Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

kollane ajakirjandus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Ärge minge arsti juurde

Iseenesest tõsine teema ja väärib tõsist arutlust. Kahjuks võib magistritöös endas vaid väga hea fantaasia korral toimetaja seisukohad välja lugeda. Kuid kõige kurvem on olukord, kus tegelikult ei ole Eesti statistikat uuritud, vaid on üldistatud välismaa näitajad jõuga Eesti olukorda. Tegelikkus võib ju isegi veel hullem olla, sest selle töö kohaselt on meil parem olukord kui Taanis ja Suurbritannias. Taani meditsiinisüsteem tapab selle töö kohaselt aastas 7000 inimest.

Kommentaar

See, et Eesti meditsiin on räigelt alarahastatud, ei tohiks mingi uudis olla.
      When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story!

Kommentaar

Algselt postitas Martin Vaata postitust
        Alarahastatud millega võrreldes?

Kommentaar

Meditsiini alarahastatus ei ole antud loo teemaks.

Kommentaar

Algselt postitas SleepWalking Vaata postitust
            Alarahastatud millega võrreldes?
            Ükskõik millega.

Algselt postitas Vähetuntud vutivaatleja Vaata postitust
            Meditsiini alarahastatus ei ole antud loo teemaks.
            Ikka on, sest sellest oleneb kasvõi see, et kas arstid saavad end täiendada või mitte. Praegu on näiteks TÜ Kliinikumi arstidel aastas enda täiendamiseks 1000 krooni ja see raha aegub iga aasta ning sisuliselt võimatu kasutada, sest sellise raha eest ei saa mingile normaalsele konverentsile või täiendõppesse minna.

Ravi osas peaks sarnane koonerdamine kehtima, sest raga lihtsalt netu. Või millest need järjekorrad (millest edasi ravi hilinemine jms) ikka tekivad - lampi vä?
            When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story!

Kommentaar

kellegil on kogemusi näiteks sellise lihtsa asja nagu röntgeni või MRI järjekorra korraldusega, Põhja-Eesti Regionaalhaiglas? Kas see on ka kuidagi raha nappusega seotud või olen ma lihtsalt pedant kui registreerimise lehele registreerimise kellaaega soovitan kirjutada?
              see ei ole minu süü, et sa okaspuu oled

"joon palju ma tahan, aga ikka ta ei saa minust aru"

"Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple."

Kommentaar

ITK's olid igaljuhul nii MRI, röntgeni kui ka KT saatekirjal/lipikul kellaajad peal.

http://www.last.fm/user/kurat_

Kommentaar

Ikka on, sest sellest oleneb kasvõi see, et kas arstid saavad end täiendada või mitte. Praegu on näiteks TÜ Kliinikumi arstidel aastas enda täiendamiseks 1000 krooni ja see raha aegub iga aasta ning sisuliselt võimatu kasutada, sest sellise raha eest ei saa mingile normaalsele konverentsile või täiendõppesse minna.

Ravi osas peaks sarnane koonerdamine kehtima, sest raga lihtsalt netu. Või millest need järjekorrad (millest edasi ravi hilinemine jms) ikka tekivad - lampi vä?
                  Ma tunnistan enda pimedust. Kohe mitte kuidagi ei suutnud ma loost välja lugeda sinu hinnanguid ja järeldusi. Seal ei olnud isegi mitte poole sõnaga räägitud arstide täiendõppe vajadusest või selle praegusest puudumisest, ei räägitud ravijärjekordadest ega muust, mis on suure suremuse põhjuseks. On vaid välja toodud autori nägemus ühe töö tulemustest, justkui toimuksid meditsiinis järjepidevad tapatalgud. Loo kohaselt toimub suur rappimine hommikust õhtuni. Muidugi võib loole lehekülgede kaupa oma tõlgendusi lisada, kuid praegu need puuduvad. Samuti puudub adekvaatne analüüs, kas me oleme halvas olukorras või on antud tendents probleemiks terves Euroopas.

Lampi ei teki midagi, kui sa sinna ise ei lase.

Kommentaar

Toimetas: Martin Smutov

ei tea, kas tänapäeva toimetajad loevad artiklid läbi ka?

pole vb kõige õigem teema.
                    How does Freddy Kruger wipe his butt?

Kommentaar

Vabandust, aga ma küll ei näe, et suuremad rahamäed tõstaksid eesti arstide kvaliteeti hüppeliselt. Paar aastat tagasi oli au joosta mööda arste. Oma täiesti tuimade nägudega jooksutati ühe juurest teise juurde, võeti igatsugu proove ja siis öeldi sama tuima näoga, et sul pole häda midagi. Kas ma sain siis sellest tervemaks? Kui me nüüd kahekordistaks nende arstide palga, kes mind üle vaatasid, kui me ostaksime neile 2x kallimad masinad (pean mainima, et kõik ruumid ja masinad paistsid minule väga tip-top tasemel), kas siis oleks nende järeldus teine olnud? Või kas me teeme selle rahaga tugevat PR, et noored tahaksid arstiks õppida? Aga kas me siis suudaks taset tõsta või äkki meelitab see kohale tüüpe, kes tahaksid lihtsalt "mugavat" äraelamist tulevikus?

Kommentaar

Praegu on näiteks TÜ Kliinikumi arstidel aastas enda täiendamiseks 1000 krooni ja see raha aegub iga aasta ning sisuliselt võimatu kasutada, sest sellise raha eest ei saa mingile normaalsele konverentsile või täiendõppesse minna.
                        No millised võimalused arstidel koolitustel ja konverentsidel osalemiseks on, ei peaks vist kellelegi enam saladus olema, kui just täielikus infosulus ei ela. Ja valdavas enamikus vägagi asistele ja vajalikele üritustele lisaks pakutakse veel võimalust end juua täis võtta toredatel tooteesitlustel. Ja täiendusõppes osalemiseks on tänu EL vahenditele võimalused siinmail paremad kui iial varem. See viimane kehtib mitte ainult arstide osas. Ühesõnaga, see jutt on BS.

Kui üldisemaks minna, siis raha on vähe muidugi. Raha on alati vähe. Ja mitte ainult meditsiinis. Eriti meil, kes me alati kipume end nö vana Euroopaga võrdlema. Samas meditsiinis olemasoleva raha kasutamise efektiivsust on siiani siiski hinnatud vägagi kõrgeks.
                        Minu nimi on jyriöö, aga sõbrad kutsuvad mind tavaliselt külla.

Kommentaar

Postimees???? Postimees... Jah, Postimees...

alates pildist 28

ja see "tissikangelanna" on 16 aastane. Great Job! Klikimasin töötab! On mida promoda!

Kommentaar

??? Dekoltees viga või?

Kommentaar

Algselt postitas Gallacher Vaata postitust
                              ??? Dekoltees viga või?
                              no see vist siis norm, et pikk seeria PMis 16 aastase tissidest. eks see jah, ole siuke lähenemise küss. kuhu piir tõmmata...

endal pole tisside vastu muidu nagu midagi, ent see lääb gramm mu jaoks üle... et see pole nagu päris see, mida Eesti suurim päevaleht oma kodukal peaks eksponeerima. pildi allkirigi ütleb juba nii mõndagi... eks ilmselt on natukene asi ka eelhäälestuses, kuna mulle juba saadeti, et vaata mis paska PM on hakanud üles panema. Tennis jm sealjuures on tore.

eks see on vaidluse koht ja vaielgem.

ja need kes räägivad, et see ju elu24 vms, siis reklaamiosakond on ühine, seega vahet pole.

Kommentaar

korralikud tissid ju, miks mitte näidata?
                                Algselt postitas Iceman
                                Hofnari maitse totside suhtes on ikka ülekõige.

Kommentaar

Working...
                                X