Kui see on sinu esimene külastus, siis palun tutvu korduma kippuvate küsimustega. Selleks, et teha postitusi, tuleb Sul end kasutajaks registreerida. Postitusi saad lugeda ka ilma registreerimata.
Vastus teemale \'FC Flora noortekoondiste ja amatööride koondise monopol\'
Algselt postitas vincent
Mängijad mängijateks, treeneri keeleoskus peab ikka tugevalt üle keskmise olema, et ta suudaks kõiki tehnilisi nüansse eesti keeles edasi anda. Kogu see keelejutt meenutab tegelikult natuke üht meie olümpiamedalisti, kes ka väidetavalt eesti keelt \"täitsa normaalselt\" oskavat. Väidetavalt, sest intervjuusid eelistab härra alati anda vene keeles...
Intervjuusid mainides tuleb silme ette kohe Ratnikovi kuju,kes mulle isiklikult on küll sümpaatne juba sellepärast,et ta üritab intervjuusid anda eesti keeles.Tundub,et see nõuab talt suht suuri raskusi.Au talle,et üritab(mida ei saa ütelda just paljude nn eesti soost venelaste kohta) ja hea treener on ka minu arvates.
U21 ja ingliskeelne treener on väga hea valik noortele, kes peaksid vaimusilmas nägema roosilist tulevikku läänes. Tänu treenerile õpivad nad kindlasti paremini inglise keeles suhtlema.
Ja probleem on muidugi alati selles, et millegipärast ei suuda keegi lisada nimekirja headest treeneritest. Varem oli sama kamm mängijatega, sest ajal, mil peale Flora A koondislasi mujal polnud ja siis ei suudetud ka kedagi välja pakkuda. Pakuti neid, kel polnud kodakondsust või siis Nahka, kes lõpuks neile kõigile kõrge laia kaarega laskis.
Pole ju raske lisada trenereid? Mõni on välja käidud siiski ka : Tiidus näiteks.
Algselt postitas Kerberos
Intervjuusid mainides tuleb silme ette kohe Ratnikovi kuju,kes mulle isiklikult on küll sümpaatne juba sellepärast,et ta üritab intervjuusid anda eesti keeles.Tundub,et see nõuab talt suht suuri raskusi.Au talle,et üritab(mida ei saa ütelda just paljude nn eesti soost venelaste kohta) ja hea treener on ka minu arvates.
Jah, Ratnikov on mullegi alati väga sümpaatse mulje jätnud. Mitte selle keele pärast, vaid ka lihtsalt inimesena. Aga eks tal on ühe teise meeskonna ülesehitamise keeruline töö ees, sealt kõrvalt ei jõuakski praegu korralikult noortega tegeleda.
Algselt postitas vincent
Just sellepärast ma ironiseerisingi Budõlini kohta, et \"väidetavalt\", kuna tegelikult ta oskab tõesti täiesti talutaval tasemel eesti keelt - ta lihtsalt on otsustanud, et ei taha seda rääkida. Sest vene keeles on mugavam. Puhtalt suhtumise küsimus. Ja sry, aga senikaua mina ei suuda ka teda respekteerida, midagi pole teha.
Ausalt öeldes eelistan mina kuulata teisekeelelisi (muidugi kui ma nende keelest aru juhtun saama) nende emakeeles. Minu arust üks jubedamaid kogemusi on see, kui tuleb Eestis umbes 6 kuud elanud inglise keelt emakeelena kasutav inimene ja hakkab midagi eesti keeles purssima. Ma saan aru, et vaat kui tore ja nii, et üritab ja puha, aga ausalt öeldes on sellistest inimestest üsna võimatu aru saada. Üsnagi mitmed venelased oskavad üsna normaalselt eesti keelt, kuid nad kipuvad seda just mitterääkima avalikult, sest arvavad, et nende jutu mõttest ei saada täpselt aru või kardavad lihtsalt rumalate vigadega ennast lolliks teha.
Algselt postitas dannar
Algselt postitas vincent
Just sellepärast ma ironiseerisingi Budõlini kohta, et \"väidetavalt\", kuna tegelikult ta oskab tõesti täiesti talutaval tasemel eesti keelt - ta lihtsalt on otsustanud, et ei taha seda rääkida. Sest vene keeles on mugavam. Puhtalt suhtumise küsimus. Ja sry, aga senikaua mina ei suuda ka teda respekteerida, midagi pole teha.
Ausalt öeldes eelistan mina kuulata teisekeelelisi (muidugi kui ma nende keelest aru juhtun saama) nende emakeeles. Minu arust üks jubedamaid kogemusi on see, kui tuleb Eestis umbes 6 kuud elanud inglise keelt emakeelena kasutav inimene ja hakkab midagi eesti keeles purssima. Ma saan aru, et vaat kui tore ja nii, et üritab ja puha, aga ausalt öeldes on sellistest inimestest üsna võimatu aru saada. Üsnagi mitmed venelased oskavad üsna normaalselt eesti keelt, kuid nad kipuvad seda just mitterääkima avalikult, sest arvavad, et nende jutu mõttest ei saada täpselt aru või kardavad lihtsalt rumalate vigadega ennast lolliks teha.
Ka õige, aga me ei räägi praegu suvakollidest, vaid sportlastest, kes Eesti lipu all võistlevad. Siis oleks nagu suht loogiline ka selle riigi keeles rääkida, eriti veel juhul, kui oled terve elu siin elanud. Ega see ainult meil nii pole, ka muudes riikides jookseb see \"omaksvõtmise\" piir enamasti ikka keeleoskuse koha pealt. Kusjuures tihti ongi see paradoks, et kes on siin sündinud, see saab vaevu \"tjeere\" punnitatud, samas kui teine kolib siia ja laseb aastakese hiljem eesti keeles nagu kulda... Võib ju rääkida, et pea ei võta ja mis kõik veel, aga tegelt on keele õppimisel ikka jube palju lihtsalt tahtmises kinni. Ja no offence, aga see enda lolliks tegemise mure on minu meelest rohkem niisugune \"jutuks-hea-küll\" vabandus, mida mitteviitsijatel mugav kasutada.
Huvitav on ka see, et napi eesti keele oskusega inglased(näiteks) üritavad rääkida eesti keelt, aga sama või paremagi oskusega venelane häbeneb seda. Väidetavalt häbeneb! Äkki häbeneb hoopis rääkida endiste anastatute keelt?
Samas tuleb siiski tunnistada, et keeleoskus mitteeestlastest sportlaste seas on päris hea. Ilmselt valitakse ka enamasti neid telesse, kes keelt oskavad, aga ikkagi, asi paraneb.
Algselt postitas luutik
Huvitav on ka see, et napi eesti keele oskusega inglased(näiteks) üritavad rääkida eesti keelt, aga sama või paremagi oskusega venelane häbeneb seda. Väidetavalt häbeneb! Äkki häbeneb hoopis rääkida endiste anastatute keelt?
Vaat karaoket laulavad ka mõned inimesed, kes absoluutselt laulda ei oska, pidevalt ja väga kõva häälega. Samas mõned, kes tegelikult laulda oskavad, ei lähe kunagi laulma.
Algselt postitas Sats1
Miks Eesti noortekoondiste ja amatööride koondise treenerite ametis ei ole treenereid JK TAMMEKA-st ?
Sa oled siin juba nii kaua lõugu laksutanud aga nimeliselt poel veel kedagi maininud.Nüüd tulid ühe klubiga välja vähemalt ag aikka tahaks juba nimesid sinu suust kuulda kes siis võiks näiteks Metsa asendada? niisama muda üles keerutada sa ju oskad...
Jajah,ja kõik sobiksid Metsa asendama...
Teien asi võib see olal,et noored treenerid ei taha ämbrisse astuda.Näit. kotkas jr treenerile pakutakse kohta normaalse klubi 2 liiga satsis aga noored treenerid eelistavad õppida ja kogemusi omandada veel selle asemel,et kogenematutena häbisse langeda.Nimeta mulle kasvõi üks Tammeka treener (Ratnikov jäta välja) kel on rohkem kogemusi kui Metsal.
Algselt postitas marcello
Sa oled siin juba nii kaua lõugu laksutanud aga nimeliselt poel veel kedagi maininud.
Nii, ma nimetan nüüd sulle kümme nime.
Tammekast Sergei Ratnikov, Meelis Eelmäe ja Ruben Arutjunov
Levadiast Andrei apovalov ja Vladimir Brõlin
TVMKst Vjatseslav Smirnov
Mujalt veel ka Aivar Tiidus, Theimo Tülp, Oleg Kurotkin, Viktor Passikuta
Mis nüüd saab?
Ma arvan, et keegi teist pole stasi postituse mõttele korralikult pihta saanud.
When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story!
Kommentaar