Vivatbet
Collapse
320x50 ülemine bänner
Collapse
Teadaanne
Collapse
No announcement yet.
Pijpers koju?
Collapse
X
-
Vastus teemale \'Pijpers koju?\'
Pijpersi otsus Kasahhe juhtima hakata isegi tiba üllatas. Seda enam, et enne oli Malta koondisest juttu. Mina igal juhul arvan küll, et ega Kasahhid nii nõrgad olegi kui nende eelmine valiktsükkel välja kukkus. Eks nad olid ka ühes tugevaimas alagrupis. Nüüd saab Arno ilusti jälle ehitama hakata ja kindlasti muutub mägilaste koondis seetõttu ka tugevamaks. Eestile eriti ei soovikski neid euro valikturniirile vastaseks. Kui siis selleks, et eestlastel oleks võimalus Arnot korralikult tänada. See jäi ju korralikult tegemata.
Homo homini lupus est - pede on pedele hunt
Kommentaar
-
Vastus teemale \'Pijpers koju?\'
LINK POSTIMEHE LOOLE
Arno Pijpers: mõtlen Eestile iga päev
Veiko Visnapuu, reporter
Eesti jalgpallimeeskonna ja FC Flora eksjuhendaja hollandlane Arno Pijpers, kes asub jaanuaris tööle Kasahstani koondise peatreenerina, ütles Postimehele, et mõtleb talle neli aastaks koduks olnud Eestile peaaegu iga päev.
«Aitäh, nägemist!» lõpetas Pijpers telefonivestluse selges eesti keeles, tõmmates enne seda Eesti ja Kasahstani koondise juhendamise vahele võrdusmärgi.
«Sain Kasahstanis peaaegu samasuguse võimaluse kui Eestis,» rääkis viimased 11 kuud Hollandi kõrgliigaklubi FC Utrechti tehnilise direktorina töötanud Pijpers. «Mul meeldib tegeleda meeskonnaga, kelle puhul saab silmaga arengut näha. Eesti koondis areneski märgatavalt, miks ei peaks Kasahstanis nii minema!»
Arno Pijpers, millal te Kasahstani sõidate?
Paari nädala pärast. 12. jaanuaril lahkun Hollandist, järgmisel päeval olen juba Kasahstani koondise peatreeneri ametis.
Milline on Kasahstani koondise potentsiaal võrreldes Eesti meeskonnaga?
Raske öelda. Nägin Kasahstani koondist kaks korda Eesti meeskonna peatreenerina ja mäletan väga hästi, et mõlemad kohtumised kujunesid Eestile raskeks (2002. aasta juulis Almatõs lõppes mäng 1:1, 2001. aasta novembris Tallinnas 0:0 – toim).
Kuidas Hollandis ja eriti Utrechtis, kus praegu töötate, uudis teie siirdumisest Kasahstani vastu võeti?
See tuli kõigile väga suure üllatusena! Utrechtis ollakse väga õnnetud, et lähen ära, sest alles eelmisel kuul arutasin klubi juhtidega kõikvõimalikke tulevikku puudutavaid küsimusi, kaasa arvatud lepingu pikendamist.
Asunud jaanuaris tööle FC Utrechti tehnilise direktorina, sõlmisin lepingu, mis lubas mul uue pakkumise korral probleemideta ametit vahetada. Nii et klubis mingeid vaidlusi või kemplemist minu äramineku tõttu ei ole.
Pean Kasahstani siirdumist väga suureks sammuks ja kuulen selle kohta paljudelt jalgpalliinimestelt vaid tunnustavaid sõnu, nagu omal ajal enne Eestisse tulekut. Jah, mõned on ka imestanud, miks ma küll seda teen. Tõenäoliselt on mul siis sedasorti veri või mõistus, mis kehutab nii suuri samme astuma.
Kas te ei karda tõesti midagi? Kasahstani eluolu erineb ju Eestis kogetust päris tublisti.
Miks peaksin midagi kartma? Jäädes Kasahstani koondise treenerina paindlikuks ja avatud inimeseks, nagu olen kogu aeg olnud, siis ei tule mul ka probleeme.
Saanud viis aastat tagasi pakkumise asuda tööle Eestis, püüti mind Hollandis veenda seda mitte vastu võtma. Mulle räägiti, et Eesti pole nii stabiilne riik nagu Holland ja et Eestisse tööle asumine on nagu tundmatus kohas vette hüppamine. Suhtusin sellesse külmalt ega peljanud midagi. Samamoodi käitun nüüd, kuigi mul oli teisigi pakkumisi. Näiteks Malta jalgpalliliidult.
Mida tunnete, kui peaksite Kasahstani peatreenerina kohtuma Eesti koondisega?
Vaat see oleks tõeliselt võimas, kui Euroopa meistrivõistluste valikturniiril loositaks ühte alagruppi Holland, Eesti, Kasahstan ja Venemaa (naerab)! Aga just sellist alagruppi ma sooviksin!
Mida teevad teie naine ja lapsed? Kolivad samuti Kasahstani või jäävad Hollandisse?
Mu lapsed õpivad Hollandis, kusjuures 20-aastane tütar Rianne elab juba omaette. 17-aastane poeg Jeff, kes veedab muide praegu Tallinnas koolivaheaega ja on käinud iga päev koos vanade sõpradega Kalevi spordihallis kaasa elamas traditsioonilisele saalijalgpalliturniirile, mängib Rotterdami Excelsiori profiklubis.
Lapsed jäävad kindlasti Hollandisse, aga abikaasa kolib tõenäoliselt millalgi Kasahstani.
Kui pingsalt jälgite Eesti koondise käekäiku, mida juhendab teie sõber Jelle Goes.
Mitte väga pingsalt, sest mul puudub võimalus vaadata televisioonist Eesti meeskonna mänge.
Aga mu naine, kes oskab seniajani väga hästi eesti keelt, hoiab mind interneti vahendusel Eesti jalgpalliga kursis nii hästi kui võimalik. Ta loeb mulle Eesti ajalehtedest ette ka muid uudiseid peale jalgpalli. Lapsed on veetnud peaaegu kõik koolivaheajad Eestis. Seega olen Eesti eluga päris hästi kursis ja pean ütlema, et mõtlen Eestile peaaegu iga päev.
Järelikult peaksite väga hästi kursis olema ka hiljuti Eesti jalgpalli raputanud Aivar Pohlaku ja Indrek Kanniku tüliga?
Jah, olen.
Kuidas seda kommenteerite?
Ma ei soovi kommenteerida. Nad teavad, mida nad teevad, nagu mina tean, mida mina teen. See on ainult nende asi.
Kas olete viimasel ajal suhelnud Hollandis mängivate Andres Operi ja Ragnar Klavaniga?
Paar kuud tagasi, kui Utrecht mängis Operi koduklubi Kerkrade Rodaga, püüdsin Andresega kontakti saada, aga ei õnnestunud. Ta on juba vanem pallur, elab pereelu, kiirustab pärast mänge koju. Ragnariga oli mul aga alles paar nädalat tagasi pikk telefonivestlus.
Jalgpallitreener
• Eesti jalgpallikoondise ekspeatreener Arno Pijpers on sündinud 21. aprillil 1959, rahvuselt hollandlane.
• Abielus (abikaasa Carla, 17-aastane poeg Jeff, 20-aastane tütar Rianne).
• Karjäär mängijana
1979–1983 Papendrechti meeskonnas.
• Karjäär treenerina
Alustas treeneritööd 1981. aastal, olulisemad ametid:
1993–1997 Hollandi kõrgliigaklubi Rotterdami Feyenoordi noortetöö koordinaator,
1998–november 2000 Hollandi jalgpalliliidu noortetöö koordinaator, vastutas riigi U-14, U-15 ja U-16 koondise eest (viis Hollandi U-16 esinduse 2000. aasta suvel EMi pronksile),
november 2000 – september 2004 Eesti koondise ja FC Flora peatreener (koondisega 16 võitu, 14 viiki, 25 kaotust; Floraga Eesti meister 2001–2003),
2005 Hollandi kõrgliigaklubi FC Utrechti tehniline direktor,
jaanuar 2006 – ... Kasahstani koondise peatreener (leping sõlmiti kaheks aastaks).When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story!
Kommentaar
-
Algselt postitas sicmic Vaata postitustOot kas sellest peab nüüd mingeid järeldusi tegema?Rise and rise again until lambs become lions!
Vaprus - Athletic Club - Rosenborg
Kommentaar
Bottom 300x250
Collapse
Vivatbet 1200x200 bottom
Collapse
Kommentaar