320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Päevapoliitika

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    Algselt postitas diver Vaata postitust
    Churchill oli Victoria ajastul üles kasvanud aristokraat, selles taustsüsteemis on tema väide loogiline. Selle kasutamine tänapäevase poliitika selgitamiseks aga mitte just kõige targem mõte.

    ÜldiselT ma arvan, et neid, kes praegu andsid hääle reformile ning seda küllalt varsti kahetsema peavad, pole mitte vähe. Poliitiline kirjaoskamatus on lihtrahva ja eriti keskklassi hulgas massiline.
    Infomüra moonutab maailmapilti ja erakondade programmid muutuvad üha üldsõnalisemaks.
    Ma ainult "lihtrahva" ja keskklassi suhtes nii kriitiline polekski, sest vahel jääb mulje, et poliitikud/kandidaadid ise ka päris täpselt ei saa aru väärtustest mille eest nad vähemalt teoorias peaksid seisma.

    Kommentaar


      Algselt postitas gizmoduck Vaata postitust
      Praegu veel 50-50 hea alus et vabaerakonda/Strandbergi rohelist teha ja ära kaduda
      Strandbergi tegema: laenudega täispangale ja kui ebaõnnestub, siis erakond üksi jätta(pankroti veerele)?
      Strandberg oli/on üks korralik kaabakas ja süüdimatu tegelane (30% Villu Reiljani, 30% Oliver Kruudat, 35% Rain Rosimannust, 3% Urve Palo ning 2% Tiit ja/või Teet Kääpat*)

      *meetodi kiitis heaks Sihtasutus Eesti Teadusagentuur ja Sirbi kauplus.

      Kommentaar


        Algselt postitas Sambaz Vaata postitust
        Kui E200 sai nelja kuuga 4,5% valijatest ja seda eelkõige ilma ühegi telereklaamita ja vähese cashiga, on alust arvata, et neist me kuulame veel päris kindlasti.

        edit- ja türri, erudeerituid ettevõtjaid on vaja sinna mugavustooli, kes vähegi jagavad reaalselt biiti majandusest.
        E200 tegi nüüd telereklaami ikka väga korralikult

        Kommentaar


          jälle käib see e-häälte võltsimise jutt. Selline mulje jääb, et REFi peakontori tagatoas on serverid, kus siis Rain R. isiklikult vaatab hääli üle ja kustutab ja lisab juurde Mis siis, et nad opositsioonis

          Kommentaar


            Indrek Tarandile suurimad õnnesoovid!
            Mis on ühist Tallinna jõulukuusel ja Cristiano Ronaldol? Mõlemad kipuvad ümber kukkuma, aga süüdi on alati teised!
            Ott Järvela

            Kommentaar


              Minu jaoks tappis e200 ennast lõplikult selle lennukijamaga. Et kui sa üritad tulla uue tulijana ja hakkad samas esimese kampaania ajal JOKKi ajama, siis ei tundu väga usaldusväärse ettevõtmisena.

              Kommentaar


                Algselt postitas lorenzo Vaata postitust
                Need on just need asjad mis mulle ei meeldi seal, aga sotsialism minu jaoks ei võrdu nende asjadega.
                Mis mulle meeldis seal- vaesema klassi madalam maksustamine, astmeline tulumaks, varamaksud, madalam käibemaks toidukaupadel...
                Ja lõppkokkuvõttes vaene Portugalis elab paremini kui vaene Eestis
                -vaesema klassi madalam maksustamine
                Sa oled vist väga põikpäine aru saamaks, et Eestis on maksuvaba miinimum ka olemas, mis tähendab, et kuni 7100€ palga juures maksab portugaallane 14.5% tulumaksu, kuid eestlane alla 2%. Üle selle summa maksavad portugaallased juba 28.5 ja enam.

                -astmeline tulumaks
                tuleneb tulumaksuvabast miinimumist iseenesest.

                -varamaksud
                Sinu stiilis rikkuse maksustamine, et üle 30ruuduste elamispindade pealt röövima hakkama paneb ju küsima Sinu sotsiaalse tausta kohta, et nõnda laias kaares pähe kused rahvale? Et elage kõik koerakuutides (aga võrdselt)?

                Selle suhtes ei saa valitsus muidu eriti midagi teha, et Eestis kütte ja talveriiete eest maksma peab, aga kui Keila hesburgeri teenindaja saab peaaegu Portugali keskmist palka, siis ma eriti ei usu, et väga sitem olukord siin on vaesel kui Portugalis.

                Reformi valitsemisajaga tegi Eesti tagasi 3kordse SKT vahe Portugaliga, ma arvan, et midagi see ikka ütleb.

                Kommentaar


                  Algselt postitas Pints Vaata postitust
                  Infomüra moonutab maailmapilti ja erakondade programmid muutuvad üha üldsõnalisemaks.
                  Ma ainult "lihtrahva" ja keskklassi suhtes nii kriitiline polekski, sest vahel jääb mulje, et poliitikud/kandidaadid ise ka päris täpselt ei saa aru väärtustest mille eest nad vähemalt teoorias peaksid seisma.
                  Selle poliitikute kohta öelduga olen täiesti nõus. Isiklikult aga olen kõige kriitilisem just keskklassi ja eriti jõukama keskklassi osas. See osa ühiskonnast üldjuhul on tunduvalt paremini haritud võrreldes nn pööbliga ega oma seetõttu eriti vabandusi oma võimetusele üldisest infomürast ja petlikest illusioonidest läbi näha.

                  Kommentaar


                    Kes siin need Oudekki kiimlejad olid? Tuleb välja, et ei saanudki sisse.

                    Kommentaar


                      Algselt postitas Sambaz Vaata postitust
                      Mina ei märganud neid küll üldse. Küll aga Lee saab täpsema aruande meil anda koheselt. Kindlasti oli see väikseim võrreldes teistega.
                      Minu teada need kampaaniaaruanded peaks jah mingi hetk avalikuks tulema. Kindlasti mingi telereklaam oli, minu teada olid mingid lühiklipid kuskil jaanuaris ja laupäevaks osteti vist kuhugi TV3 mingi enne seitsmesi aeg.
                      Mahud olid kordades muidugi väiksemad, niipalju kui kuulsin.

                      Kommentaar


                        Vaatasin enda kodupiirkonna hääled ka üle ja huvitav, et Ida-Virumaal esikanditaad Kersti Kracht sai 1100 häält ja ei saanud riigikokku ja Riho Breivel sai 900 ja sai...

                        Kommentaar


                          Algselt postitas vendetta Vaata postitust
                          Kas see on tõsi, et üldse telereklaami ei olnud? Mul on need läbukanalid bännitud... Internetis spämmiti küll ikka mõnuga. Selle kesklinnas VR lendamise jubeduse eest on tegijatele spetsiaalne koht põrgus soojas
                          Eks täpsed numbrid tulevad VK aruannetest, aga see hala, et rahapuudus oli süüdi, et künnist ei ületatud on pigem täiesti tavaline luuserite hala.
                          Täpsed numbrid on peagi väljas, aga suurusjärgus on need summad ikka oluliselt väiksemad kui suurtel. Lennukiteema kohta olen kuulnud pigem positiivset kui negatiivsed tagasisidet, eks igaühele oma.

                          Kommentaar


                            kas keegi teab kuidas näha väliseestlaste eelistusi? Ükski sait mis leidnud ei paku seda varianti

                            Kommentaar


                              Algselt postitas plastic'99 Vaata postitust
                              vabaerakonna osas. tead, isegi ei olnud meeles. et eks see ütleb nii mõndagi...

                              võitjate osas oli mu mõte see, et KE ja RE läksid mõlemad selgelt püüdma peaministri kohta. Mõlemad olid selle jaoks vormi ajastanud ja ka tööd teinud. Seega saab olla ainult üks võitja ja see on RE. EKRE osas arvan, et nad on väga rahul sellega, et saavad päris hea arvu kohti, lisaks saavad kinnituse oma poliitika "õigsusele", kuid saavad kõike vaadata kenasti opositsioonist oma retoorikat jätkates.

                              Isamaa - oma vahepealset seisu arvates ikkagi väga korralik tulemus. Sotside osas võib jah veidi vastupidist arvata, kuid täna on neil siiski võimalus valitsusse minna.

                              Kaotajad KE, sest ei saa moodustada valitsust + sama koalitsioon ei saaks enam hääli kokku. E200 osas ilmselt põhjendama ei pea.

                              Ma ei tea, kas sa märkasid, aga see väide, et ilma KE-ta ei saa valitsust teha küll ei klapi. Et ma ei tea, kas Michal bluffis, aga ütles selgelt välja, et esimene eelistus SDE ja IRL kombo.
                              No siin ma kommenteeriks seda viimast väidet. Reformi peamine sõnum oli "maksud korda" sellel valimistel. Kes need maksud siis pekki keerasid? Kesk/Irl/SDE. Kui IRLi veel veenaks tagasi minema, siis Kesk ja SDE keeraks oma valijatele ikka korralikult näkku kui nüüd nende astmed jälle ära kaotaks. Kui reform seda ei suuda, siis nad ei suuda täita oma peamist valimislubadust. Seda ma ei usu, et valijad unustaks. Niiet reform küll võitis, aga reaalselt on neil ainult halvad valikud.

                              Kommentaar


                                E200 tundus pisut selline elitaar ka olevat - keegi Niinepuu pidevalt oma sponsored reklaamides FBs toonitas, et ta töötab Ülemiste linnakus, mingi ässa mõttekoja juhataja ja purjekas sadamas tal. Huvitav, et ta Teslat või Cayenne ei maininud

                                Kommentaar

                                Working...
                                X