Vivatbet

Collapse

Unconfigured Ad

Collapse

Immigratsioon - Poolt või vastu? Gallup & arutelu!

Collapse
X

• Aeg
  • Show
Puhasta kõik
uued postitused

• j6u1uv4n4
    replied
    Algselt postitanud kasutaja Nahkpea poolt
    Jätkates...

Mis kohustus või miks üldse peab Euroopa alati neid hädalisi vastu võtma? Miks ei võta antud hetkel Süüria pagulasi vastu nende vennas-araablased (Saudi Araabia või AÜE või kes iganes)? Enamus süürlasi on ka sunniidid, seega ei tohiks mingit religioosset vastuolu ka väga tekkida. Üks rahvas ja riigid, mille elatustase ületab enamuse või pea kõiki Euroopa riike, ei saa oma vendi aidatud? Miks peab valge inimene alati Ema Teresaks ümber kehastuma, samas kui majanduslikult palju paremal järjel Aasia või Araabia riigid võivad kriitikat talumata need pagulased pikalt saata.
    Vahe ongi ju selles, et suurimaid Euroopa riike kontrollivad sotsiaaldemokraadid ja liberaalid, kuid Saudi Araabias saab liberaalsete ja sotsiaaldemokraatlike vaadete eest 1000 piitsahoopi! Ma ei imestaks kui Haji raames mõned süürlased Saudi Araabiasse üritavad jääda. Kui neid üldse riiki sisse lastakse.

Leave a comment:

• zaz
    replied
    Selle asja nimi on empaatia.
    See on noh, midagi sellist, et kui kodu põleb maha, siis inimesed annetavad oma 500 eurosest palgast 10-20 € abivajajale, et need ei peaks põõsa all magama.
    Või, et kui noor härg välismaal rolleriga vastu posti sõidab, et ema-isa ta plaasterdatuna kodumaale saaks tuua, siis saadetakse ka 10€ heade soovidega teele.
    Või kui eakas vanaema tahab peenramaad teha, siis külajoodik ajab temalegi vaod välja õlle või niisama "aitäh" eest.

Leave a comment:

• Felipe
    replied
    Algselt postitanud kasutaja Redman poolt
    Minu jaoks küll. inimkaubandusest on mul täiesti pohlad, aga mingeid mugavuspagulasi üleval pidada on mulle vastumeelne. Reaalsete sõjapõgenike vastu on ma usun vähesed.
    Mitte keegi neist pole huvitatud Eestis ja teistes taolistes riikides elama räägib juba enda eest kellega tegu. Ses suhtes võib kindel olla, et need kvoodid, mille peale praegu mõttetut aega ja raha kulutatakse, ei hakka tööle. Pool Saksamaad pekstakse segi kui kedagi vägisi sealt välja hakatakse ajama.
    +1 õige jutt.

Leave a comment:

• Nahkpea
    replied
    Jätkates...

Mis kohustus või miks üldse peab Euroopa alati neid hädalisi vastu võtma? Miks ei võta antud hetkel Süüria pagulasi vastu nende vennas-araablased (Saudi Araabia või AÜE või kes iganes)? Enamus süürlasi on ka sunniidid, seega ei tohiks mingit religioosset vastuolu ka väga tekkida. Üks rahvas ja riigid, mille elatustase ületab enamuse või pea kõiki Euroopa riike, ei saa oma vendi aidatud? Miks peab valge inimene alati Ema Teresaks ümber kehastuma, samas kui majanduslikult palju paremal järjel Aasia või Araabia riigid võivad kriitikat talumata need pagulased pikalt saata.

Leave a comment:

• cannuman
    replied
    Algselt postitanud kasutaja eika poolt
    Ma saan aru, et kui tooks nö otse ja omadega ütleme 1000 reaalset musta süüria hädalast, kes oleks hädas, siis oleks ju kõik okei, sest kaks peamist mure oleks lahendatud.
    Põhiline probleem on ikka see, et nad ei sobi meie kultuuriruumi elama.

Leave a comment:

• Nahkpea
    replied
    No seda ma räägingi ju. Eesti pagulasvastastel on tekkinud kaks põhiargumenti
    a) nende toomine toetab inimkaubandust
    b) nad pole hädalised
    a) Absoluutselt. Igasugused kriisikolded on vesi inimkaubanduse veskile ja kurb on vaadata, kuidas Euroopa on asunud inimkaubitsejaid nuumama.

b) Suuremas osas tõsi. Meenub, kuidas Somaalia sõjakoldest "pagulasi" Euroopasse tuli. Reaalsus oli see, et siia said need, kes hästi maksid ja tegelikud hädalised jäeti sinna sõjakeerisesse surema. Midagi pole muutunud, see Saksamaa "Süüria pagulaste" laine on lõviosas albaanlastest koosnev.

c) Nüüd punkti juurde, mis paistab sind kõige enam erutama. Et kui oleks päris hädalised, siis kas oleks nõus. Ei oleks. Asi pole niivõrd selles paarisajas pagulases.

See jutt, et mida see paarsada pagulast ikka teeb, on sama demagoogiline argument, mida Lääne-Euroopas omal ajal kasutati. Paarsada ei tee midagi, siis toome veel mõnisada ja ka see upub massi ära, pole probleemi kellelgi...siis tuuakse juba tuhanded. See on kumuleeruv protsess ja Euroopas läbi käidud etapp. Euroopas on tehtud immigratsioonipoliitikas räigeid, lausa lolle vigu, aga me oleme isegi neist lollimad: me ei oska nende vigadest õppida.

Leave a comment:

• Redman
    replied
    b) nad pole hädalised

Ma saan aru, et kui tooks nö otse ja omadega ütleme 1000 reaalset musta süüria hädalast, kes oleks hädas, siis oleks ju kõik okei, sest kaks peamist mure oleks lahendatud.
    Minu jaoks küll. inimkaubandusest on mul täiesti pohlad, aga mingeid mugavuspagulasi üleval pidada on mulle vastumeelne. Reaalsete sõjapõgenike vastu on ma usun vähesed.
    Mitte keegi neist pole huvitatud Eestis ja teistes taolistes riikides elama räägib juba enda eest kellega tegu. Ses suhtes võib kindel olla, et need kvoodid, mille peale praegu mõttetut aega ja raha kulutatakse, ei hakka tööle. Pool Saksamaad pekstakse segi kui kedagi vägisi sealt välja hakatakse ajama.

Leave a comment:

• urmar
    replied
    b) nad pole hädalised

puhas demagoogia ju Sul.

Leave a comment:

• eika
    replied
    Algselt postitanud kasutaja Anarhist poolt
    Ahah, süüriast.

Ausalt õeldes, kes oleks seda ette näinud, et kontrollimatu massiimigratsioon loob situatsiooni, kus seda hakkavad ära kasutama sajad tuhanded, kes tulevad siia parema elu peale ja reisisihtmärgid on millegipärast kõrgema sotsiaaltoetusega? Aga ei, jahume ikka sellest Süüriast ja süürlastest.
    b) nad pole hädalised

Leave a comment:

• Mõnuagent 007
    replied
    Algselt postitanud kasutaja zaz poolt
    Aga kümned varasemad artiklid, klipid jne, mis räägivad sellest et põgenikud on ikkagi inimesed. Igasugused õnnetud, need ei kinnita arusaama, sellepärast et...

Ehk - samasuguse filmikese (ma ei ole seda tegelikult vaadanud, aga suhteliselt ilmselge missugune see võiks olla) võib ju koostadada nii eestlaste, soomlaste, sakslaste, aarialaste, kelleiganeslaste kohta. Tõestusmaterjaline seda võtta on, khmm... kallutatud. Eriti olukorras, kus ka meie oma ajakirjanikelt tuleb, näiteks tollesama situatsiooni kohta Ungaris, vastukäivat teavet.
    Ajakirjanike vanasõna: "Kui on Lust, näita ust"

Leave a comment:

• Martin
    replied
    Algselt postitanud kasutaja Gallacher poolt
    Küsi järgmisena, et kui mõni põgenik neile antud veepudeleid või süüa maha ei loobiks, kas siis oleks kõik chill ja mittetolerastid võtaksid nad kõik vastu?
    Jep, Vao tänavad on leivapuru täis, selle järgi on hea näha, kus pagulane käinud.

Leave a comment:

• zaz
    replied
    Algselt postitanud kasutaja Gallacher poolt
    Nagu ütlesin, see dokk lihtsalt kinnitas seda, mis varemgi on kümnetest varasematest artiklitest, klippidest jne välja joonistunud. Absoluutset tõde pole üheski saates ega filmis.
    Aga kümned varasemad artiklid, klipid jne, mis räägivad sellest et põgenikud on ikkagi inimesed. Igasugused õnnetud, need ei kinnita arusaama, sellepärast et...

Ehk - samasuguse filmikese (ma ei ole seda tegelikult vaadanud, aga suhteliselt ilmselge missugune see võiks olla) võib ju koostadada nii eestlaste, soomlaste, sakslaste, aarialaste, kelleiganeslaste kohta. Tõestusmaterjaline seda võtta on, khmm... kallutatud. Eriti olukorras, kus ka meie oma ajakirjanikelt tuleb, näiteks tollesama situatsiooni kohta Ungaris, vastukäivat teavet.

Leave a comment:

• Gallacher
    replied
    Ma saan aru, et kui Eesti tooks ise oma rahadega süüriast pagulased lennukitega kohale, ilma et inimkaubandus mängus oleks, siis oleks kõik chill ja pea kõik mittetolerastid muutuksid hoobilt tolerastideks ja paarsada teist värvi/usku inimest poleks enam probleem?
    Küsi järgmisena, et kui mõni põgenik neile antud veepudeleid või süüa maha ei loobiks, kas siis oleks kõik chill ja mittetolerastid võtaksid nad kõik vastu?

Leave a comment:

• Anarhist
    replied
    Ma saan aru, et kui Eesti tooks ise oma rahadega süüriast pagulased lennukitega kohale, ilma et inimkaubandus mängus oleks, siis oleks kõik chill ja pea kõik mittetolerastid muutuksid hoobilt tolerastideks ja paarsada teist värvi/usku inimest poleks enam probleem?
    Ahah, süüriast.

Ausalt õeldes, kes oleks seda ette näinud, et kontrollimatu massiimigratsioon loob situatsiooni, kus seda hakkavad ära kasutama sajad tuhanded, kes tulevad siia parema elu peale ja reisisihtmärgid on millegipärast kõrgema sotsiaaltoetusega? Aga ei, jahume ikka sellest Süüriast ja süürlastest.

Leave a comment:

• Staadium
    replied
    Oota korraks...Kas sa ei olegi kursis et juba on Eestisse toodud ja tuuakse veelgi lennukitega sisse neid? Te olete ikka täitsa ajast maas siin. Inimkaubandus käib täie jõuga Eestis ja ajakirjandusele on antud käsk vait olla ja Venemaa/Putini uudiseid treida!!!

Leave a comment:

Töötlen...