Eesti maksutase tegelikult isegi täitsa kõrge, probleem on selles, et sarnaselt USAle, kannavad suurt raskust nn tavalised keskklassi inimesed, kes hämamisega ei tegele ja teenivad ausalt palka.

              Suurem osa ühiskonnas olevatest probleemidest tegelikult ikkagi taandub sellele, et on suur hulk inimesi, kelle jaoks elu pole nauditav, nad pole õnnelikud ja keda manipuleeritakse süüdistama oma õnnetuse põhjustajaks sõltuvalt siis maailmavaatest kas immigrante, homosid, sotse, Sorost, rahvuslasi, konservatiive, liberaale, venelasi, eestlasi või mis iganes.

              Inimesed ei ole ja ei saa ka kunagi olema füüsiliste või vaimsete võimete poolest võrdsed. Mida riik peaks samas pakkuma, on võrdsed võimalused ja võimalikult stabiilse ja turvalise ühiskondliku mudeli, kus avalike teenuste eest makstav panus on vastav riigi poolt saadud teenuste kvaliteedile. Kus võimalikult suur hulk inimesi oleks tegelikult oma eluga rahul ja usaldaks riiki kui institutsiooni, sõltumata sellest, kes parasjagu võimul on.
              Kõik ei saagi olla ettevõtjad ja juhid, küll aga võimaldab riiklik edukus tõsta elukvaliteeti kõikides ühiskonnagruppides, niiet enda ja pere ära elatamiseks, ei pea sõitma kuhugi välisriiki tööle.

              Millest siis üksikisiku võimalused õnnelikule elule sõltuvad? Väga lihtsustades leian, et see koosneb kolmest komponendist:
              1) mis perre sa sündisid
              2) mis hariduskäigu sa läbisid täiskasvanuikka jõudmisel
              3) juhuslikkus
              Olen veendunud, et ettevõtja perre sündinud lapsel Viimsis on õnneliku elu saavutamiseks oluliselt suuremad võimalused kui kuskil Lõuna-Eestis 10 lapselisse perre sündinud lapsel. Õnn ei peitu kindlasti ainult rahas, aga olgem ausad, pidev mure raha pärast ei aita sellele kuidagi kaasa.

              Mis toob kaasa 2se punkti, kus riigil ja ühiskonnal on tegelikult ka võimalus midagi ära teha. Ideaalis ei tohiks lapse pere ja koht kus ta elab anda mingit eelist saada täisväärtuslik haridus ja olulised õppetunnid kuidas oma potentsiaali hiljem maksimaalselt ära kasutada.
              Selle jaoks on ülioluline see, et õpetajateks, alates lasteaiast, oleks tõesti pädevad inimesed ning see mida õpetatakse on tegelikult tänapäeva ühiskonnas oluline. Olles õpetaja laps, olen ma tegelikult terve elu tundnud, et mu õige kutsumus olekski kuskil koolis, mulle on pidevalt seda ka öeldud, et mul on hämmastav võime seletada lastele asju nii huvitavalt, et nad saavad sellest ka reaalselt aru, mitte lihtsalt ei tuubi mingeid fakte. Samas vaadates puhtalt materiaalselt, ei ole ma kunagi seda ametit kaalunud. Näiteks Singapuris, mida peetakse üheks edukamaks haridusest lähtuvalt edukaks saanud ühiskonnaks, on õpetajate keskmine palk 5000 euri ringis. Õpetaja ametikoht on väga tahetud ja õpetajate konkursid on alati karmid, niiet nendeks saavad ka tegelikult väga võimekad inimesed.
              Haridus ei tohiks tähendada ainult seda, et kuskil PISA ränkingus ollakse eesotsas, tore jah, aga mis see reaalselt muudab. Hariduse eesmärk peaks olema anda noorele täiskasvanule nn "stardipaketi", et ta saaks aru ühiskonna toimimisest, finantsidest, inimeste omavahelistest suhtetest, psühholoogiast, enda võimekusest ja motivatsioonist enda elu ise juhtida ja leida just see roll, milles ta suudab õnnelik ja läbi selle ka produktiivne olla.
              Ja lõpuks jääb alati ka juhuslikkus ja õnn, endagi elus on olnud palju situatsioone, kus puhtalt läbi juhuse (olles õiges kohas õigel ajal) on tulnud mingi karjäärihüpe või äriline võimalus.
              väga hea tekst ja ühinen seisukohtadega. ainus erand ehk mis puudutab astmelist tulumaksu.
              telekavaatajale ma arvan on siin minu eest juba eelnevalt vastatud

              Edit..lisaks veel selle, et edukad on tavaliselt ka suurema enesekindluse ning nahhaalsusega
              Catalunya is not Spain!

              Kommentaar


                Algselt postitas _AI_ Vaata postitust
                Wtf. katleri põhikool u 20 a tagasi, right? Kui sa pole päris kursis, mis Tallinna (ja ka tartu) nn eliitkoolides esimese klassi konkurssides toimub, siis ei tasu ise bullshiti suust välja ajada. Mingist debiilikute või mitte testimisest on asi kaugel, selliselt plärtsudes jäad lihtsalt ignorandi või inimese, kes ei tea, millest ta räägib, mulje.
                Hardiusliku kihistumine on ikka päriselt teema, alates sellest, kas, kuidas lapsi "valitakse", mis sealt siis koorub ühiskondlikult ja kuidas nt õpetajaid eliitkoolidesse "meelitatakse" teiste koolide arvelt. tasuks natuke nende tänaste valgekraede tausta vaadata, mis keskkoolidest nad on pärit- annab päris hea ülevaate probleemist. Jah, see pole alati 10 tonniga seotud, aga sidemed ja raha on päris tugevalt seotud. Vt ka inglise keele maksu kaasust Inglise Kolležis mõned aastad tagasi.
                Öäöäöäöä vastan siis prevaleeriva retoorika ja isikliku näitega, et õppisin suvalises gümnaasiumis, keskmine hinne gümn lõputunnistusel oli vist 2,9 ja mitte miski ei takistanud! Ühtegi Piilmanni klassis ei olnud ja ikka veel elan. Mina sain, saavad kõik!

                Elad Rakveres? Nah koli siis Tallinna ja tee TIK katsed kui tahad, vanemad vist töötavad kuskil seakombinaadis? No ju siis ei olnud piisavalt töökad ja ega sellise lapsed ei väärigi rohkemat! Küll 35 aastasena suudavad ümber õppida kui on piisavalt andekad ja töökad.

                Kommentaar


                  Algselt postitas _AI_ Vaata postitust
                  Wtf. katleri põhikool u 20 a tagasi, right? Kui sa pole päris kursis, mis Tallinna (ja ka tartu) nn eliitkoolides esimese klassi konkurssides toimub, siis ei tasu ise bullshiti suust välja ajada. Mingist debiilikute või mitte testimisest on asi kaugel, selliselt plärtsudes jäad lihtsalt ignorandi või inimese, kes ei tea, millest ta räägib, mulje.
                  Ma olen väga hästi kursis, mis seal toimub. Aga esimesse klassi pääsemine ei määra su elus tegelikult kuigi palju.

                  Teiseks, ma töötan kohas, kus mind ümbritsevad suht fancy'd ja ülestõusnud inimesed, kelle kõigi kohta saab öelda, et nad on raskemapoolse ja mitterikka lapsepõlvega, aga nüüd on tõelised valgekraed. Ehk väga palju tuleneb ka inimesest endast.

                  Ja muide, mu 9 aastat noorem vend tegi umbes sama teekonna läbi mis mina. Ja mu abikaasa ja mu parim sõber, kes on 31-selt päris hea hambaravi spetsialist.

                  Olles olnud eliitkoolidega seotud, seal õppinud, ma pidevalt kuulnud, kuidas me saame parima hariduse või elu raha eest. Bull shit!
                  Instagram

                  Twitter

                  Eesti Lokomotiv Moskva fännid

                  telekavaataja.blogabet.com

                  Kommentaar


                    Algselt postitas Rudy Vaata postitust
                    Täna me tööturul näeme seda, et kõik tahavad olla Influencerid või investorid. Samas lähed Selverisse ja üks kassa on lahti ainult. Kuna ma jälgin ka tööpakkumisi, siis näen iga päev kuidas Maximad ja Olerexid jm firmad üle Eesti sadu inimesi otsivad. Ime, et need ettevõtted töötavad üldse praeguse personaliga. Ja samas räägime mingist 20% suhtelisest vaesusest, töökohti nagu on mis pakuksid vastavat palka.
                    Ma päris täpselt ei saanud mõttest aru. Sest see kontekst ei ole ju töötule helikopterilt raha külvamine vaid pigem on madalama töötasuga grupi erinevast maksusüsteemist, kus neile jääks tänasega võrreldes ehk veidi rohkem kätte. Töökäte puudus on täna muidugi tõsine jah mitmeteski sektorites.

                    Kommentaar


                      Algselt postitas _AI_ Vaata postitust
                      Wtf. katleri põhikool u 20 a tagasi, right? Kui sa pole päris kursis, mis Tallinna (ja ka tartu) nn eliitkoolides esimese klassi konkurssides toimub, siis ei tasu ise bullshiti suust välja ajada. Mingist debiilikute või mitte testimisest on asi kaugel, selliselt plärtsudes jäad lihtsalt ignorandi või inimese, kes ei tea, millest ta räägib, mulje.
                      Hardiusliku kihistumine on ikka päriselt teema, alates sellest, kas, kuidas lapsi "valitakse", mis sealt siis koorub ühiskondlikult ja kuidas nt õpetajaid eliitkoolidesse "meelitatakse" teiste koolide arvelt. tasuks natuke nende tänaste valgekraede tausta vaadata, mis keskkoolidest nad on pärit- annab päris hea ülevaate probleemist. Jah, see pole alati 10 tonniga seotud, aga sidemed ja raha on päris tugevalt seotud. Vt ka inglise keele maksu kaasust Inglise Kolležis mõned aastad tagasi.
                      Riigigümnad on ses mõttes päris hea vahend, eriti, kui neid rajatakse ka regionaalselt. Värsked veel, aga külastused sinna annavad lootust. Praegu, tundub, on ka pääsetud nende politiseerimisest, loodetavalt nii jääbki.
                      minu arust oli mõte ikka selles, et ka Katlerist või mujalt Lasnamäelt saab väga edukalt eliitkooli minna hiljem, kui pea võtab. eliitkoolidest praagitakse gümnaasiumi ajaks vähemandekad välja, isegi kui esimesse klassi minnes olid vanemad neid eelkooliga buustinud.

                      Kommentaar


                        Algselt postitas Rudy Vaata postitust
                        Täna me tööturul näeme seda, et kõik tahavad olla Influencerid või investorid. Samas lähed Selverisse ja üks kassa on lahti ainult. Kuna ma jälgin ka tööpakkumisi, siis näen iga päev kuidas Maximad ja Olerexid jm firmad üle Eesti sadu inimesi otsivad. Ime, et need ettevõtted töötavad üldse praeguse personaliga. Ja samas räägime mingist 20% suhtelisest vaesusest, töökohti nagu on mis pakuksid vastavat palka.
                        Eesti on üks kõrgeima palgavaesusega riike Euroopa Liidus.
                        Maximas saad napilt üle miinimumpalga, maksad tulumaksu ja siis hakkad toimetulekutoetust taotlema - absurdne, ebaratsionaalne ja alandav olukord.

                        Kommentaar


                          Algselt postitas El President Vaata postitust
                          minu arust oli mõte ikka selles, et ka Katlerist või mujalt Lasnamäelt saab väga edukalt eliitkooli minna hiljem, kui pea võtab.
                          See ongi selle narratiivi nõrk koht. Ei võta kõigil paraku pea nii nagu seda võtab mitmetel siinsetel. See ei tähenda, et inimväärsus peaks neist kaarega mööda minema. Ja ei ela ka kõik Katleris, kus eliitkooli minek on ilma lisakuludeta võimalik isegi kui oled andekas.

                          Kommentaar


                            Algselt postitas plastic'99 Vaata postitust
                            See ongi selle narratiivi nõrk koht. Ei võta kõigil paraku pea nii nagu seda võtab mitmetel siinsetel. See ei tähenda, et inimväärsus peaks neist kaarega mööda minema. Ja ei ela ka kõik Katleris, kus eliitkooli minek on ilma lisakuludeta võimalik isegi kui oled andekas.
                            Aga kas kõik peavad lõpuks minema eliitkooli?

                            Ses mõttes, et ma läksin edasi ülikooli. Eriala oli seotud keemiaga. Minu kursusel oli inimesi üle Eesti. Tapalt, Hiiumaalt, Põlvast jne. Enamik jõudis kraadini ja enamik töötab erialaselt ilma mingisuguse probleemideta eelnevalt eliitkooliga kokku puutumata.

                            Aga okei, see läheb esialgsest jutust veidi eemale. Mind ilmselt triggerib alati see "eliitkoolides on ainult rikkurite võsukesed" teema või sedalaadi foon.
                            Instagram

                            Twitter

                            Eesti Lokomotiv Moskva fännid

                            telekavaataja.blogabet.com

                            Kommentaar


                              Algselt postitas Pints Vaata postitust
                              Eesti on üks kõrgeima palgavaesusega riike Euroopa Liidus.
                              Maximas saad napilt üle miinimumpalga, maksad tulumaksu ja siis hakkad toimetulekutoetust taotlema - absurdne, ebaratsionaalne ja alandav olukord.
                              Kas ma elan kuskil paralleeluniversumis, aga minu teada kassiirid täiskohaga saavad 900€ bruto, see teeb pea 800€ neto ja sealhulgas metsikud 73€ tulumaksu.
                              Nüüd ma alles näen tulumaksu kääre. Keskmise palga (1580€) juures makstakse tulumaksu 248€ ehk 4 korda rohkem. Samas neto palkade vahe on 1,25 kordne.

                              Kommentaar


                                Algselt postitas telekavaataja Vaata postitust
                                Aga kas kõik peavad lõpuks minema eliitkooli?

                                Ses mõttes, et ma läksin edasi ülikooli. Eriala oli seotud keemiaga. Minu kursusel oli inimesi üle Eesti. Tapalt, Hiiumaalt, Põlvast jne. Enamik jõudis kraadini ja enamik töötab erialaselt ilma mingisuguse probleemideta eelnevalt eliitkooliga kokku puutumata.

                                Aga okei, see läheb esialgsest jutust veidi eemale. Mind ilmselt triggerib alati see "eliitkoolides on ainult rikkurite võsukesed" teema või sedalaadi foon.
                                Ei, ei pea jah. Tõsi on, et see teema siin läks erinevatele radadele. Minu isikliku mõtte tuum ei ole tegelikult kuidagi sellega seotud ja vähe teise teema osas. Aga see haridus on siin hea näide. Näiteks Mõnule on see samamoodi südamelähedane teema ja ta korduvalt oma isikliku näite toonud, kuidas kooliaeg üksikema töötas ennast puruks, et Mõnu nt saaks Tartusse õppima minna.

                                Ja nüüd minu või lorenzo idee tuum ju mõjutaks just sellist inimest - kõrgem tulumaksuvaba miinimum jätaks sellistele vanematele rohkem ruumi hingata ja olla. Aga sellele loogikale ollakse vastu sellise "ju ise on siis loll, andetu ja ei oma töökust". Kuigi kõik, mis mõnu oma emast rääkinud, viitab nagu vastupidisele, eksole. Et lisaks 98. a 4.2 mootoriga A6 vendadele võimaldaks/võimestaks see teistsugune maksusüsteem just neid inimesi.

                                Viimase maksusüsteemi muutuse korral kui ma selle 40 eur kaotasin, ma ausalt ei pannud seda isegi tähele. Samas tööalaselt juhtidega rääkides, kelle töötajad seal 600-700 teenisid, oli see ikka räige boonus nendele sadadele inimestele, keda see positiivselt mõjutas. Ma ise ei tundnud, et keegi tuli minu raskelt välja teenitud raha jõuga ära võtma, et siis mingitele lohhidele jagada, sest need inimesed reeglina ei ole ju lohhid. Isiklikus plaanis võiks seda võtta kui "cost of doing business" või "cost of ühiskonna liikmeks olemine". Aga see arutelu alati tapetakse mingi nõmeda näitega Peetrist või Anatolist, kes poe taga joob umbes.

                                Kommentaar

                                Working...
                                X