Kui see on sinu esimene külastus, siis palun tutvu korduma kippuvate küsimustega. Selleks, et teha postitusi, tuleb Sul end kasutajaks registreerida. Postitusi saad lugeda ka ilma registreerimata.
midagi sinna kanti. Muidugi see siin on koolimatt 10-11 klass äkki?
vastandsündmust vaevalt gümnaasiumis õpetatakse. Muidugi meie foorumi armsad gümnasistid oskavad sellele paremini vastata. Kui siis, mingites erikallakuga klassides pakun.
No see arvutusloogika mis sa kasutasid on ju jabur. Proovi sama "trikki" kasutades leida tõenäosus, et tuleb vähemalt üks ruutu viie kaardi jooksul...enda sul käes ruutut pole...
Et siis 13 ruutut? jah?
13/50 + 13/49 + 13/48 + 13/47 + 13/46 ? = lollus
Või ma sain su arvutusskeemist valesti aru?
Kas sa mõtlesid ise selle skeemi või peaks see olema miskine ligikaudne ja kiire arvutamine? sellised nippe leidub küll mis piisava täpsusega arvutavad ja saad kiiresti mõne sekundiga hinnata oma shansse...
See et esimese näite korral sul asi nii vähe eksis, on ilmselt puhas juhus (loe: outse oli vähe)
Ja veelkord. Ma ei nori tuli, ega ülbiste. Üritan õpetada sind...Ja nagu näha siis sa lootusetu keiss pole nagu Evu
tõenäosus on 65/48-le et tuleb 1 ruutu, parim viis seda kiirelt arvutada on võtta keskmine unseen cards arv, mis on 48 ja korrutada need 13 outi 5-ga, mis esindab mitu korda kaarti tõmmatakse.
Runner-runneri arvutus on igati korrektne.
Veidi raskem pähkel nüüd, Sul on käes AK, kui suur on tõenäosus, et keegi hoiab käes AA või KK???
Veidi raskem pähkel nüüd, Sul on käes AK, kui suur on tõenäosus, et keegi hoiab käes AA või KK???
Tore on neid lahendada hoiab aju värskena.
Kui sul AK, siis nii A kui K on pakis veel 3 tükki. Seega oddsid, et vastasel on käes kas AA või KK(või misiganes pocketpaar) on samad.
Seega:
Kui vastasel tuleb esimese kaardiga A või K, peab ka teise kaardiga tulema vastavalt A või K.
3/50 x 2/49= u. 0.25%.
Samas mulle endale tuli näiteks üllatuseks see, et kui sa hoiad pre-flop KK, on koguni u. 5% tõenäosus, et keegi lauas hoiab AA.
triobet või ikka küll ***** minna.. mulle aitab..
tegin täna heads up'e ühe ja sama vastasega.. esimese võitsin.. ja siis järgmised 4 sain kõik turni ja riveriga suhu..
Ja tüüp pani suht iga käega all ini. seega callida ei olnud raske keskmise paariga.
Mul QQ ..teisel A10.. river A..
Mul J4 teisel J6.. flop 10J4.. ta all in..callin.. turn 6..
Mul 9 10..teisel 44.. flop K93.. ta all in, callin.. turn 10..river 4..
ning 1 oli tavaline..mul 9Q teisel A9.. flopis 9..mõlemad all in.
Kui sul AK, siis nii A kui K on pakis veel 3 tükki. Seega oddsid, et vastasel on käes kas AA või KK(või misiganes pocketpaar) on samad.
Seega:
Kui vastasel tuleb esimese kaardiga A või K, peab ka teise kaardiga tulema vastavalt A või K.
3/50 x 2/49= u. 0.25%.
Samas mulle endale tuli näiteks üllatuseks see, et kui sa hoiad pre-flop KK, on koguni u. 5% tõenäosus, et keegi lauas hoiab AA.
See peaks nüüd küll veidi teist moodi käima...Kõigepealt peaksime teadma, mitu erinevat kaardikombinatsiooni on võimalik jagada: 52 erinevat võimalust on jagada esimest kaarti ja 51 võimalust teist kaarti seega (52 × 51)/2 = 1,326 erinevat stardikätt on võimalik jagada.
AA pocketit on võimalik jagada kuute erinevat moodi: AsAh, AsAc, AsAd, AhAc, AhAd, AdAc, seega üleüldse tõenäosus saada endale AA pocket on 1326/6, ehk siis 1/221. Näiteks kui sa mängid 10s lauas, siis matemaatiliselt iga 22,1 käsi peaks kellegil olema AA pocket. Ja kui jagada 1326/13*6 leiame, et iga 17s käsi, mis meile jagatakse, peaks olema pocket pair(ükskord mängisin starsis 300 kätt MTT-l ja sain selle aja jooksul 2 pocketit ).
Seega kui meie hoiame käes näiteks AhKh on võimalusi jagada AA ja KK juba oluliselt vähem...AcAs, AdAs, AcAd, seega 3 varianti, 3+3 on 6, seega meie kardame kaardipakist 6-te kombinatsiooni, kuna meie ise hoiame käes 1te, jagame 1325/6, ja saame praktiliselt sama arvu, mis oli AA saamise tõenäosus, ehk siis 1/221-le. See on nüüd tõenäosus, kui sa mängid HU-s, 10neses lauas on tõenäosus sama suur, et kellegil on AA pocket, kui sul on KK, ehk siis nagu sa ütlesid, 5% ringi.
Kui nüüd mõtlema hakata, kui meie hoiame käes ntx AhKh, siis see sündmus elimineerib väga palju erinevaid stardikäsi, seega see nr ei ole kindlasti mitte 1325. Ei viitsi seda praegu arvutama hakata...aga AA ja KK pocketitelt elimineerib meie hoitav combo juba 6 kätt, lisaks AK käed, lisaks kõik muud random käed mis sisaldaksid Ah või Kh...iga kaart saab teise kaardiga moodustada 16 erinevat kätt, üks konkreetne kaart saab moodustada teise suvalise kaardiga(Ah2s, Ah2c, Ah2d, Ah2h) 4 kombinatsiooni, 8*11+6(AA, KK pocketid) + 9(alles jäävad erinevad AK combod)=103, 1326-103=1223/6, meie kardame 6/1223 tõenäosust ühe mängija vastu i.e. 1/204-le.
Mängisin hiljuti ühte 10 inimese turniiri(3 esimest said pappi) ja panin tähele, et kui 7 matsi oli veel järgi hakkas chip leader rämedalt venitama, foldis/checkis/callis alati viimasel hetkel. Arvatavasti ootas kutt mõnuga blaindide kasvamist, et tagumise otsa mehed hakkaks lahmima ja üksteist välja sööma.
Kas selline aja "varastamine" on muidu tavaline sellistel turniiridel? On arvamusi? Teeksite ise sama moodi?
Kommentaar