Kui see on sinu esimene külastus, siis palun tutvu korduma kippuvate küsimustega. Selleks, et teha postitusi, tuleb Sul end kasutajaks registreerida. Postitusi saad lugeda ka ilma registreerimata.
Üldiselt tundub, et kui Piirojat ikka pole, siis head mängu loota ei tasu. Rüütli algus peatreenerina tundus igati viks & viisakas, kuid nüüd hakkab tõesti isu täis saama, eks seda putru ole juba küllaltki kaua pakutud ja mekitud ka. Eks muidugi oma osa selles ''imelises seerias'' on ka mängijate kvaliteedil. Pole vist vale öelda, et Jääger ja Klavan pole koduklubi eest väga mängida saanud, pluss veel see Puri saaga? Ning ehk tasuks proovida uuesti Stepanovit? Tundub veel nagu äärekaitsja positsioonile on koondises kõige väiksem konkurents, nii et ükskõik millise mängu ka Jääger ei teeks, on koht järgmises mängus kindel. Kuigi kogu see rong on läinud, kuid ei tasu asja veel täiesti peapeale pöörata, arvan ikkagi, et võiks kuskil kedagi uut proovida, sest minu arvates on see vana armee end juba küllalt tõestada saanud.
No ja muidugi häiris silma / kõrva ka see, kuidas kohalik meeida paisutas üle Bosnia fännide koha pealt. Üldiselt kõiki tagamaid ei tea, aga need fännid, kes meile külla tulid, tundusid üks sõbralik seltskond olevat.
Noja negatiivse poole pealt, mis puudutab osaliselt ka Eesti - Bosnia mängu, märgiks veel ära ka selle vana teema- jääb arusaamatuks kohalike vutitarkade otsus takistada ntks U-21 jõudmist EM-le. Otseselt ju ei takistata, aga need valikud, mis seoses A-koondisega ja U-21 langetatud on, panevad küll tõsiselt mõtlema. Vaevalt, et ntks Puri hea mäng U-21 eest jääks mõnel välisklubil nägemata.
Üldiselt ei oskakski kohalike fännidele midagi muud soovitada, kui kindlat meelt ja ärge laske pead norgu! Minge puhake Hispaania päikese all, tegelege vette hüpetega ning taguge kaarte otse basseini äärel, kujutletava Laguna Beachi kaldal. Kaua sa ikka jõuad, kuid kui koondis juba mitmendat hooaega kehv on, ei tähenda veel seda, et fännid kehvad olema peaks, teeme ikka tribüünil teistele silmad ette. Päikest & fotosünteesi lõpp-produkte teie hoovile!
Millal küll meie sellisele tasemele jõuame, et niipalju fänne käib meeskonnaga kaasas ja kodustaadionil viimne kui üks elab häälekalt oma meeskonnale kaasa?
Olen Eesti koondise väga tulihingeline fänn ja olen koondise mängudel alati kodus ja üsna palju ka võõrsil. Mind on alati natuke häirinud, et meie koondise paljud mängijad peale mängu lõppu kohe riietusruumidesse tormavad, unustades tänada enda toetajaid. Eriti ajab see asi närvi välismängudel, kui oled reisinud palju kilomeetreid, maksnud palju raha selleks, et omadele kaasa elada, aga su enda kodu koondis (mõne erandiga -Raio) ei tee sinust väljagi.
Nüüd jõuaks ka tänase mängu ja Bosnia toetajate juurde. Viibisin staadionil päris kaua peale lõpuvilet, otsa tribüünil-nagu tõeline fänn ikka. Eesti koondis tuli täies kooseisus meie ninade alt läbi, kõik me plaksutasime, karjusime - Eesti, Eesti, jne, aga vaid umbes viie-seitsme mehe käed tõusid üles tänumärgiks fännidele.
Mida aga tegid Bosnia koondise mängijad peale mängu? Peale käesurumist eestlaste ja kohtunikega mindi terve kooseisuga oma fännide tribüünide ette. Esmalt loopisid kõik mängijad kellel veel särk seljas, need rahva sekka. Järgmiseks lasksid kõik mängijad end poolehoidjate ette murule põlvili ja langetasid pea. Mai ei tea, kas seda tehti leina märgiks või fännidele tänu väljanäitamiseks, aga see oli ülev vaatepilt. Tegelikult sai mulle kohe selgeks, miks neid suhteliselt vaese ja väikse maa fänne oli siia põhjamaale nii palju kohale sõitnud, see oli vastastikune lugupidamine. Olen täitsa veendunud, kui Eesti koondis kasvõi natuke viitsiks pingutaks, et oma toetajaid tänada/kiita, oleks minusuguseid koondise toetajaid vähemalt poole rohkem. Tahaks lihtsalt tunda ennast vajalikuna, ei rohkem.
Mida aga tegid Bosnia koondise mängijad peale mängu? Peale käesurumist eestlaste ja kohtunikega mindi terve kooseisuga oma fännide tribüünide ette. Esmalt loopisid kõik mängijad kellel veel särk seljas, need rahva sekka. Järgmiseks lasksid kõik mängijad end poolehoidjate ette murule põlvili ja langetasid pea. Mai ei tea, kas seda tehti leina märgiks või fännidele tänu väljanäitamiseks, aga see oli ülev vaatepilt. Tegelikult sai mulle kohe selgeks, miks neid suhteliselt vaese ja väikse maa fänne oli siia põhjamaale nii palju kohale sõitnud, see oli vastastikune lugupidamine. Olen täitsa veendunud, kui Eesti koondis kasvõi natuke viitsiks pingutaks, et oma toetajaid tänada/kiita, oleks minusuguseid koondise toetajaid vähemalt poole rohkem. Tahaks lihtsalt tunda ennast vajalikuna, ei rohkem.
äkki tegid nad seda sellepärast, et olid just kindlustanud pääsu play-off mängudele? ja päris paljud bosniakid reisisid siia kaugelt stockholmist.
Eesti koondis tuli täies kooseisus meie ninade alt läbi, kõik me plaksutasime, karjusime - Eesti, Eesti, jne, aga vaid umbes viie-seitsme mehe käed tõusid üles tänumärgiks fännidele.
Eesti kaotas 0:2 kui sa tähele ei pannud. Peale seda plaksutada ja lärmi lüüa on natuke koomiline. Sellest ei hakka rääkimagi, et peale sellist mängu mängijatel tõesti lehvitamiseks ja mingiks klounaadiks eriti põhjust pole.
Naljamees oled.
Mäng oli tõesti pettumus. Eesti koondise mängutempo oli väga aeglane. Kuid ma arvan, et koondis mängis paremini kui fännid fännasid...
Nimelt- Kui terve fännisektori peale on umbes 50 inimest, kes annavad endast kõik,et toetada omasid väljakul ja ülejäänud rahvamass passib käed rinnal risti ja vahepeal nagu veidi ütlevad vaikselt midagi Eesti toetuseks, siis on midagi mäda.
Täna sain nautida maaima tasemel fännlust Bosnia poolehoidjate poolt. Mina pole varem nii võimast fännlust näinud. Kõik laulsid, hüppasid ja nautisid jalgpalli täiel rinnal ja päris kinlasti andis iga Bosnia fänn endast 100%
Ühesõnaga ma arvan,et kui fännid tahavad mängijatelt 110% pühendumist, siis peaksid nad ise samaga vastama.
Eesti kaotas 0:2 kui sa tähele ei pannud. Peale seda plaksutada ja lärmi lüüa on natuke koomiline. Sellest ei hakka rääkimagi, et peale sellist mängu mängijatel tõesti lehvitamiseks ja mingiks klounaadiks eriti põhjust pole.
Naljamees oled.
Pakun, et ta mõtles mängu algust, kuid isegi mängu lõpus pärast kaotust võiks natukene respekti üles näidata. Ja kui sa nimetad lugupidamise näitamist klounaadiks, siis oled sa ise naljamees.
Pole küll otseselt mänguga seotud, aga u. 10 minti enne mängu algust tuli mingi eesti lugu, mille nime ja esitaja oskab keegi ehk öelda. Kõrvu jäi sellised fraasid laulus nagu "paluksin sul tulla enda juurde" ja "kas sa tunned". Ehk teab keegi?
Kas tõesti kõik siinsed foorumlased uskusid, et Eesti võib siit välja võluda viigi või võidu?
Anu, kaljuveerijünger, kas sina? Sa ütlesid spordiuudistes täpselt sama. Mina uskusin võitu ja usun alati ka edaspidi. Ülekantud tähenduses virutan ma praegu sulle selle viigijutu nii sügavale kurku kinni, et see sealt enam välja ei tuleks.
Krt, löögid on meie poistel päris tugevad. (ei kirjelda mängu olukorda) Vahetult enne mängu siis mingi kümmekond minutit lõid alumisel tribüünil poisid ühe istme puruks ja poolajal siis väravast sedasi napilt mööda, et sain suure hoobi palliga vastu pead (kõrva), et kukkusin istukile. See järel vaatas mulle otsa nii üks turva kui Miko, et kas minuga kõik korras ja mõned hetked hiljem oli vabandustega platsis ka nii Vunk kui ka iov, viimane aitas ka taas jalule. Papale teadmiseks, et olen täie tervise juures, sel hetkel pea veel ringi ei käinud kuid see juhtus natuke hiljem teise poolaja alguses. Kes täpsemalt lööjaks oli, seda ma vist teada ei saa nii pea.... Mängust tean nii palju head rääkida, et Eesti mängis arvestades eelmise aasta tulemust 3,5 korda paremini. Eks pildid räägivad ka oma loo...
"The more we sweat in training, the less we bleed in battle"
Mängu positiivne külg - bosnia fännid. Tõsiselt lahe oli vaadata kui organiseeritud ja võimsad fännid! Kurat, kuidagi võiks saada müüa nii piletid, et kohad oleks täis fännisektori all ja üleval ning seal kus fännisektor. Teisel poolajal läksin korraks keskele tribüünile ja võrdlesin Bosnia fännidemassi ja Eesti fännide massi, siis jäime kahjuks kõvasti alla. Aga noh, eks me ka kunagi arene niikaugele ja keegi võiks olla kõva mees meil ja hakata dikteerima meid :P :P
Naljamees oled.
Seda ma mõtlengi, et fänne ei tohiks unustada ka peale sitta mängu, milles meie süüdi oleme??? Ja kui sa arvad et vasatsiku lugupidamise ülesnäitamine on klounaad, siis mine vaata malet. Seal tõustakse peale partii lõppu pästi ja kõnnitakse minema.
Kommentaar