Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Keda valiksid kui valimised homme toimuks?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Algselt postitas boobek Vaata postitust
    No ma teen sulle õnnetukesele asja natukene lihtsamaks. Esitame 2 küsimust. Miks EI PEAKS Eesti Kaitsevägi endale modernset sõjatehnikat saama? Ja miks EI PEAKS noore pere eluasemelaenust 25 % kustutatama kui nende perre laps sünnib?

.
    ei miks mitte. kui aga raha jätkub, võib teha igasugu asju. kuna meil rahaga on nii nagu on ja ei paista seda kusagilt juurde tulevat lähiajal.mina sooviksin küll paberil näha arvutusi, kui palju üks või teine asi maksab, mida lubatakse ja kus see raha ära võetakse. kui see on olemas, siis miks mitte arutada, mis on meie prioriteedid ja kuhu tahame panustada, seni kuni pole paberil viitsitud mulle, kui valijale seda näidata seda, pole isegi mõtet väga arutellu laskuda. see ei kehti muidugi mitte ainult helme-pundi kohta. ühesõnaga rohkem sisulist poolt ja vähem mölalist. seni kuni valija ei nõua seda, vaid ahmib plakatilt loosungeid, pole ka lootustki, et keskendutaks mõistlikumatele kampaaniatele

Kommentaar

Kelle poolt välismaal elav eestlane saab hääletada? Kas oma viimase Eestis olnud elukoha valimisringkonnast kedagi?

Anyways tundub olukord päris nigel olevat hetkel aga Keskerakonnale tuleb vastuhääl ikka ära anda.
      Sotsiaaldemokraadid välistaks enda jaoks ära. Järgi jäävad siis pmst vaid IRL ja Reform.
      IRLiga tulevad silme ette kohe Maire"Oi, ma olen nii rumal shopahoolik"Aunaste ja megapopulistlikud valimislubadused.
      Reformis on ka mitmeid ärritavaid tegelasi aga tundub, et nendest võib ehk kõige enam loota kahe jalaga maa peale jäämist.
      Õnneks aega veel on asja uurida jne aga hetkeseisuga läheks hääl vist Reformile aga samas ei sooviks, et nad liiga head tulemust saaks ja ära ei tõuseks.
      Joga Bonito!!!

Kommentaar

No ma teen sulle õnnetukesele asja natukene lihtsamaks. Esitame 2 küsimust. Miks EI PEAKS Eesti Kaitsevägi endale modernset sõjatehnikat saama? Ja miks EI PEAKS noore pere eluasemelaenust 25 % kustutatama kui nende perre laps sünnib?
        sõjaväe spetsid on suht ühel meelel avaldanud arvamust et eesti KAITSEvajaduse katab ära 1 (loe:üks) tankipataljon ehk ca 50 tanki.
        EKRE lubadus on 2 tankipataljoni, ehk 2 korda enam. tekibki ju konkreetne küsimus, miks on vaja kahte?

samamoodi on välja käidud idee et minimumpalk eestis peaks olema 500€. ja ikkagi leidus partei kes arvas et ei, 500 on vähe, paneme 2 korda rohkem - 1000€ minimumpalgaks (mis on jällegi igale majanduse spetsile selge et tegu on vähemalt 2015 kontekstis ulmelise ja ebareaalse sooviga).

mina lihtkodanikuna ei saa aru ei ühest ega teisest.
        kui sul on selge miks eestile on vaja kaht tankipataljoni 1 asemel siis ole hea selgita. saavad kõik targemaks.
        see et eesti vajab korralikumat soomustehnikat ei vaidlusta ju vist suurt keegi enam. küsimus on mõistlikus hulgas.

eluasemelaenu kustutamisega sama lugu.
        miks Sinu arust vajavad toetust ainult need noored pered kes eluasemelaenu on võtnud ja mitte kõik lastega pered? - sh ka need kes ei saa endale eluasemelaenu lubada, sest nende sissetulek ei võimalda laenu võtta. kas nemad ei vääri või vaja siis riigipoolset toetust? minu meelest just vastupidi, eelkõige tuleks just toetada vaesemaid peresid kes ei suuda isegi laenu võtta. ka neil on ju vaja kuskil elada.

ja ma ei küsi seda paha pärast, vaid lihtsalt selgitamaks, et mõned inimesed peavad lubadust a la "eesti vajab 2 tankipataljoni" umbes sama lollakaks loosungiks nagu ansipi "eesti euroopa viie rikkama riigi hulka".
        kui sellel lubadusel on mingi mõistlik põhjendus siis ma olen nõus oma seisukohti korrigeerima.
        Seisan üksi mere ääres
        jalas kollased sandaalid
        valged, merevahust sääred
        hüüan: "Elagu skandaalid!"

Kommentaar

Nad (reform) on juba ammu vähemalt enda arvates asendamatuteks tõusnud, neid tuleks lühemaks teha.

Kommentaar

Algselt postitas Halb ründaja Vaata postitust
            lol @ kui keegi 2015. a Riigikogu valimistel osaleb
            paraku see nali käib meie kõigi - sh ka arvatavasti sinu enda arvel.
            riigikogu juba valimata ju ei jää, küsimus ongi kas sa annad oma pisikese panuse või valitakse keegi sinu eest

mina isiklikult küll ei taha et minu jaoks kohustuslikult kehtivaid seadusi hakkavad miskisugused kuzzerid välja mõtlema. sry.
            Seisan üksi mere ääres
            jalas kollased sandaalid
            valged, merevahust sääred
            hüüan: "Elagu skandaalid!"

Kommentaar

MIs värk nende ajakirjanikega juhtunud on, et massiline poliitikasse kappamise laine toimub? Kardetakse koondamislainet eesti ajakirjanduses ning kindlustatakse tagalat?

Kommentaar

Algselt postitas orbitaaljaam Vaata postitust
                MIs värk nende ajakirjanikega juhtunud on, et massiline poliitikasse kappamise laine toimub? Kardetakse koondamislainet eesti ajakirjanduses ning kindlustatakse tagalat?
                Tanel Talve näitas parteidele, et ajakirjanikud on popid. Nüüd tehakse sitaks pakkumisi ja väga häid pakkumisi.
                Hvostov teeb muidugi pulli.
                Ladõnskaja soovib reaalsuses midagi ära teha.
                Tarol on samamoodi enda vallas soov mdiagi teha.
                Aunaste läheb pensionit kindlustama.
                Ernitsal on koguaeg Keski poole kaldu olnud.

Aga tahtsin lisada kõige naljakama platvormi:

TÕNU TRUBETSKY VALIMISPLATVORM

(Eestimaa Rohelised)

Kodanikupalk!!! Kodanikupalk!!! Kodanikupalk!!! See on tingimusteta põhisissetulek, mille mõtet on esimest korda käsitletud Thomas Paine'i 1795. aastal ilmunud raamatus Agrarian Justice. Kodanikupalga ideega omab sisulist sarnasust ka Milton Friedmani ideenegatiivsest tulumaksust. Põhisissetuleku idee on erinevates vormides olnud aruteluaineseks erinevates riikides. Juba 1920ndatel räägiti Austraalias, Suurbritannias, Kanadas ja Uus-Meremaal "sotsiaalsest krediidist" (Social Credit). Näiteks Ameerika Ühendriikides on räägitud "põhisissetuleku garantiist" (Basic Income Guarantee, BIG). Kodanikupalga ideed toetavad ka Nobeli majanduspreemia laureaadid Herbert A. Simon, Friedrich Hayek, James Meade, Robert Solow ja liberaal Milton Friedman. See on samuti esimene samm töö ja palga lahutamise suunas ning edaspidi töö asendamisele otsese tegevusega. Otsene tegevus on tegevus, mida tehakse mitte mingi kohustuse täitmiseks, mitte raha teenimiseks ega õiguse saamiseks mingitele saadustele, vaid vabatahtlik tegevus, tegevus, mida tehakse tasule lootmata. Kuna otsese tegevuse esemeline tulemus või ühiskondlikud tagajärjed on ühtlasi isiksuse eneseteostuse vahendiks, esineb otsene tegevus ise ka kõrgeima hüvitusena. Kõigile kohe vajaduste järgi!

Absoluutses ehk äärmuslikus vaesuses elas 2011. aastal 23 000 last ehk ligi 9,1% kõikidest alla 18-aastastest lastest. Võrreldes Soome ja Rootsiga on Eestis laste vaesuse näitajad tunduvalt kõrgemad. 2011. aastal oli Soomes laste süvamateriaalse ilmajäetuse määr 3,2%, Rootsis 1,3%, samas Eestis 9,1%. Nende laste toitlustamine või rahaline toetamine peaks olema riigi prioriteet. Sellele aitaks kaasa ka kodanikupalk.

Kinotööstuse taastamine. Tulevikus filmitootmise muutmine peamiseks ekspordiartikliks. Tallinnfilm võiks hakata jälle mängufilme tootma.

Läti keele lisamine põhikooli õppeainete kavva, kuna tänapäeva eestlase jaoks Lätit ega tema kultuuri peaaegu ei eksisteeri. Läti kirjandus, kunst, muusika ja kino on eestlaste jaoks täiesti olematud. Lõunapiiri taga algab piltlikult tühjus, kohanimedest teatakse ainult Riiat.

Eesti ümbernimetamine Maavallaks, ingliskeeles Estlandiks. Kõige esimesena tuleks riigi nimi Eesti, mis on baltisaksa laen, muuta Maavallaks või Maamaaks. Läheks pikale esitada kõiki põhjendusi, aga kirjutan vähemalt ühe. Mul on kodus üks lauluraamat aastast 1873, mis on korraga kolmes keeles. Selle maakeelsel tiitellehel seisab: "Punsli nelja heälega Laulo-wisi-ramat, mis Saksa kele, Lätti kele ja Ma kele laulo ramatude tarwis Kahheksamat korda ja lissaga trükkitud." See tähendab, et sõna Eesti tuli maakeeles laiemalt kasutusele kusagil 1873. ja 1917. aasta vahepeal. Ei ole põhjendatud selle nime eelistamine Maavallale. Murrete elustamine, vadja keele elustamine, õpikute trükkimine, koolides õpetamine. Siit koorubki välja vajadus muuta Maavald (nagu ka näiteks Saksamaa) autonoomseteks kultuurilisteks väikeriikideks(maadeks): Alempois • Harjumaa • Hiiumaa • Jogentagan • Järvamaa • Läänemaa • Metsapoole • Mõhu • Nurmekund • Pärnu • Rävälä • Saaremaa • Sakala • Soopoolitse • Ugandi • Vaiga • Virumaa.

Eesti kultuuriline liitumine Põhjamaadega. Sellega seoses Põhjaristilipu kasutuselevõtt riigilipuna ja riigi muutmine kuningriigiks. Selleks tuleks kõige esimesena muuta riigilipp Põhjaristilipuks. Maavalla lipu värvid võiksid olla: helesinisel põhjal oranž valgete servadega rist. Teiseks tuleks Maavald muuta kuningriigiks, nagu on kombeks Põhjamaades. Meil oli kasutusel kroon, mis on kuningriigi raha, nagu praegu kõigis põhjamaades peale Soome. Sellega on ääremaadel ka juba alustatud: Torgu Kuningriik, Seto Kuningriik.

Tallinna Katariina kiriku kui Tallinna sümboli, Pärnu Nikolai kiriku kui Pärnu sümboli ja Tartu Toomkiriku kui Tartu sümboli täielik restaureerimine katoliku kirikutena, nagu nad algselt olid.

Valitseva ideoloogia ning väärtushinnangute: ööklubid, alkoholism, rahvuslus, näosaade, laulusaade, superstaarisaade – utiliseerimine ning asendamine anarhismil baseeruva ideoloogia ning tõeliste väärtustega, näiteks: headus, tähelepanu ja kaastunne endast viletsamate vastu, haridus, toredad sõbrad, meelepärane amet, erialane edu, materiaalne kindlustatus kõigile, kodune kodu, oma mina, reisimine koos lähedastega, tore perekond, põnevad huvialad, oskus õieti elada.

Kosmismi propageerimine. Kosmism on rahvusliku tagakiusamise universaalne elimineerimine, suhtumine, mis inimkonna ühtekuuluvuse nimel, sõltuvalt konkreetsetest tingimustest, mõistab hukka marurahvuslikud arusaamad. Kosmism on rahvusväline vendlus, mis põhineb võrdsusel ja vastastikusel abil ning mille aluseks on inimkonna ühised huvid, mis on tähtsamad rahvuslikest erinevustest. Kosmismi vastand on šovinism ja marurahvuslus.

Vene keele ladinatähestikulise kirjaviisi (russkaja latinica) kasutuselevõtt ja koolides õpetamine Eestis. https://www.facebook.com/russkaja.latinica
                Pean silmas keeleõpetuslikult õigesti kirjutatud vene keelt, mitte sellist kirjaoskamatut inglise transkriptsiooni, nagu praegu siin-seal kasutatakse. See lahendaks paljud probleemid, näiteks nimede erinev kirjutusviis erinevates keeltes.

Läänevene keele (zapadnoruskaja mowa, ruskaja mowa, wialikalitowskaja mowa, prostaja mowa) koolides õpetama hakkamine ja õpikute trükkimine.

Suur osa nö. venekeelsest elanikkonnast tuli siia Ida-Poolast. Peale IIMS läks 51 % Poola territooriumist Nõukogude Liidu koosseisu. Paljud inimesed ei tahtnud või ei saanud elada Valgevenes (see nimetuski on kunstlikult juurutatud 20. sajandi algul) ning põgenesid / rändasid välja sealt näiteks Eesti NSV-sse. Need inimesed kirjutasid poola keeles, rääkisid aga vene keelele lähedasi läänevene/suurleedu dialekte, näiteks poleesia. Eestis said nendest lihtsalt venelased, kuigi vene keeles nad õieti kirjutada ei osanud. Nad olid sisserändajad, aga mitte okupandid.

Rahvusvähemustele omakeelse hariduse võimaldamine. Ka tänapäevane venekeelne elanikkond on tekitatud rahvusvähemuste ühtesulatamise teel, kuna riik ei võimalda neile omakeelset haridust. Olen näinud tihtilugu, kuidas poola lapsed räägivad omavahel vene keeles (peale missat) - poolakeelset õpet pole. Olen kuulnud, kuidas ingerlased räägivad omavahel vene keeles. See on Eesti endavenestamine. Tegelikkuses on selle tulemuseks kakskeelse eesti-vene ühiskonna põlistumine. Pärast perestroikat voogas Lääne-Euroopa mühinal Tallinna. Tänavatel võis näha eri rahvusest ja rassist inimesi, kuulda erinevaid keeli. Tekkis palju huvitavaid restorane ja klubisid. Kirjad olid eesti ja ingliskeelsed. Stagnatsiooniaegne eesti-vene süsteem oli kadunud. Samas eestlased ja venelased said enam-vähem hästi läbi. Siis – umbes aastal 1999 – hakati polte räigelt kinni keerama ning hakkas kehtima konservatiivne immigratsioonipoliitika. Kõik välismaalased peksti välja. Lääne-Euroopa peksti välja. Üks šotlane – ma ei mäleta, mis ta nimi oli, punkarite sõber, kes käis kildiga ja keda võis ikka näha Pegasuse kohvikus –, see peksti ka Eestist välja, kuna ei teinud keeleeksamit ära. Vahepeal tekkis olukord, kus Eestis ei olnud vist mitte ühtegi värvilist. Kuna valitsus ei avanud vähemusrahvustele mitte ühtegi mitte-vene rahvuskooli, siis terve põlvkond vähemusrahvusi venestus. Kõik valgevenelased, ukrainlased, poolakad, samuti mittekõrgharidusega leedulased, isegi ingerlased venestusid ning moodustasid nüüd juba ühtlase «vene kogukonna». Näiteks isa oli valgevenelane, ema ukrainlanna, aga laps läks vene kooli, vaatas kodus Vene televisiooni ja loomulikult sai temast venelane, kuigi kumbki vanematest seda ei olnud. Ja stagnatsiooniaegne kakskeelne eesti-vene süsteem tuli tagasi. Ja stagnatsioon tuli ka tagasi.

---------------------------------
                Kontakt: blackplait@gmail.com

Kommentaar

Mis Hitleri võimuletulkessu puutub siis mina mäletan, et probleem ei olnud juutides ega sitas majanduslikus olukorras. Vaid I MS saadud kaotusehäbis ja ülejõu käivates reparatsioonides. Pealegi polnud NSDAP rahva seas kunagi nii populaarne, et parlamendis enamust saada. Ja võim harati siis kui Riigipäeva hoone põlema pandi ja selles kommareid süüdistati. A see selleks...
                  Tundub, et jäin vastusega hiljaks, targad foorumlased on sind juba pisut õpetanud. Põhiline on igatahes tõesti see, et Eestil pole VAJA 2 tankipataljoni.

Laenu kustutamine on ääretult ebaõiglane nende suhtes, kelle laenu ei kustutata. Lisaks pole küll rassist, aga olen päris kindel, et Eesti mustlaskommuun oleks selle seaduse üle täiesti pöördes ja muutuks ajapikku kinnisvaramagnaatideks. Lastega raha teenimine pole maailmas mingi uus teema, üks põhjus, miks Eestis pole veel hordide kaupa immigrante on ka see, et lihtsalt olemasolev lastetoetussüsteem pole piisavalt atraktiivne.
                  Rääkimata selle finantseerimisest ja reaalsest kasust. Kui perekonnal on juba panga arvates piisavalt sissetulekut, et endale kodu pangalaenuga osta, miks krdi pärast peaks riik (ehk siis meie kõik siin) neid poputama ja osa võlast kustutama. Kuskohas on loogika. Pigem peaks riiklik abi keskenduma reaalselt abi vajajatele.

Kommentaar

Algselt postitas LeeRomeno Vaata postitust
                    Laenu kustutamine on ääretult ebaõiglane nende suhtes, kelle laenu ei kustutata. Lisaks pole küll rassist, aga olen päris kindel, et Eesti mustlaskommuun oleks selle seaduse üle täiesti pöördes ja muutuks ajapikku kinnisvaramagnaatideks. Lastega raha teenimine pole maailmas mingi uus teema, üks põhjus, miks Eestis pole veel hordide kaupa immigrante on ka see, et lihtsalt olemasolev lastetoetussüsteem pole piisavalt atraktiivne.
                    Rääkimata selle finantseerimisest ja reaalsest kasust. Kui perekonnal on juba panga arvates piisavalt sissetulekut, et endale kodu pangalaenuga osta, miks krdi pärast peaks riik (ehk siis meie kõik siin) neid poputama ja osa võlast kustutama. Kuskohas on loogika. Pigem peaks riiklik abi keskenduma reaalselt abi vajajatele.
                    Kodulaenu saamiseks on siiski lävend suhteliselt kiire, mistõttu mingi mustlasperekond ilmselt seda niimoodi ei saaks. Ja iseenesest ei pruugi see idee võimatu ja üdini halb, kuna hetkel on pealinna kinnisvaraturg selline, et kui tuled väljaspoolt pealinna, siis on ääretult raske endale mingitki inimväärset korterit saada (kui sa ei tule väga kõrgepalgalise töö peale), mistõttu on lihtsam minna Soome kassapidajaks kui jääda Eestisse, sest seal saad mingitki raha, siin maksad tuimalt enda kuupalga 10-ruuduse korteri üüriks.
                    Ehk kinnisvaraturgu võiks natuke riiklikult reguleerida ja mitte lasta seda täielikult vabaturu loogikaga joosta, aga, noh, kas just EKRE ja 25% tuimalt mahaviilimine selleks õige on, ma pole kindel.

Kommentaar

Eestil pole üldse tanke vaja. Nad on kallid ning ülalpidamine kallis. Tankiantsu unistus. Selle raha saaks tunduvalt paremini kaitsevõimesse investeeerida nagu praegu tehakse. Uued tankitõrje relvad hangitud õhutõrje, soomukid jne.

Kommentaar

Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitust
                        Kodulaenu saamiseks on siiski lävend suhteliselt kiire, mistõttu mingi mustlasperekond ilmselt seda niimoodi ei saaks. Ja iseenesest ei pruugi see idee võimatu ja üdini halb, kuna hetkel on pealinna kinnisvaraturg selline, et kui tuled väljaspoolt pealinna, siis on ääretult raske endale mingitki inimväärset korterit saada (kui sa ei tule väga kõrgepalgalise töö peale), mistõttu on lihtsam minna Soome kassapidajaks kui jääda Eestisse, sest seal saad mingitki raha, siin maksad tuimalt enda kuupalga 10-ruuduse korteri üüriks.
                        Ehk kinnisvaraturgu võiks natuke riiklikult reguleerida ja mitte lasta seda täielikult vabaturu loogikaga joosta, aga, noh, kas just EKRE ja 25% tuimalt mahaviilimine selleks õige on, ma pole kindel.
                        Olgu võibolla mitte, aga olen päris veendunud, et igasuguse turu kunstlik suunamine lõppeb varem või hiljem halvasti. Turg üleüldiselt reguleerib ennast ikkagi päris hästi. Riikides, kus on kõrgem elatustase, on ka kõrgemad hinnad elamiseks. Sama kehtib ka regioonide kohta. Olen päris kindel, et Tallinnas ja Harjumaa valdades ümber Tallinna on ka keskmised palgad ülejäänud Eestist märksa kõrgemad. Teine teema on muidugi see, et mujal maailmas on inimeste jaoks olemas normaalne ühistranport enamjaolt rongide näol. Niiet ala stiilis elamine Tapal, aga Tallinnas tööl käimine pole probleem, sest kiirrong jõuab linna mingi 30 minutiga.
                        Eestis peab puuduliku riikliku ühistranspordi tõttu olema töökohale siiski suhteliselt lähedal ja see tekitab tõesti probleeme madalapalgalistele.

Kommentaar

Algselt postitas LeeRomeno Vaata postitust
                          Kui perekonnal on juba panga arvates piisavalt sissetulekut, et endale kodu pangalaenuga osta, miks krdi pärast peaks riik (ehk siis meie kõik siin) neid poputama ja osa võlast kustutama. Kuskohas on loogika.
                          No et lastetult või 1 lapsega said kenasti laenu võetud ja makstud.
                          Aga et nüüd peale järgmiste laste sündi ka jaksaks maksta. Vist selline loogika. A la nagu emapalk, et hea palga peal olev naisterahvas ka julgeks koju 1,5 aastaks jääda.

Aga no ikka jabur kinnisvaraturgu moonutada võiv meede.
                          Ja aidatakse pigem neid, kes ka seni on hakkama enam-vähem saanud.

Kommentaar

Munitsipaalne korteriturg on olemas praktiliselt igal pool maailmas. Nii Saksamaal, Prantusmaal, Soomes kui ka mujal. Kõik saavad hakkama. Aga meil on mingi "kinnisvaraturu moonutamine" justkui kõige hullem asi maailmas. Noh, andke andeks, aga kui viieruuduse korteri eest küsitakse juba 180 eurot, siis see turg on juba moonutatud.

Kommentaar

Algselt postitas Nurmekas Vaata postitust
                              No et lastetult või 1 lapsega said kenasti laenu võetud ja makstud.
                              Aga et nüüd peale järgmiste laste sündi ka jaksaks maksta. Vist selline loogika. A la nagu emapalk, et hea palga peal olev naisterahvas ka julgeks koju 1,5 aastaks jääda.

Aga no ikka jabur kinnisvaraturgu moonutada võiv meede.
                              Ja aidatakse pigem neid, kes ka seni on hakkama enam-vähem saanud.
                              No siin on jälle küsimus, et kas siis on ikka vaja võtta piiri peal endale laen kaasa, kui on plaanis veel lapsi saada ja siis võlgadesse sattuda.
                              Minu jaoks on täiesti arusaamatud igasugused soodustused, mis on antud ilma taustsüsteemi uurimata, näiteks antud hetkel kehtiv 19 eurone lastetoetus (vist sellest aastast läks nati suuremaks?) on minu jaoks täiesti arusaamatult jabur asi. Need, kellel raha on, ei pane seda 19. eurot arvel tähele ja need kellel raha on vaja, nende jaoks on seda liiga vähe, et mingit muutust ellu tuua. Samasse auku läheks ka see 25% maha arvamine.
                              Märksa parem idee oleks mingi riiklikult kehtiv laenukindlustus vms, mis näiteks mingi tragöödia, õnnetuse või vallandamise puhul garanteeriks vähemalt pangalaenu tagasimakset, niiet pere ei jääks kodust ilma.
                              Samuti on minu arvates päris hea idee ameerikalik anna võtmed tagasi ja oled laenust prii mehhanism, mida hiljuti siis ka Läti seaduslikuks tegi.

Kommentaar

Minul on palju rajum idee. Mina teeks nii, et maakonnakeskustest 20 kilomeetri kaugusel elavatele inimestele on alkohol tasuta. Nii umbes 3 liitrit õlut või poolene viin. Esiteks oleks Tarmo Noop nii rõõmus, et maksaks mu kampaania kinni. Teiseks ei kuluks vaestel kümnelapselistel "Kodutunde" perekondadel enam toetused ja väike tööraha joomisele, vaid saaks näiteks lastetoetuse eest midagi konkreetselt lapsele osta ja saaks muud toetused ka konkreetselt elujärje parandamiseks kulutada, kuna siiani läks see papp kõrist alla, aga tasuta alkoholiga seda probleemi pole. Saavad isegi süüa äkki osta!
                                Ja, noh, kui öelda, et siis kuluvad meil kogu raha alkojoobes inimeste turgutamiseks, siis reaalsuses saab joodik niiehknaa joogi kätte. Võibolla saab selle arvelt ainult lapsed söönuks. Ja, noh, kui inimene on nii tore, et jooks end tasuta alkoholist surnuks, siis ongi tore, kui tast kiirelt lahti saame. Win-Win.

Kommentaar

Working...
                                X