Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Reisimine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

• orbitaaljaam
    replied
    Ma olen kaks korad hilissügisel (novembris) Tais käinud. Mul suht joppas ilmadega, aga üldiselt on see seal ikkagi vihmaperioodi lõpp, et pärast aastavahetust on ikkagi ilusam ilm. Meie mõistes on muidugi ka novembris väga hea, ehki mingites piirkondades olid samal ajal üleujutused.
    Ja mulle Bangkok meeldis. Mööda tänavaid ja toiduturge tuiata.
    Ja Tais ei pea olema paks rahakott et jõuda vaiskematesse, aga ilusatesse kohtadesse. Selle riigi plussiks on just ülihea transport erinevate kohtade vahel. Ja odav.

Aga sellest ebasõbralikkuse asjast ei saa ma küll aru. Pole kuulnud, et kedagi oleks halvasti koheldud kohalike poolt ning ma olen ennast tundnud vip külalisena hotellis. Okei, see polnud küll Tai mõistes turismipiirkonnas.

Aga miks Filipiinid on välistatud? Mis seal sellist on, mis segab? President?

Leave a comment:

• erxu
    replied
    Algselt postitas risto Vaata postitust
    Tai ei ole ainult Bangkok ja Pattaya.
    Tõsi, 2-3 päeva BKK olla on OK. Vastavalt rahakotile võib leida rannapuhkuseks piisavalt privaatseid kohti koos tegevusega.
    Kuna hetkeseisuga on praktiliselt iga 3s tuttav Tais käinud, siis võin väita, et BKK ja Pattaya on peaaegu puutumata. Valdavalt kritiseeritakse ikka kuulsat Krabi ja Phuketit ning üleüldist puhtust ja olukorda seal, lisaks ka kohalikud ei pidanud meeldima.

Aga ma ise ei ole käinud, seega kellegiga vaidlusesse ei kavatse astuda. Lihtsalt esitasin oma seisukohad miks Tai hetkel on välistatud

Leave a comment:

• risto
    replied
    Algselt postitas erxu Vaata postitust
    Taist olen viimasel ajal meeletult negatiivset kuulnud ning millegipärast ennast ka ei tõmba, ilmselt selletõttu, et see on nii külastatav kõigi poolt ja tahakski ehk midagi muud. .
    Tai ei ole ainult Bangkok ja Pattaya.
    Tõsi, 2-3 päeva BKK olla on OK. Vastavalt rahakotile võib leida rannapuhkuseks piisavalt privaatseid kohti koos tegevusega.

Leave a comment:

• erxu
    replied
    Algselt postitas cannuman Vaata postitust
    Malaisias on alko kallis muu elu ka suht moslem. Kuala Lumpur muidugi on nii internatsionaalne et päris Malaisiast pole haisugi. Suurlinnadest on KL ja Singapur sellised ilusad ja turvalised. Singapur suht kallis ka. Ma ei tea mis suurlinnast otsid, aga minu kogemus ütleb et üle 2-3 öö olla ei tasu jah. Pole lihtsalt midagi vaadata. Teed shoppingu ära ja vaatad 1-2 asja ja ammendunud ongi.

Ei saa aru miks Tai ja Filipiinid välistada. Seal on ikka väga palju ilusaid kohti, elu odav ja lihtne. Et ma soovitan küll neid. Filipiinidel räägib 9/10 täiesti adekvaatset inglise keelt ka väikestes kohtades. Tais saab ka hakkama. Transport ja majutused on ka üsna lihtne ja loogiline kõik. Kambodza, Vietnam ja Laos on veidi suuremad ampsud kui Aasia karastust ei ole.

Aga ilmaennustused vaata enne üle, pole sügisel käinud.

Veel on variant Indoneesia, aga siis ka sisuliselt jooki panna ei saa, kui just Balil ei tiksu. Loodus muidugi megakaunis
    Tänud sisuka vastuse eest!

Esialgne plaan oligi maksimaalselt 2-3 ööd veeta kuskil suurlinnas, sest üldjuhul seal muud tõesti teha ei ole ning siis liikuda riigis edasi ja hiljem lõpetada rannapuhkusega. Taist olen viimasel ajal meeletult negatiivset kuulnud ning millegipärast ennast ka ei tõmba, ilmselt selletõttu, et see on nii külastatav kõigi poolt ja tahakski ehk midagi muud. Filipiinid jällegi ei sobi reisikaaslasele :-)

Malaisia aga tundus sealt regioonist ainuke selline arenenum ja mitte üleliia kalli elatustasemega riik ning ka puhas. Seda moslemimaa nõrkuseid ja kliimat sügisel peab tõesti uurima enne minekut.

Leave a comment:

• cannuman
    replied
    Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitust
    Muide, kuidas nad ise enda riiki nimetavad?
    ei tea ausalt. pole käinud, näinud

Leave a comment:

• Mõnuagent 007
    replied
    Algselt postitas cannuman Vaata postitust
    Georgia jah, käi perse sibul!
    Muide, kuidas nad ise enda riiki nimetavad?

Leave a comment:

• cannuman
    replied
    Ja Gruusia on Georgia? Hotellid on kallid küll. Aga ka mitte väga.
    Georgia jah, käi perse sibul!

Leave a comment:

• Mõnuagent 007
    replied
    Algselt postitas orbitaaljaam Vaata postitust
    Sõbra pruut elas - töötas seal aasta tagasi kolm kuud, sõber käis külas. Transpott sitt, hotellid kallid ja turistina ehk mitte kõige parem koht, kus alustada Aasia avastamist.

Myanmar*
    Ja Gruusia on Georgia? Hotellid on kallid küll. Aga ka mitte väga.

Leave a comment:

• orbitaaljaam
    replied
    Mina pigem soovitaks minna Birmasse*. Pole väga arenenud, aga see päästab paljut. Nimelt pole seal palju turiste, mis muudab inimesed sõbralikuks. Ngapali rand on kõige ilusam kuurort, kus ma eales käinud. Mingit muslimijama pole. Ehe andmine.

Sõbra pruut elas - töötas seal aasta tagasi kolm kuud, sõber käis külas. Transpott sitt, hotellid kallid ja turistina ehk mitte kõige parem koht, kus alustada Aasia avastamist.

Myanmar*

Leave a comment:

• Mõnuagent 007
    replied
    Mina pigem soovitaks minna Birmasse. Pole väga arenenud, aga see päästab paljut. Nimelt pole seal palju turiste, mis muudab inimesed sõbralikuks. Ngapali rand on kõige ilusam kuurort, kus ma eales käinud. Mingit muslimijama pole. Ehe andmine.

Leave a comment:

• cannuman
    replied
    Malaisias on alko kallis muu elu ka suht moslem. Kuala Lumpur muidugi on nii internatsionaalne et päris Malaisiast pole haisugi. Suurlinnadest on KL ja Singapur sellised ilusad ja turvalised. Singapur suht kallis ka. Ma ei tea mis suurlinnast otsid, aga minu kogemus ütleb et üle 2-3 öö olla ei tasu jah. Pole lihtsalt midagi vaadata. Teed shoppingu ära ja vaatad 1-2 asja ja ammendunud ongi.

Ei saa aru miks Tai ja Filipiinid välistada. Seal on ikka väga palju ilusaid kohti, elu odav ja lihtne. Et ma soovitan küll neid. Filipiinidel räägib 9/10 täiesti adekvaatset inglise keelt ka väikestes kohtades. Tais saab ka hakkama. Transport ja majutused on ka üsna lihtne ja loogiline kõik. Kambodza, Vietnam ja Laos on veidi suuremad ampsud kui Aasia karastust ei ole.

Aga ilmaennustused vaata enne üle, pole sügisel käinud.

Veel on variant Indoneesia, aga siis ka sisuliselt jooki panna ei saa, kui just Balil ei tiksu. Loodus muidugi megakaunis

Leave a comment:

• erxu
    replied
    Plaan septembri lõpus - oktoobri algul minna Aasiasse puhkama. Esialgu sooviks kuskil pool nädalat mõnes suurlinnas ringi tuiata ja siis hiljem ranna/kuurortipuhkust kuskil rahulikult.

Oskate midagi soovitada? Nõudmised on sellised, et riik võiks olla arenenud, puhas / reostamata, ilus. Tehes kokkuvõtteid oma sõprade reisidest, siis tundub, et võib välistada kohe Tai, Filipiinid, Kambodža jt. Endale on sõelale jäänud esialgu Malaisia, lendaks Kuala Lumpuri ning oleks seal ja siis vaataks kuhugi idakaldale rannapuhkust ja dzunglit.

Malaisia tundub just sealt piirkonnast kõige kõrgemalt arenenud riik, puhas ja reostamata kuid samas väga lopsaka loodusega ja heade toitudega.

On kogemusi või oskab keegi soovitada mingeid muid variante?

Leave a comment:

• Kasepats-Pidur
    replied
    Veebruari alguses Stocki kruiisil ei küsitud dokumenti kummaski sadamas. Samas tõsise näoga tollitöötajad jälgisid piletikontrolli läbimist, kui sul seal jalg võbelema hakkab, siis ehk võtavad maha.

Leave a comment:

• mg
    replied
    soome minnes küll kontrollitakse, aga alati võib auto pagassis vms kohas, kuhu keegi ei vaata, üle sõita

Leave a comment:

• Mõnuagent 007
    replied
    Võta pass kaasa.

Leave a comment:

Working...
X