Vivatbet

Collapse

Unconfigured Ad

Collapse

LIIKLUS

Collapse
X

• Aeg
  • Show
Puhasta kõik
uued postitused
  • orbitaaljaam
    Meeskonnaliige
    • Apr 2004
    • 10334

Jah, kiiruspiirangute muutmisest teavitamine pole alati sujuv.
    Mu kodupiirkonnas muudeti kiiruspiirangut vist kaks aastat tagasi suvel. Varem oli kõikjal 50. Üleöö oli osadel tänavatel 30 ja osadel 40. Jah, kitsad tänavad ja õigustatud muudatus. Aga. Ma ise panin seda tähele täiesti juhuslikult, sest no see kolmekümne märk ei ole just suurima diameetriga ning ausalt ma ei jälgi iga jumala kord autosse istudes kas kuskil ristmikul on mõni uus märk. Nii ei jääks liikluse jälgimiseks aegagi. Aga ma ei mäleta ka ühtegi teavitust sellekohta, et kiirust oleks alla tõmmatud. Polnud ka kollaseid silmatorkavaid teavitustahvleid, mis äldiselt ikka jäävad silma. Ehkki tegu on üsna tiheda liiklusega piirkonnaga. Teavitused ajakirjanduses tulid mõned nädalad hiljem.

Ma ise lauluväljaku juures tol nädalal ei liigelnud, et ei oska hinnata kui hästi oli seal muudatustele viitavaid märke näha, aga piltidelt on jäänud mulje nagu seal oleks ikka enda nähtavaks tegemisse panustatud. Et seal see undamine tundub natukene noh ... oma viga, et kiirust ületasid.

Kommentaar

• RealFan
      Eesti koondislane
      • Mar 2009
      • 3195

Algselt postitanud kasutaja Daz Booob poolt
      Probleem on ikka madalas tähelepanelikkuses (keskendumises).
      Neid kaameraid ei ole üldjuhul lihtne märgata, eks sellele on enamasti tähelepanu pööratud nende paigaldamisel. Ilmselt kõigi 2600 kiirusületuse ajal ei seisnud märgi kõrval politseinik, tema mittenägemist peaksin küll juba madalaks tähelepanelikkuseks. Ma oletan, et valdav enamus märke nägid ja hindasid mõistlikuks (ohutaseme mõttes) kiiruseks rohkem kui 30 km/h ning vahelejäämise riski piisavalt madalaks.

Kommentaar

• Daz Booob
        naughty by nature
        • Sep 2003
        • 11838

Algselt postitanud kasutaja RealFan poolt

Neid kaameraid ei ole üldjuhul lihtne märgata, eks sellele on enamasti tähelepanu pööratud nende paigaldamisel. Ilmselt kõigi 2600 kiirusületuse ajal ei seisnud märgi kõrval politseinik, tema mittenägemist peaksin küll juba madalaks tähelepanelikkuseks. Ma oletan, et valdav enamus märke nägid ja hindasid mõistlikuks (ohutaseme mõttes) kiiruseks rohkem kui 30 km/h ning vahelejäämise riski piisavalt madalaks.
        Ma pidasin silmas üldist, mitte konkreetset juhtumit - suunatule kasutamine on hea indikaator.
        see ei ole minu süü, et sa okaspuu oled

"joon palju ma tahan, aga ikka ta ei saa minust aru"

"Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple."

Kommentaar

• Daz Booob
          naughty by nature
          • Sep 2003
          • 11838

Algselt postitanud kasutaja orbitaaljaam poolt
          Ma ise lauluväljaku juures tol nädalal ei liigelnud, et ei oska hinnata kui hästi oli seal muudatustele viitavaid märke näha, aga piltidelt on jäänud mulje nagu seal oleks ikka enda nähtavaks tegemisse panustatud. Et seal see undamine tundub natukene noh ... oma viga, et kiirust ületasid.
          Muidugi on reeglite eiramine igaühe enda töö.

Teema on rohkem selles, et kui eesmärk on/oli turvalisem liiklemine, siis on selleks tagamiseks näiteks (ajutine) valgusfoor.

"Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple."

Kommentaar

• RealFan
            Eesti koondislane
            • Mar 2009
            • 3195

Algselt postitanud kasutaja Daz Booob poolt

Ma pidasin silmas üldist, mitte konkreetset juhtumit - suunatule kasutamine on hea indikaator.
            Võib-olla kaldume teemast natuke välja aga võib-olla ka mitte. Julgen väita, et suunatulede mitte kasutamine (sama ka kiiruse ületamisega) toimub pea alati teadlikult. See on vast üks otsesemaid viise, kuidas liikluses väljendatakse austuse puudumist teiste suhtes.

Kommentaar

• lorenzo
              pagulane
              • Dec 2003
              • 12458

Liiklusspetsid kuidas on Pärnus reegel kes peab teed andma olukorras kus üks sõiduk tuleb kesklinna sillalt sõidusuunaga Endla teatri poole ja teine sõiduk tuleb Endla teatri poolt mööda Vee tänavat ja ei sõida sillale vaid hoiab hoopis vasemale ehk sõidab tagasi Endla teatri poole. Kas seda Vaasa pargi ringi tõlgendatakse kui ringteed? Või milline reegel seal kehtib? Siin seltskonnas vaidlus tekkinud...
              Catalunya is not Spain!

Kommentaar

• Rudy
                Eesti koondislane
                • Nov 2013
                • 2750

Algselt postitanud kasutaja lorenzo poolt
                Liiklusspetsid kuidas on Pärnus reegel kes peab teed andma olukorras kus üks sõiduk tuleb kesklinna sillalt sõidusuunaga Endla teatri poole ja teine sõiduk tuleb Endla teatri poolt mööda Vee tänavat ja ei sõida sillale vaid hoiab hoopis vasemale ehk sõidab tagasi Endla teatri poole. Kas seda Vaasa pargi ringi tõlgendatakse kui ringteed? Või milline reegel seal kehtib? Siin seltskonnas vaidlus tekkinud...
                Kas seal on ringtee märk või sillalt tulijale anna teed märk? Minu mäletamist mööda mitte. Autokoolis sõites pidi ka sillalt tulijatele teed andma, vist parema käe alusel.
                Ehk siis eesõiguse järjekord: sillalt tulevad, Laialt tn tulijad ja siis alles tagasipöörajad.

Kommentaar

• rallikas
                  Kalju Eesti Meistriks!
                  • Mar 2005
                  • 3280

Algselt postitanud kasutaja lorenzo poolt
                  Tagasipöörajad sooritavad põhimõtteliselt vasakpööret. Ehk sillalt tulejatel on eesõigus. Seejärel tagasipöörajad, seejärel muud tänavad. Need kes piki Laia tulevad ja vasakule minna tahavad, nemad peavad vastavalt märkidele andma ka teed Vee tänavat pidi liikujatele, sh tagasipöörajatele.

Kommentaar

• Daz Booob
                    naughty by nature
                    • Sep 2003
                    • 11838

Politseile meeldib rääkida, et kiirus on paha. Samas räägivad ise, et kiirust ületatakse massiliselt - hinnanguliselt 80%. Kui nüüd siia kõrvale aga panna surmad (2025, mis oli tegelikult n.ö väga hea aasta), mis on otseselt kiirusest tingitud, siis neid on neljandik-viiendik (37/8). Sellest 8-st omakorda 5 olid üksiksõiduki surmad (väljasõit). Kahjuks puudub info, kui palju nendest oli joobes ja/või väsinud, kuid las ta hetkel olla... turvaline on eeldada, et üksiksõiduki surma puhul pole inimene kõige adekvaatsem.

Mis ma taha öelda, on see, et kui kiirus on paha, ja selle ületamine massiline, siis pigem on surmadega lõppevad õnnetused tingitud enamikel juhtudel millestki muust. Kas me näeme, kuuleme diskussiooni millestki muust (kui kiiruses)?

Ja ma arvan, et kui räägitakse kiiruses ületamisest ja selle ohtlikusest, siis tõenäoliselt võiks pidada silmas kihutamist (mis minu isiklikul hinnagul võiks olla selline +15 km/h alates). Mis ei tähenda, et nüüd läheme liiklusesse ja hakkame ekstra kiirust ületama (mitte kihutama).

Võib olla pole vaja märkide üle jaurata, vaid mingitel teistel teemadel liiklejaid harida, koolitada, manitseda (nügida!)?

Kommentaar

• Wingback
                      Eesti koondislane
                      • Aug 2001
                      • 7969

Kiirus on lihtsalt nii lihtne teema mida "kontrollida-menetleda-meetmeidrakendada" ja seepärast see ka domineerib. Raskemad asjad, nagu üldise liikluskultuuri tõstmine ja kategooriate kaupa puuduste arendamine on ülepeakäivad raskused ametnike jaoks. Sad but true.
                      YNWA!

Kommentaar

• onoz9
                        Entusiast
                        • Apr 2014
                        • 858

No minumeelest see suund võiks olla selles suunas jah, et piirmäär tõuseb ja seda ka PPA plaanib. Ehk et kui praegu võib mõõteveast tingituna 3 km/h üle piirkiiruse sõita, siis tulevikus peaks tõusma 6 km/h peale, kui see läbi läheb. See oleks mõistlik ja on nii ka Põhjamaades. Praegu on loll olukord, kus linnas laiadel kiire liiklusvooga sirgetel teedel 55-ga sõites saad trahvi. No krt, mingit ohtu selliselt sõitmine ei kujuta - kotitakse eeskujulikke juhte, mitte kihutajaid või ohtlikult sõitjaid. Samal ajal tõuksidega sõitmist ei reguleerita ega kontrollita piisavalt ja iga päev lapsed sõidavad end nendega katki, riskivad eluga. Soomes nt ei või alla 15-aastased üldse elektritõuksiga sõita enam. Eestis aga mängitakse lolli ja kipuvad mõistlikud muudatused venima nagu kumm...

Kommentaar

• El President
                          Eesti koondislane
                          • Nov 2001
                          • 2405

sõidukiiruse puhul on lisaks ohtlikkusele vaja arvestada ka mootorist ja/või rehvidest põhjustatud müra. tiheda liiklusega linnatänavatel muudab see jalakäijate elu parajaks piinaks (Tehnika, Liivalaia, kõik nö maanteed). midagi võiks ette võtta ses osas ka mootorratturitega.

kui minu teha oleks, siis kehtestaks suurtel tänavatel parempoolsele rajale madalama piirkiiruse ja suunaks koos aeglasemate mootorsõidukitega ka kõik kergliikurid sinna, kui pole võimalik teha eraldi kergliiklusteed (30 km/h oleks täitsa ok). kõnniteel võiksid sõita ainult lapsed, pubekatelt nõuda liikluses kohustuslikku rattaluba. kõnniteele kehtestada range kiiruspiirang. igasugu boltijatele/woltijatele teha kõnniteel sõitmise eest trahvi - kui mootori jõul liigub, siis topelt (lubada ainult parkimiseks või sõidutee ületamiseks). niisamuti valel pool sõiduteed rattarajal vastassuunas sõitmise eest, kui pole eraldi rada või märki jne.

ja peaks päriselt ka rakendama/kontrollima seda kõike.

Kommentaar

• Wingback
                            Eesti koondislane
                            • Aug 2001
                            • 7969

Need lapsevanemad kes on ostnud oma lastele mingid 40-50km/h sõitvad raketid on puha idioodid ka.
                            See on tõesti täiesti reguleerimata jura, alles hlijuti üks laps sõitis sellega end kooma - polnud küll tema pill, aga ikkagi.
                            Jube. Näen neid saikosid iga nädal ja paljudel küll on kiivrid vähemalt, aga see üksi ei päästa. Põrutus on põrutus.
                            YNWA!

Kommentaar

• Daz Booob
                              naughty by nature
                              • Sep 2003
                              • 11838

Hoolimatus, ignorantsus, arrogantsus... see paistab üldse liiklemises, liikluses silma.
                              Tegelikuses neid on vähe, kuid silmapaistvad - meite liiklemine on täitsa ok. V.a jalgratturid

Kommentaar

• JuriM
                                Eesti koondislane
                                • Aug 2012
                                • 11813

Algselt postitanud kasutaja Wingback poolt
                                Need lapsevanemad kes on ostnud oma lastele mingid 40-50km/h sõitvad raketid on puha idioodid ka.
                                See on tõesti täiesti reguleerimata jura, alles hlijuti üks laps sõitis sellega end kooma - polnud küll tema pill, aga ikkagi.
                                Jube. Näen neid saikosid iga nädal ja paljudel küll on kiivrid vähemalt, aga see üksi ei päästa. Põrutus on põrutus.
                                No kui meie olime põhikoolis siis olid Rollerid sama popid ju ja nendega sõitjad olid sama hullud. Me oleme reguleerimsies ja seadusandluses lihtsalt aeglased.

Kommentaar

Töötlen...