320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Meistriliiga 2012

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    Järelikult oleme kalaga liiga lollid, et selliseid üllitisi lugeda.
    Inimesed, olge valvsad! Ma armastan teid ikka veel! Minu armastus – see on jube ja õudne, seepärast te peategi olema valvsad.

    Kommentaar


      Algselt postitas Rein Vaata postitust
      Järelikult oleme kalaga liiga lollid, et selliseid üllitisi lugeda.
      Ei ole sa loll midagi, sul on lihtsalt elu millekski muuks kui Soccerneti foorumis mõistatuste lahendamiseks

      Kommentaar


        Algselt postitas kesa Vaata postitust
        Mida atraktiivsemad fännid, seda vingem õhkkond staadionil.

        Püro, kui seda korralikult teha, on vaatajale atraktiivne ja tegijale emotsioone võimendav. Positiivne osa on effektsetel pürotossavatel piltidel, mida meedia mängujärgselt usinasti kasutab. See on tasuta reklaam.
        Vat selles ongi probleem, et jättes kõrvale kõik muud aspektid siis minu arvates püro kasutamise pilte kasutab vähemalt kodumaine meedia pigem negatiivses võtmes--a la "huligaanid loopisid signaalrakette"... Ehk siis kokkuvõttes ei too see staadionile kedagi peale algajate püromaanide staadionile juurde. Nii on ka käputäie fännide võitlus püro legaliseerimise poolt pigem võitlus tuuleveskitega seni kuni pole vähemalt tribüünitäit toetajaid, kes seda tulihingeliselt soovivad.

        P.S. Ma pigem ei toeta püro kasutamist, seejuures võiksin just Poola "fännikultuurist" tuua mitmeid näiteid, miks see tore ei ole.

        Kommentaar


          Algselt postitas priity Vaata postitust
          Vat selles ongi probleem, et jättes kõrvale kõik muud aspektid siis minu arvates püro kasutamise pilte kasutab vähemalt kodumaine meedia pigem negatiivses võtmes--a la "huligaanid loopisid signaalrakette"...

          P.S. Ma pigem ei toeta püro kasutamist, seejuures võiksin just Poola "fännikultuurist" tuua mitmeid näiteid, miks see tore ei ole.
          Kasutatakse...kuna need on keelatud siis pannakse ka vastav pilt juurde mida keelatut tehti. Loogiline.

          Poolat ei ole mõtet eeskujuks tuua kuna Poola on vana huligaanide maa kus kaklused oleks nagu kohustus.

          Kommentaar


            Algselt postitas Martin Vaata postitust
            Millal sa võtsid kätte ja kirjutasid näiteks Postimehe arvamusküljele loo ja üleskutse kodust liigat vaadata?
            Ma lugesin seda sinu postitust, Martin, olles ise Palanga kuumal liival puhkveasendis ja mõtlesin, et persse, ma ei hakka sinuga jälle kraaklema, aga no ma ei saa. Sa ajad kohati vägagi mõistlikku juttu, aga siis paned sa oma kuradi võltsvagatseva pseudopuritaanselt patroniseeriva ja kõiketeadva-põhjapaneva mölaga nii metsa, et oigama paneb.

            Miks ma seda praegu ja nii ütlen, tsiteerides sinna juurde lõigukest sinu postitusest?
            Mäletad sa, vahetasin mõned kirjad sinuga Balti turna eel? Ilmselt mäletad. Küsisin, kas sina, kui riigi suurimas päevalehes töötav AJAKIRJANIK kirjutaksid palun Tartu Postimehes - või kui seda ise ei saa teha, siis paluksid kedagi toimetusest seda teha - Balti turniirist mingi pikema ja süvitsiminevama loo, mille eesmärk peaks olema muuhulgas ka üle aastate Tartus peetavate koondisemängude reklaamimine ja jalgpalliharidus üleüldisemalt. Tartu PM-s just seepärast, et sõnum oleks tsentreeritum, fokuseeritum.

            See läks sulle väga korda, arvamuskülgede ja üleskutsete kunn. Nii korda läks, et sa võtsid selle südameasjaks ja mitte lihtsalt niisama südameasjaks, vaid lausa sedasi, et nimetatud artikleid ilmus nimetatud ajalehes täpselt null tükki. Kogu turniiri kajastamine toimus Postimehel omaselt reporterilaadis, st suuremalt jaolt teisi infoallikaid refereerides ja sedagi enamjaolt mängujärgselt. Ahjaa, reporter käis fotograafiga kohal, kui koondislased raatusplatsil autograafisid jagasivad. Way to go, arvamusküljed ja analüüsivõimelised südamega asja juures olevad reporterid.

            Ära tule oma kuradi pinnunipliga vehkima, kui endal palgid mõlemast silmast välja tolgendavad. Teie oma maja palgalised professionaalsed (jätsin puhtalt avansina sellele sõnale jutumärgid ümber panemata) reporterid ei ole suutelisemad enamaks, kui Soccernetist kopeeritud Pulsti, Remmelkoore ja Ojassaare artiklite refereerimine, sellegi juures krooniliselt algallikale viitamist unustades... Pahvist ja tema teada-tuntud "jalgpalliarmastusest" ma ei hakka siin rääkimagi... Ja siis tuleb sellesama ajalehe jalgpallis sees olev reporter ja küsib fännilt: miks sa ei kirjuta?

            Kommentaar


              Okei, peale sigaretti ja kaasatoodud kehva Leedu õlut laiendame teemat, et mu postitus ei paistaks mingi isikliku vimma või lihtsalt lahmoonimisena.

              Martin kirjutab osalt õigeid asju. Fännide kätes ON hoobi fänkonna suurendamiseks. Kuidas see kõik käima peaks, on iseasi ja variaabel jututeema. Isegi ju pakkusin välja - ja asjakohaselt oli just Tammeka see klubi, kes hetke ära kasutas - oma abi fänninänni tootmiseks ja selle abil asjade tegemiseks. (Mortan, uu, kus sa oled? Teeme värki!). Praegu aga oli jutt kiskunud suhteliselt õigustatult rajale, kus arutletakse klubipoolse keskendunud fänniarenduse versus fänkonnasisese arengu üle.

              Tammeka mehed teevad hullumeelselt tööd. Nende portaal on täiesti vikked, Mortani ja kaaskonna ponnistused väärivad mütsi mahavõtmist ja selle otsas imetlustundes ja tänumeeles trampimist. Aga tulemused on visad tulema. Meeste töö sisu ja väärtust see ei kahanda muidugi karvavõrdki, sest vabatahtlikult end nõnda rakkesse panna nagu Kalle seda teeb... Mina ei suudaks, kummardan. Mingil hetkel paraku tuleb hakata tibusid lugema ja miskist otsast midagi otsustama ja muutma.

              (Kalle - õudselt huvitav oleks teada, kui sa raatsid seda infot jagada, kuidas teie portaalil läheb? Klikid, naasvad külastajad, püsilugejad jne? Foorum tundub teil paigal seisvat, kommentaatorite püsikonda ka pole justkui tekkinud veel. Kuidas traffic areneb, mis toimub? Veelkord - jube huvitav oleks teada!)

              Siiski on lõpmatult veider lugeda praktiseeriva ajalehereporteri ninaleviset teise klubi fännile, samas, kui reporter ise töötab ajalehes, mis on oma sisulise väärtuspoole osas kõnealuses teemas faktiline null...

              Kommentaar


                Vahi kurja mis kõik välja tuleb

                Kommentaar


                  Õli tulle.

                  Postimees kajastab tänaseid U19 EM poolfinaale.

                  Kodusel U-19 EMil selguvad täna finalistid (2)
                  12.07.2012 13:26
                  Kommenteeri | Prindi
                  Kuigi Eesti koondise jaoks on kuni 19-aastaste jalgpalli EM lõppenud, jätkub vutipidu Tallinnas täies hoos.

                  Esimeses poolfinaalis lähevad täna kell 16.45 vastamisi Inglismaa ja Kreeka, kell 20.00 sammuvad murule Prantsusmaa ja Hispaania noored.

                  Mängud peetakse Lilleküla staadionil, vahendab Soccernet.ee.

                  Toimetas Mariel Gregor, spordireporter




                  Kõik. KÕIK! Saate aru, vabariigi suurima päevalehe sporditoimetuse jaoks on see KÕIK.
                  Koondisefännid, miks te ei kirjuta, ma ei saa aru! Mh? Miks te ei kirjuta arvamusartikleid ja laiv-tekste PM jaoks?

                  Kommentaar


                    Mnjah, ei oskagi nagu midagi kosta. Ma juba mõtlesin, et Martin ongi selline hea samariitlane, aga vaat siis, kuidas...
                    "Tolerance is the virtue of men who no longer believe in anything." -- G.K. Chesterton

                    Kommentaar


                      Algselt postitas markofkin Vaata postitust
                      Mäletad sa, vahetasin mõned kirjad sinuga Balti turna eel? See läks sulle väga korda, arvamuskülgede ja üleskutsete kunn. Nii korda läks, et sa võtsid selle südameasjaks ja mitte lihtsalt niisama südameasjaks, vaid lausa sedasi, et nimetatud artikleid ilmus nimetatud ajalehes täpselt null tükki.
                      Nähtavasti on ka paar õllet lahti korgitud, kuid, noh, mis ma ikka oskan kosta. Mäletan ja käisin lausa mitu korda meelde tuletamas ning küsimas, et kas ikka võetakse ette.

                      Aga huvitavalt sul nullini loetletud, kui näiteks Balti turniiri avapäeval ilmus: http://www.tartupostimees.ee/861940/...mel-jalgpalli/ ja ajalukku vaadanud lugu http://www.tartupostimees.ee/861944/...75-aasta-eest/. Balti turniiri teisel päeval oli Tartu Postimehel raske midagi ilmutada, sest TPM laupäeviti ei ilmu.

                      Ma ei viitsi rohkem otsida, kuid veebis on neid lugusid veel mitmeid. Lehti pole siin, kuid tõenäoliselt oli väiksemaid asju (tervitamine jms) leheski ja juba varem kui reedel.

                      Lahmime edasi!
                      When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story!

                      Kommentaar


                        Algselt postitas markofkin Vaata postitust
                        Mortan, uu, kus sa oled? Teeme värki!
                        Videointekat Kaspar Kaldojaga monteerin Tean, nänni asi on tegemata, olen mõelnud selle peale. Juuni oli aktsiooniks hea ajaauk, aga siis tulid muud asjad ette. Praegu ma pakuks, et augustis tuleb järgmine hea ajaaken asja jaoks ja siis oleks TT valmis aktsioonitama ja selleks ajaks ma saadaksin ka kujundused!
                        Algselt postitas markofkin Vaata postitust
                        Siiski on lõpmatult veider lugeda praktiseeriva ajalehereporteri ninaleviset teise klubi fännile, samas, kui reporter ise töötab ajalehes, mis on oma sisulise väärtuspoole osas kõnealuses teemas faktiline null...
                        Siin on eelnevalt väga palju eri liine ja motiive, aga minu cup of tea siis:

                        - Martini välja pakutule kirjutan ma igal juhul alla. Kui keegi küsiks mult, et "mida ma saan Eesti klubivuti heaks teha?", siis ma pakuksin täpselt samu asju. Paraku on arutelu antud juhul läinud isiklikuks. See, kus Martin töötab ja millised on Postimehe toimetuslikud valikud laiemalt, ei puutu eriti asjasse. Või teisalt - Martin tegelikult ju teebki antud nimistust mitmeid asju: koostab mängukavasid, pildistab matše, teeb intervjuusid jne. Osalt Tammekale, osalt Postimehe online'is. Kui seda materjali poleks, oleks Tartu ja Tammeka vutikultuur tükk maad vaesem.

                        - Ajakirjanik ja tema huvide kajastumine meediaorganisatsiooni väljaannetes. Ma töötan näiteks raadios. See, et ma raadios jauran, ei too Tammekale tegelikult suurt kasu. Pigem vastupidi, ma katsun end professionaalsuse nimel kontrollida, et ma jalkast liiga palju ei latraks. Kuna minu seotus Tammekaga on teada, on nii mu tööandjal kui mõnel kuulajal mulle kerge ette heita, et no muidugi ta ju räägib eeskätt oma asjast. See olukord on sarnane treenerist isa meeskonnas mängiva poja probleemile. Isa peab ikkagi poja vastu karmim olema, muidu süüdistatakse erapoolikuses. Teine asi on see, kui mulle meiliks-helistaks mingi fanaatiline ja äge vend, kes mõtles mingi hullu vutikampaania välja. Siis võtaksin ta eetrisse, sest tema pole mina.

                        - Jalgpallikultuur on minu jaoks võrreldav iga teisegi kultuuriga: lisaks inimestele ja nende (vuti)rituaalidele hõlmab see ka kirjalikku ja audio-visuaalset poolt. Eelnev arutelu pürost jms-st käib pigem rituaalide kohta, ent puudutab vähe seda teist poolt. Kultuuri arengu jaoks on olulised nii rituaalid kui neid talletav-analüüsiv kirjasõna/meedia. Olgu siis reisikirjeldused, fotogaleriid, ülevaated, intervjuud, arvamusartiklid vms.

                        - Mina teen ToetanTammekat.eu-d, sest see on see, mida ma saan või oskan enda linna klubile kinkida. Samas on see ka isiklik väljakutse, mis võimaldab mul oma oskusi rakendada ja arendada. Asi võtab väga palju aega, aga sama ütlevad oma tegemiste kohta ka ilmselt ka kõik teised huvilised, kes üle Eesti oma klubide juures mingit sorti vabatahtlikku tööd teevad. Seega ma ei taha TT-d Eesti mõistes üle tähtsustada, vabatahtlikus vaimus tehakse ju umbe palju asju. Küll on meil vb see eripära, et me oleme algusest peale spetsiaalselt mõelnud enda kui brändi peale (kujunduslikud lahendused ja muu stilistika).

                        - Klubipoolne toetus on oluline, aga veelgi olulisem on minu nägemust mööda fänni initsiatiiv. Mullu sügisel 5km asjaga ja sel kevadel portaaliga alustades nägi see välja enam-vähem nii, et mul tuli mõte, ma helistasin Tammekasse, võtsin ühendust eri osapooltega ja panime asja käima. Tammeka - eriti ja eeskätt Veiko - on aidanud alates mullu sügisest nii palju kui võimalik. Samas ma ei usu, et asi oleks niipidi toiminud, et Tammekas mõeldakse mingi asi välja ja siis otsitakse kuulutuse või peale käimise teel inimest, kes hakkaks neid projekte lihtsalt aitäh-i eest vedama. Sest raha, paraku, sellise pulli jaoks ju Eestis ei ole, sest klubi peab pisku ressursi eest ostma särgid-pallid-staadioniajad jne. Teine asi on see, et klubiga ametlikult seotud väljaanne ei saaks endale lubada seda, mida TT.eu mõnikord saab.

                        - TT.eu taga olev visioon vormus tõtt-öelda suures osas siinsamas soccernet.ee-s aastatepikkuseid Eesti vuti arendamise teemasid lugedes. Teisisõnu, suur osa sellest ideestikust, mis on Tammeka fänniportaali taga, on juba siin, eri teemades, kirjas. TT.eu on sort of sündinud soccerneti foorumist.

                        - Hooaja hakul sai paika pandud, et TT.eu on esialgu ühe hooaja pikkune asi. Mis edasi saab, näeb sügisel. Pikem perspektiiv nõudnuks algusest peale suuremat seltskonda, rohkem ressursse, konkreetset organisatsiooni. Hetkel on "vabad mehed vabal maal" aluspõhi kõige mõistlikum tegutsemisvorm, jätab kõigile piisavalt vabadust. Seni on olnud piisavalt ebaõnnestumisi ja umbteid pidi sõitmist, aga samas ka palju rahulolu. Kui hooaja lõpus on rohkem aega, võin huvilistele ette valmistada mingi ülevaate, jagada statse kui muud asja aluseks olevat või asja käigus tekkinud know-how'd

                        Kommentaar


                          Siin räägitakse rahast. Võtame taas Soome klubide näite, kus vabatahtlikud KLUBIDE initsiatiivil kaasa löövad. Nad ei saa selle eest mitte mingisugust raha. Vähemalt nad tunnevad, et nad on olulised, et neid on klubile vaja.

                          Eestis puudub absoluutselt igasugune selline klubidepoolne initsiatiiv. Ma küll sügavalt austan neid inimesi, kes heast tahtest teevad kõike seda, mida Martin üles loetles, aga siin jääb tõesti sellest vaid hea samariitlase mulje. Kordan küsimust: kellele on neid inimesi staadionile rohkem vaja? Ühele fännile või klubile? Kas klubi pole see, kellele on oluline toetav atmosfäär staadionil ja ärgem unustagem siinkohal ka finantsilist poolt?

                          Huvitav, mis eriline vutt see Eesti liigavutt küll on, et igaüks peab midagi selle heaks tegema. Staadionil käimisest vist ei piisa? Pole piisavalt fänn? Peab Postimehele sütitava artikli kirjutama, siis juba natuke olen ja kui veel tuhat flaierit ka jagan, siis võin ennast juba täisõiguslikuks fänniks nimetada? Järjekordne peatükk romaanist "Ainult Eesti jalgpallis!".
                          "Tolerance is the virtue of men who no longer believe in anything." -- G.K. Chesterton

                          Kommentaar


                            Nahkpea äkki võrdled eestis ja soomes riigipoolt antavaid rahasi ka ?

                            Kommentaar


                              Nagu näitab eksimatu statistika, siis on publikunumbrid täpselt sama masendavad nagu nad koguaeg on olnud ja me jäämegi sellise tempoga Euroopa "punaseks laternaks", võitlema Andorra ja San Marino taoliste kääbusriikide publikuarvuga. Siin ei piisa mingite flaierite jagamisest (neist tuhandest flaierist leiab lõviosa nagunii tee juba järgmises prügikastis), vaid EJL ja klubide koostöös oleks vaja palju laiahaardelisemat kampaaniat.

                              Et mitte ülemäära kriitiline olla, siis Starmani vutipeod on näiteks üks positiivne samm selles suunas. Aga sellega ei saa piirduda, inimestel peab olema arusaam, et iga laupäev on pidupäev, mitte see üks, kus Starmani vutipidu toimub.
                              "Tolerance is the virtue of men who no longer believe in anything." -- G.K. Chesterton

                              Kommentaar


                                Algselt postitas PraS Vaata postitust
                                Nahkpea äkki võrdled eestis ja soomes riigipoolt antavaid rahasi ka ?
                                Mis see siia puutub?
                                "Tolerance is the virtue of men who no longer believe in anything." -- G.K. Chesterton

                                Kommentaar

                                Working...
                                X