Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Ülikoolid-kõrgkoolid

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

tulge arstiteadust õppima!

Kommentaar

Algselt postitas Wingback Vaata postitust
      Sellist jama küll väldi. Tõsiselt!

+1. mõttetu eriala.

Kommentaar

Algselt postitas Ctulu Vaata postitust
        tulge arstiteadust õppima!
        Algselt postitas ericbana Vaata postitust
        +1. mõttetu eriala.
        + 1
        The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who, in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of the darkness, for he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy My brothers. And you will know I am the Lord when I lay My vengeance upon you.

Kommentaar

Huvitav, pikka aega plaanisin minna kehakultuuri õppima Tallinna ülikooli, aga leidsin, et just see eriala on äärmiselt mõttetu, sest kehalise õpetajaks 5000 krooniga väga ei kutsu.
          Nüüd olen oma plaaniks paar kuud juba seadnud riigiteaduste õppimise, sest huvi poliitika ja üldse avaliku halduse vastu on olemas.
          Samas ei ole ka just eriline geenius ning ei usu väga TTÜ-sse sisse saamis võimalustesse.
          Giggs will tear you appart.

Kommentaar

nagu juba üleval mainiti, siis riigiteadust tasub õppida siis, kui oled otsapidi mõnes erakonnas/noortesüsteemis ja omad tulevikus võimalust selles süsteemis karjääri teha. vastasel juhul ei näe väga mõtet isiklikult.

Kommentaar

Tallinna Ülikooli riigiteadusi õppima saada on oma sügisese kogemuse kohaselt tuuga. Sain RE kohale TÜ ajakirjandusse ja riigiteadustesse, aga TLÜ tasuta koha pärast helistati keset septembrit. Kuni selle ajani oli arv täis.

Kommentaar

Algselt postitas Saarlane Vaata postitust
                Tallinna Ülikooli riigiteadusi õppima saada on oma sügisese kogemuse kohaselt tuuga. Sain RE kohale TÜ ajakirjandusse ja riigiteadustesse, aga TLÜ tasuta koha pärast helistati keset septembrit. Kuni selle ajani oli arv täis.
                Kõik kandideerivad sinna, kuna sinna on kerge saada, aga keegi ei taha sinna minna, sest see on ilge pask.
                The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who, in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of the darkness, for he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy My brothers. And you will know I am the Lord when I lay My vengeance upon you.

Kommentaar

Algselt postitas krissucool Vaata postitust
                  Huvitav, pikka aega plaanisin minna kehakultuuri õppima Tallinna ülikooli, aga leidsin, et just see eriala on äärmiselt mõttetu, sest kehalise õpetajaks 5000 krooniga väga ei kutsu.
                  Nüüd olen oma plaaniks paar kuud juba seadnud riigiteaduste õppimise, sest huvi poliitika ja üldse avaliku halduse vastu on olemas.
                  Samas ei ole ka just eriline geenius ning ei usu väga TTÜ-sse sisse saamis võimalustesse.
                  Oioi, kaks üsna nigelat valikut Sul ausaltöeldes.
                  Üks minu tuttav õppis seda ja ütles, et ei soovita seda kellelegi ! Sellisest valdkonnast äkki füsioteraapia Tartus ?

Aga tegelikult mine hoopis teoloogiat õppima , alati on koht olemas, ajad kuulajatele mingit etteantud mulli ja suurt muud tegema ei peagi (vist ?). Kui on huvi, siis praktika näitab, et vaimulike seas noorte poiste kabistamine ka trendiks kujunenud .

Kommentaar

pole seda teemat enne tänast päeva lugenud, aga sõbrad - kas te veits valest otsast ei alusta? ses suhtes, et haridus (või see paber mis te sealt eeldatavalt saate) on vähemal või rohkemal määral teie edaspidise elu suunavaks jõuks. siin ongi prioriteedi paikapanemise koht - vähemalt mul oli peale ühte semestrit -, et kas ma õpin midagi, mis toob mulle tulevases elus mingisugust palka, suuremat või väiksemat (riigiteaduse või kehakultuuri/rekreatsiooni õppimine ei tee sedagi) või ma mõtlen välja, mida ma tegelikult teha tahan ja siis sean sammud kas õppimise või selle asja tegemise poole.

meie ühiskonnas on teatav sotsiaalne surve elada malli põhikool-keskkool-ülikool-töö järgi . mitte, et see mall otseselt halb oleks, aga reaalsuses on sitaks noori inimesi, kes ei tea peale keskat, et kuhu kurat minna või üldse mida teha (osalt ka meie kõiki võrdse puuga lööva haridus-süsteemi viga). niisiis tõmmataksegi tihtilugu ca 28 000eeku aastas mingisuguse sita õppimisele, hiljem veendumaks, et fakk, ma ei tahtnudki seda teha, aga kuna veits on rahast ka kahju, siis kantakse punktid kuskile uuele erialale üle ja noka-saba küte jätkub.
                    samas on tihti ka näiteks vanematele keeruline seletada, et kuulge, mul pole veel mingit head ideed või otsest visiooni tulevikuks, ma pikutaks aastakese, vb otsiks mingi poolsuvalise töö, misiganes.

põhipoint: võtke see aeg, kasvõi see kuu aega peale keskat ja enne sisseastumisi, kui mitte vaba aastat, et korra "endasse vaadata". kas tahta töölt korralikku palka, et oleks heasoe elada ja tegeleda enda huvidega töö kõrvalt, sest nii on stabiilsem või tehagi huvist töö/elu. pole olemas õigeid ja valesid, vaid ainult Sulle toimivaid variante. aastake enda elust kulutada, mis tegelikult on pigem investeering, on köömes selle kõrval, et järgev periood mis-siis-oleks-saand mõtteid heietada.
                    buy the ticket, take the ride.

Kommentaar

Algselt postitas H.M Murdock Vaata postitust
                      pole seda teemat enne tänast päeva lugenud, aga sõbrad - kas te veits valest otsast ei alusta? ses suhtes, et haridus (või see paber mis te sealt eeldatavalt saate) on vähemal või rohkemal määral teie edaspidise elu suunavaks jõuks. siin ongi prioriteedi paikapanemise koht - vähemalt mul oli peale ühte semestrit -, et kas ma õpin midagi, mis toob mulle tulevases elus mingisugust palka, suuremat või väiksemat (riigiteaduse või kehakultuuri/rekreatsiooni õppimine ei tee sedagi) või ma mõtlen välja, mida ma tegelikult teha tahan ja siis sean sammud kas õppimise või selle asja tegemise poole.

meie ühiskonnas on teatav sotsiaalne surve elada malli põhikool-keskkool-ülikool-töö järgi . mitte, et see mall otseselt halb oleks, aga reaalsuses on sitaks noori inimesi, kes ei tea peale keskat, et kuhu kurat minna või üldse mida teha (osalt ka meie kõiki võrdse puuga lööva haridus-süsteemi viga). niisiis tõmmataksegi tihtilugu ca 28 000eeku aastas mingisuguse sita õppimisele, hiljem veendumaks, et fakk, ma ei tahtnudki seda teha, aga kuna veits on rahast ka kahju, siis kantakse punktid kuskile uuele erialale üle ja noka-saba küte jätkub.
                      samas on tihti ka näiteks vanematele keeruline seletada, et kuulge, mul pole veel mingit head ideed või otsest visiooni tulevikuks, ma pikutaks aastakese, vb otsiks mingi poolsuvalise töö, misiganes.

põhipoint: võtke see aeg, kasvõi see kuu aega peale keskat ja enne sisseastumisi, kui mitte vaba aastat, et korra "endasse vaadata". kas tahta töölt korralikku palka, et oleks heasoe elada ja tegeleda enda huvidega töö kõrvalt, sest nii on stabiilsem või tehagi huvist töö/elu. pole olemas õigeid ja valesid, vaid ainult Sulle toimivaid variante. aastake enda elust kulutada, mis tegelikult on pigem investeering, on köömes selle kõrval, et järgev periood mis-siis-oleks-saand mõtteid heietada.
                      Aasta postitus 2012 so far.
                      Veits riivas ka mind, kes ma õpin Ärindust TTÜs...

Kommentaar

Algselt postitas Stok
                        aga praegu ma küll peaaegu kahetsen, et raiskasin aega ja vanemate raha kõrghariduse tagaajamisele. Koolist omandatud teadmistest rääkimata. Õppisin TÜs informaatikat - ei soovita. Aga mis mina maailma asjust tean, ma alles 33.
                        Mitte miski ei jookse mööda külgi maha
                        Koolis omandatud teadmistega pole midagi teha...kas ma sain õigesti aru, et sa ei läinud erialasele tööle (nõudlus on ju suur praegu)?
                        Miks ei soovita? Kas TÜ informaatikat ei soovita, et on mõtetu või üldse informaatikat (jäi natuke segaseks)?

Kommentaar

Eks see ülikooli eripära olegi, et õpid igast huvitavaid muid asju ka lisaks lihtsalt progemisele...muidu poleks enam ülikool ju
                          ITK on rohkem mõeldud nii, et lähed peale lõpetamist kohe tööle ja õpid ainult erialast asju...ülikool üritab sind panna ka "teadust tegema".

Kommentaar

Ise lõpetan see aasta TÜ ühes reaalaines bakat ning olen üsna nõus Stoki seisukohtadega. Kui sul puudub väga väga tugev uudishimu ning kirg valitud ala suhtes, siis on üsna raske ennast positiivselt mõtestada selle info või teadmiste tohutu hulga suhtes, mida sa eksamiteks pähe õpid, kuid mida sa reaalselt kunagi ilmselt erialaselt ei kasuta. Seega ilmselt magistrisse ma oma valitud alal isegi ei proovi.

Seega, kui tahad reaalselt enda uudishimu rahuldada ja teadust teha, siis mine Tartusse. Kui tahad võimalikult kiiresti tööd teha ja raha teenida, siis TTÜsse mõnda praktilist ala õppima.
                            Inter - ausaim klubi Itaalias.

Kommentaar

Pigem annavad sellist "kohe asja kallale" haridust rakenduslikud kõrgkoolid, Tallinnas nt Majanduskool, Tehnikakõrgkool, IT Kolledž jms. Ka "TTÜ praktilisel erialal" närid algul füüsikat ja kõrgemat matti ning hakkad elu mõtet otsima.

Kommentaar

Mina õpin riigiteadusi, aga olen iseenesest valikuga väga rahul. Tegu ei ole nii mõttetu erialaga nagu mõned siin väidavad. Kui seda liini jätkata, siis kõik erialad, mis ei õpeta midagi praktilist, on mõttetud.

Kommentaar

Working...
                                X