320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Mis teid närvi ajab ???

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitust
    Hea ja lihtne on kõiki teisi süüdistada. Mul tekitaski errori siin nähtav ja terves sotsiaalmeedias nähtav isehakanud pühakute jaur, kuidas kõik teised on värdjad.
    See on kõige puhtakujulisem sildistamine. Küllap olen samasugune värdjas nagu sinagi, aga väldin kontakte.
    the woman who hurt him must surely have trouble sleeping
    because belle of st mark is a beauty extraordinaire

    Kommentaar


      Algselt postitas mcnamara Vaata postitust
      See on kõige puhtakujulisem sildistamine. Küllap olen samasugune värdjas nagu sinagi, aga väldin kontakte.
      Ma ei pidanud esialgses postituses väga isegi sind silmas. Ja nagu ma aru saanud olen, siis pole sa muus elus ka kõige sotsiaalsem inimene.

      Et McN seda nüüd isiklikult ei võtaks, siis inimesena, kes kulutab nii palju aega foorumis ja filmidele, kui ma ise, pole ka tegu kõige sotsiaalsema kangelasega.

      Kommentaar


        Algselt postitas plastic'99 Vaata postitust
        Samamoodi nagu Mõnu ei saa olla suvalisele plasticule meelejärgi ajakirjanduse tegemises (sest noh, plasticu jaoks on kõik kadunud ja kaotatud nagunii), ei saa igale inimesele meele järgi olla ka siin. Kas ma mäletan õigesti, et sa olid üks neist, kellel oli probleem eelmine aasta, sest tegemist on ju suvalise gripiga ja elu ei saa sellepärast seisma jääda, siis sul oli probleem vaktsineerimisega (kus ka vtp päris ilusti vastas) ja nüüd on probleem ka Lanno lausehituse ja sõnastusega?

        Norimine kõrvale jätta, siis milline see sõnum olema peaks täna? Mulle isiklikult tundub, et see 2020. a kevade Lutsar (kes nüüdseks oma arvamust kardinaalselt muutnud) ja Kadai "kõik on chill, ei maksa nagu üle reageerida" on üks põhjuseid, miks me praegu oleme seal kus me oleme. Vot ei ole chill, persekellad on ja kui nii edasi, siis ongi suvega kööga. Keeldun uskumast, et just suurem osa meie kaaskodanikest nii nõrga vaimuga on, et tõe esitamine nüüd nii täiesti katki teeb.

        Ma saaks aru kui otsustajatel täna on olemas projektsioonid, et praeguse seisuga edasi minnes on lootust ilusale suvele, siis võiks öelda, et "mida sa inised Lanno". Aga praegu on märtsi lõpp ja hetkel tegeletakse järjest uute voodikohtade loomisega haiglates. Just praegu tulebki seda hagu siia anda! Seda pehmet retoorikat nägime terve eelmine suvi, sügis ja ka selle talve algus (nagu mõnu oma essees, mille peamine point läks mu lühikese attention spani tõttu veidi kaduma, ka välja tõi).
        Esiteks ma küll ei leia, et eelmise varakevade sõnumid peale sinu üldse kellelgi meeles veel on. Nagu näitas ka suurema osa ühiskonna reageerimine esimese lockdowni ajal, siis võttis suurem osa rahvast seda vägagi tõsiselt ja sel hetkel olid Lutsari ja Kadai sõnumid paar kuud vanad. Ja esimene lockdown aitas ka kevadel muuta meid üheks kõige paremini hakkama saanud riigiks.

        Teiseks tundub, et sa oled üldse kõige viimane inimene, kes peaks midagi siin rääkima kommunikatsioonist, sest sa oled üks kõige konfliktsemaid tegelasi üldse siin foorumis, kes suudab mingi jauru pea igasse teemasse tuua.

        Kolmandaks, keegi ei ole palunudki, et peaks mingit pehmet "kõik on chill" teksti hakkama meedias ajama, kaugel sellest, uuringud üldjoontes näitavad, et suures osas on ühiskonna ohu tase niigi järjest kasvanud ja sõnum sellest kohale jõudnud. Aga mida ei peaks tegema on hakkama trampima inimeste lootusel, et see kräpp saab ükskord läbi, eriti kui nad anyways on suures osas teinud seda, mida palutakse, sest siis võib olla reaktsioon vastupidine loodetule.

        Kusjuures ma olen täiesti nõus, et peale kevadet on tehtud väga palju vigu. See nn teine laine oleks tulnud anyway ja kõige õigem oleks olnud võtta vastu otsus teha enne jõule mingi 2-3 nädalat kõik kinni panna, aga eeldan, et tõenäoliselt oli surve muidugi ettevõtluselt päris karm, et seda mitte teha ja edasine on juba tulekahju kustutamine, rääkimata sellest valitsusevahetusest ja järgnevast.

        Mida mina teeks? Esiteks on täiesti absurdne, et meil on koroonateemal tekkinud terve plejaad arvamusliidreid, kes vähemalt minu arvates väljastavad oma sõnumeid sünkroniseerimata ja koordineerimata. Meil on suur hunnik valitsuse liikmeid, kes tahavad iga hinna eest igal pressikonverentsil oma edusammudest rääkida ja manitseda, siis on meil kogu see teadusnõukogu, kes vahepeal rääkis valitusele üldse vastu, siis terviseamet ise, siis erinevate haiglate esindajad, kohalike omavalitsuste juhid, endised valitsusliikmed jne. Kommunikatsiooni ja turundusinimesi, kelle spetsialiteet on sõnumitega inimestele jõudmine on kaasatud vähe ja ebaprofessionaalselt. Eriti piinlik oli selle terviseameti kommunikatsioonijuhi vallandamine ja tramburai mis sellega on kaasnenud. Ehk siis lepiks kokku, kes mida räägib ja enne arutaks läbi kuidas see sõnum võiks erinevatele sihtgruppidele jõuda ja mis on ikkagi selle eesmärk. Väheoluline ei ole ka õigete kõneisikute olemasolu, kes ei tohi olla poliitilised ja kõnetaks erinevaid ühiskonnagruppe, kaasa arvatud venelased. Jumala eest, maksku kasvõi suunamudijatele, et nad järgmised kuu aega kodus passiks ja ärgitaks oma jälgijaid sama tegema, mis iganes vs see jama, mis Eesti laulu aeg juhtus.
        Popov oli heaks näiteks siin eelmine aasta.

        Teiseks, nagu siin juba ka teemast läbi käinud, oli juba kuu aega tagasi viimane aeg tehagi eriolukord ja võtta reaalselt mingid meetmed kasutusele, kes reegleid rikuvad. No tore teada, et mais äkki keegi lõpuks saab mingi trahvi kui kuskil vales kohas kondab. Leedus sarnases situatsioonis pandi ikkagi konkreetselt omavalitsuste teed kinni ja kui kuhugi asja ei olnud, saadeti tagasi. Lõuna-Euroopas saidki korraliku trahvi kui ilma põhjuseta ringi kondasid.

        Kolmandaks, nagu siin ka mainiti, on see maskide teema saanud ebaproportsionaalselt suurt kajastust, mask ise ei hoia sul midagi ära, eriti kui sa suvalist riidelappi kasutad ja pärast taskusse paned. Võlusõna on ikkagi distantseerumine ja no kui eelmine kevad seda tehtigi, siis praegu suures osas mitte, ehk siis sõnumites peab ka muutuse tegema.

        Neljandaks, meetmed, mis aitavad inimestel kaasa aidata situatsiooni lahendamisele. Juba väga ammu oleks pidanud tegema haiguslehe kompenseerimise esimesest päevast, see on kõige elementaarsem asi. Nagu näha on, siis raskuskese on liikunud hooldekodudelt eelkõige töökohtadele, siin domineerivad kohad, kus inimese kohalolu on vajalik ja kus palgatase pigem madal ja inimeste sissetulekud ei võimalda lihtsalt kodus olla. Selle asemel, et siin ettevõtjaid poputada (olin ise tunnistajaks situatsioonile, kus arvetega manipuleeriti, et ikka kvalifitseeruda eelmine aasta) võiks toetused minna otse inimestele, ära ei tasu unustada ka neid sadu tuhandeid väikeettevõtjaid firmadest mees ja koer, kes ametlikult kuhugi otse ei kvalifitseerukski.

        Ma ei hakka isegi mainima seda häbiväärset e-riigi hääbumist kriisi raames, selle HOIA äpi feili, vaktsineerimisega seotud bardakki jne.

        Kokkuvõtteks, mis on lühiajaline ja mis pikem eesmärk?
        Lühiajaline eesmärk on tuua nakkuskordaja nii kiirelt kui võimalik alla, et suve alguseks oleks situatsioon kontrolli all ja sesoonsus lubaks natuke jälle inimestel hingata. Mida selle jaoks teha? Motiveerida inimesi teha see pingutus järgmised 3 nädalat. Kuidas seda teha? Mitte neid fcking ähvardades vaid motiveerides ja neid, kes vastu töötavad, karistades.

        Pikaajaline eesmärk on vaktsineerida 70% elanikkonnast sügiseks. Mida selle jaoks on vaja? Et võimalikult suur hulk inimesi tuleks ja laseks ennast vaktsineerida vabatahtlikult. Kuidas seda teha? Maandades riske nn "kahtlejate" sihtgrupis? Kuidas seda teha? Mitte kõvatades situatsioonis, kus erinevates riikides tuleb täiesti vastuoluline informatsioon (mis nüüd on muidugi lahenenud teatud määral).

        Kommentaar


          Algselt postitas LeeRomeno Vaata postitust
          Pikaajaline eesmärk on vaktsineerida 70% elanikkonnast sügiseks. Mida selle jaoks on vaja? Et võimalikult suur hulk inimesi tuleks ja laseks ennast vaktsineerida vabatahtlikult. Kuidas seda teha? Maandades riske nn "kahtlejate" sihtgrupis? Kuidas seda teha? Mitte kõvatades situatsioonis, kus erinevates riikides tuleb täiesti vastuoluline informatsioon (mis nüüd on muidugi lahenenud teatud määral).
          70% saaks vaktsineeritud lõdvalt, kui vaktsiine oleks. Praegu oleks ka ilmselt vaktsineerimiskeskuste ukse taga järjekorrad. Aga jännatakse olukorraga, kus pannakse kogu jõud sellele, et vanainimesi saada, aga, oih, üks vaktsiin ei sobinud neile. Siis hakati paaniliselt teisi nimekirju tegema, siis kolmandaid. IMO ongi see vaktsineerimiskommunikatsioon hetkel pigem selline, kus on leitud hea "näitame kellegi peale näpuga" ja leiti selleks mingid aktiivsed hullud, et sellega varjati seda, et kogu vaktsineerimise korraldamine käib üsna põlve otsas, eriiki pole keegi veel avastanud, tabeleid täidetakse käe otsas ja kuradi vaktsiine ka tuleb aeglasemalt. Kui löödaks praegu vaktsineerimine laiv-järjekorda, siis oleks suur osa inimesi vaktsineeritud, kahtlejad näeksid, et nad ei suregi ära ja sügisel tuleksid praegu kõhklejad ka vaktsineerima. Samas seda nüüd enam teha ei saa, sest munemisega lasti haiglate koormus nii suureks, et praegu on vaja hakata tagant poolt hambaid parandama hakata, sest vanainimesed kipuvad haiglasse lendama. See, et omal ajal sai (küll eelmise valitsuse, kuid ikkagi sama sotsiaalministri juhitud) ministeeriumi käe all pool aastat niisama suu ammuli vahitud ja vale strateegia valitud, on ju vaja kuidagi ära põhjendada.

          Kommentaar


            Tohoo tuss, kus siin on alles tekstidega lammutatud.

            Kommentaar


              Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitust
              70% saaks vaktsineeritud lõdvalt, kui vaktsiine oleks. Praegu oleks ka ilmselt vaktsineerimiskeskuste ukse taga järjekorrad. Aga jännatakse olukorraga, kus pannakse kogu jõud sellele, et vanainimesi saada, aga, oih, üks vaktsiin ei sobinud neile. Siis hakati paaniliselt teisi nimekirju tegema, siis kolmandaid. IMO ongi see vaktsineerimiskommunikatsioon hetkel pigem selline, kus on leitud hea "näitame kellegi peale näpuga" ja leiti selleks mingid aktiivsed hullud, et sellega varjati seda, et kogu vaktsineerimise korraldamine käib üsna põlve otsas, eriiki pole keegi veel avastanud, tabeleid täidetakse käe otsas ja kuradi vaktsiine ka tuleb aeglasemalt. Kui löödaks praegu vaktsineerimine laiv-järjekorda, siis oleks suur osa inimesi vaktsineeritud, kahtlejad näeksid, et nad ei suregi ära ja sügisel tuleksid praegu kõhklejad ka vaktsineerima. Samas seda nüüd enam teha ei saa, sest munemisega lasti haiglate koormus nii suureks, et praegu on vaja hakata tagant poolt hambaid parandama hakata, sest vanainimesed kipuvad haiglasse lendama. See, et omal ajal sai (küll eelmise valitsuse, kuid ikkagi sama sotsiaalministri juhitud) ministeeriumi käe all pool aastat niisama suu ammuli vahitud ja vale strateegia valitud, on ju vaja kuidagi ära põhjendada.
              Mingil määral nõus, see korraldus on olnud halb, samas nüüd nii palju ka neid vaktsiine kappides ei oota, et see oleks üldist fooni väga muutnud. Üks teema, mis on läbi käinud on see, et pigem anda 1 shot võimalikult paljudele kui teha see teine kindlasti õigel ajal, sealt vast oleks suuremad võidud võimalikud.

              Kommentaar


                Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitust
                70% saaks vaktsineeritud lõdvalt, kui vaktsiine oleks. Praegu oleks ka ilmselt vaktsineerimiskeskuste ukse taga järjekorrad. Aga jännatakse olukorraga, kus pannakse kogu jõud sellele, et vanainimesi saada, aga, oih, üks vaktsiin ei sobinud neile. Siis hakati paaniliselt teisi nimekirju tegema, siis kolmandaid. IMO ongi see vaktsineerimiskommunikatsioon hetkel pigem selline, kus on leitud hea "näitame kellegi peale näpuga" ja leiti selleks mingid aktiivsed hullud, et sellega varjati seda, et kogu vaktsineerimise korraldamine käib üsna põlve otsas, eriiki pole keegi veel avastanud, tabeleid täidetakse käe otsas ja kuradi vaktsiine ka tuleb aeglasemalt. Kui löödaks praegu vaktsineerimine laiv-järjekorda, siis oleks suur osa inimesi vaktsineeritud, kahtlejad näeksid, et nad ei suregi ära ja sügisel tuleksid praegu kõhklejad ka vaktsineerima. Samas seda nüüd enam teha ei saa, sest munemisega lasti haiglate koormus nii suureks, et praegu on vaja hakata tagant poolt hambaid parandama hakata, sest vanainimesed kipuvad haiglasse lendama. See, et omal ajal sai (küll eelmise valitsuse, kuid ikkagi sama sotsiaalministri juhitud) ministeeriumi käe all pool aastat niisama suu ammuli vahitud ja vale strateegia valitud, on ju vaja kuidagi ära põhjendada.
                Ma ei saa sellest mõttest aru hästi - miks nüüd seda enam teha ei saa? ressursipuudust mõtled?

                Kommentaar


                  Algselt postitas plastic'99 Vaata postitust
                  Ma ei saa sellest mõttest aru hästi - miks nüüd seda enam teha ei saa? ressursipuudust mõtled?
                  No kui korraga öeldakse, et first come, first served, siis jäävad mingid vanainimesed süstimata, tulevad haigena haiglasse, kohad on täis ja nutt ja hala on igal pool lahti.

                  Kui oleks esimesena hakatud andma neile, kes soovivad, siis poleks olnud probleemi, et mingi X protsent inimesi teatud nimekirjast loobuvad. Selliseid loobujaid on ju alati. Ma pole küll siin mõnest eelkõnelejast mingi psühholoogiaekspert, aga see toimib ju alati paremini, kui inimestel on soovi korral võimalik vaktsineerida, mitte hakata tegema mingit nimekirja, et nüüd sinu kord, hopphopp. Selle peale hakkavadki igasugu mõtted, hädad, kahtlused ja muu tekkima.

                  Tulnuks Martin süstidega meile toimetusse ja öelnud, et nüüd paariks loe, hakkame vaktsineerima, siis ma oleks ka teatanud, et "õu, mul vist jäi kodus supp tulele" või muud sarnast.

                  Kommentaar


                    Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitust
                    No kui korraga öeldakse, et first come, first served, siis jäävad mingid vanainimesed süstimata, tulevad haigena haiglasse, kohad on täis ja nutt ja hala on igal pool lahti.

                    Kui oleks esimesena hakatud andma neile, kes soovivad, siis poleks olnud probleemi, et mingi X protsent inimesi teatud nimekirjast loobuvad. Selliseid loobujaid on ju alati. Ma pole küll siin mõnest eelkõnelejast mingi psühholoogiaekspert, aga see toimib ju alati paremini, kui inimestel on soovi korral võimalik vaktsineerida, mitte hakata tegema mingit nimekirja, et nüüd sinu kord, hopphopp. Selle peale hakkavadki igasugu mõtted, hädad, kahtlused ja muu tekkima.

                    Tulnuks Martin süstidega meile toimetusse ja öelnud, et nüüd paariks loe, hakkame vaktsineerima, siis ma oleks ka teatanud, et "õu, mul vist jäi kodus supp tulele" või muud sarnast.
                    No selvä peli, ma lugesin miskipärast välja, et mõtled ressursipuudust. See vaktsineerimine on omaette ooper selles osas jah, et noh. Siin mõned asutused nii avalikus sektoris kui erasektoris omajagu eeltööd ja ettevalmistusi teinud, et reaalset mahtu panema hakata... Aga no mida ja keda kui tase selline, et mingi vend iga hommik tordikarbiga kaubaringe teeb.

                    Kommentaar


                      Algselt postitas orbitaaljaam Vaata postitust
                      ja lõuna-euroopas on aasta aega piirangud ja liikumiskeelud. Kuides seal muidu läheb?
                      Paremini kui Eestis?

                      Üldiselt muidugi isegi olen mõelnud sellele, et tegelikult vist probleemi tõsidus ei jõua mulle küll kohale. Ühest küljest tõesti Euroopas oleme number ühed, aga teisalt näen, et inimesed reisivad välismaale, peavad suuri pidusid või kogunemisi ja poed rahvast täis, mistap endalgi on hooti keeruline nelja seina vahel olla. Veidi selline idioodi tunne tekib, et üksi mängid lolli. Selles plaanis ma ei saa absoluutselt sellest riigi "pehmest" lähenemisest aru. Kui perse see olukord minema peab, et mingid turismireisid ja nännipoed kinni pannakse?

                      Kommentaar


                        Algselt postitas LeeRomeno Vaata postitust
                        Esiteks ma küll ei leia, et eelmise varakevade sõnumid peale sinu üldse kellelgi meeles veel on. Nagu näitas ka suurema osa ühiskonna reageerimine esimese lockdowni ajal, siis võttis suurem osa rahvast seda vägagi tõsiselt ja sel hetkel olid Lutsari ja Kadai sõnumid paar kuud vanad. Ja esimene lockdown aitas ka kevadel muuta meid üheks kõige paremini hakkama saanud riigiks.

                        Teiseks tundub, et sa oled üldse kõige viimane inimene, kes peaks midagi siin rääkima kommunikatsioonist, sest sa oled üks kõige konfliktsemaid tegelasi üldse siin foorumis, kes suudab mingi jauru pea igasse teemasse tuua.

                        Kolmandaks, keegi ei ole palunudki, et peaks mingit pehmet "kõik on chill" teksti hakkama meedias ajama, kaugel sellest, uuringud üldjoontes näitavad, et suures osas on ühiskonna ohu tase niigi järjest kasvanud ja sõnum sellest kohale jõudnud. Aga mida ei peaks tegema on hakkama trampima inimeste lootusel, et see kräpp saab ükskord läbi, eriti kui nad anyways on suures osas teinud seda, mida palutakse, sest siis võib olla reaktsioon vastupidine loodetule.

                        Kusjuures ma olen täiesti nõus, et peale kevadet on tehtud väga palju vigu. See nn teine laine oleks tulnud anyway ja kõige õigem oleks olnud võtta vastu otsus teha enne jõule mingi 2-3 nädalat kõik kinni panna, aga eeldan, et tõenäoliselt oli surve muidugi ettevõtluselt päris karm, et seda mitte teha ja edasine on juba tulekahju kustutamine, rääkimata sellest valitsusevahetusest ja järgnevast.

                        Mida mina teeks? Esiteks on täiesti absurdne, et meil on koroonateemal tekkinud terve plejaad arvamusliidreid, kes vähemalt minu arvates väljastavad oma sõnumeid sünkroniseerimata ja koordineerimata. Meil on suur hunnik valitsuse liikmeid, kes tahavad iga hinna eest igal pressikonverentsil oma edusammudest rääkida ja manitseda, siis on meil kogu see teadusnõukogu, kes vahepeal rääkis valitusele üldse vastu, siis terviseamet ise, siis erinevate haiglate esindajad, kohalike omavalitsuste juhid, endised valitsusliikmed jne. Kommunikatsiooni ja turundusinimesi, kelle spetsialiteet on sõnumitega inimestele jõudmine on kaasatud vähe ja ebaprofessionaalselt. Eriti piinlik oli selle terviseameti kommunikatsioonijuhi vallandamine ja tramburai mis sellega on kaasnenud. Ehk siis lepiks kokku, kes mida räägib ja enne arutaks läbi kuidas see sõnum võiks erinevatele sihtgruppidele jõuda ja mis on ikkagi selle eesmärk. Väheoluline ei ole ka õigete kõneisikute olemasolu, kes ei tohi olla poliitilised ja kõnetaks erinevaid ühiskonnagruppe, kaasa arvatud venelased. Jumala eest, maksku kasvõi suunamudijatele, et nad järgmised kuu aega kodus passiks ja ärgitaks oma jälgijaid sama tegema, mis iganes vs see jama, mis Eesti laulu aeg juhtus.
                        Popov oli heaks näiteks siin eelmine aasta.

                        Teiseks, nagu siin juba ka teemast läbi käinud, oli juba kuu aega tagasi viimane aeg tehagi eriolukord ja võtta reaalselt mingid meetmed kasutusele, kes reegleid rikuvad. No tore teada, et mais äkki keegi lõpuks saab mingi trahvi kui kuskil vales kohas kondab. Leedus sarnases situatsioonis pandi ikkagi konkreetselt omavalitsuste teed kinni ja kui kuhugi asja ei olnud, saadeti tagasi. Lõuna-Euroopas saidki korraliku trahvi kui ilma põhjuseta ringi kondasid.

                        Kolmandaks, nagu siin ka mainiti, on see maskide teema saanud ebaproportsionaalselt suurt kajastust, mask ise ei hoia sul midagi ära, eriti kui sa suvalist riidelappi kasutad ja pärast taskusse paned. Võlusõna on ikkagi distantseerumine ja no kui eelmine kevad seda tehtigi, siis praegu suures osas mitte, ehk siis sõnumites peab ka muutuse tegema.

                        Neljandaks, meetmed, mis aitavad inimestel kaasa aidata situatsiooni lahendamisele. Juba väga ammu oleks pidanud tegema haiguslehe kompenseerimise esimesest päevast, see on kõige elementaarsem asi. Nagu näha on, siis raskuskese on liikunud hooldekodudelt eelkõige töökohtadele, siin domineerivad kohad, kus inimese kohalolu on vajalik ja kus palgatase pigem madal ja inimeste sissetulekud ei võimalda lihtsalt kodus olla. Selle asemel, et siin ettevõtjaid poputada (olin ise tunnistajaks situatsioonile, kus arvetega manipuleeriti, et ikka kvalifitseeruda eelmine aasta) võiks toetused minna otse inimestele, ära ei tasu unustada ka neid sadu tuhandeid väikeettevõtjaid firmadest mees ja koer, kes ametlikult kuhugi otse ei kvalifitseerukski.

                        Ma ei hakka isegi mainima seda häbiväärset e-riigi hääbumist kriisi raames, selle HOIA äpi feili, vaktsineerimisega seotud bardakki jne.

                        Kokkuvõtteks, mis on lühiajaline ja mis pikem eesmärk?
                        Lühiajaline eesmärk on tuua nakkuskordaja nii kiirelt kui võimalik alla, et suve alguseks oleks situatsioon kontrolli all ja sesoonsus lubaks natuke jälle inimestel hingata. Mida selle jaoks teha? Motiveerida inimesi teha see pingutus järgmised 3 nädalat. Kuidas seda teha? Mitte neid fcking ähvardades vaid motiveerides ja neid, kes vastu töötavad, karistades.

                        Pikaajaline eesmärk on vaktsineerida 70% elanikkonnast sügiseks. Mida selle jaoks on vaja? Et võimalikult suur hulk inimesi tuleks ja laseks ennast vaktsineerida vabatahtlikult. Kuidas seda teha? Maandades riske nn "kahtlejate" sihtgrupis? Kuidas seda teha? Mitte kõvatades situatsioonis, kus erinevates riikides tuleb täiesti vastuoluline informatsioon (mis nüüd on muidugi lahenenud teatud määral).
                        Ma väga suure enamusega su mõtetega nõus. Eriti, mis puudutab tehtud varasemalt tehtud vigu. Aga mul jätkuvalt keeruline aru saada sellest, mida tänases olukorras Lanno nii valesti ütles.

                        Ma vaatasin nüüd järgi selle pressikonverentsi uuesti. Lanno on seal esimene sõnavõtja ning seesamune teema tuleb u 7-8 minutil. Oma sõnavõttu alustab ta täiesti normaalse olukorra kirjeldusega:

                        - Peatub sellel, et reoveeuuringud ei anna olulist lootust, sest hetkel näitavad nad kahjuks tõusutrendi
                        - annab ülevaate haiglatest - juures 100 patsienti ning olukord on kriitiline teise astme intensiivis
                        - tõstatab probleemi Harjumaa osas, kus seis kõige keerulisem
                        - kiidab ja täna teatud piirkondi, elanikke, ettevõtjaid, et on suudetud hoida piirkonda puhtamana (Põlvamaa, Valgamaa, kus nakatumine madal)
                        - tänab arstitudengeid, kes appi tulnud
                        - viitab ühele märgusõnale reisimise osas ja tuletab meelde tervisameti seisukohta, et reisimist tuleks vältida. Isegi Eesti sisest tuleks vältida. Anda võimaluse sellel nakkusel alla tulla.

                        ja siis kohe pärast reisimise teemat tuleb see palju kõneainet tekkinud osa, mille ma nüüd kirjutan täpselt sõna-sõnalt:

                        "Sest, täna iga juurde võetud päev nakkumise püsimisel tähendab pikenemist suve suunas. Ja kui me võtame tänase nakkuskordaja aluseks ja vaatame, et suudame hoida tänasel tasemel, siis me võime öelda, et suvi jääb vahele. Kui me suudame selle nakkuskordaja viia alla 0,85 peale, siis sellel hetkel võiks tekkida lootust, et mai keskeks on asi nii lahenenud, et me oleme kõigi teiste euroopa riikidega jälle selles vahekoridoris, kus võiks edasi liikuda vabalt. Et me teeme kõik selle iseendale, mis me täna teeme ja selles osas ma kutsun teid endiselt arusaama nendest siis meetmest, mis valitsus on kehtestanud, nendest kinni pidama ja neid järgima. Ja mitte eeldama seda, et korraldatakse Eestis suuremahulisi spordiüritusi või kultuuriüritusi või mingisuguseid teisi tegevusi. Mitte tulema kokku näitama meelsust ülesse nende meetmete vastu, mis tegelikult on mõeldud meile selleks, et kogu see 1,3 miljoniline elanikkonnaga inimkond eestis, koos oma külalistega, kes talle tahaks suvel tahavad külla, oleksid endiselt piiravate faktorite all. Et kõige selle peale tasub enne mõelda kui neid samme astuda. Ja ma olen kindlasti tänuli ka nendele eraettevõtjatele, kes on tulnud appi IT-sektoris " (teema jätkub vaktsineerimise teemadel).

                        Minu arvates suhteliselt kaine ja tervemõistuslik jutt ju? Ei?

                        Kommentaar


                          Algselt postitas plastic'99 Vaata postitust
                          Ma väga suure enamusega su mõtetega nõus. Eriti, mis puudutab tehtud varasemalt tehtud vigu. Aga mul jätkuvalt keeruline aru saada sellest, mida tänases olukorras Lanno nii valesti ütles.
                          Kuna ma selle teema ülesse tõmbasin, siis ma hetkel jätan isiklikud emotsioonid kõrvale ja seletan täiesti siiralt.

                          Sa keskendud liialt sellele, mis Lanno valesti ütles. Ta ei öelnudki valesti lihtsalt antud sõnavõtt praegusel hetkel oli ebavajalik. Praegu Märtsis hakata rahvast närvi ajama, et suvel jääb ka kõik kinni on väga negatiivse signaali saatmine. Suurem osa on ikka kohusetundlik ja saab aru, aga on ka väga palju neid, kes mõtlevad, et ah minge perse juba oma piirangute ja viirusega.

                          Kommentaar


                            Algselt postitas Nasfal Vaata postitust
                            Kuna ma selle teema ülesse tõmbasin, siis ma hetkel jätan isiklikud emotsioonid kõrvale ja seletan täiesti siiralt.

                            Sa keskendud liialt sellele, mis Lanno valesti ütles. Ta ei öelnudki valesti lihtsalt antud sõnavõtt praegusel hetkel oli ebavajalik. Praegu Märtsis hakata rahvast närvi ajama, et suvel jääb ka kõik kinni on väga negatiivse signaali saatmine. Suurem osa on ikka kohusetundlik ja saab aru, aga on ka väga palju neid, kes mõtlevad, et ah minge perse juba oma piirangute ja viirusega.
                            ma üritasin ka isikikud emotsioonid kõrvale jätta ja läksin algallika juurde ja vaatasin sõna sõnalt läbi. No ei näe probleemi. Aga võibolla tõesti on see seepärast, et ma nägin seda pressikat laivis ja ma feelisin seda flow-d mis seal neid sõnu öeldes oli. Lihtne inimene nagu Lanno, kes minu arvates suutis enda kohta ikka väga empaatiliselt need ülaltoodud sõnad lausuda...

                            Nagu siin iga popiks on saanud ette disclaimerdada, siis "ma ei ole küll meediaekspert ja ajakirjanik" aga, ehk on probleem ja tõlgenduse error tulenev sellest, millest see tõre plastic teile alati räägib - meedial on pigem pohhui asja sisust, peamine eesmärk siiski müüv pealkiri. Või ma küsin siis teisiti - kui sa oleksid mu ülalpostitud transcripti Lanno sõnadest lugenud või kuulnud esmakordselt - kas sinul oleks selline emotsioon tekkinud nagu sul algselt tekkis? Või nägidki seda laivis? Sama küsimus ka LeeRomenole.

                            Kommentaar


                              Algselt postitas eika Vaata postitust
                              Paremini kui Eestis?

                              Üldiselt muidugi isegi olen mõelnud sellele, et tegelikult vist probleemi tõsidus ei jõua mulle küll kohale. Ühest küljest tõesti Euroopas oleme number ühed, aga teisalt näen, et inimesed reisivad välismaale, peavad suuri pidusid või kogunemisi ja poed rahvast täis, mistap endalgi on hooti keeruline nelja seina vahel olla. Veidi selline idioodi tunne tekib, et üksi mängid lolli. Selles plaanis ma ei saa absoluutselt sellest riigi "pehmest" lähenemisest aru. Kui perse see olukord minema peab, et mingid turismireisid ja nännipoed kinni pannakse?
                              Ma jään siiski eriarvamusele, et itaalia-hispaania aastane lockdowni on paremaid tulemusi laias laastus andnud kui meie hetkeline "number üks euroopas".

                              Mis nännipoed lahti on? Alksi omad?
                              Lõpplvl mida nägin Haapsalus nv oli see, et kohalikus Realiseerimiskeskuses olid klaasid/mänguasjad lintidega eraldatud. Samas kahtlen, kas see Prismas päris nii on.

                              Kommentaar


                                Algselt postitas plastic'99 Vaata postitust
                                Ma väga suure enamusega su mõtetega nõus. Eriti, mis puudutab tehtud varasemalt tehtud vigu. Aga mul jätkuvalt keeruline aru saada sellest, mida tänases olukorras Lanno nii valesti ütles.

                                Ma vaatasin nüüd järgi selle pressikonverentsi uuesti. Lanno on seal esimene sõnavõtja ning seesamune teema tuleb u 7-8 minutil. Oma sõnavõttu alustab ta täiesti normaalse olukorra kirjeldusega:

                                - Peatub sellel, et reoveeuuringud ei anna olulist lootust, sest hetkel näitavad nad kahjuks tõusutrendi
                                - annab ülevaate haiglatest - juures 100 patsienti ning olukord on kriitiline teise astme intensiivis
                                - tõstatab probleemi Harjumaa osas, kus seis kõige keerulisem
                                - kiidab ja täna teatud piirkondi, elanikke, ettevõtjaid, et on suudetud hoida piirkonda puhtamana (Põlvamaa, Valgamaa, kus nakatumine madal)
                                - tänab arstitudengeid, kes appi tulnud
                                - viitab ühele märgusõnale reisimise osas ja tuletab meelde tervisameti seisukohta, et reisimist tuleks vältida. Isegi Eesti sisest tuleks vältida. Anda võimaluse sellel nakkusel alla tulla.

                                ja siis kohe pärast reisimise teemat tuleb see palju kõneainet tekkinud osa, mille ma nüüd kirjutan täpselt sõna-sõnalt:

                                "Sest, täna iga juurde võetud päev nakkumise püsimisel tähendab pikenemist suve suunas. Ja kui me võtame tänase nakkuskordaja aluseks ja vaatame, et suudame hoida tänasel tasemel, siis me võime öelda, et suvi jääb vahele. Kui me suudame selle nakkuskordaja viia alla 0,85 peale, siis sellel hetkel võiks tekkida lootust, et mai keskeks on asi nii lahenenud, et me oleme kõigi teiste euroopa riikidega jälle selles vahekoridoris, kus võiks edasi liikuda vabalt. Et me teeme kõik selle iseendale, mis me täna teeme ja selles osas ma kutsun teid endiselt arusaama nendest siis meetmest, mis valitsus on kehtestanud, nendest kinni pidama ja neid järgima. Ja mitte eeldama seda, et korraldatakse Eestis suuremahulisi spordiüritusi või kultuuriüritusi või mingisuguseid teisi tegevusi. Mitte tulema kokku näitama meelsust ülesse nende meetmete vastu, mis tegelikult on mõeldud meile selleks, et kogu see 1,3 miljoniline elanikkonnaga inimkond eestis, koos oma külalistega, kes talle tahaks suvel tahavad külla, oleksid endiselt piiravate faktorite all. Et kõige selle peale tasub enne mõelda kui neid samme astuda. Ja ma olen kindlasti tänuli ka nendele eraettevõtjatele, kes on tulnud appi IT-sektoris " (teema jätkub vaktsineerimise teemadel).

                                Minu arvates suhteliselt kaine ja tervemõistuslik jutt ju? Ei?
                                Muidugi, aga 99% inimestest, kes teemast kuulnud, ei kuula seda pressikat vaid loevad errist pealkirja:" Lanno: kui nakatumiskordaja pole maiks 0,85, jääb see suvi Eestis vahele"
                                Siin muidugi jälle ka meediakajastuse teema ja kuidas mingit sõnumit edasi anda, aga ma ei kasutaks seda retoorikat suvest hetkel üldse.

                                Kommentaar

                                Working...
                                X