Armeenlased töllerdasid ringi MASKIDES- väga paha. Tegid teste nii palju, et ninaaugud suurenesid poole võrra. Koondise mehed teevad söögi alla ja peale teste ja üldsegi on linna pealt jalgpallure lihtne ära tunda, sest ninasõõrmed on ebaloomulikult suured.
Ei saa aru, miks TA maffia niiviisi tegutseb ja Eesti kuidagi väga tagurlik on. Mujal vist pigem "haige" isoleeritakse ja elu läheb edasi.
Vivatbet
Collapse
Unconfigured Ad
Collapse
Premium liiga 2020
Collapse
X
-
No kui selgub, et keegi armeenlastest nakatunud ei ole, siis kaob üldse vajadus kedagi isoleerida.Kui esialgse terviseameti pressiteate peale sai ironiseerivalt naerdud, et küll lükatakse Flora mäng edasi, siis nüüd tahaks küll arvata, et tegemist on huumoriga, aga tundub, et tõsimeeli kaalutakse mängude edasilükkamist, sest tuleb koroonaohu korral analüüsida, kes on süüdi (reaalselt, mida vittu!?). Kuigi ilmselgelt ei pidanud kalendris ju selleks ruumi olema (2 euromängu + koroonast edasilükatud mäng)
kui teeme huumorit, siis võiks ikka lõpuni teha...Leave a comment:
-
Kui esialgse terviseameti pressiteate peale sai ironiseerivalt naerdud, et küll lükatakse Flora mäng edasi, siis nüüd tahaks küll arvata, et tegemist on huumoriga, aga tundub, et tõsimeeli kaalutakse mängude edasilükkamist, sest tuleb koroonaohu korral analüüsida, kes on süüdi (reaalselt, mida vittu!?). Kuigi ilmselgelt ei pidanud kalendris ju selleks ruumi olema (2 euromängu + koroonast edasilükatud mäng)Nädalavahetus tuleb väga tore andmine, kui jälgida sama mustrit mis ejl andis Kaljule ja mingit edasilükkamist ei ole ja noorsand Suup sai oma debüüdi kirja, siis me võime eeldada, et sama tehakse ka Flora puhul ja duubli poisid saavad ennast tõestada Narvas, arvestades et enamus tegijaid peaksid jääma nelja seina vahele?
kui teeme huumorit, siis võiks ikka lõpuni teha...Leave a comment:
-
Nädalavahetus tuleb väga tore andmine, kui jälgida sama mustrit mis ejl andis Kaljule ja mingit edasilükkamist ei ole ja noorsand Suup sai oma debüüdi kirja, siis me võime eeldada, et sama tehakse ka Flora puhul ja duubli poisid saavad ennast tõestada Narvas, arvestades et enamus tegijaid peaksid jääma nelja seina vahele?
Leave a comment:
-
5+ lugemine, igat senti väärt. https://leht.postimees.ee/7085446/ee...ks-naljanumberLeave a comment:
-
Kui nüüd uuesti loed, siis mitte poole sõnagagi ei kaitsnud ma KTM-iIdeeliselt on see jutt tore, et KTM sunnib tippklubisid noortega tööd tegema, aga mida tehakse Tartus, Pärnus, Narvas, Paides, Kalevis, Viljandis ja kusiganes tänu sellele teistmoodi? Et enne Viljandil oli täiesti savi, kas neil oma noortest tuleb midagi ja nendega tööd ei tehtud, aga nüüd tänu KTMile hakati seal asjaga tegelema? Vabandust, aga kahtlen väga-väga sügavalt. Ja ma täpselt ei saa aru, kuidas KTM aitab kaasa nende klubide noortesüsteemile, kes pole meistriliigas.
Olen isiklikult pigem selles paadis, et liigas piisaks tõsiseltvõetavast ETM-reeglist.
Aga kui küsid, et millised neist tuhandest grupist pole huvitatud noortega tegelemisest, siis ma küsiksin vastu, et mitu neist tuhandest vormib teadlikult tippjalgpallureid ja mitu võtab vastu iga lapse, et pearahadest elada? Treener võib Kapa-Kohilas ju olla kasvõi UEFA Pro ja täismõõtmetes sisehall olemas, aga igast poisist ei tule jalgpallurit. Vähestest tuleb. Muidugi keerab vilets treener mõne talendi sinnasamusesse, aga mingit garantiid pole ka parema treeneriga.
Puudu pole ju kvantiteedist, vaid kvaliteedist. Muidugi loovad tingimused + haritumad treenerid paremad eeldused kvaliteedi jaoks, aga eelkõige on puudu akadeemiatest/spordikoolidest, kus parimad omavahel treenida saaksid. Ja need võiksid küll toimida klubipõhiselt. Mõnel pool juba midagi natuke toimub nii + liidu akadeemia, aga kuni see töö käib (üle-eestiliselt ehk klubitasandil) kaootiliselt, tulebki iga Mart 16-aastaselt välismaale saata võimalusel. Sest 19-aastaselt on ta võimalused kuskile pääseda sisuliselt olematud.
@ telekavaataja, see on muidugi kurb lugemine. Noorte jälgimise ja skautimise osas tehakse nüüd küll kindlasti paremat tööd, aga eks iseasi on ikka, kelle treener parasjagu koondisesse kutsub.Leave a comment:
-
See KTM on päris müsteerium jah.
ETM samas täiesti arusaadav.
Miks on oluline et hüpoteetilises klubis alustaks nende enda treenitud mängija? Täiesti savi ju, las nad ostavad mõne eestlase kusagilt noortele spetsialiseerunud klubist kui raha on.
Ma arvan, et nii mõnedki Eesti liigas võibolla rohkem mänguaega saada võivad eesti mängijad ei ole mõne hüpoteetilise klubi huviorbiidis, sest neil on puudu KTM märge.
ETM = eesti huvid.
KTM = klubi huvid, arusaamatu on, et miks liit siia sekkub?Leave a comment:
-
Eestis on eeldatavasti mitmekümnes linnas ja asulas mitusada (tuhatkond?) noortegruppi. Millised neist pole huvitatud noortega tegelemisest? Ideeliselt on see jutt tore, et KTM sunnib tippklubisid noortega tööd tegema, aga mida tehakse Tartus, Pärnus, Narvas, Paides, Kalevis, Viljandis ja kusiganes tänu sellele teistmoodi? Et enne Viljandil oli täiesti savi, kas neil oma noortest tuleb midagi ja nendega tööd ei tehtud, aga nüüd tänu KTMile hakati seal asjaga tegelema? Vabandust, aga kahtlen väga-väga sügavalt. Ja ma täpselt ei saa aru, kuidas KTM aitab kaasa nende klubide noortesüsteemile, kes pole meistriliigas. Kuidas paraneb sellega noortetöö Haapsalus, Keilas, Raplas ja mujal? Et mida selleks tehakse? Ideeliselt on ju tore, et tegelikult peaks Keilas treenerid tegema paremat tööd ja sellega ei peaks jalkaliit justkui jändama, aga kamoon.Siin on tegelikult oluline tõde peidus. Normaalses maailmas ei peakski jalgpalliliit jändama sellega, et klubid oleksid huvitatud noortega tegelemisest. Võibolla mingil hetkel loodeti sellele liiga palju. Kas see oli jalgpalliliidu poolt viga? Planeerimisviga? Arvestusviga? Võibolla, aga minu meelest normaalne lootus. Võibolla oodati tõesti liiga kaua, aga kõike ei saa ju ka ette-taha ära teha. Eestis pakutakse niigi oluliselt rohkem kui oleks normaalne.
Minu meelest on see päris probleemidelt tähelepanu eemalejuhtimine, kui suures plaanis visatakse rongi alla paar kohalikku klubi, kes ei teinud piisavalt hästi noortetööd. Et see ongi Eestis mure, mis vajab lahendamist ja kõige tuum? Kõrvaltvaatajana tundub mu meelest ikkagi probleem olevat selles, et noori on jalgpalli juures palju, neid treenitakse nii hästi kui osatakse, aga klubidel jääb puudu natuke teadmistest ja natuke infrast.
Ja misasi see täpsemalt on, mida Eestis oluliselt rohkem pakutakse? Näited on muidugi alati libe tee, aga võtame Islandi. Räigelt panustati treenerite tasemesse, kus on pooltuhat UEFA b-tasemega juhendajat, kes treenivad lapsi. Riik ehitati halle täis. Koolide juurde panustati kunstmurud. Seda kõike tegi siiski jalkaliit, kellel on raha ja suhted (oma)valitsusega, mitte klubid. Eestis panustab jalkaliit oluliselt rohkem kui on normaalne? Julgeks vastu vaielda.
Eestis teevad kõik klubid noortega nii head tööd kui nad oskavad, aga samas pea kõik tunnistavad, et teadmisi on natuke vähe. See on see koht, kus jalkaliit peaks appi tulema. Varsti tehakse noortetööjuhtide töö süsteemseks, aga taaskord, miks läks sellega 30 aastat aega? Taaskord on natuke selline ülevalt-alla lähenemise mekk juures, sest kõigepealt lahendati maineprobleem ERRiga diilides, publikuprobleem kogukonnajuhtidega ja siis ühel hetkel äkki jõutakse ka rohujuuretasandile.Leave a comment:
-
Siin tulebki mängu nagu Pohlak varem ise öelnud, et see on meie ühiskonna spetsiifika. Klubid ei saa läbi tsentraliseeritud majanduse Uefalt teleõiguste müügi ja sihtotstarbelisi toetusi miljoneid. Erasektori huvi meie riigi jalgpalli vastu on ju suures plaanis ikkagi olematu. Me ei saa võrrelda ennast teiste riikidega ja nende toimetamisega. Ja tegeldakse ka ju noortega lihtsalt teadmistel ja võimalustel on piir ees. Ma ei ole täpselt siiani aru saanud, kuidas see noortetööjuhtide porjekt täpselt välja nägema peaks hakkama ning kas ei oleks ehk mõistlikum tuua selle projekti maksumusega mõned välismaa spetsialistid siia kohapeale, aga no loodame, et see otsus on ikkagi läbikaalutletud.Siin on tegelikult oluline tõde peidus. Normaalses maailmas ei peakski jalgpalliliit jändama sellega, et klubid oleksid huvitatud noortega tegelemisest. Võibolla mingil hetkel loodeti sellele liiga palju. Kas see oli jalgpalliliidu poolt viga? Planeerimisviga? Arvestusviga? Võibolla, aga minu meelest normaalne lootus. Võibolla oodati tõesti liiga kaua, aga kõike ei saa ju ka ette-taha ära teha. Eestis pakutakse niigi oluliselt rohkem kui oleks normaalne..Leave a comment:
-
Praeguse koondise tuumiku ja kandetala peavad moodustama 1990. alguses sündinud mehed. See on nagu statistiliselt nii. Normaalselt oli toona andekaid poisse ja normaalset tööd tegid toona tippklubid.
Küll, aga miks kõige paremad siis noortekoondistesse ei jõudnud, ajas mind juba varasemalt hämmingusse.
Kui nüüd on suhtumine noortekoondiste komplekteerimisse paranenud, siis on järelikult head tööd tehtud. Aga imeline, et aastal 2006 toimus noortekoondisega mingi debiilsus.Leave a comment:
-
Siin on tegelikult oluline tõde peidus. Normaalses maailmas ei peakski jalgpalliliit jändama sellega, et klubid oleksid huvitatud noortega tegelemisest. Võibolla mingil hetkel loodeti sellele liiga palju. Kas see oli jalgpalliliidu poolt viga? Planeerimisviga? Arvestusviga? Võibolla, aga minu meelest normaalne lootus. Võibolla oodati tõesti liiga kaua, aga kõike ei saa ju ka ette-taha ära teha. Eestis pakutakse niigi oluliselt rohkem kui oleks normaalne.
Konkreetselt 90ndatel sündinud noortega tegelemist ei keelanud ju keegi. Noortejalgpalli loogika tegelikult toimib - Nõmme Unitedi näitel võib öelda, et funktsioneerida saab kenasti ka ilma (eduka) esindusmeeskonnata - ja PL pealt on lihtsalt selgemini näha, kes tahtis ja viitsis, kes mitte. Ka Flora puhul. Hetkel korjatakse kokku parimad, kes mujalt saada on, sest endal ei ole. Ebavõrdse olukorra on tinginud asjaolu, et konkurentidel pole sarnaseid tingimusi pakkuda.
Keegi kuskil teemas hiljuti kirjutas ka, et tegelikult on noortetreeningud kogu aeg samamoodi toiminud, pigem isegi paremaks läinud. Jah, keskmise 12-aastase Mardi jaoks tõesti on aasta 2020 parem kui 2000, kasvõi juba selle poolest, et ta saab talvel treenida kunstmurul, aga maailma mõistes korralikul tasemel jalgpallurite arendamisel on oluline auk sees - Flora Kehtna-süsteemist on tulnud ilmselt rohkem (tipp)koondislasi kui ühegi teise süsteemi kaudu, aga mitu aastat jäi Kehtna sulgemise ja selle vaimse järglase ehk EJL akadeemia asutamise vahele? Liiga mitu. 10+ liiga mitu.Leave a comment:
-
Kõike ei panda, aga on tehtud valikuid, mis pole olnud (tagantjärgi targutades) õiged. Meil on küll äge A le Coq Arena, kus on toiminud Superkarikafinaal ja mäng Brasiiliaga ja on üleüldse lähiregiooni vaadates asjalik, oli noorte EM, ülitublid kogukonnajuhid, vormiliselt päris hästi toimiv meistriliiga ja kõike muud, AGA äkki võinuks selle raha panna rohujuuretasandile ja noortesse.
30aastaga ehitati sisuliselt üks jalkahall, koolitusi viivad läbi peamiselt kohalikud vennad, noortejalksi suunatud raha on olematu, tähelepanu pole suunatud noori treenivate inimeste tasemele ja täiendõppele, siiani pole üles ehitatud normaalset jalgpalliakadeemiat, kuhu klubid tahaksid omi talente anda, noortetööjuhte polnud ja kõigil noortesatsidel on keeruline asja professionaalselt ajada. Jah, enamik need asjad on nüüd fookusesse võetud, aga selle aja jooksul on vutt vajunud mutta. Eks see ETM-KTM oli ositi ju sundus, et kohalikud (rahakad) tipptiimid oleks sunnitud noori arendama, mis on sisuliselt õige, aga teisalt saanuks kõike seda teha väga teistmoodi.
Et päris "lamp" see süüdistus pole. Loodeti, et jalgpall areneb nii-öelda ülevalt alla, aga pandi puusse. Aga teisalt on see muidugi iga inimese enda asi, kas ta annab Pohlakule andeks, sest näeb arengut, või siis leiab, et ega sealt midagi ei tule.Leave a comment:
-
Suhteliselt pohhui kuidas selle loo autor on selle serveerinud jep, sest väga nagu ei saa eeldada kodanikult X mingit diipi ajakirjanduslikku sisu. Kui ma õigesti aru sain, siis kodaniku X probleem on härra OJ objektiivsus ja teatud teemade vaikimine ehk siis teema, millele on vihjatud päris palju siin ja seal. Ja pigem olen nõus selle mitte objektiivusega jep härra OJ poolt.Leave a comment:
-
Selle teksti algus oli tugevam kui lõpp, aga see puudujääk ei muuda arvamusloo sisu tühiseks. Tekstis mainitud nüanss, et algusaja ÕuDzei oli nagu sõõm värsket õhku, ongi suuresti faktiliseväärtusega. Ka mulle sellest semikaugest ajast pärit ÕuDzei artiklid sümpatiseerisid, valikut oli siis küll vähem, aga see ei muuda neid artikleid vähem teravamaks. Selge on see, et midagi sellel teel olles on juhtunud või muutunud. Ma ei hakka kommenteerima vutielus toodud väidet nagu oleks selle kõige taga "koolikiusamine". Puuduvad faktid, puudub igasugune teadmine selles liinis. aga mingi nihe on ilmselgelt aset leidnud.Üldjuhul muidugi on alati tore, et elame riigis kus sõna on vaba, olgu siis arvamus milline iganes, aga see surve viimastel aegadel OJ suunas on läinud päris suureks juba ja ilmselgelt ei ole asi enam ammu kellegi üksikisiku arvamuses. Kellel iganes see sait kuulub saab ühe suure high five
https://vutielu.blogspot.com/2020/10...-mic-drop.html
Tulles tagasi tänapäeva, siis minu isikliku maitse jaoks on ÕuDzei kirjatööd muutnud "Kuulsuse narridest" pärit tegelease Salomon Vesipruuli vaimutöö sarnasteks uudislugudeks. Katke raamatust, kes tahab see võrdleb, kes ei taha see ei pea midagi tegema: "Päikese kiired kuldasiwad puude latwasid nii et just nagu kullatud oliwad ja linnud laulsiwad puude latwades ja kui nad mitte ei oleks laulnud siis oleks sääl kaunis wagane lugu olnud aga nad laulsiwad ilusti ja see oli wäga ilus kuulda kellel aega oli kuulda ..." Tekstis pole obejktiivset sisu, on uudisjutt
Ühe sõnaga kokkuvõtvalt, mulle uus (ehk hoopis edasi arendatud) ÕuDzei kirjastiil ei istu, see on sügavalt minu probleem. Kas selline stiil sobib riigu suurimasse nö. erialaportaali, küsitav/kaheldav, aga samas ka suuresti maitse küsimus.
Leave a comment:
-
Ma ei ole sellega nõus. Ei saa öelda, et süüdi on ainult see või too. Probleem on kompleksne ja väga pikaajaline. Minu, kui lihtsalt jalgpallihuvilise ja klubitoetaja arvates tuleks esiteks kaasata suuremas koguse välismaist teadmist. Me proovisime oma jõududega, tore aga ei tulnud välja, kutsume kellegi väljast, kellel on selge pilk ja teine vaatenurk. Kui muud ei saa siis saavad vähemalt praeguse EJL liini toetajad trumbi ja kinnituse oma tehtu õigsusele ja opositsooni vaigistatakse igavesti. Mida on siin kaotada, kui ollaks oma valitu õigsuse kindlad?
Samuti ma arvan, et seis, kus hetkel ei ole varnast pakkuda nö. uut 101 EJL juhatuse liiget, ei tähenda seda, et me ei võiks selle teema üle arutada. Täiesti võimalik, et arutuelu edenedes tekivad need inimesed, kes soovivad muutust elluviia ja ise selles ka osaleda.
Konkreetsetest iskukutest rääkides, kelle ümber saaks muudatusi ehitada, on paar korda mainitud Poomi. Tundub täiesti huvitav valikuvariandina. On autoriteet, on konkreetne, omab head kogemust ja tulemust oma jalgpallikooli juhtimisel, omab välismaiseid kontakte ja mulle isiklikult tundub mõistliku inimesena. Ta võiks proovida, iseasi kas ta tahab seda teha.Leave a comment:
Bottom 300x250
Collapse
Vivatbet 1200x200 bottom
Collapse
Leave a comment: