Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Ülikoolid-kõrgkoolid

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Algselt postitas Maarek Vaata postitust
    Peaks vist olema:

1) Riigieksamid rohkem kui 90 palli
    2) head saavutused olümpiaadidel
    3) kultuuri-ja spordialased saavutused
    Jah, need peamiselt just Tallinna ülikoolis. Minu jaoks on kõige pedemad eritingimused just need olümpiaadidel esinemised. Tean paari tüüpi, kes osalesid näiteks majandusolümpiaadil, kus oli üldse kokku umbes 20 inimest ja nüüd naudivad RE kohta. Sellised vennad löövadki kõik pingeread täis ja riigieksamid ei loe enam midagi. Ja nii võin mina, kes ma sain kirjandi 96, saksa 96 ja ajalugu 92 oma soovitud erialast ilma jääda. Fakk küll!!

Loomulikult võiks mõned eelistingimused olla. Näiteks kuld või hõbemedaliga on muidugi loogiline, et 3p tulemusele lisatakse, sest see eeldab ikka pikka ja järjepidavat tööd selle nimel. (usun, et kuldmedal gümnaasiumis on isegiraskem kui cum laude ülikoolis). Samuti on täiesti kindlalt tasuta koha väärilised need, kes akadeemilise üle 80 tõmbasid, sest see nõuab ikka väga head aju.

Lävend tagasi! Selle põhjal oleks näiteks mina juba 27. juunil omale ülikoolikoha kindlustanud. Nüüd pean aga jälgima, kas üldse sisse saan...

Kommentaar

Nojah, teistpidi lävend on ka bardakk, siis saab piiramatult inimesi sisse. Aga ega siis ülikoolid sellepärast toetavat personali juurde võta, kes seda tudengite massi ohjama ja suunama peaksid. Mul proua käib väikses kolledžis vms ülikooli struktuuriüksuses, kus mitme kursuse peale ca 40 inimest. Loengud on vaheldumisi nii Tallinnas kui Tartus. Ca 2 kuud tagasi pidi laupäeval Tallinnas loengud olema ja kool ei suutnud kuni laupäeva hommikuni adekvaatset infot jagada, kus loengud toimuvad (TLNas on neil mitu asukohta). Proua läks ehku peale ühte asukohta ja seekord läks täppi. Aga mitu kursakaaslast jõudsid kenasti kolmveerand tunni pärast loengusse

A noh see on teema millest võikski jaurama jääda. Massiülikoolid juhhei!
      308

Kommentaar

Njah. Puudused on mõlemal variandil ning tuleb tunnistada, et see ülikooli süsteem on suhteliselt perses hetkel ning esialgu ei paista ka haridusreform asja parandavat. Hetkel kaalun tõsiselt järgmisest aastast ka välismaa ülikooli. Saab kõva hariduse + lisaks ühe keele juurde, mis siinsete lõpetajate ees eelise peaks looma.

Kommentaar

Algselt postitas umbadapopp
          Isegi kaalusin spordiga välismaale ülikooli minna(USA), aga sellest ei tulnud midagi välja. Sellise asja kohta on mul öelda ainult - ülikõva!
          Välismaale minekuga peaks olema need raskused, et kahe kuuga neid asju ei aja ? Vaja ikka varem tegutseda ja pabereid tõlkida ja taotlusi esitada. Näiteks USAs peab aasta varem hakkama tõsiselt valmistuma - lõputunnistusi notari kinnitusega tõlkima, veebruaris peab ülikooli taotluse tegema, elamisluba jne. Tean ühte, kes läks. Tal oli 9 kuud aega tegutseda ja vahepeal oli tunne, et ei saagi minna, sest pabereid nii palju vaja ajada.
          Eks kõik oleneb ülikoolist kuhu sa kandideerid, aga üldjoontes on jah avalduste esitamise tähtajad aasta esimese poolaasta esimeses pooles. Lisaks keele- ja muud testid, milleks valmistumine, sooritamine ja tulemuste kätte saamine võtab omajagu aega.

Kommentaar

Algselt postitas umbadapopp
            Isegi kaalusin spordiga välismaale ülikooli minna(USA), aga sellest ei tulnud midagi välja. Sellise asja kohta on mul öelda ainult - ülikõva!
            Välismaale minekuga peaks olema need raskused, et kahe kuuga neid asju ei aja ? Vaja ikka varem tegutseda ja pabereid tõlkida ja taotlusi esitada. Näiteks USAs peab aasta varem hakkama tõsiselt valmistuma - lõputunnistusi notari kinnitusega tõlkima, veebruaris peab ülikooli taotluse tegema, elamisluba jne. Tean ühte, kes läks. Tal oli 9 kuud aega tegutseda ja vahepeal oli tunne, et ei saagi minna, sest pabereid nii palju vaja ajada.

Jah, tõsi ta on, et tegutsema peab varem juba. Seda pigem mõtlesingi, et olen siin kuskil aastakese ära ja siis järgmisest sügis kuhugi minema. Suure tõenäosusega oleks see Saksamaa- Freiburg , München või Hamburg. Euroopa ülikoolide puhul ikka päris aasta ette tegutsema ei pea vast, aga kevadest peab juba asju pidevalt jälgima küll.

Kommentaar

Mul veel selline küsimus, et kui nüüd olen SAIS-is märgitud "vastuvõetav"-aks ja klikin sealt, et "Tulen õppima" siis kas see on lõplik, või saan ma oma kohast veel hiljem ka loobuda ?

EDIT : kui ma nüüd oma meilboxi prantsatanud kirjad uuesti läbi loen, siis on seal kirjas, et see kohast loobumise otsus on lõplik. See tähendab siis, et "Tulen õppima" valik ei ole?

Jhul, kui soovid sügisel TTÜ-s oma õpinguid alustada, siis vajuta seda
              nuppu! Seda liigutust on Sul aega teha KOLM ÖÖPÄEVA! Kui Sa nende kolme
              ööpäeva jooksul seda nuppu ei vajuta, siis jääd Sa oma õppekohast ilma
              ja Sinu asemel võetakse järgmine, esialgu pingereas joone alla jäänud
              kandidaat. Uut võimalust oma õppimatulekut kinnitada kellelegi ei anta.

Juhul, kui oled ümber mõelnud ja ei soovi ikka TTÜ-sse õppima tulla,
              siis vajuta oma avalduse juures nuppu "loobun". Selle liigutusega annad
              kiiremini järgmistele joone all olevatele inimestele võimaluse Sinu
              asemel "jah" öelda. NB: selle nupu vajutmine on lõplik! OMa RE kohta
              pärast seda enam tagasi ei saa!

Kommentaar

Täpselt. Kui vajutav "TULEN ÕPPIMA" siis sellest saab loobuda hiljem, aga kui kohe ära ütled, siis su koht ka lendab....

Kommentaar

Tervist, Saarlane!
                  The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who, in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of the darkness, for he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy My brothers. And you will know I am the Lord when I lay My vengeance upon you.

Kommentaar

Tallinnas kuskil ajakirjandust saab õppida?
                    "Ajakirjaniku eelis on see, et tema saab oma arvamuse avaldamise eest raha, tavainimene aga peksa."

Kommentaar

Selline küsimus, et kas eelnevatel aastatel tehtud riigieksamid ka loevad ja kui jah siis mitu aastat vanad?

Kommentaar

Ikka loevad eelmistel aastatel tehtud riigieksamid ka.
                        Ei oska öelda, mitu aastat see aeg on, aga kui nüüd enda loogika järgi pakuks siis mingi viis-kuus aastat peaks ikka saama veel.

Kommentaar

afaik nad seaduse järgi ei aegugi. iseasi on see, et mõni ülikool võib ise piire panna, seega tasuks konkreetsest kohast järele uurida.

e: nii on.

§ 5. Lõputunnistuse, hinnetelehe ja riigieksamitunnistuse kehtivus
                          (1) Lõputunnistus, hinneteleht ja riigieksamitunnistus on eluaegsed.
                          armastan ma headust üle kõige vihkan lolle

Kommentaar

Keegi siit veel järgmisest aastast riigiteadusi Tartus õppima?
                            The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who, in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of the darkness, for he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy My brothers. And you will know I am the Lord when I lay My vengeance upon you.

Kommentaar

Algselt postitas -thierry-
                              Tallinna õppega, riigieelarveväline.
                              Sügisel näeme :P

Kommentaar

Ma lähen juba õige pea TTÜ-sse ärinust tudeerima. Riigieelarvelisele kohale.
                                Ainult natukene kahtlane, kas ühikasse enam kohta leidub .

Kommentaar

Working...
                                X