Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Aivar Pohlak - kasulik või kahjulik?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Algselt postitas Daz Booob Vaata postitust
    Õhtulehest jäi silma üks lõik: "Eesti jalgpall ja Aivar Pohlak on saanud kõvasti malakat, et Venemaa-küsimusis on võetud valed seisukohad või jäetud need sootuks võtmata. Ometi reedavad faktid: jalgpalliliit toetab ukrainlasi rohkem kui ükski teine siinne spordiorganisatsioon, samuti on ainsatena keeldutud agressoritega spordiväljal vastamisi minemisest.​"

Nüüd ma enam ei tea, ked või mida uskuda.
    No jalgpalli liit ongi teinud neid toetusmänge ja asju. Aga Pohlak ei ütle seda kunagi välja ja sellepärast ta nüüd enam interkaid ei annagi.

Kommentaar

Õhtulehest jäi silma üks lõik: "Eesti jalgpall ja Aivar Pohlak on saanud kõvasti malakat, et Venemaa-küsimuses on võetud valed seisukohad või jäetud need sootuks võtmata. Ometi reedavad faktid: jalgpalliliit toetab ukrainlasi rohkem kui ükski teine siinne spordiorganisatsioon, samuti on ainsatena keeldutud agressoritega spordiväljal vastamisi minemisest.​"

Nüüd ma enam ei tea, keda või mida uskuda.
      Algselt postitas JuriM Vaata postitust

No jalgpalli liit ongi teinud neid toetusmänge ja asju. Aga Pohlak ei ütle seda kunagi välja ja sellepärast ta nüüd enam interkaid ei annagi.
      No ma arvan, et siin tuleb ikka habemikku ennast uskuda. Meedia, see valetab ju koguaeg. Tema ütles kohe, et rannakoondis ja naiste U17 Valgevenega ei mängi! U17 Venemaaga ei mängi!
      sigpicJALGPALL on üle kõige!

Kommentaar

Algselt postitas JuriM Vaata postitust

Kas mitte Liit=Pohlak? Või seda ei saa ka enam uskuda?
        see ei ole minu süü, et sa okaspuu oled

"joon palju ma tahan, aga ikka ta ei saa minust aru"

"Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple."

Kommentaar

Õhtulehest jäi silma üks lõik: "Eesti jalgpall ja Aivar Pohlak on saanud kõvasti malakat, et Venemaa-küsimusis on võetud valed seisukohad või jäetud need sootuks võtmata. Ometi reedavad faktid: jalgpalliliit toetab ukrainlasi rohkem kui ükski teine siinne spordiorganisatsioon, samuti on ainsatena keeldutud agressoritega spordiväljal vastamisi minemisest.​"

Nüüd ma enam ei tea, ked või mida uskuda.
          Ei meenu, et oleks näiteks kohanud väidet, et liit pole midagi positiivset teinud või et EJL oleks kõige venemeelsem alaliit. Ent vähemalt minu silmis on mündil kaks poolt, eriti kui mõelda, et jalgpall on Euroopas kõige olulisem spordiala ning kus asjaosalistele meeldib rõhutada, et vutt on rohkemat kui pelgalt sport või meelelahutus. Kuningalt oodataksegi rohkemat, mis ei tähenda, et ka teistelt ei võiks nõuda, aga me siin hetkel istume jalkafoorumis.

Õhtuleht loetleb positiivsena üles kaks korda Valgevenega mängimisest loobumist (millest küll ühel puhul on asjaosalised ise öelnud, et liidul selles otsuses rolli polnud) ning lisaks:
          • Jalgpalliliit on koostöös klubide ja annetajatega korjanud sõjapõgenike toetamiseks raha (näiteks Eesti – Küpros mängul üle 50 000 euro), saatnud Ukrainasse toiduabi, vabastanud sealt tulnud lapsed litsentsitasust, korraldanud laagreid ning olnud ühena neljast FIFA liikmest vastu vene keele lisamisele FIFA ametlikuks keeleks;
          Mitte, et see nüüd väga oluline teema oleks, aga vene keele lisamise osas on mul küsimus, et kas oldi vastu vaid vene keelele või tervele komplektile keeltele.

EJL-i enda kodukalt: "Näiteks möödunud aasta aprillis oli FIFA kongressil hääletus vene, araabia ja portugali keele lisamiseks FIFA ametlike keelte hulka. EJL oli üks neljast alaliidust, kes hääletas selle vastu."

Vene-küsimuse möödavaatamatu miinuspool on, et agressori hukkamõistmise ja sellega seonduvatel teemadel on järjepidevalt ebaletud või on selle teema kommenteerimisest sootuks korduvalt loobutud (kohati ka üpris kentsakate vabandustega, nt kui Pohlak mööda Eestit tuuritas öeldi, et tal pole aega). Ilmselt iga ala puhul pole meil ka kohalikud tegijad nii suurte laudade taga nagu meil on vutis (eelkõige Pohlak, siis Tehva ning miks mitte ka Rei ja Savitski, kui ma kedagi ei unusta).

Hetkel pole selget vastust, et kas me anname parima, et agressor ei saaks tagasi jalkaellu naasta enne kui rahu majas ning kas me annama parima, et meie rahakraanid oleksid Venemaa suunal lukus. Uibolehe erakorralise üldkogu järgne Delfile intekas andis ilusate sõnadega mõista, et kuna Euroopas peaaegu kõik mängivad Valgevenega jalgpalli, siis pole mõtet Venemaa küsimusega tegelemisele aega raisata.

Venemaa teemas pole Euroopas ühtsust, veel vähem Valgevene. Kas me piiririigina peaksime hoidma varju või andma oma panuse, et ka lõunas ja läänes olevad riigid saaksid meie seisukohtadest aru? Ma arvan, et meil on lausa see kohustus. Neid kes soovivad Euroopas Venemaa küsimust pisendada ja kohe tagasi võtta on piisavalt, keegi peab sellele ka vastu olema. Keegi ilmselt ei ootagi, et jalgpall kogu maailma mured ära lahendaks, aga vähemalt enda lõigus võiks oma ära teha. Mine tea ehk oleks see ka eeskujuks väiksematele aladele.

(Ma ei tea kui ammendav see Vaheri list on, mingi spordiala oli meil sunnitud kodusest turniirist loobuma kuna polnud valmis agressoreid võõrustama)

Kommentaar

Aitäh vastuses eest.

Ma kahtlustan Pohlaku-teemal soovmõtlemist - otsitakse asju, mida pole. Luuakse seoseid, mida pole. Ja kuna sisend on negatiivne (Pohlak paha), siis on seda ka väljund.

Ma ei anna hinnangut, kas Pohlak on hea või paha. Ma lihtsalt kirjeldan seda, mida loen, näen, kuulen... nagu näiteks siin mõni postitus tagasi tuli välja, et kui EJL paha, siis võrdub see Pohlak, kui hea, siis ei võrdu.

Sama paistab ka silma jalgpalli tasemega Eestis - aastaid on räägitud, et kusessa olemine on Pohlaku süü (ei vaidle vastu - lõppude lõpuks on tema pealik). Samas, nende aastatega on meil mõned üsna head, tugevad organisatsioonid, klubid tekkinud, teadmisi hangitud ja infra on jõudsalt paranenud. Mänguline tase on aga langenud, rääkimata tulemustest (võiks ju olla näha miskit arengut nende klubide sulest). Mul on üks lihtne küsimus - mida te nagu teete? Võib olla selle asemel, et loosungitega ringi joosta, peaks lihtsalt palli söötma ja omaks võtma ning maksimeeriks energiat platsil?

"Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple."

Kommentaar

Ma ei tea kui palju seda igal pool seletatud on, mis on selle "härra" taga kinni ja mis läbi aastate ei ole töötanud. Tundub et kõik see info on sinust mööda läinud. Müstiline. Midagi võiks ikka läbi lugeda ja analüüsida enda jaoks. Võid hakata järjest minema, Reimi hiljutistest sõnavõttudest Klavani kampaania ajast tagasi kaugema mineviku poole, see teekond on üsna lõputu ja kole.

Kommentaar

Pohlak hoiab sõna otseses mõttes Eesti jalgpalli pantvangis - a mis ta tglt sis naq ülce halba teinud un? pöörane statement
                Dreams cant be buy

Kommentaar

Algselt postitas Wingback Vaata postitust
                  Ma ei tea kui palju seda igal pool seletatud on, mis on selle "härra" taga kinni ja mis läbi aastate ei ole töötanud. Tundub et kõik see info on sinust mööda läinud. Müstiline. Midagi võiks ikka läbi lugeda ja analüüsida enda jaoks. Võid hakata järjest minema, Reimi hiljutistest sõnavõttudest Klavani kampaania ajast tagasi kaugema mineviku poole, see teekond on üsna lõputu ja kole.
                  Ei oska, taha lugeda? Pohlaku nimi lööb silme eest mustaks?

Ma võin teha Eesti jalka osas siis ka kaks erinevat postitust:

1. Pohlak saamatu - meil on parem infra, kuid sitem tase. Enesest mõistetav, et vaja lasta kellegil teisel proovida.

2 Tema kritiseerijad saamatud - söötmise ja pallisurmamise treenimiseks pole vaja isegi kodust välja minna.

Point on - paska toodetakse.
                  Millepärast - keskendutakse negatiivsele.
                  Mida vaja teha - otsida lahendusi väljakul.

Kommentaar

Ei oska, taha lugeda? Pohlaku nimi lööb silme eest mustaks?

Ma võin teha Eesti jalka osas siis ka kaks erinevat postitust:

1. Pohlak saamatu - meil on parem infra, kuid sitem tase. Enesest mõistetav, et vaja lasta kellegil teisel proovida.

2 Tema kritiseerijad saamatud - söötmise ja pallisurmamise treenimiseks pole vaja isegi kodust välja minna.

Point on - paska toodetakse.
                    Millepärast - keskendutakse negatiivsele.
                    Mida vaja teha - otsida lahendusi väljakul.
                    Lihtsalt huvi pärast küsin, et kellest meil parem infra peaks olema? (See, et infra on parem kui 10 aastat tagasi ei ole argument, enamus riikidest oleme ikka maas) Gröönimaa ja Antarktikaga võrreldes vb tõesti. See tundub küll nagu täiesti pintslist imetud väide.

Lisaks ei too sa välja päris ajuvabasid asju nagu KTM reegli lisamine pärast teiste klubide esiletõusu 2010 alguses ega Flora (eks)presidendi mõjuvõimu Eesti liiga juhendamisele, kohtunike tegevusele (Frischeri lahkus ametist, rääkis kuidas Pohlak temaga eraviisiliselt kõnesi tegi ja seadis otsuseid kahtluse alla. Juri Frischer: Aivar Pohlak arvas, et soosin liialt Levadiat. KUIDAS SELLINE ASI JUHTUB?) ja koondisesse valitud meeste puhul (Koondisetoetustest saadud rahad liikusid Florale, kuna valiti sealt klubist koondisesse mehi pikki aastaid.) Eks neid seikasid on veel, kuid ei viitsi neid kõike välja tooma hakata. (Ilmselgelt on ka tegemist inimesega, kes ei suuda oma emotsioone talitseda arvestaddes, et ta on meie ekspresidendiga sõimanud, ajakirjanikega sõimelnud teatrietendusel ja Kose vallavolikogul tõugelnud teiste liikmetega)

Kui pimesilmi jälgida Eesti jalgpalli, siis võib-olla tõesti jääb märkamata, et tegemist ei ole indiviidiga, kes peaks enam Eesti jalgpalli ammu juhendama, kuid see selleks. Iga inimene valib ise kui palju ta loeb ja mida ta jälgib. Samas kui ise meediat ei jälgi ja aru ei saa millega EJL president tegeleb, siis võib tõesti jääda mulje, et kritiseeritakse niisama teda ja kõik on negatiivsed.

Kommentaar

See infra kiitmine on tõesti hea.Kures 5miljonine hall, kus ei saa talvel trenni teha, sest on külm. Narva 7 milline hall, kus saab eriloaga korraks kõksimas käia. Muidugi ka EJL hall, kus tänase päevani puudub kasutusluba. Minu meelest on meil palju raha, mida ma adekvaatselt kasutada ei oska. Kui me nende kõikide protsesside kohta ütleme, et väga hea areng käib siis me vist ei võrdle ennast kellegiga - nii on hea endale õlale patsuda ja öelda väga hea.

Kommentaar

Võib olla selle asemel, et loosungitega ringi joosta, peaks lihtsalt palli söötma ja omaks võtma ning maksimeeriks energiat platsil?
                        Kuidas see Pohlakuga seostub, kas tema peaks minema palli söötma? Või mida sa üldse öelda tahad? Lõppude lõpuks muidugi tema vastutab, kui mänguline tase pikalt nii kehv ja tema vastutab ka koondise peatreeneri valikute eest. Aga minu jaoks põhiline pole isegi see, vaid tema personaalküsimus - seotus Floraga, selge Flora mängijate eelistamine koondises, kahtlane raha liikumine, Venemaa küsimus, suhtumine ja käitumine, koledad skandaalid pidevalt jne jne. Põhimõtteliselt see, millele 2 postitust tagasi viidati ja veel palju muudki.

Mingit pallisurmamise juttu võib rääkida klubide treeneritele, aga me räägime siiski EJL presidendist - "natuke" on vahe ju?

Kommentaar

Working...
                        X