Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Rumalad küsimused ootavad vastuseid

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Algselt postitas chac Vaata postitust
    Gaussi kõveral?! mis parameetri järgi, huvitav

Algselt postitas LeeRomeno Vaata postitust
    See number on eelmisest aastast
    Väga kaheldav, kõik mõõdetavad ja võrreldavad numbrid on teisest suurusjärgust. Aga see selleks.
    When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story!

Kommentaar

rainis, ei ole vaja raketiteadlaseks minna. orgaaniline kasv on pmst ettevõtte kasv või areng, mis on saadud põhitegevusest, mitte sellest, et ostad teise ettevõtte ära.

Majandusteadlasena on õige öelda, et tarbija maksab kellegi orgaanilise kasvu kinni. Ettevõtjana sellist juttu ajada... pigem võib lihtsalt kuuli jalga lasta, sest tavalist inimest ei koti väga mingi meelelahtussektori kasvu- ja finantseerimisprobleemid.

Kommentaar

Algselt postitas plastic'99 Vaata postitust
        rainis, ei ole vaja raketiteadlaseks minna. orgaaniline kasv on pmst ettevõtte kasv või areng, mis on saadud põhitegevusest, mitte sellest, et ostad teise ettevõtte ära.

Majandusteadlasena on õige öelda, et tarbija maksab kellegi orgaanilise kasvu kinni. Ettevõtjana sellist juttu ajada... pigem võib lihtsalt kuuli jalga lasta, sest tavalist inimest ei koti väga mingi meelelahtussektori kasvu- ja finantseerimisprobleemid.
        Jah, selles mõttes nõus, selle esimese mõtte selgitus muutus ka veidi keeruliseks. Aga et asju veel lihtsamaks teha siis võib üldistusena öelda, et ükskõik millise KASVU ja ARENGU maksab kinni tarbija. Kui ei maksa, siis varem või hiljem muutub firma maksejõuetuks. Ja seda on õige öelda ükskõik kellena, kes corporate finance'it jagab. Ega rahanduse / investeerimispõhimõtete selgitamine inimestele ei ole osa firma tavalisest tegevusest indeed

Kommentaar

Algselt postitas Aílton Vaata postitust
          Ma küll tulistan puusalt, aga pakun, suur hulk inimesi lihtsalt ei tea, et selline asi nagu adblock on olemas.
          Seda muidugi, seda on ka statistikast näha sihtgrupiti.

Kommentaar

Algselt postitas Martin Vaata postitust

Väga kaheldav, kõik mõõdetavad ja võrreldavad numbrid on teisest suurusjärgust. Aga see selleks.
            Probleem on selles, et adblock programmid peale kõige muu blokivad ka enda järelel mõõtmise (igasugu cookied jms), peale kõige muu on kasutajad ka keskmisest netikasutajast märksa aktiivsemad, ehk siis näiteks ühe päeva jooksul satub keskmine adblock kasutaja 2 korda tihedamalt delfi lehele kui ilma (suvaline number õhust) võibolla rohkem.
            Globaalses mastaabis on jah see number märgatavalt kasvanud, aga seda eelkõige Hiina ja muu Aasia arvelt.
            Aga numbrid numbriteks, tegelikult ma senimaani ei saa aru, miks vähemalt Eestis ei ole ükski suurem portaal üritanud sellest midagi õppida ja teinud siis midagi spotify sarnast, ala kui registreerid, siis saad 10 minsa ilma reklaamideta lehel olla, aga kui oled nõus paar euri maksma, siis on terve portaal alati reklaamivaba. (äkki isegi keegi on, aga no sõnum sellest minuni pole jõudnud)
            Selleasemel jauratakse mingite tüütute teaseritega, mis pigem tekitab negatiivse emotsiooni (ala pleki kui edasi tahad lugeda).
            Ja kes ei registreeri saab kogu reklaami näkku.
            Usun, et sellel teenusel oleks menu küll.

Kommentaar

Väidetavalt koostöös Adobega tehtud uuring. Näitab ka seda, et eestlaste seas 265k kasutajat (seadet siis?) kuus.
              Üpriski tagasihoidlik number siiski

Kommentaar

Algselt postitas LeeRomeno Vaata postitust
                Probleem on selles, et adblock programmid peale kõige muu blokivad ka enda järelel mõõtmise...
                Tore teooria. Küll aga on võimalik kasvõi lehe laadimised vs reklaamiserveri kuvamised tehe teha. Kõige lihtsam moodus. On muidugi veel.

Risto link on täitsa adekvaatne.

Mis sinu kirjeldatuid puudutab, siis kirjutasin pool nädalat tagasi, et see on lähiaja teema. Küll aga ei leia sa väga palju näiteid, kus see eriti edukalt töötaks ja kui võrdled, on suur vahe keeleruumis. Siin on ehk ka vastus küsimusele, et miks sellega silmad kinni ei tormata.
                When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story!

Kommentaar

Huuhh, päris pööraseks on see teema läinud
                  Lihtsa tarbija seisukohast, kes pole ei raketi-, majandus- ega raketimajandusteadlane: ma mõistan suurepäraselt, et portaalide ülalhoidmiseks, sisutootmiseks, arenduseks on vaja raha ja selge on see, et "maksad tarbitu eest" on lühinägelik vaade ses asjas. Ma tulistan praegu puusalt, aga miskipärast olen üsna kindel, et see "pay per read" ehk a la 20 sendi eest artikli ostmine, mis mingil hetkel vist pea kõigist portaalidest läbi käis, ei toimi absoluutselt. Ma ise tõrkusin seda kasutamast ja ma ei tea ausalt öeldes ühtki inimest, kes seda järjepidevalt teinud oleks.
                  Mulle lugejana VÄGA sobib see, et ma saan a la kuue rubla eest kuus kahe ajalehe ja nende liitportaali sisule ligipääsu. Mul on PM+Sakala ja EPL/EE/Delfi ja ÕL kuupiletid otsekorraldusega, sest mulle üldse ei meeldi see lokkav mõtteviis "Nahhui, raha eest küll ei loe seda pikka artiklit, kopeerige keegi siia."
                  Ja mõte, et maksnud kliendi keskkonnast koristatakse reklaami oluliselt-oluliselt vähemaks, nagu Martin siin välja käis, meeldib mulle kah väga. Oleks vist isegi nõus siis AdBlocki maha koristama. Ma olen nimelt üks neist lollidest, kes usub, et Eesti omi asju on vaja osta, et Eesti omad asjad saaksivad kasvada ja elada (käin Viljandi turult kohalikelt tädidelt süüa ostmas; võõrsil peetud klubivutimängudel ostan alati pileti, kuigi võiksin külalisklubi ametnikuna enamjaolt rahulikult sisse jalutada; maantee ääres marju või kala müüvatelt taatidelt teen tihti kasvõi sümboolse ostu jne).

Kommentaar

Algselt postitas Martin Vaata postitust
                    Tore teooria. Küll aga on võimalik kasvõi lehe laadimised vs reklaamiserveri kuvamised tehe teha. Kõige lihtsam moodus. On muidugi veel.

Risto link on täitsa adekvaatne.

Mis sinu kirjeldatuid puudutab, siis kirjutasin pool nädalat tagasi, et see on lähiaja teema. Küll aga ei leia sa väga palju näiteid, kus see eriti edukalt töötaks ja kui võrdled, on suur vahe keeleruumis. Siin on ehk ka vastus küsimusele, et miks sellega silmad kinni ei tormata.
                    Jah, aga kui sa võrdled lehe laadimisi ja reklaamiserveri kuvamisi, siis ei saa sa mingit muud adekvaatset infot peale selle kui mitu brauseri külastust suhtarvuliselt blokeerib reklaami näitamise. Kasutajatest ei räägi see kõige vähemalgi määral. Kuna adblocke kasutavad inimesed on märksa aktiivsemad brausijad, siis minu veendumus ja ka uuringute tulemused näitavad, on see, et tegelikult on see suhtarvuliselt maksimaalselt 10% ringis ja sõltuvalt veebilehest võib see muidugi ka kõvasti kõikuda. Ala neti.ee vs delfi.ee. Ühes on vanakooli traffic, kus blokkereid märksa vähem. Kuna olen üle 10 aasta veebianalüütikaga tegelenud, siis võin öelda, et alatihti aetakse segamini külastused ja külastajad.
                    Aga see selleks minu jaoks on see ikkagi suhteliselt arusaamatu probleem. Ilmselgelt ju adblockerid ei taha neid reklaame näha ja kui ma soovin netis midagi reklaamida, siis mul pole mingit huvi oma bännerit kellegile, kes sellest üldse ei huvitu söögi alla ja peale näitama, pigem tekitab see ju minu brändist negatiivse mulje.

Kommentaar

Kas soundcloudi podcaste saab kuidagi alla tõmmata mingisse äppi ja neid offlines kuulata lennukis näiteks?

Kommentaar

Algselt postitas Felipe Vaata postitust
                        Kas soundcloudi podcaste saab kuidagi alla tõmmata mingisse äppi ja neid offlines kuulata lennukis näiteks?
                        Esmalt veendu, kas see podcast ka kuskil mujal saadaval pole. Nt iTunesis. Kui on, siis on posu äppe, mis sellega aitavad. Ise kasutan Podcast Republicut nt. Kui ei ole, siis jääb kaks õhukest lootust: kas asi Soundcloudis endas alla tiritav (podcasti puhul tegelt tekib küll küsimus, et miks ei peaks) või siis omal vastutusel guugelda mingeid Soundcloud download programme. Erinevaid variante olen katsetanud, küllaltki madala edukusega. http://www.dvdvideosoft.com/ pakub igasugu erinevaid audio ja videoga möllamise programme, seal leidub ka Soundcloud downloader, aga ka see on mind rohkem feilinud kui aidanud.

Kui keegi teab mingit actually lollikindlat varianti, siis oleksin ise ka väga tänulik, aga afaik häid variante ei kipu olema. Võib-olla autoriga otse ühendust võtta ja küsida downloadi varianti?

#sõnakordusfäägot #variantianyone
                        Legend has it that when N'Golo Kante lost his virginity, he immediately won it back again.

Kommentaar

Analoogseid online convertereid leiab guuglist hulgaliselt.

Kommentaar

Kas Vabakal EMi ka näitab see aasta?

Kommentaar

Kas Raud läks ära, kuna kellegil kusagil on tema kohta midagi, mis ei oleks kooskõlas sotsiaaldemokraatliku vaatenurgaga?

Kommentaar

Algselt postitas gizmoduck Vaata postitust
                                Kas Raud läks ära, kuna kellegil kusagil on tema kohta midagi, mis ei oleks kooskõlas sotsiaaldemokraatliku vaatenurgaga?
                                Ilmselt on asi seotud Toobali keissiga!

Kommentaar

Working...
                                X