Algselt postitas Nahkpea
Vaata postitust
Vivatbet
Collapse
320x50 ülemine bänner
Collapse
Teadaanne
Collapse
No announcement yet.
Meistriliiga 2012
Collapse
X
-
The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who, in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of the darkness, for he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy My brothers. And you will know I am the Lord when I lay My vengeance upon you.
-
No tra, kunagi kui noore poisi mõõtu veel olin, arvasin, et Flora fännid däts it, see ongi see riil diil. Aga nüüd vaata, et vanad soiuvad ainult ühel teemal ja midagi uut ette võtta ei viitsi, täiesti mandunud vanakesed.
Olen küll teises Eesti otsas, ja nädalast nädalasse teiega kokku ei puutu, aga no sorri, vähemalt eemalt vaadates jääb küll selline mulje.. Võtke kokku ennast!
Kommentaar
-
Algselt postitas Tofoa Vaata postitustMulle on jäänud mulje, et Budukas seal Koerus midagi ikka korraldab. Aga ehk oskab Budukas ise seda kinnitada?
Mitte et ma ei austaks seda, kui keegi teeb sellist tänuväärset tööd, nagu Martin kõik eespool üles loetles, aga eelkõige peaks seda kõike klubid ja EJL tegema.
Uskumatu, et ühele fännile heidetakse ette, et ta pole aidanud mängu korraldada või kirjutanud Postimehele üleskutset Eesti liigat vaadata. Ausalt, absurd! Eestis tahetakse vist fänni olemus mingile teisele tasandile viia kui see mujal maailmas on. Kas fänni "ülesanne" pole eelkõige oma klubi jäägitu toetamine või olen ma millestki täiesti valesti aru saanud?
Milleks on EJL-i palgal inimesed, kes peaksid seda kõike tegema ja kelle kasutegur on pehmelt öeldes hämar, keegi õieti ei tea, millega nad tegelevad ja mis kasu neist reaalselt on."Tolerance is the virtue of men who no longer believe in anything." -- G.K. Chesterton
Kommentaar
-
Algselt postitas MNa Vaata postitust2)Praegune võitlustaktika ei anna floorakatele ega fännidele üldisemalt mingit lootust, et lähiajal püro delegaliseeritakse.
See selleks. Põhimõtteliselt on kolmes eri teemas viimased kolm nädalat püro teemal jahutud ja ega eriti kusagile jõutud ei ole. See on kõik tore, et fännid otsivad jalkaliiduga kompromissi ja tahavad asja reguleeritult ning legaalselt teha. Kuid nüüdseks peaks juba ka kõige järjekindlamal poolehoidjal selge olema, et seda kooskõlastust sealt mitte kunagi ei tule. Samuti nagu jääb ka alati eksisteerima seltskond tegelasi, kelle jaoks on püro hirmus jube ja ohtlik. Inimeste arusaamad jalgpallimeelelahutusest on erinevad. Üks mees deklareeris Kalju facebooki lehel, et me ei tohiks trummi ka enam mängida.
Segane jutt kokku võtta, siis nii ei ole võimalik fännata, et kõik õnnelikud oleksid. Kellegile jääb ikka midagi häirima, midagi jääb alati illegaalseks. Seega kõige mõistlikum on teha nii nagu teevad kõik ülejäänud maailma fännid - jätkata enda kõige parema äranägemise järgi. On fännid kes teevad aeg-ajalt pahandust, on fännid kes halavad kui pahandust tehakse, on turvad kes reageerivad üle, on DK kes karistab. Täiesti tavaline jalgpalli toitumisahel. Kaoks üks, puuduks vajadus ka teise järele.
Kogu lõputu kemplemine viitab taas ühele kurioosumile - kõik eesti jalgpallihuvilised istuvad ühes keskkonnas. Flora fännid mölisevad Kalju teemas, tilganäppijad kiunuvad ultrate postituste peale, jalkaliiduga seotud inimesed jahuvad EJL kriitikutega jne jne jne. Sinna hulka veel kari emaarmastusest ilma jäänud trolle ja saamegi halvasti maitsva supi, mis tegelikuses kedagi ei toida.
Ma olen teinud ilmselt avastuse millest on juba aastaid aru saanud jalkahaigla, paljud klubifänniorganisatsioonid ja ülejäänud mõtlevad jalgpalliinimesed, aga soccernet on muutunud lihtsalt üheks peldikuseinaks, mille liikmeks võib igaüks astuda - kossupedest ahistatud kasulasteni välja. Sellest on tingitud ka toon enamikes vestlustes. Põhimõtteliselt ei ole viimasel ajal enam ühtegi teemat mille kohta kellelgi sitasti ei oleks öelda. Eile jäi kellegile isegi Vassiljev ette.
Kutsun siinkohal üles püro teema ära lõpetama. Kui on vaja püro panna pange. Kui ei meeldi püro - minge istuge teise staadioni otsa. Kui DK'l on vaja Flora-Kure mängu ajal veel tühjemaid tribüüne näha kui need muidu oleksid, siis karistagu. Lõppkokkuvõttes on see karistamine ka üks tsirkuleerimine. Flora maksab jalkaliidule trahvi, jalkaliit annab trahvi intressita laenuna tagasi. Päeva lõpuks ei jää keegi vaesemaks ega rikkamaks.
Myrgel on rääkinud ja läheb nüüd tuttu.
Hääd ööd ja jaksu tegemistes!
Kommentaar
-
Algselt postitas Andres. Vaata postitustNo tra, kunagi kui noore poisi mõõtu veel olin, arvasin, et Flora fännid däts it, see ongi see riil diil. Aga nüüd vaata, et vanad soiuvad ainult ühel teemal ja midagi uut ette võtta ei viitsi, täiesti mandunud vanakesed.
Olen küll teises Eesti otsas, ja nädalast nädalasse teiega kokku ei puutu, aga no sorri, vähemalt eemalt vaadates jääb küll selline mulje.. Võtke kokku ennast!
Ega me klubiga koos niikuinii midagi praegu eriti teha ei saa...klubi ei suhtle ja fänniorganisaator tuleb ka minema sealt (just tänu sellele) ja otsigu Flora kust tahab see uus koordinaator aga uue koordinaatoriga me ka suhtlema ei hakka...vähemalt mõnda aega kuniks tibid aru saavad kui vajalik see suhtlemine on probleemide vältimiseks. Milleks seda koordinaatorit vaja on kui ei suhelda? Ainult selleks, et klubi käsiks-keelaks midagi (sedagi vist pole enam olnud)?
Kommentaar
-
Algselt postitas Nahkpea Vaata postitustMida oled sina teinud, et inimesed tuleks staadionile?
Millal sa viimati aitasid mängu korraldada?
Millal sa tuhat piletit ümberkaudsetele inimestele jagasid?
Millal sa tegid Fanzine’i või aitasid teha näiteks mängu kava?
Millal sa võtsid kätte ja kirjutasid näiteks Postimehe arvamusküljele loo ja üleskutse kodust liigat vaadata?
Kui pole midagi teinud, siis pane suu kinni ja ära mölise!
Fännisallid,vihmavarjud,fännilipp,mängupiletid on kõik minu orgunnitud ja õnneks on ka abilisi. Mängude ajal auhindade loosimised,kui võimalus siis olen auhinnad enda poolt pannud. võimalikult palju üritan teha reklaami,et meelitada rahvast omadele kaasa elama,aga õnneks on Koeru JK juba andunud fännid kes teavad millal peavad staadionile tulema.Ma arvan,et meie oma selle hooaja keskmine publiku numbriga võiks rahule jääda(jääb kuskil 150 kanti) ,aga mida rohkem ,seda uhkem. Eesmärk on see hooaeg ühel mängul vähemalt 200 inimest kokku saada ja usun,et saame hakkama sellega.
arvestades Koeru väiksust siis ei ole midagi häbeneda.Tuleb vaid puid alla panna ja vähem vigu teistes leida!
Ja kui pealinnas te hakkama ei saa,siis Koerus saate rahulikult võitlusliku jalgpalli nautida!Mis on ühist Tallinna jõulukuusel ja Cristiano Ronaldol? Mõlemad kipuvad ümber kukkuma, aga süüdi on alati teised!
Ott Järvela
Kommentaar
-
Minu silmis on inimesed nagu Mällar, RoMaRiO, Rootsi Kunn, Sen, kesa jpt. tõeline fänluse etalon, inimesed kes üritavad alati veri ninast väljas staadionile oma klubi toetama minna. Mitte nemad pole süüdi, et inimesi vähe staadionitel on, nemad annavad alati oma panuse ja see on tegelikult ka suurim panus, mida üks fänn oma klubi heaks teha saab: olla kohal ja toetada!
Sellised "üksikud hullud" on REAALSELT staadionil, samas kui mingi Postimehe uudisnupu treimise kasutegur jääb selgusetuks. Miks peaks üks fänn üldse hoolima publikunumbritest kui klubi ise seda ei tee? Kellele neid inimesi staadionil rohkem vaja on? Ühele fännile või klubile?
Toome siin näiteks Soome, kus klubide juures tegutsevad ka vabatahtlikud, erinevate ülesannetega. Vahe on siin selles, et seal tuleb initsiatiiv eelkõige klubilt, mitte fännidelt. Siin püütakse aga maakera teistpidi pöörlema panna! Klubid ei hooli ja süüdistatakse hoopis tavalist fänni staadionite tühjuses.
Märkuseks budulojusele: ma ei ela pealinnas."Tolerance is the virtue of men who no longer believe in anything." -- G.K. Chesterton
Kommentaar
-
minu ettepanek on lihtne. aastatega pole publiku number oluliselt suurenenud. klubidele on piletitulu sisuliselt olematu- see neid vee peal ei hoia. järelikult tuleb kasvatada inimeste harjumust staadionil käia tekitamata neile lisakulu. EJL võiks teha pikaajalise toetusprogrammi klubidele (EJL-i tulude juures oleks see "kommiraha"), et maksab näiteks järgmised 5-10 aastat kinni saamata jäänud olematu piletitulu ning ML mängude külastus on kõigile soovijatele tasuta.
kui tavainimestel on aega, siis astuvad ka ehk vahel mängult läbi, siis ehk teinegi kord ja veel ja veel ... samal ajal sirguvad meie tuhanded noorpallurid meesteks ning nende mängu tulevad ehk vaatama need, kes täna seda ei tee, sest pole "oma meest, kelle mängu vaadata ja kelle tegemistele kaasa elada".
nagu teame, siis harjumusel on tugev jõud. tuleb inimesed harjutada staadionil käima. aga selleks kulub aastaid, et sellest harjumus saaks.
See oli minu poolt väike arvamuslugu Martinile.
Kommentaar
-
Algselt postitas priity Vaata postitustMa olen ka ajast väga maha jäänud ja ei tahaks kuidagi õli tulle valada ja vaidlust pikendada, kuid mind piinab küsimus, et millisel loogilisel konstruktsioonil põhineb väide, et tõrvikute kasutamine meelitaks rohkem rahvast staadionile Meistriliiga mänge vaatama?
Mida vingem õhkkond staadionil, seda suurema tõenäosusega tuleb esmakülaline staadionile ka teinekord.
Kogu loogika.
Kümnest ML klubist vähemalt pooltel puudub arvestatav fännigrupp üldse. Enamik mänge toimub haudvaikuses, vaikse nohina saatel või siis mingi üksik vend kas peksab trummi või soiub midagi.
Püro, kui seda korralikult teha, on vaatajale atraktiivne ja tegijale emotsioone võimendav. Positiivne osa on effektsetel pürotossavatel piltidel, mida meedia mängujärgselt usinasti kasutab. See on tasuta reklaam.
Flora ja ka Kalju ning Levadia fännid on proovinud ettevalmistada ja ka teostada midagi algeliselt sarnast nagu sa oled kindlasti, Euroopa atraktiivseimate fännide kodumaal Poolas, oma silmaga näinud. Tifod, bannerid, lipud, sinna juurde ka flared. Paraku pea kõik üritused on lõppenud konfliktiga turvadega, paarile tüübile anti tingimisi staadionikeeld, trahviti klubisid, ähvardati mänguga kuhu pealtvaatajaid ei lubata, samas fännisektorid on tühjad või olematud, liiga külastatavus ja atraktiivsus on Euroopa madalaim.
Keeldudega meie lapsekingades olevat vutifänlust ei arenda, fännisektoreid ei täida, positiivset õhkkonda ei loo.
Keeldudest tekkinud konfliktide tulemustena on negatiivne emotsioon ja fännide frustratsioonist põhjustatud kontrollimatu käitumine kerge tulema. Negatiivne õhkkond aga peletab rahvast eemale. Annab meediast võimendatuna meie üksikutest fännidest väärpildi kui huligaanidest.
Oma klubi mängult mängule fännavatel fännidel on kindel veendumus, et nad on osake mängust, et nad on võimelised muutma mängu käiku, nad soovivad olla nähtavad, pürgida atraktiivsuse poole, olla vingemad kui teised fännid, olla kuuldavad, paista kaugele. Püro fänniatribuutikana võimaldab seda hästi.
Jalgpall peaks olema fännile pidu, mitte pidev kolgata tee võitluses kellegi kriuksuna kehtestatud keelureeglitega.
Sundimatu, emotsionaalne ja fänlust täiega võimaldav atmosfäär on aga üks eeldustest, et fänniseltskond kasvaks, et tekiks järgijaid ka seal, kus klubifänlus sisuliselt puudub.
Ega ilmaasjata pole pürotehnika kui atribuutika legaliseerimist ihkavate fännide hüüdlause kõikjal "Pürotehnika legaliseerida-Emotsioone aksepteerida", "Pürotehnika pole kuritegu" "Pole pürot-pole pidu"
Fakt on aga see, et riikides (nt. Saksamaa, Rootsi), kus pürotehnikat üritatakse karmimalt keelata, ei suudeta leida kokkuleppepunkti fännidega, on kasvanud huligaansemate kalduvustega fännnide hulk ja pürotamine on muutunud üha karmimaks, kui juba teha, siis üle võlli, tundub sealsete fännide käitumisloogika.
budukas, ei pääse ka Koeru lõpmatuseni sellest va "püroneedusest", ühel hetkel kui teil tühipaljaste lippude lehvitamisest saab villand, tekib sisemine sund lisada fänlusele vunki, atraktiivsust, ilmub kindlasti keegi ka teie hulgast külastaadionile, põlevtossav tulelont käes
Ja siis räägid teistpidi juttu, nagu Martin, kes koduse Welco elektrikute püroaktsiooni kiitis taevani, Florat aga siunab lõpmatuseni.
Rohkem ma püroteemat ei puuduta, kes saab aru, see saab, kes mitte, ei saa kunagi.
Kommentaar
-
Algselt postitas kesa Vaata postitust
Püro, kui seda korralikult teha, on vaatajale atraktiivne ja tegijale emotsioone võimendav. Positiivne osa on effektsetel pürotossavatel piltidel, mida meedia mängujärgselt usinasti kasutab. See on tasuta reklaam.
Mind isiklikult teie "ilutulestik" jätab külmaks ja on pigem häiriv.
PS! Kas ma olen ainuke inimene kellel on ballacki jutust arusaamisega raskusi? Nii kaks, kolm lauset on veel ok, aga edasi läheb ikka kürgemaks matemaatikaks ja minu talupoja mõistus keeldub seda mõistmast. Olen loobunud tema kirjutiste lugemisest. Kümne lause pikkuse posituse mõistmiseks läheb 15 minutit- ajaraisk.Inimesed, olge valvsad! Ma armastan teid ikka veel! Minu armastus – see on jube ja õudne, seepärast te peategi olema valvsad.
Kommentaar
-
Algselt postitas Rein Vaata postitustPS! Kas ma olen ainuke inimene kellel on ballacki jutust arusaamisega raskusi? Nii kaks, kolm lauset on veel ok, aga edasi läheb ikka kürgemaks matemaatikaks ja minu talupoja mõistus keeldub seda mõistmast. Olen loobunud tema kirjutiste lugemisest. Kümne lause pikkuse posituse mõistmiseks läheb 15 minutit- ajaraisk.
Kommentaar
-
Algselt postitas Rein Vaata postitustPS! Kas ma olen ainuke inimene kellel on ballacki jutust arusaamisega raskusi?
Kommentaar
Bottom 300x250
Collapse
Vivatbet 1200x200 bottom
Collapse
Kommentaar