Ma vaataks vutihuvilisena veidi laiemat pilti, mis ei keskenduks ainult mängija personaalküsimusele. See on lausa hädavajalik, et keskmikud suudaks oma paremaid mängijaid endaga hoida, pakkuda neile konkurentsivõimelisi tingimusi ning mitte täita ainult kasvatajaklubi rolli Tallinna klubidele, nagu seni ta Tammeka puhul enamjaolt olnud on. Ainult sellisel juhul on võimalik nii klubidele kui ka tegelikult mängijatele endile olenemata sellest, kas esindatakse Florat või Tammekat, pakkuda terve hooaja vältel võimalikult võrdsel tasemel kvaliteetseid mänge. See aga ühtlasi peaks pakkuma palju paremaid võimalusi arenguks, mis on kindlasti suurema efektiivsusega kui lihtsalt nädalast-nädalasse kvaliteetselt treenimine olukorras, kus tasemevahed meeskondade puhul on liiga suured. Liigasisestes üleminekutes madalama tasemega klubist tippsatsi ei ole otseselt midagi halba ega ka erakordset, aga praegusel juhul on see olnud lihtsalt asjade paratamatus kui mängijad on leidnud, et soovivad siiski elukutselisena jalgpalliga tegeleda. Ja kui mängija ühel hetkel on piisavalt valmis, et liikuda välismaa suunas, siis võiks ja peakski ta olema suuteline tegema seda sammu nii Florast kui ka Paidest.
Kui Koskoril peatuda, siis ma kahtlen sügavalt, et ta hetkel esiründajana ükskõik millise klubi Tallinna kolmikust oleks suuteline järgmisel aastal meistriks viima, et nii Tammeka kui ka ta enda jaoks on Tammekas jätkamine pigem mõistlik samm. Kui just Floras koht ei vabane ning ta välja ei osteta, mis piisava summa puhul oleks ka Tammeka jaoks hea käik.
Iyedest ja Paidest, siis mulle väga imponeerib Paide filosoofia tuua lisaks kohalikele ka välismaalt noori kutte ning üritada tulu teenida ka nende müügist. Kui ma ise klubi juhiks, siis lähtuks samast põhimõttest, aga kui nüüd veidi nalja heita, siis Taani esiliigast tuli meil kaks kutti tänavu isegi Eesti 8. klubisse.
Vivatbet
Collapse
320x50 ülemine bänner
Collapse
Teadaanne
Collapse
No announcement yet.
JK Tammeka
Collapse
X
-
Algselt postitas Myrgel Vaata postitustArukas jutt.
Teine lugu oleks vast väga nõrgas klubis, kus pole praktiliselt lootustki, aga ma olen täiesti veendunud, et Tammeka läheb igale mängule selliselt, et kõik mängijad usuvad, et neil on normaalne võimalus võita.
Arenguteooria väidab, et kõige rohkem areneb inimene siis, kui ta pingutab, tegutseb ebamugavustsoonis. Mida rohkem pingutab (olgu see siis oma ajuresurssi või füüsist või midagi muud), seda rohkem ta areneb. Huvitav, kus pingutavad mängijad rohkem näiteks Tulevikuga mängus, kas Tammeka mehed või Levadia kutid? Või versus Pärnu? Ilmselt vs Kalju punnitavad mõlemad maksimaalselt.
Lühidalt, minu jaoks pole asi teps mitte nii üheülbaline ja mündil on kaks väga erinevat poolt.
Aga, mis siin ikka targutada. Eks kaeme järgmise hooaja pealt. Ühelt poolt hoiame silma Koskoril, teiselt poolt Pauril. Kui Koskor õpib vähe paremini kriitilisi sööte lükkama...
Algselt postitas Gallacher Vaata postitustKas ikka seda saab eeldada, arvestades, et Tartus pole sisehalligi, eelarves on Tallinna kolme suurklubiga võrreldes vahe suur, mis ilmselt väljendub ka füsiodes, üldse meditsiinipooles jne?
Kui treeningtingimused omaksid niiii suurt mõju, siis näiteks Kalju võõrleegionäre ei vajaks? Treeniks aga kohalikke poisse supertingimustes ja võidaks kõik tiitlid. Ja Flora ei peaks teistest klubidest helkemaid jalgu kokku ostma, ikka teeks talvel hallis trenni ja paneks meistrikad pimesi kinni
Leave a comment:
-
Algselt postitas peters Vaata postitustProfessionaalne klubi peaks saama endale lubada seda, et lihtsalt ostab vajaliku mängija nõrgemast klubist, kes sõlmib lepingu mängijaga, et see tasuta minema ei läheks.
Leave a comment:
-
Algselt postitas Myrgel Vaata postitustKui tahad mängijana areneda, siis ei saa rahulduda sooja kohaga madalama tasemega klubis. Aste kõrgemale liikudes võtad küll riski, et algul nühid pinki, aga kui suudad suurenenud konkurentsis ja mängutempos end platsile mängida, siis oled kindlalt sammu edasi teinud. Kui ei suuda, siis pole sul suuremast jalgpallist üldse mõtet unistada. Välismaal on konkurents 10x suurem kui meie top3-es.
Kui mängija liigub alt üles, siis tihti tundub, nagu ta mäng läheks algul kehvemaks. Tegelikuses toimub lihtsalt kohanemine. Professionaalses klubis on hoopis teine distsipliin, tempo, koormus. Ei ole ka tavatu, et suurenenud koormusega saadakse ka vigastused kaela, nagu Milleriga juhtus. Seni kuni kohaned, tuleb tihti ka mängu pingilt vaadata. Trennis treener näeb, et oled järele jõudnud, saad vahetusest võimalusi, kasutad need ära, saad juba põhis alustada.
Leave a comment:
-
Algselt postitas nonoh Vaata postitustOkei, minu vastus on veidi ajendatud sellest, et ma hoian Tammekale pöialt, aga:
Võtame eelduseks, et treeningtingimused professionaalsuse mõttes on enam-vähem võrdsed nii Tammekas kui top3-es. Sellele on Tammeka igal juhul sellel hooajal rõhunud.
Leave a comment:
-
-
Algselt postitas nonoh Vaata postitustOkei, minu vastus on veidi ajendatud sellest, et ma hoian Tammekale pöialt, aga...
Kui mängija liigub alt üles, siis tihti tundub, nagu ta mäng läheks algul kehvemaks. Tegelikuses toimub lihtsalt kohanemine. Professionaalses klubis on hoopis teine distsipliin, tempo, koormus. Ei ole ka tavatu, et suurenenud koormusega saadakse ka vigastused kaela, nagu Milleriga juhtus. Seni kuni kohaned, tuleb tihti ka mängu pingilt vaadata. Trennis treener näeb, et oled järele jõudnud, saad vahetusest võimalusi, kasutad need ära, saad juba põhis alustada.
Leave a comment:
-
Algselt postitas Silver Vaata postitustOle nüüd normaalne Kebab. Kui sa tahad vähegi mängijana areneda ja järgmise sammu astuda, siis ei ole see koht Paide, Kalev, Tammeka, Trans. Loogiline samm on TOP3 klubid või alternatiivina välismaa. Veel 1 hooaeg tähendab selgelt seda, et hea vaibi ja tulemuste pealt kohale jääda oleks enesetapp. Jah, emotsionaalselt ma saan Sinust aru, aga jäämine ei ole edasiminek, vaid pigem suures pildis tagasiminek. Kui Koskor siin äsja mingis intekas väitis, et soovib jalgpallurina veel samme edasi astuda, siis lepingu pikendus ja Tammekasse jäämine ei ole kindlasti kogu austuse juures see samm, mida tuleks astuda. Aga see ongi minu arvamus.
Leave a comment:
-
Algselt postitas Silver Vaata postitustOle nüüd normaalne Kebab. Kui sa tahad vähegi mängijana areneda ja järgmise sammu astuda, siis ei ole see koht Paide, Kalev, Tammeka, Trans. Loogiline samm on TOP3 klubid või alternatiivina välismaa. Veel 1 hooaeg tähendab selgelt seda, et hea vaibi ja tulemuste pealt kohale jääda oleks enesetapp. Jah, emotsionaalselt ma saan Sinust aru, aga jäämine ei ole edasiminek, vaid pigem suures pildis tagasiminek. Kui Koskor siin äsja mingis intekas väitis, et soovib jalgpallurina veel samme edasi astuda, siis lepingu pikendus ja Tammekasse jäämine ei ole kindlasti kogu austuse juures see samm, mida tuleks astuda. Aga see ongi minu arvamus.
Võtame eelduseks, et treeningtingimused professionaalsuse mõttes on enam-vähem võrdsed nii Tammekas kui top3-es. Sellele on Tammeka igal juhul sellel hooajal rõhunud.
Nii, erinevused:
1) Tammekas küllaltki kindel mänguaeg. Top3-es, vaevalt. Hüva, omajagu oleneb sinust endast, kui kõva mängumees oled, niipalju platsile ka pääsed, aga samas, suurtes klubides on lepingutes tavaliselt kirjas, palju mänguaega saama pead. Ja selles küsimuses on keeruline endale läbirääkimiste käigus noore mängijana palju nõuda, eriti kui klubis on ees võõrleegionärid, kes samuti mänguaega (arvatavasti) tähtsaks peavad. Noorele, 22(?)-aastasele mängijale on ma oskaks küll soovitada ainult üht (mängi, mängi ja veelkord mängi)
2) Raha. Oletatavasi jääb Tammeka selles puntkis mõnevõrra alla. Kui palju, ei tea. Kahekordselt äkki tõesti, kolmekordselt - ei usu.
3) Tammekas oled võtmemängija oma klubis. Saad anda intervjuusid, mängida suurt rolli klubi tulemustes. Au ja kuulsus. Olla 22aastaselt klubis oluline, saad võimaluse lüüa hulga väravaid, ma ei vähetähtsustaks seda aspekti.
4) Lisaks tõsiasi, et Koskor on Tartuga ka ühel teisel moel veel üle pooleks aastaks seotud.
Suures pildis, minu meelest loogiline valik veel aastaks Tartusse jääda. Ma möönan, võitlus algrivistuse nimel võiks olla innustav ja arendav, aga ka Tammekas on mehi, kes selles aspektis Koskorile tegelikult kannale astuvad.
Leave a comment:
-
Algselt postitas Kebab Vaata postitustTallinna kolmiku fännid on õite ülbeks ära läinud. Niikui mõni hää mängija silmapiiril, siis kohe endale. Kaspar Paur kustus Kalju juures päris ära, eks ta ole muidugi Kalju KTM ka.
Leave a comment:
-
Algselt postitas Silver Vaata postitustKoskori hea hooaja pealt oleks just õige edasi liikuda. Huvitav otsus, et allkirjastas, ei pannudki tähele. Tallinna kolmikusse sobis mees ju hästi ja see oleks kindlasti samm edasi.
Leave a comment:
-
Algselt postitas Silver Vaata postitustKoskori hea hooaja pealt oleks just õige edasi liikuda. Huvitav otsus, et allkirjastas, ei pannudki tähele. Tallinna kolmikusse sobis mees ju hästi ja see oleks kindlasti samm edasi.
Leave a comment:
-
Koskori hea hooaja pealt oleks just õige edasi liikuda. Huvitav otsus, et allkirjastas, ei pannudki tähele. Tallinna kolmikusse sobis mees ju hästi ja see oleks kindlasti samm edasi.
Leave a comment:
-
Selle kuu alguses:
Tartu JK Tammeka kindlustas oma tagalat, kui tagas uueks hooajaks väravavahi Karl Johan Pechteri ja ründaja Tristan Koskori teened.
Mõlema 22-aastase palluri lepingud olid lõppemas selle aastaga, kuid hiljuti sõlmiti uued kontrahtid, mis hoiavad mehed ka tuleval aastal Tartus. "Välistada ei saa kunagi midagi, aga soovime, et meie parimad pojad astuks sammu välismaale otse Tammeka, mitte Tallinna klubide kaudu," selgitas Tammeka tegevjuht Kristjan Tiirik Postimehele.
Leave a comment:
-
Koskori kohta ka midagi liigub? On Floraga juba diil tehtud? Millal esitlemine..
Leave a comment:
Bottom 300x250
Collapse
Vivatbet 1200x200 bottom
Collapse
Leave a comment: