Vivatbet
Collapse
Unconfigured Ad
Collapse
Immigratsioon - Poolt või vastu? Gallup & arutelu!
Collapse
X
-
kaine mõistus ütleb- need kes on jõudnud Euroopasse on maksnud selle eest raha, vähemalt kõva enamus nagu selgub. Neid on smuugeldajate poolt juba üles köetud jutuga, et Euroopas ootab neid ilus elu. Kindlasti ei oota neid välja reklaamitud elu kusagil ida-euroopas. Need põgenikud nüüd vaevalt jäävad rahule sellega mis neid siin ees ootab, eriti kui nad on selle eest maksnud juba ja tuhandeid eurosid-dollareid sellise tripi eest. kas sa ise oleksid rahul? esimesel juhul tõmbaks sellisest kohast minema. nad on välismaalased, keda ei seo Eestiga mitte kui midagi. kaine mõistus lihtsalt ei suuda välja mõelda mis on see asi mis paneks neid siinne elu meeldima. nad tulevad üle vahemere selge sihiga jõuda Saksamaale, Inglismaale, Skandinaaviasse. meile võidakse need kvoodid määrata, aga see ei muuda nagunii mitte kui midagi. see ei hoia eelnimetatud sihtriike ära sellest põgeniketulvast. lõpuks lähevad nagunii kõik sinna -
Tead, kohe tegid tuju heaks!ma ei saa sellest pagulaspaanikast aru. üldiselt ma ei toeta reformierakonda, kuid Rõivase lause a la "pagulaste sihtkoht pole Eesti-sugune riik ja me oleme kõik selleks teinud juba, et siin pagulane elada ei taha" on täiesti adekvaatne jutt. need pagulased istuvad siin heal juhul oma kohustusliku aja ära ja lähevad siit minema. võib olla isegi varem põgenevad siit.
selleks et elada siin Eestis peab olema suur patrioot või siis rikas, head kontaktid, perekond. ja seda eriti välismaalasena
Väike tähelepanek ka, iga sellise kuuma teema puhul on olemas 1-2 inimest, kes arutelusse oma mastaapse statistikaga sisse lendavad. Ja seda, et numbrid ei valeta ja neis peitub lõplik tõde, seda mõtet kaitsevad nad viimse veretilgani.Leave a comment:
-
See ei ole ju tõsi. Me isegi põletame sigu ära, et moslemitel siis meeldivam oleks.Leave a comment:
-
vabandan kui vähe ründavalt vastasin, diskussioon on alati tore.
pean ka veidi parandama väljaöeldut, kuigi mõte jääb üldplaanis suht samaks- http://maaleht.delfi.ee/news/maaleht...da?id=72477459Leave a comment:
-
Minul isiklikult pole mingit paanikat, tühi õhtu ja mõtlesin keskustelus kaasa lüüa...või ei tohi?
Aga sellele Rõivase mõttele, et me oleme kõik teinud selleks, et pagulane siin elada ei taha, paluks küll viidet-linki.Leave a comment:
-
ma ei saa sellest pagulaspaanikast aru. üldiselt ma ei toeta reformierakonda, kuid Rõivase lause a la "pagulaste sihtkoht pole Eesti-sugune riik ja me oleme kõik selleks teinud juba, et siin pagulane elada ei taha" on täiesti adekvaatne jutt. need pagulased istuvad siin heal juhul oma kohustusliku aja ära ja lähevad siit minema. võib olla isegi varem põgenevad siit.
selleks et elada siin Eestis peab olema suur patrioot või siis rikas, head kontaktid, perekond. ja seda eriti välismaalasenaLeave a comment:
-
Kui sa võtad seda muulaste seisukohast, et me ei taha olla nagu Euroopa, siis kui paljudes Euroopa riikides moodustab muulaste osakaal rohkem kui 25% elanikkonnast nagu seda on Eestis? Või selleks peab ilmtingimata tumedamat nahavärvi omama?
See Euroopa, mida sina nii eeskujuks tahad võtta, pole äganud 50 aastat võõrvõimu all ja need rahvad pole pidanud ellujäämisvõitlust teise rahvusgrupi surve all. Ja sa heidad eestlastele mida nüüd täpsemalt ette? Soovi püsima jääda?Leave a comment:
-
Riik on soovinud, et Eestisse tuleks ennekõike kõrgetasemeliste teadmiste ja oskustega töötajad, kuid praeguse sisserände korralduse juures on neid majandusse lisandunud vähe.
Selles on ka see rassistlik eestlane süüdi või ma ei saanud nüüd hästi aru, kelle süü see sisserände korralduse puudulikkus on.Leave a comment:
-
minu meelest on siin meedias (ka siin foorumi teemas) vähe vale arusaam kes on sõjapõgenik. täiesti vale on arvamus, et sõjapõgenik peaks olema vaene, kel ei tohi olla nutitelefone, korralikke riideid jne. me siiski elame 21. sajandil ja ka Süüria pole mingi vaene riik vaese elanikkonnaga.
Refugee- One who flees,especially to another country,seeking refuge from war,political oppression,religious persecution,or a natural disaster. A person who by reason of real or imagined danger,has left their home country or country of their nationality and is unwilling or unable to return.Leave a comment:
-
Kuna sa ilmselt ei viitsinud otsida siis lingime uuesti. LINKMeil pole töökäte puudust, vaid kvalifitseeritud tööjõu puudus, need on kaks täiesti erinevat asja. Labida otsas seisjaid leiab ka siit, ole mureta, selleks ei ole mingit Süüria importi vaja. Mis garanteerib meile sealt selle puuduva kvalifitseeritud tööjõu?
Paar nopet.
Algselt postitanud kasutaja Riigikontroll pooltPrognooside järgi aga väheneb aastaks 2020 Eestis tööealiste ehk 20 kuni 64-aastaste inimeste arv ligikaudu 50 000 võrra ning aastaks 2040 juba 165 000 inimese võrra. Samal ajal suureneb 65-aastaste ja vanemate inimeste arv aastaks 2020 ligi 24 000 ja aastaks 2040 rohkem kui 88 000 inimese võrra.Algselt postitanud kasutaja Riigikontroll pooltTööandjate valmisolekut ja huvi palgata uussisserändajatest töötajaid mõjutab sageli üldine negatiivne ühiskondlik meelestatus siia saabunud inimeste suhtes. Seejuures on Eesti vähemuste sallivuse indeks OECD riikidest kõige madalam ehk kui OECD riikide keskmine näitaja on üle 60%, siis Eestis oli see 27%.Meie paradoks on see, et me oleme omast arust euroopa, aga me ei taha olla euroopa.Algselt postitanud kasutaja Riigikontroll pooltAastatel 2005 kuni 2013 rändas Eestisse rahvastikuregistri ning politsei- ja piirivalveameti andmetel 39 000 inimest, kellest 14 000 olid valdavalt Eesti kodakondsusega tagasirändajad, umbes 25 000 aga välismaalased, neist omakorda umbes 18 000 väljastpoolt Euroopa Liitu. Samal perioodil lahkus Eestist umbes 9000 kolmandate riikide kodanikku.Leave a comment:
-
Leave a comment:
-
Meil pole töökäte puudust, vaid kvalifitseeritud tööjõu puudus, need on kaks täiesti erinevat asja. Labida otsas seisjaid leiab ka siit, ole mureta, selleks ei ole mingit Süüria importi vaja. Mis garanteerib meile sealt selle puuduva kvalifitseeritud tööjõu?Leave a comment:
-
Ma olen üldjoontes Nahkpeaga nõus, isegi sama juttu rääkinud siinsamas teemas. Aga ühes mõttes on kogu see kuradi trall paratamatu - EL on, meie oleme EL-s ja see paneb raamid ja kohustused. Olgu nad siis vaid moraalsed või reaalsed. Jama on lahti ja midagi pole teha, me peame olema osa selle koristamises.
Aga selle "vaesed sõjapõgenikud" jura võiks tõepoolest ära lõpetada. Õigupoolest on viimasel ajal muidugi see tonaalsus päris kõvasti allapoole tulnud, tõde enamuse pagulasmassi päritolu ja eesmärkide osas on hakanud välja tulema ja vastikult suur osa noist pseudopõgenikest ise on selleks kõik teinud, et seda va empaatiat kõvasti kahandada. Reaalselt hädas olevate pagulaste hulk ei valmistaks Euroopale mingit probleemi, see mass aga, kes praegu siia sisse pressib, on pehmelt öeldes valefassaadi ja kahtlaste eesmärkidega ja selle massiga Euroopa hakkama ei saa. Kulturkampf tuleb ja kõik muud hädad ka, peitke päid liiva alla nii palju ja nii sügavale kui tahate.
Mis omakorda tekitab minus natuke valu. Selles rändtirtsude parves on suur hulk päriselt, reaalselt abi vajavaid inimesi, päris põgenikke, päris hädalisi, keda ma näeksin heameelega Eestiski vastu võetavat.
Empaatiast aga veel... Eestil puudub igasugune plaan, igasugune sisu selle asjaga tegelemiseks. Viimane uudis, kus kaalutakse kuhugi Vägevale uue pagulaskeskuse rajamist - jaburuse tipp! Miks kuradi pärast võtta inimesed ja peita nad kuhugi 30 elanikuga küladesse? Kellele see kasuks tuleb? Kuidas neid seal integreeritakse? Kui paljud Vao asukatest on suudetud legaliseerida? Osad elavad seal juba aastaid ja osad neist jääks kohapeale heameelega - sellistega just tulekski tegeleda, mitte selle viiesajase poolvabatahtlikult-sunniviisil siia läkitatava seltskonnaga, kes ette pika hambaga siia kaamosesse maabub (kui maabub, muidugi). Võetagu kätte ja antagu tollele Tarvas mängivale Silviole paberid pihku - las mees seab end sisse ja mängib, ta ju on öelnud, et talle sobib siin ja et ta on rahul. 9-aastane alžeeria plika Vaost räägib aktsendivaba puhast eestit, ise elab aga isa ja õdedega pagulaskeskuses, juba neli aastat - see on jabur ju... Miks me ootame, kuni inimesed, kes sooviksid siia panustada, kibestuvad ja käega löövad? Kus on empaatia?Leave a comment:
-
Ei saa nad mingeid pudrumägesid ja mannajõgesid. Samasuuri toetusisaama kui eesti kodanikud. Valitsuse infoleht pagulasküsimuses lugege läbi. https://valitsus.ee/et/pagulased
Eelmine saabus eestisse elama väljastpoolt EL-i ca 3000 inimest. Ja 550 pagulase vastuvõtt on selline oht eesti riiklusele et hoia ja keela. Otsige üles riigikontrolli audit rände ja elanikkonna vanuse ning tööea teemadel (iilmus kevade poole ning olen ka siia teemasse linkinud ca 2 korda) ning lugege. Meie probleem pole 550 süüria põgenikku, vaid vananev elanikkond ning töökäte puudus.Leave a comment:
-
Alustaks äkki empaatia tundmisest oma laste vastu. Eestis on lapsi, kes elavad alla vaesuspiiri ja kelle jaoks soe söök päevas on sündmus omaette. Ma küll ei tea kui palju kavatseb riik pagulaste ülalpidamiseks maksta, aga ma olen kindel, et need vaesust kannatavad Eesti pered (olgu siis neid või paarsada) oleks väga tänulikud selle summa eest.Leave a comment:
Bottom 300x250
Collapse
Vivatbet 1200x200 bottom
Collapse

Leave a comment: