Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Eesti - Bosnia-Hertsegoviina

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Algselt postitas lorenzo Vaata postitust
    lisaks on seadus ju püstitatud nõnda, et esmakohal on ikkagi mittesuitsetajate huvide kaitsmine. suitsetamine on ju avalikes kohtades seadusega keelatud. lubatud on selleks ettenähtud aladel.
    ...ja selleks ettenähtud alaks ongi fännitribüün üsnagi ammusest ajast olnud. teema ümber on ju juba aastaid jahutud ka sellessamuses foorumis siin.

seadus minu arusaamist mööda ei keela suitsetamist staadionil

Suitsetamiseks keelatud ja lubatud kohad

§ 29. Suitsetamiseks keelatud kohad
    Suitsetamine on keelatud:
    1) laste hoolekandeasutuse ruumides ja asutuse piiratud maa-alal;
    2) koolieelse lasteasutuse, lasteaed-algkooli, algkooli, põhikooli, gümnaasiumi, kutseõppeasutuse, huvikooli, avatud noortekeskuse või noorte- ja projektlaagri ruumides ning nende piiratud maa-alal;
    [RT I 2007, 4, 19 – jõust. 1.09.2007]
    3) apteegi ruumides;
    4) ettevõtte tootmis- ja laoruumis;
    5) kaupluse ja rändkaupluse müügisaalis;
    6) toitlustusettevõttes, välja arvatud käesoleva seaduse § 31 lõikes 1 sätestatud ruumis;
    7) ettevõttes, kus pakutakse kaubandustegevuse seaduse § 3 lõike 2 punktis 4 nimetatud teenuseid või muid teenuseid, klientidele avatud ruumis (välja arvatud majutusettevõttes);
    8) sportimiseks ettenähtud ruumis;
    9) riietusruumis ja tualettruumis, kui need ei ole erakasutuses;
    10) ühistranspordi ootekojas, reisijate ootesaalis ja reisiterminalis;
    11) sõitjateveoteenuse osutamiseks kasutatavas sõidukis, välja arvatud käesoleva seaduse § 30 lõike 2 punktis 6 nimetatud sõidukis;
    12) tanklaeva, kütusemahuti või tankuri vahetus läheduses;
    13) tule- või plahvatusohtlike kemikaalide läheduses, tule- või plahvatusohtlike ruumidega objektil, ohtlike veoste laadimise kohas, pealelaadimist ootavate saadetiste lähedal, seisva veoüksuse juures ja veoüksuses;
    14) lõhkematerjali lao territooriumil, lõhkematerjali hoidmiskohast laeval kuni 20 meetri kaugusel, pürotehniliste toodete lao ruumides või lõhkematerjali sisaldava laskemoona läheduses;
    15) kaevanduse kaeveõõntes, lambikodade ja laadimislaudade ruumides ning šahtisuudmele lähemal kui 20 meetrit;
    16) padrunite laadimisel püssirohu läheduses, relvahoidlas, relvalaos või relvaruumis;
    17) metsas ja muu taimestikuga kaetud alal tuleohtlikul ajal;
    18) jalakäijate tunnelis;
    19) korterelamu koridoris, trepikojas ja korterelamu muus üldkasutatavas ruumis;
    20) õigusaktis ettenähtud muus kohas.

§ 30. Kohad, kus suitsetamine on piiratud
    (1) Käesoleva seaduse §-s 29 nimetamata juhtudel otsustab ruumis või piiratud maa-alal suitsetamise lubamise vastavalt ruumi või piiratud maa-ala valdaja enda äranägemisel, arvestades käesoleva paragrahvi lõikeid 3 ja 4 ning käesoleva seaduse § 31.

(2) Järgmistes kohtades on suitsetamine lubatud üksnes suitsetamisruumis või suitsetamisalal:
    1) riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutuse ruumides;
    2) kõrgkooli ruumides;
    3) kultuuriasutuse ruumides;
    4) vabaajakeskuse ruumides;
    5) tervishoiuteenust osutava asutuse või ettevõtte ruumides;
    6) kohalikus rongis, kaugsõidurongis ja reisilaevas;
    7) ruumis, kus korraldatakse õnnemängu, kihlvedu või totalisaatorit;
    8) ettevõtte kontoriruumis ja muudes üldkasutatavates ruumides;
    9) spordihoones ning spordi- ja puhkerajatises.

(3) Suitsetamisruum on ehitises või sõidukis asuv ruum, mille kohta kehtivad järgmised nõuded:
    1) ruum on tähistatud suitsetamist lubava sõnalise teabe või sellekohase tingmärgiga;
    2) ruumis asub nähtaval kohal mõistlikus suuruses eestikeelne teave: «Suitsetamine kahjustab tervist!»;
    3) ruum on alarõhuline;
    4) õhu väljatõmme ruumis on vähemalt 8,4 liitrit sekundis ruutmeetri kohta, kusjuures ruumi mittekasutamisel võib õhu väljatõmmet vähendada 25 protsendini normaalõhuvahetusest;
    5) õhu väljatõmbe ventilatsioonisüsteem on iseseisev ja pidev või ühendatud teiste pidevalt toimivate õhu väljatõmbe süsteemidega eraldi püstiku kaudu.

(4) Suitsetamisala on ehitises või sõidukis asuv piireteta ala, millel on paikne ventilatsioonisüsteem ja mille kohta kehtivad järgmised nõuded:
    1) ala on tähistatud suitsetamist lubava sõnalise teabe või sellekohase tingmärgiga;
    2) alal asub nähtaval kohal mõistlikus suuruses eestikeelne teave: «Suitsetamine kahjustab tervist!»;
    3) toimiv ventilatsioonisüsteem tagab, et õhk liigub suitsetamisalalt otse väliskeskkonda.

§ 31. Suitsetamine toitlustusettevõttes
    (1) Toitlustusettevõttes on suitsetamine lubatud üksnes suitsetamiseks ettenähtud suitsetamisruumis või toitlustusettevõtte müügikoha vahetus läheduses väljaspool siseruume asuval hooajalisel laiendusel.
    (2) Käesoleva paragrahvi lõikes 1 nimetatud suitsetamisruumis ei toimu toitlustamist, mille korral müüakse toitu koos valmistamise ja serveerimisega kohapeal tarbimiseks või serveerimisega kohapeal tarbimiseks.
    (3) Müüjal on õigus jätta teenindamata isik, kes eirab toitlustusettevõttes suitsetamise kohta kehtivaid keelde ja piiranguid, ning nõuda selle isiku lahkumist.

Kommentaar

Algselt postitas marcello Vaata postitust
      Ise suitsetan ka aga 45 minutit suudan ikka ilma olla, et koondisele kaasa elada
      Ka mina suitsetan ja 45 minutit pole tõesti teab mis pikk aeg ilma suitsuta olla olla.
      Huvitav kuidas suitsetavad fännid välismängudele sõites lennukites hakkama saavad ? Seal peab ju tunde ilma suitsetamata olema.

Algselt postitas olll Vaata postitust
      aga kui fännisektoris püsti tõustakse - siis mingid isendid ei saa mängu jälgida ??
      mis see on - jälle kadakasakslus tagasi - kõik teised on paremad kui meie ?
      Nohh, paar aastat tagasi Londonis Inglismaa- Eesti mängu kaemas käies, ei lubanud sealsed turvamehed mängu ajal püsti seista. Tea, kas seal on ka kadakasakslus?
      Inimesed, olge valvsad! Ma armastan teid ikka veel! Minu armastus – see on jube ja õudne, seepärast te peategi olema valvsad.

Kommentaar

Algselt postitas Kert1000 Vaata postitust
        Ärge Sen`i nüüd küll süüdistage:
        1. Mina andsin Sen`le suitsu.
        2. See väike laps, Sen`st 2 meetri kaugusel on minu poeg.
        ...
        Aasta Isa 2009

Kommentaar

Süüdistage ikka mind, mul täiesti savi
          Fännitribüünil on lubatud suitsu teha, iseasi kuidas keegi seda teeb. Mina olen alati seal käsipuu juures ja puhun suitsu võimalikult alla. Ees kedagi ei seisa, niiet kedagi põlema pole ka võimalik panna ja auke kellegile kõrvetada.
          Saan aru et mittesuitsetajale on see suht ebameeldiv kui näkku suitsu puhutakse ja veel hullem kui riietes pärast augud. Enda kahel koondise särgil samuti selja peal augud, piisab juba väikesest põlevast sädemest kui auk sisse tuleb.
          Mis puutub siin mõnede väidetesse et suitsetamise asemel võiks koondist toetada siis see on ikka paras naljanumber
          Kordan veelkord, fännitribüünil on suitsetamine lubatud ja seni kuni seda ei ole ära keelatud teen ka edaspidi fännikas suitsu!
          Aga kirjutage avaldus kuskile, koguge allkirju nii suitsuvastased kui ka püstiseismise vastased. Keelame kõik ära!
          Rein, lennukites on nüüd moodsad "Similar Smokeless Cigarettes"

Kommentaar

Mitu lehekülge juttu aga mitte jalgpallist?järelikult oli see mäng ikka nii sitt,et isegi rääkida sellest ei kõlba.Kahjuks või õnneks seda mängu ei näinud.
            Mis on ühist Tallinna jõulukuusel ja Cristiano Ronaldol? Mõlemad kipuvad ümber kukkuma, aga süüdi on alati teised!
            Ott Järvela

Kommentaar

Minu tähelepanekud Eesti- BIH mängust

1. Eesti koondis üritas jalgpalli mängida uut moodi ja lüüa väravaid seljaga värava poole seistes. Tundus, et Rüütli oli keelanud vastaste väljakupoolel palli edasi sööta. Mängujoonisest pidasid poisid sellisel juhul kenasti kinni.

2. BIH fännid olid sellest nii ehmunud, et püsisid pool esimest poolaeg vait, kuid siis kogusid ennast ja lõid lahti möllu, mille sarnast Lillekülas pole minu silmad varem näinud. Kui, siis ehk Aerosmith suutis natuke kõvemat lärmi teha.

3. BIH jalgpallurid olid mingi erilise "jumalavilja" peal kasvanud, keskmine Eesti jalgpallur ulatus neile õlani, Rähn ehk välja arvata. Suur kasv ei seganud aga neil meie pisikestest kiiremini vudida.

4. Seisul 0:2 halastasid BIH väljakumängijad oma väravavahile ja lubasid eestlastel rünnata. Eestlased ei vajanud aga BIH armuande ja pidasid kangelaslikult oma mängujoonisest kinni (vt p 1). 90.minutil vahetati BIH külmetav väravavaht uue ja sooja mehe vastu välja.

5. Lindperet, kes on teaduspärast ettearvamatu tegelane, meie ilusat mängujoonist lõhkuma ei lastud.

Kokkuvõttes võib öelda, et igati ilus jalgpalliõhtu oli.... BIH fännide ja pallurite jaoks.

Kommentaar

Algselt postitas v50 Vaata postitust
                Hea laul mis sobib statale hästi, kahju muidugi et terve staadioni rahvas ei tea sõnu peast. Ma arvan et mingite paberilehtede jagamine laulusõnadega oleks hea mõte.
                Laulul polegi midagi viga. Lihtsalt oli kummaline et seda 90 minutit lauldi. Meil muid laule ka ju: http://www.jalgpallihaigla.ee/index.php?id=11

Kommentaar

Mõnele inimesele tundub loomulik tänavale sülitada, teisele tundub kommipaberi maha viskamine võimatu. Mõnele on loomulik talle mitte meeldiva jutu peale jobule nossu anda, teisele on loomaaias käiminegi vastumeelne (loomade piinamine, vägivald).

Suitsetamisega on sama lugu. See on pigem sisemise kultuuri/kultuurituse küsimus. Sõltub lastetoast ja kogukonna/ühiskonna üldisest käitumisnormist. Näiteks Lõuna-Euroopas tossavad 80% kõikjal ja see pole taunitav.

Ausalt öeldes tribüünil suitsetamine mind isiklikult väga ei häiri. Aga ma tean, et paljusid inimesi see häirib väga. Seega ma ei suitsetaks tribüünil, sisetunne ei luba. Isegi kui seadus lubab.
                  Piraajadel on teravate kolmnurksete hammastega võimsad lõuad, tema hambaread meenutavad saagi. Ohvrit otsivad piraajad lõhna järgi ja tungivad talle kallale. Nad võivad looma või inimese ära süüa või tekitada eluohtlikke vigastusi.

http://www.jkpiraaja.ee/

Kommentaar

Kuna siin enam niikuinii jalgpallist ei räägita, siis mul tekkis seda arutelu lugedes küsimus, et kuhu suitsumehed koni viskavad kui suits tehtud saab? Maha või prügikasti?

Kommentaar

Bosnia fänni muljeid Tallinnast.

Arizona tõmbas jackpoti.

Kommentaar

votv need olid õiged fänniid...

Kommentaar

Algselt postitas yheksa Vaata postitust
                          Kuna siin enam niikuinii jalgpallist ei räägita, siis mul tekkis seda arutelu lugedes küsimus, et kuhu suitsumehed koni viskavad kui suits tehtud saab? Maha või prügikasti?
                          Alla plastpikidele loomulikult (ja põlevana). Nägin kuidas üks väike onuke, selle siis sealt maha toimetas ja ka ära kustutas.

Ise mõtlesin ka vahepeal fännisektorist pilti teha, kuid Sen'il oli koni hambus, siis jäi tegemata.
                          DELFI: FC Levadia võitis 24:0 (vs. FC Soccernet)
                          Ljohha: "See number 14 oli soccernetil ainuke mees kes midagi jagas"

AD e. Andekas Disainer...

Kommentaar

Algselt postitas Sen Vaata postitust
                            Rein, lennukites on nüüd moodsad "Similar Smokeless Cigarettes"
                            Oi kurja, viimane kord Emireitsidega sõites mulle sellist moodsat imevigurit ei pkutud . Järgmine kord küsin .
                            Inimesed, olge valvsad! Ma armastan teid ikka veel! Minu armastus – see on jube ja õudne, seepärast te peategi olema valvsad.

Kommentaar

Algselt postitas Scooter Vaata postitust
                              Alla plastpikidele loomulikult (ja põlevana). Nägin kuidas üks väike onuke, selle siis sealt maha toimetas ja ka ära kustutas.
                              Tänan. Arvasingi.

Kommentaar

Algselt postitas Rein Vaata postitust
                                Oi kurja, viimane kord Emireitsidega sõites mulle sellist moodsat imevigurit ei pkutud . Järgmine kord küsin .

Emiratese peal neid ei pakuta, pead netist tellima
                                Ryanairi peal suht kallid, 10 suitsu 6 EUR

Kommentaar

Working...
                                X