320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Olümpia

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Algselt postitas allars Vaata postitust

Erki võistles meie aja mõistes öösel. Kulla võitis meie aja järgi varahommikul. Sydney'iga peaks olema 8 tundi vahet ehk live'is vist eriti ei kannatanud tollal koolis ülekandeid vaadata. Mul on meeles, kuidas kehalise õpetaja kohe hommikul tuli ja ütles, et Erki võitis kulla.
    Sul on Austraalia ja USA ajad sassis - Sydney aja järgi hakkas 1500m jooks 21.20 meie ajas 14.20.

Kommentaar

Erki võistles meie aja mõistes öösel. Kulla võitis meie aja järgi varahommikul. Sydney'iga peaks olema 8 tundi vahet ehk live'is vist eriti ei kannatanud tollal koolis ülekandeid vaadata. Mul on meeles, kuidas kehalise õpetaja kohe hommikul tuli ja ütles, et Erki võitis kulla.
      Tegelikult oli ajavahe 9 tundi toona. Aga mõtle nüüd ikka loogiliselt. 1500m jooks toimus Sydney aja järgi hilisõhtul kusagil 22.00-23.00 vahel. Eestis oli siis kell 13.00-14.00. Väiksemad lapsed olid juba koolist koju jõudnud kui otsustav jooks algas.

Kommentaar

Kui juba heietamiseks läks, siis Pärnu Koidula Gümnaasiumi ühed kuuenda klassi mürsikud said Erki võidu puhul viimase tunni vabaks (ehk triumfi vormistamine toimus tõesti pärastlõunasel ajal). Tegu oli kehalise kasvatusega, seega olid üsna vastakad tunded. Päris sürr oli 19 aastat hiljem istuda mehega samas ruumis ja kommenteerida koos kergejõustikku.

Kommentaar

Krt hakkasin sekundiks mõtlema, et peast täitsa mägrapea juba, sest "lümpja" kergeraksus kõige lahedamad olid just naiste alad. Aga siis sain aru, et kõik siiski ok ja olengi normaalne mees, kes eelistab vaadata nappides riietes jooksmas ja hüppamas siiski naisi.

Naiste jõualad statal juba ka täitsa sellised, et nii mõnelegi osalenud naisele roosi viiks nö.

Kommentaar

Algselt postitas lenc Vaata postitust

Tegelikult oli ajavahe 9 tundi toona. Aga mõtle nüüd ikka loogiliselt. 1500m jooks toimus Sydney aja järgi hilisõhtul kusagil 22.00-23.00 vahel. Eestis oli siis kell 13.00-14.00. Väiksemad lapsed olid juba koolist koju jõudnud kui otsustav jooks algas.
            Kurat jah, minu paha. Äkki oli see mälestus varahommikust seotud siis hoopis Verpaga Salt Lake Citys.

Kommentaar

Kurat jah, minu paha. Äkki oli see mälestus varahommikust seotud siis hoopis Verpaga Salt Lake Citys.
              Veerpalu ja Mae autasustamine oli umbes 5.45 hommikul, ma mäletan sest vaatasin seda kui kooli jaoks üles ärkasin

Kommentaar

Algselt postitas JuriM Vaata postitust

Veerpalu ja Mae autasustamine oli umbes 5.45 hommikul, ma mäletan sest vaatasin seda kui kooli jaoks üles ärkasin
                OT, aga see tekitas minus jubeda PTSD. Ei ole hullemat piinamist lapsele kui hommikul sellisel ajal ärkamine. Kuna elasin mitmeid aastaid maal, siis oi tean seda tunnet. Kui sa muidugi loomulikul moel sellisel ajal ei ärganud.

Olümpia osas teemasse seda, et lugesin just Sõõruka intekat ning veidi tuli ahastus peale selles osas, et... Kui palju me neid jutte oleme kuulnud ja ma tsiteerin: "Ehk siis suuri eesmärke seatakse rohujuure tasandist – olümpiamedalid saavad alguse noortespordist ning ma tahaks teada, kas riik on valmis suurde mängu algusest peale panustama.". US-le ei saa tegelikult spordi temaatikas midagi pahaks panna, aga sama sitta kümnendeid jutti kuulata on veidi pedekas tunne.

Lugesin ka kaks hiljutist intervjuud Rasmus Mägiga ja no homo, aga see mees on mega. Mul ei tule kohe pähe palju inimesi, kelle jutus on selline koherentsus, mõttepidavus ja püsivus. Selle kõige juures ka tasakaalukus. Et ma ei tea, see mees tehku suuri asju palun ja antagu talle siis "süsteemis" see võimalus. Keegi UmmiSõ numbrit ei tea vms, pange dm, teen kõne peale.

Kommentaar

Algselt postitas plastic Vaata postitust

OT, aga see tekitas minus jubeda PTSD. Ei ole hullemat piinamist lapsele kui hommikul sellisel ajal ärkamine. Kuna elasin mitmeid aastaid maal, siis oi tean seda tunnet. Kui sa muidugi loomulikul moel sellisel ajal ei ärganud.

Olümpia osas teemasse seda, et lugesin just Sõõruka intekat ning veidi tuli ahastus peale selles osas, et... Kui palju me neid jutte oleme kuulnud ja ma tsiteerin: "Ehk siis suuri eesmärke seatakse rohujuure tasandist – olümpiamedalid saavad alguse noortespordist ning ma tahaks teada, kas riik on valmis suurde mängu algusest peale panustama.". US-le ei saa tegelikult spordi temaatikas midagi pahaks panna, aga sama sitta kümnendeid jutti kuulata on veidi pedekas tunne.

Lugesin ka kaks hiljutist intervjuud Rasmus Mägiga ja no homo, aga see mees on mega. Mul ei tule kohe pähe palju inimesi, kelle jutus on selline koherentsus, mõttepidavus ja püsivus. Selle kõige juures ka tasakaalukus. Et ma ei tea, see mees tehku suuri asju palun ja antagu talle siis "süsteemis" see võimalus. Keegi UmmiSõ numbrit ei tea vms, pange dm, teen kõne peale.
                  Ma ärkasin pmst olles 3 kuni keskkooli lõpuni samal ajal Sest alguses sai mindud 6.45 bussiga Lasteaeda ja hiljem Kooli, aga kui see uus Viimsi koolimaja valmis sai siis 9. klassist alates sai 7.10 bussiga mindud

Aga ausalt see oli väga chill, raske oli pigem see koolist tagasi tulek - kuna see Pirita kaudu käiv buss käis nii harva. Siis kui Viimsi buss hiljaks jäi ja sinna ei jõudnud, tuli sõita Tallinna kesklinna ja sealt Maardu bussi peale, ehk selline kiire 35min sõitu maks muutus hoobilt vahepeal mingi 1h 45min peale, that sucked balls.

Kommentaar

Pole midagi öelda. Ei hakka valetama. Serbia kossu satsi autasustamine tegi Jack Grealishil südame soojaks.
                    see ei ole minu süü, et sa okaspuu oled

"joon palju ma tahan, aga ikka ta ei saa minust aru"

"Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple."

Kommentaar

Igati tore ja õnnestunud olümpia oli. Noh, kui see Seine'i jõel võistluste korraldamine välja jätta. Muu oli vinge ja sportlik tase oli väga kõrge. Kergejõustikus oli paljude alade puhul medali hind uskumatult kõrge. Kõige meeldejäävamad hetked: Differti pronksimatš, kümnevõistlejate esitused, Jefimova ja eriti Zirk ujumises, Serbia - USA kossu poolfinaal (RAJU!), Stephen Curry, 4x400 segateates Femke Bol, Noah Lyles ning ketta ja oda ulme tulemused. Kaheksa esikümne kohta Eestile pole üldse paha. Kahju, et esimest korda pärast 1996. a. OM-i ühtegi medalit ei tulnud, aga noh, see jäi reaalselt ühe torke taha seekord. Võrdluseks, et kaks naabrit Läti ja Soome jäid samuti medalita. Juhtub.

Seekord sai ka päris palju alasid vaadatud, enamusi küll lühikest aega või suisa vilksamisi, nt kärestikuslaalom, maastikuratas, breiktants, tõstmine, lauatennis, riistvõimlemine või BMX. Eks rohkem sai vaadatud kergejõustikku (vist sai enam-vähem kõik finaalid ära nähtud), vehklemist, kossu ja võrku. Eks Pariisi vaatajanumbrid olidki palju suuremad, kui Tokyo puhul, aga vähemalt Eestis on see loogiline - Pariisi ülekanded olid väga mugaval ajal, samas kui Tokyo hommikune programm oli meil öösel ning õhtune programm meil keset päeva, kui olid kas tööl või puhkuse ajal suvel õues. Eks see Covidi jama jättis ka Tokyole oma jälje. Los Angelese puhul tuleb arvestada, et õhtune programm toimub meil paraku varahommikul.

Kommentaar

Kahjuks pole ma ammu nii palju nõus olnud nii nende kolme kui Urmas Sõõrumaaga - Riigina oleme me läbi kukkunud oma tippspordi rahastamises ja seal kus me veeretame miljonit või kahte - peaks mängus olema kümnned miljonid. Me oleme ikka aastas 2006.

Kommentaar

https://sport.delfi.ee/artikkel/1203...porus-olumpial

Kahjuks pole ma ammu nii palju nõus olnud nii nende kolme kui Urmas Sõõrumaaga - Riigina oleme me läbi kukkunud oma tippspordi rahastamises ja seal kus me veeretame miljonit või kahte - peaks mängus olema kümnned miljonid. Me oleme ikka aastas 2006.
                          Tõstame protsendi tulumaksu ja anname spordile kümneid miljoneid?

Kommentaar

Algselt postitas LaRaBla Vaata postitust

Tõstame protsendi tulumaksu ja anname spordile kümneid miljoneid?
                            Kõige lihtsam on lihtsalt riigifirmade kohustuslik sporditoetamine tagasi tuua jne muud meetmed. Seda kust see raha leida on võimalik korraldada küll ja küll, antud hetkel on asi rohkem tahte taga.

Kommentaar

Kõige lihtsam on lihtsalt riigifirmade kohustuslik sporditoetamine tagasi tuua jne muud meetmed. Seda kust see raha leida on võimalik korraldada küll ja küll, antud hetkel on asi rohkem tahte taga.
                              Oot, mis vahet sel on, kas toetab riik või riigifirma? Kellele see riigifirma divikat muidu maksabki? Valitsuses istub hetkel hunnik inimesi, kes ilmselt tahaks kuulda neid lihtsaid mõtteid, kust valutult raha leida. Kirjuta neile!

Kommentaar

Algselt postitas LaRaBla Vaata postitust

Oot, mis vahet sel on, kas toetab riik või riigifirma? Kellele see riigifirma divikat muidu maksabki? Valitsuses istub hetkel hunnik inimesi, kes ilmselt tahaks kuulda neid lihtsaid mõtteid, kust valutult raha leida. Kirjuta neile!
                                Kui sa oled Eesti spordi rahastamist jälginud siis peaks teadma - et lisaks sellelel, et meil oleks vaja kuskilt potitäis härjapõlvlaste kulda leida riigile üleüldiselt, on teine ja tegelikult lahendatav probleem spordi järjepidev rahastus.

Osavamad ja suuremad alaliidud on okei, Olümpiakomitee saab ka hakkama aga edasi läheb marukurvaks ja sõltub tihti kogukonna hingede peal. Kui oleks paigas, et alaliidu rahastus on järjepidevalt koguaeg olemas, mitte ei sõltuks ühest või kahest konkreetsest isikust oleks mingi turvalisus juba olemas.

Kasvõi luua mingi ettevõtete maksuerisus, neile kes toetavad mingit konkreetset alaliitu vms. Asju annaks teha, aga hetkel on marujama. Ja maailm läheb meist ainult kaugemale, medali unistus jääb aina ulmelisemaks.

Kommentaar

Working...
                                X