Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Meistriliiga 2012

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Algselt postitas Rein Vaata postitust
    Intriigide puudumine on probleem, muud ei midagi.
    Kui ühel ja samal ajal toimuks Flora- Tammeka ja 4 idas mängivate Suema ja Pokkeriprode mängi, siis läheksin iga kell vaatama viimast mängu, sest seal on rohkem intriigi kui esimeses mängus. Intriigi, intriigi, intrigi rohkem.

Minu arusaama kohaselt on intriigi sel aastal küll ja küll( on see siis esikolmiku omavahelised mängud või kes siis viimasest kolmest meeskonnast järgmine aasta esiliigas mängib)- aga eks see ongi maitses kinni( nagu tennise publik naudib federeri-nadali lahingut meelsamini, kui kanepi-ani pallitoksimist). Mis puudutab fännlust, siis praeguse ahistatuse juures ei saagi (klubide)fänniorganisatsioonid suuremaks kasvada. Ajal kui kõik meediakanalid ja nüüd ka teatav hulk soccerneti kasutajaid maalivad meist pilti kui: vägivaldsetest joodik-huligaanidest, kelle suust mängu kestel vaid roppusi lendab- ei olegi võimalik meelitada inimesi mängudele juurde(sõbrad-tuttavad, kes ML mängudel ei käi uurivad ikka tihti, et mis tegelikult toimus).

Kallid Rein, Martin ja budu teile järgmine ettepanek: saage kuskil baaris kokku ja pange siis kokku korrektse fänni eetikakoodeks! Raske on teiega vaielda: üheltpoolt heidetakse meile ette tegutsemist- teisalt käed-rüpes-isutumist. Laulda,ropendada,trummi taguda,püsti seista, alko juua jne jne ei tohi, pürotamisest rääkimatagi. Sooviks teie "kuldse trio" seisukohta järgmistes küsimustes:

Kes peaks olema need inimesed, kes moodustavad nn ultragrupid?( juuksevärvist ja jalanumbrist kuni põhikooli matemaatika hindeni välja kirjeldust paluks)
    Millised tegevused on nn fännigruppidele lubatud?
    Kes peaks olema need hullud, kes veavad iseend( ja oma järglased) staadionile nn tennisepublikuks ja pasunapuhujaiks?
    Kellele fännid oma klubisid ja liigat tervikuna promoma peaks?
    Kellele seda: sandist ,vaimse puudega ja muidu koledast vanatüdrukust ML-t vaja on?

Sest vähemalt hetkel tundub, et mida meie niigi hõredad (fänni)read teevad, on teatud isikute jaoks ilmselgelt tülgastav. Või saan ma millestki valesti aru?
    ROHE-VALGE SURMANI

Kommentaar

Algselt postitas Diftong Vaata postitust
      fännlust
      kaashäälikuühenditega peab veel vaeva nägema.

Kommentaar

Algselt postitas eston maravilha
        Lause alustamine suure tähega on ka muidugi asi, mis harjumist nõuab. Isehakanud grammatikahundid...

Kommentaar

Diftongi poju, kui kunagi oled nii palju meistriliiga mänge vaadanud kui mina, siis tule proovi uuesti.
          Inimesed, olge valvsad! Ma armastan teid ikka veel! Minu armastus – see on jube ja õudne, seepärast te peategi olema valvsad.

Kommentaar

Algselt postitas eston maravilha Vaata postitust
            diftong ‹-i 21› s. keel kaksiktäishäälik. Langevad, tõusvad diftongid.

kui kellegile segaseks jäi
            Seisan üksi mere ääres
            jalas kollased sandaalid
            valged, merevahust sääred
            hüüan: "Elagu skandaalid!"

Kommentaar

Diftongi poju, kui kunagi oled nii palju meistriliiga mänge vaadanud kui mina, siis tule proovi uuesti.
              Issand, Reinukene, mis sinuga juhtunud on? Miks sa nii kuri oled? Varem sa küll nii kuri ei olnud.

Kommentaar

Algselt postitas chac Vaata postitust
                diftong ‹-i 21› s. keel kaksiktäishäälik. Langevad, tõusvad diftongid.

kui kellegile segaseks jäi
                See oli nii peenike allegooria, et minusugune tühmakas ei saanudki seda mõista. Pole ikka kreemitort matsi perse mõeldud.

Kommentaar

Eks ma mõtlengi kaasa ja mina kui ka juba varsti kuldses keskeas inimene käiks heameelega meistriliigat vaatamas. Kahjuks olen ma nn "tennisepublik" ja kohe olen ma hambus nn "ultratel". Mind isiklikult häirib kui minu ees terve mängu räusatakse roppusi ja vahel lauldakse. Arenal on see ok, sest Viies sektor on kaugel ja see pole nii häiriv. Kadriorus viimasel Kalju- Levadia mängul häiris küll Kalju fännigrupp. Mõtlesin isegi mingi hetk mujale istumise peale. Ei teagi miks ma ei teinud seda? Istusin selles sektoris enne lapsfänne ja koht oli hea, kuskil nurgas ka ei tahtnud vaadata.
                  Rein, selles sinu postituses oli nii palju valesti, et ma mõtlesin hea mitu päeva, enne kui ikkagi otsustasin vastata. Kuna sa nüüd siin ühele noorele sellile viskasid nina peale oma ML mängude hulka, siis mõtlesin, et peaks ikka oma viis senti ka lisama.

Sinu postitusest õhkub eht-eestlaslikku individualismi, seda oma kõige kontsentreeritumas vormis. Ühest küljest näitad üles oma vastumeelsust "tennisepublikuks" nimetamise üle, vastandades end seeläbi ultrate ja vähem-ultratega - teisalt demonstreerid oma sallimatust, nimetades kaljukaid "lapsfännideks". Sinu vanus ei puutu üldse asjasse, mingil põhjusel oled sa ise selle siin mitut puhku mängu toonud. Miks? Pole minu asi sinu komplekse lahata. Fakt on, et staadionil oled sa sama teretulnud lisandus tribüünidele nagu Diftong oma kaaskonnaga. Aga koos peab hakkama saama.

Sind häirivad "lapsfännid" ja roppsuud, laulvad ja trummi taguvad inimesed. Sõnaga, sulle ei meeldi ei ultrandus ega ka aktiivne fänlus, eelistad üle prilliraami ristsõna kõrvale vutti kaeda. Hüva, absoluutselt okei!

Aga ma ei ole kuulnud küll kordagi, et need, kellele sa end vastandad, oleks hädaldanud selle üle, et sa staadionil oled. Jaa - kurdetakse vähese publiku ja vähese kaasaelamise üle, aga mitte kusagil pole mitte keegi otsesõnu öelnud, et "tennisepublik" võiks üldse staadionilt koju jääda. Vähemalt mitte nii otsesõnu, nagu sina väljendad oma otsekohesust kasvõi kaljukate suhtes, näiteks.

Kõik ei saa kunagi - jumal tänatud! - ultrad olema. Minust kah ultrat ei saa. Laiskus, töö, pere - noh, need tavalised hädad ja vabandused, mis lubavad vast iga neljandat-viiendat klubimängu staadionil vaadata, kui niigi palju. Klubiga kaasa reisida ei viitsi, teise linna mängu vaatama ei viitsi sõita. Kui aga mängule lähengi, siis reeglina ikka fännitribüünile - tuttavad inimesed, kommentaarid (krõbedad ja vähemkrõbedad), suitsetajana leian seal oma koha jne.

Jah, kõik ei saa ultrad olema. See tähendab seda, et ka sinusugune "tennisepublik", kelle vanus, ma toonitan, on absoluutselt irrelevantne, on alati staadionil vajalik. Mitte keegi ei käse neid kaht massi segundada, väevõimuga kokku või lähestikku istuma panna. Aga veidikene mõistmist, vähem kitsaid rindu ja pisut tolerantsi kulub alati ära. Sinu postituse otsene sõnum oli, et fännigrupid on tattnokkadest tropid, kes räägivad koledat lingot ja et parem, kui neid ei oleks, sest sina olid enne neid.

See on jama, Rein - ja kui sa pisut mõtled, saad sellest ise ka aru. Sina võid öelda, et ei ole roosad sallid, rohelised tõrvikud, laulud ega emotsionaalselt reljeefne väljendusviis jalgpallikultuur. Ja mina ütlen sulle, et sama null jalgpallikultuur on sinu tuhanded vaadatud Meistriliiga mängud, olgugi, et sa ise oled tõenäoliselt respektaabel kodanik ja kultuurne inime. Null sellepärast, et ei suuda mina leida mingit jalgpallikultuuri sellest, kui kodanik laob staadionikaaslase vastu letti kaardi "Sina oled alles tatise nokuga poju, vaat kus mina omal ajal..." kaardi. Miskit on puudu ja nihkes selles "kultuuris".

Eks aeg näitab, kas saab asja fännindusest või ei saa. Siin toksimise kõrvale jälgin U19 finaali Lillekülas - kurat, peaaegu täismaja! Ja mängivad kes? Hispaania ja Kreeka. Platsil on null eestlast. Aga tribüünidel on inimesed olemas. Järelikult peab olema võimalik neid sinna ka muul ajal tuua. Rein koos reketitega küljetribüünile ja Diftong koos oma lärmaka sõpruskonnaga otsa peale. Mõistmist mõlemale poole on vaja.

Kommentaar

Porgand, Lillekülas ei häiri mind Flora ultrad, sest nad on enda V sektoris. Kadriorus suutsid levadikud ka ennast kuidagi abitribüünile sahkerdada. Ühesõnaga piisavalt kaugel, et tennisepublikut häirida. Kalju omad on miskipärast nagu sügelised, kes tulevad alati sinna, kus on kõige rohkem rahvast.

Kobigu samuti abitribüünile ja minu pärast tehku seal mis tahavad. Olgu kas või palja munniga. Kunol ei oleks kindlast samuti selle vastu midagi. Viimasel Levadia- Kalju mängul oli ca 500 inimest. Neist 20 nn Kalju ultrad. See on vähem kui 4% kogu publikust. Ei oska küll öelda palju nn tennisepublikut oli, aga usun, et kindlasti rohkem kui 4% ja enamuse suhtes oleks aus, et nad oma palagani natuke eemal teeksid.

Edit: mul pole ultrate vastu midagi, aga las ajavad omi asju eemal ja kes tahab llitub nendega. Samuti on nii mõnigi siin samas teemas öelnud, et kui ei meeldi see mis staadionil tehakse, siis ärge tulge. Kindlasti tulen, aga enamasti ainult TOP 3 klubide mänge vaatama ja vahest ka Kalevi omi.

Diftongi sugustele ei viitsi ma vastata, sest nendega ei ole mõtet diskussiooni laskuda, sest enamasti midagi mõistliku sealt suust ei tule. Kes kurat see oli kes alles siin mainis, et Mariol on 10 aasta pärast Kalju fännsektori ees kullast kuju...tule taveas appi, mida ma sellistele vendadele vastama peaks? Peakski selle postituse üles otsima ja aasta nominentide jaoks salvestama.
                    Inimesed, olge valvsad! Ma armastan teid ikka veel! Minu armastus – see on jube ja õudne, seepärast te peategi olema valvsad.

Kommentaar

Porgand, Lillekülas ei häiri mind Flora ultrad, sest nad on enda V sektoris. Kadriorus suutsid levadikud ka ennast kuidagi abitribüünile sahkerdada. Ühesõnaga piisavalt kaugel, et tennisepublikut häirida. Kalju omad on miskipärast nagu sügelised, kes tulevad alati sinna, kus on kõige rohkem rahvast.

Kobigu samuti abitribüünile ja minu pärast tehku seal mis tahavad. Olgu kas või palja munniga. Kunol ei oleks kindlast samuti selle vastu midagi. Viimasel Levadia- Kalju mängul oli ca 500 inimest. Neist 20 nn Kalju ultrad. See on vähem kui 4% kogu publikust. Ei oska küll öelda palju nn tennisepublikut oli, aga usun, et kindlasti rohkem kui 4% ja enamuse suhtes oleks aus, et nad oma palagani natuke eemal teeksid.
                      Mnjah, Rein, I rest my case. Sinu suhtes vähemalt. Vähemalt kirjutasid kõigele sellele ilusasti alla, mis ma just kirjutasin.

Kommentaar

Muust ka. Vaatan praegu U19 finaali (jah, olin puss ja ei läinud staadionile, sest ilm oli pask ja tööriiete vahetamiseks oleks pidanud koju sõitma) ja mõtlen...

Väline on oluline. See on eestlaslik värk. Noh, stiilis "eestlane elevandipuuri ees, seisab, vaatab ja mõtleb - ei tea, mida ta minust mõtleb...". U19 finaalturna korraldamisega on EJL suurepäraselt hakkama saanud. Publikut on olnud mehiselt ja kaunisti, staadionid on korras jne. Ja veelkord - publikut on kaunisti.

Aga miks sisemine töö nii puudulik on? Euroopale paistame praegu telekast vaadates vutihullu rahvana, kes voolab staadionile täismajana kokku, et vaadata võõraste riikide noortekoondisi võitlemas. Aga homme, ülehomme? Ülehomme pakib Eurosport oma kaamerad kokku ja karm reaalsus on jälle see, et teisipäeval on Viljandi-Tammeka mängul 109 inimest... Millal EJL selle probleemiga sama pühendumuse ja andumusega tegelema hakkab nagu tegeldi kohe lõppeva turniiri korraldamisega ja millega saadi hakkama hindele 5+?

Kommentaar

Häälekad kaasaelajad on kahtlemata täiesti soojad debiilikud, ei vaidle üldse vastu. Aga Reinule, Kadriorus on Pantrid olnud iga mäng ühe ja sama kohapeal, kui sind tõsiselt häirib, siis on peatribüün piisavalt suur, et leida endale koht, mis vastab su nõudmistele. Ehk too päev olidki varem tribüünil, aga "käi enne sama palju ML mänge vaatamas kui mina" peaksid ju teadma, kus keegi asetseb vmt.

10 aasta pärast loomulikult ei ole mingit kullast kuju, aga erinevalt sinust amatöörkohtunikust, kes pärast seda, kui litsentsi sai, igas teemas kohtunikke kaitseb, saavad tulevikus õlleklaasi taga kaasfännid arutleda, et kenad aastad tagasi ajas Kalju fännide tegemisi üks soe alkoholik ja ropusuuga laps.

Kommentaar

Meistriliiga ja U-19!Sama mis võrrelda siga ja kägu.Mis EJL siis sinu arvates tegema peaks?Ostma sisse mängijaid,kelle oskuste vaatamisest oldakse huvitatud või?Jalgpall on nauditav mäng-kui seda mängitakse loovalt ja oskuslikult.Kahjuks Viljandi-Tammeka mängul puudub see element mis teeb jalgpalli nauditavaks mänguks.

Kommentaar

Algselt postitas Urmas Epner Vaata postitust
                              Meistriliiga ja U-19!Sama mis võrrelda siga ja kägu.Mis EJL siis sinu arvates tegema peaks?Ostma sisse mängijaid,kelle oskuste vaatamisest oldakse huvitatud või?Jalgpall on nauditav mäng-kui seda mängitakse loovalt ja oskuslikult.Kahjuks Viljandi-Tammeka mängul puudub see element mis teeb jalgpalli nauditavaks mänguks.
                              Nefik me neid staadione ehitame siis üldse? Kellele seda kuradi Pärnu Linnameeskonda vaja on, sittagi nad ei oska ju - ergo, pole vaja ka vaatamas käia neid, selline loogika? See on selline 700-aastase orjapõlve jutt, me oleme nii pisikesed ja sitad ja väärtusetud ja kui suured saksad hoovi sõidavad, siis võõpame lehmasitaga Spaanja lipu põsele ja lähme hõiskama. Õhtul saab tallis rooska jälle, aga see on õhtul, ehk õnnestub enne veel mõne saksa käest tükike peenemat pinutagustki nuiata, see oma tubakas ju ragiseb ja on kibe...

Element puudub, jah. Aga see element on puudu miks? See on muuhulgas ka pulbikunumbri kasvu ja olemasoluga seostuv küsimus. Populariseerimine, propaganda ja reklaam. Andeks, aga ei näe ma küll mitte ühestki otsast, et Jalka ajakirjas suuresti maha karjutud ajurünnakud, kõikvõimalikud kommertsdirektorid ja kõik see muu toredus, mille üle mulli puhutakse, Meistriliigat kuidagipidigi mõjutanud oleks.

Küsimuse mõte oli hoopis teine, mitte soov võrrelda Hispaania noortekoondist ja FC Viljandit.

EDIT: Karikafinaal - suur aplomb, lipud-värgid, eeskava ja hümn jott enn ee. 3000 inimest tribüünidel. Kui midagi teha, siis toimub küll ju. Ma ei ütle, et iga ML mängu peaks korraldama nagu Karikafinaali, aga samaväärset pingutust kasvõi kümmegi protsenti hooaja peale per klubi - ja tuleks, raudselt tuleks. Praegu vaatavad fännid EJL-le otsa, EJL klubidele, klubid põrnitsevad vastu. Ja lõpuks keeravad kõik pilgu maha...

Kommentaar

Olen 100% markofkini postitusega nõus.
                                "Tolerance is the virtue of men who no longer believe in anything." -- G.K. Chesterton

Kommentaar

Working...
                                X