Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Soome - Eesti

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Vastus teemale \'Soome - Eesti\'

Tere

Alustuseks minu kummardus Eesti fännide ees, kes vaatamata kehvale ilmale ja kallile õllele suutsid luua staadionil ülimõnusa atmosfääri. Kuid silma riivasid kaks vahejuhtumit, millest lihtsalt pean rääkima. Siinkohal tunnustus neile, kes seda teemat mõnes oma postituses on juba käsitlenud ja vabandus nende ees, kes võibolla ei sooviks sellel diskreetsel teemal pikemalt peatuda.

Esimene neist puudutab juba mainitud intsidenti laeva vestibüülis, kus esimene tuntud eesti jalgpallifänn sõimas mustanahalist Soome kodanikku. Julgen siinkohal öelda, et kedagi ei ähvardanud surnuks trampimine ja selline reaktsioon kahjuks tõestas veelkord, et meie hulgas on inimesi, kelle jaoks mustanahalise inimese nägemine on sedavõrd eksootiline kogemus, et kaob viimanegi aruraasuke.

Teine vahejuhtum puudutab teist tuntud eesti jalgapallifänni, kes kakerdas mängu teisel poolajal sektori 102 alaosas, kus mõned vähem auväärsed fännid üritasid mängule kaasa elada, ise arulagedalt ropendades, segades samas nii mängule kaasaelajaid kui korraldajaid. Lugesin siit foorumist, et Soome korrakaitseorganid olla antud vutihuvilise hiljem pürotehnikaga mängimise eest ka kõrvaldanud, mis veelkord tõestab, et kui mõistus ei kanna, siis ära joo.

Ma ei kirjutaks sellest siin kui tegemist oleks olnud lihtsalt jalgpallifännidega x ja y, kes välisreisil natuke ülemeelikuks muutusid. Tegemist on vähemalt teatud ringkondades lugupeetud eesti jalgpallifänluse grand old man\'idega, kes võiks natukene mõelda ka eeskuju peale. Tuntusega kaasneb ka vastutus!

Rõhutan siinkohal veelkord, et tEgemist oli kahe eraldiseisva vahejuhtumiga muidu väga toredas ja sõbralikus seltskonnas, kuid sellistest asjadest lihtsalt tuleb rääkida.

Kommentaar

Lubatud ülevaade sellest ,mis juhtus minuga peale Soome-Eesti mängu 88. minutit ,kui turvamehed mu staadionilt ära viisid. Alguse sai kõik sellest ,et mul oli kotis üks signaaltõrvik. Enamik on selliste põlemisi ilmselt maailma staadionitel näinud
      ning seda on tehtud ka kodusel Arenal. Üldiselt oli mul enne mängu selline mõte ,et kui võidame siis läheb käiku. Kus täpselt ta käiku oleks läinud selle peale veel ei mõelnud.Variante oli kaks : esimene variant oli see et minna värava taha või vastastribüünile ja teine variant ,et tõmmata siis peale seda juba ,kui mäng läbi ,tänaval.. Esimese variandi miinus oli ,et see oleks toimunud staadioni territooriumil ja teise miinus see ,et tänaval poleks asi nii effektne olnud.
      Oli nagu oli aga asjade edasine kulg oli hoopis midagi muud ,mida ma lootsin. Peale Juki iluväravat karjusin viimasegi hääle ära ja võtsin kotist siis tolle pliiatsi ja hoidsin seda(süütamata) paremas käes. Hindasin kergelt ümbritsevat olukorda ja vaatasin ,et liialt palju on igasugu mente ja turvasid ümber ning kohapeal süütamine ei tule kõne alla. No mingi 4-5 minti sain mõelda ,kui äkki turvad nagu raisakotkad selga lendasid . Ma jõudsin veel niipalju teha ,et viskasin nipsasja instinktiivselt käest ära. No teadagi selleks ,et kui mingi jama tekib siis käest pole midagi leitud.:P
      Edasi läks päris kiirelt nii ,et viidi väravast välja.Kusjuures väga viisakad olid ja käsa ei väänanud ja raudu ei pandud. Ühesõnaga haiget ei tehtud. Võtsin ise ka asja rahulikult. Lõpuvile saatel lükati kongi ja viidi siis mingi kolmsada meetrit eemal asuvasse Polisi majja.
      Lühdalt öeldes kontrolliti dokumente ja tehti trahvi 60 euri. Süüks oli : pürotehnika omamine . Kuni mingi hilise ajani see veel Soome staadionitel keelatud ei olnud aga seadus on hiljuti vastu võetud. Just nimelt omamine,sest süütamist nad süüks panna ei saanud. Kogu tseremoonia kestis umbes pool tundi ja selleks ajaks ,kui omad järgi tulid olin juba vaba mees.
      Aga üldiselt peab ütlema ,et Soome võmmid jätsid hea mulje. Üks küsis mult ,et kuidas mäng lõppes jne. Lõpuks vabandasid tekitatud ebameeldivuse pärast ja nentisid kahetsusega ,et uus aasta on veel kaugel ning ilutulestik tuleb mult konfiskeerida.
      Sihuke väike seiklus oli siis Helsingis. Edasi aga tegime juba linnas lõhna ja rõõmustasime viigi üle.
      Aga kokkuvõttes oli üks vingemaid reise. Rahvas hakkab juba tasapisi ühel häälel laulma ja päris normaalselt kõlas. Ja sellised suured levareisid on ka väga bro,vähemalt mulle istub. Üle pika aja sai isegi tantsu vihutud.
      Ega ma jonni ei jäta. On riike ,kus tõrvikud on lubatud ja eks peab lihtsalt ootama ,et mitte seadusesilmaga pahuksisse minna.
      Ja et järgmised kommid ei hakkaks mul ajusid nikkuma.
      FCF Forever

Kommentaar

http://www.pilt.ee/view/639630/. Mõned minu pildid. Kahjuks sai tühjad akud kaasa võetud selle pärast nii vähe pilte.

Kommentaar

Algselt postitas ROOTSI KUNN
          On riike ,kus tõrvikud on lubatud ja eks peab lihtsalt ootama ,et mitte seadusesilmaga pahuksisse minna.
          Kui ma ei eksi, siis ametlike maavõistluste puhul selliseid riike pole, sest siis kehtivad ikka natuke teistsuguse organisatsiooni reeglid. Muidugi võin eksida, kuid üldiselt ei õigusta seaduste rikkumist tõik, et sa polnud seadustest/reeglitest teadlik.

Üldiselt tuleks Eesti koondise mängudel vähemalt Eesti fännide poolt pürotehnika koju unustada, minu arvates.
          When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story!

Kommentaar

Uldiselt tuleks Eesti koondise mangudel vahemalt Eesti fannide poolt purotehnika koju unustada, minu arvates.
            Pürotehnika ja pisikesed plastikust pasunad ka, kuid see ei pruugi aidata, kuna seda teist paska jaotatakse staadioniväravas.

Kommentaar

kas keegi veel staadionil pilte tegi?? kui jah siis kuidagi näha oleks võimalik??
              õlu, jalgpall ja naised

Kommentaar

Algselt postitas laurenzo

.... ja pisikesed plastikust pasunad ka, kuid see ei pruugi aidata, kuna seda teist paska jaotatakse staadioniväravas.
                siis vähembalt tuless need pasunapuhujad koju jätta
                Bolo should be drugged tested, and if found clear should be banned for 6 months.

Kommentaar

Mõned pildid meie meeste tegemistest platsil.

Kommentaar

Algselt postitas ugla

Mõned pildid meie meeste tegemistest platsil.
                    vaatasin neid pilte ja mõtlesin et \"deem, kui hea see pärnu kalevi muru ikka suvel välja nägi\". Sügisel oli ikka selline porilomp et anna otsad.
                    Am Sonntag um 13.00 Uhr haben wir ein Weißwurst- Wettfressen mit der Bayern-Spitze. Da bin ich gut dabei. (Rainer Calmund)

Kommentaar

Algselt postitas laurenzo

Uldiselt tuleks Eesti koondise mangudel vahemalt Eesti fannide poolt purotehnika koju unustada, minu arvates.
                      Pürotehnika ja pisikesed plastikust pasunad ka, kuid see ei pruugi aidata, kuna seda teist paska jaotatakse staadioniväravas.
                      Mis siis pasunatel häda on nüüd?

Kommentaar

plastpasunad teevad koledat häält

Kommentaar

irw....
                          pasunad soomlastele kohe kindlasti ei meeldinud...
                          mäletan väga hästi kui üx vend enne mängu teel staadionile pasunaga igasugu pulli tegi...
                          ja teine vend tagasiteel peale mängu pasunaga soomlasi teepeal kiusas
                          õlu, jalgpall ja naised

Kommentaar

mis te nende tõrvikute pärast hädalate. need ju kaunis ohutud. signaalraketid, mida võid isegi kummipaadis süüdata. vihmavari ju palju ohtlikum.
                            memer of Gaskoff fan club

Kommentaar

Esimene neist puudutab juba mainitud intsidenti laeva vestibüülis, kus esimene tuntud eesti jalgpallifänn sõimas mustanahalist Soome kodanikku. Julgen siinkohal öelda, et kedagi ei ähvardanud surnuks trampimine ja selline reaktsioon kahjuks tõestas veelkord, et meie hulgas on inimesi, kelle jaoks mustanahalise inimese nägemine on sedavõrd eksootiline kogemus, et kaob viimanegi aruraasuke.
                              Mul pole neegrite vastu kunagi midagi olnud. Seda tõenäoliselt selle pärast, et eestis näeb neid ainult mööda klubisid töllerdamas ja eesti naisi kel õnnest silmad pahupidi peas hotelli lohistamas.

Soomes see-eest oli neid igal sammul - eriline aktiviseerumine toimus öösel (selgituseks niipalju, et sai tagasi sai tuldud pühapäeva hommikul). Ja ka selle vastu ei olnud mul midagi.

Mis mind häirima hakkas oli nende käitumine. Öö kell neli McDonalds - paksult rahvast täis, inimesed olid järjekorras. Tuli punt neegreid - mingit küsimust ei olnud, kohe kõige ette, uks lahti lasti sisse - üks soomlane julges küsida, et krt ta on 10 minutit järjekorras külmetanud. Kohe hakkas ümber ringi virin peale, et kuradi rassist, värdjas selline, sinusugused tuleks maha lasta.

Ja neid näiteid kogunes veel ja veel. Neegrile on kõik lubatud kuna kui neile midagi keelata siis on tegemist rassismiga. Eksole.

Kui valge inimene jookseb PAPA lapse maha ja saab kolakat siis oleks kõik okei olnud, keegi poleks märganud - aga olgem ausad, kui seda teeb neeger - siis tegelikult on PAPA süüdi, et ta loll jättis lapse laokile, kuna neegrid on niigi rõhutud.

(Esiteks - eesti keeles on neeger neeger ja pole solvang, teiseks - mina ei näinud ülalmainitud laevas toimunud intsidenti seega ma ei tea täpselt mis toimus, vaid tean seda mida siin foorumis räägitud)

PS. Põhimõtteliselt rootsi kunn, tahad lasta kellegil tõrvikut süüdata siis otsi mõni neegrist sõber ja las tema süütab - sest tema käest saab tõrvikut ilma rassismi süüdistuseta käest ära võtta ainult neeger politseinik.
                              www.jkpiraaja.ee

Kommentaar

Plast pasuand tuleb ära keelata Keegi võiks mingi soodsa hanke teha selliste instrumentide peale : AIRHORN

Kommentaar

Working...
                                X