Vivatbet

Collapse

Unconfigured Ad

Collapse

Immigratsioon - Poolt või vastu? Gallup & arutelu!

Collapse
X

• Aeg
  • Show
Puhasta kõik
uued postitused

• plastic'99
    replied
    Algselt postitanud kasutaja Mõnuagent 007 poolt
    Ja selle kolmeaastase õnnetu isa tahaks ma ise kooma peksta. Kuidas on võimalik, et sa oled nii türatürp, et sa viid enda lapsed sellisesse paati?
    Kas rõhk on sõnal "sellisesse"?

Leave a comment:

• Mõnuagent 007
    replied
    Kurat, kuidas te aru ei saa, et euroopalik kultuur seisnebki "ole, milline iganes, aga me talume sind"-olemusel. Ole juut, ole muslim, me talume. Kui see ära kaotatakse, siis on ainult üks samm edasi olukorrani, kus saab hakata mingit gruppi represseerima. Mind jubedalt vihastab ka lõunariikide piirivalve võimetus, samamoodi see, et inimkauplejaid ei rünnata. Aga praegune viha pole mitte subjektide vastane, vaid objektide vastane. Need inimesed tulevad siia mingi unistusega, neid ei saa ega tohi hakata kottima, kuna me kaotaksime siis Euroopa humaansuse. Ja selle kolmeaastase õnnetu isa tahaks ma ise kooma peksta. Kuidas on võimalik, et sa oled nii türatürp, et sa viid enda lapsed sellisesse paati?

Leave a comment:

• malagar
    replied
    Algselt postitanud kasutaja shefield poolt
    http://arvamus.postimees.ee/3315925/...ee-mida-vajame

Viimaste kuude pagulasdebatis on omavahel põrkunud mõistus ja emotsioonid. Pagulaste vastuvõtmist soosiv argumentatsioon põhineb seni valdavalt ratsionaalsusel – numbrid, hinnangud, prognoosid ja programmid. Säärane lähenemine on aus ja õiglane, aga sama praktiline kui seemisnahast saapad Eesti talves. Ekstremislikud jõud on oskuslikult panustanud millelegi märksa võimsamale kui mõistus - emotsioon. Emotsioonid nagu hirm ja sellest kasvav viha on tõhusamad relvad kui lehekülgede viisi mõistlikku arutelu.
    Tegelikult põhineb pagulaste vastuvõtmist soosiv argument eelkõige ka emotsioonil. Inimlikul kaastundel eekõige. Ja seda emotsiooni kasutatakse tugevalt ka diskussioonides. Seesama kolmeaastane õnnetuke on hetkel üle kogu euroopa migratsiooni pooldajate vankri ette rakendatud.

Leave a comment:

• cannuman
    replied

Viimaste kuude pagulasdebatis on omavahel põrkunud mõistus ja emotsioonid. Pagulaste vastuvõtmist soosiv argumentatsioon põhineb seni valdavalt ratsionaalsusel – numbrid, hinnangud, prognoosid ja programmid. Säärane lähenemine on aus ja õiglane, aga sama praktiline kui seemisnahast saapad Eesti talves. Ekstremislikud jõud on oskuslikult panustanud millelegi märksa võimsamale kui mõistus - emotsioon. Emotsioonid nagu hirm ja sellest kasvav viha on tõhusamad relvad kui lehekülgede viisi mõistlikku arutelu.
    täielik bullshit. Mõlemalt poolt lahmitakse emotsioonide pealt.

Leave a comment:

• Anarhist
    replied
    Vootele Päi: kas kolmeaastase näoli liivas laip on see, mida vajame?
    Terve ajakirjandus on olnud täis hingematvaid lugusid, kuidas see süüria poiss kaldale uhuti, aga millegipärast on ignoreeritud asjaolusid nagu tegemist oli perega, kes elas kolmandat aastat Türgis ja ei puutunud kokku sõjategevusega. Saatuslik rännak sai ainult võimalikuks tänu isa suurele tahtele pääseda Euroopasse ja saada endale uued hambad. Smugeldajatele maksti väidetavalt 4000 eurot, et viidaks Kos´i saarele. Ja siis portreeritakse maailmale pilt, kuidas ekstremistid ja äärmuslased õhutavad viha ja irratsionaalset hirmu pagulaste suhtes?
    Kanada immigratsiooniamet jättis rahuldamata selle Süüria pere taotluse, sest nad elasid VÄLJASPOOL sõjategevust.

Leave a comment:

• Mõnuagent 007
    replied

Uhke värk, palju õnne.

Leave a comment:

• JossifAunaste
    replied
    kõigile koolis jalaga perse saanud vennikestele

Leave a comment:

• Felipe
    replied
    Algselt postitanud kasutaja futbolidipaul poolt
    Peetri pizza ei ole ju hea
    Oleneb millisesse minna. Hetkeseisuga pole samas käinud juba pea poolteist aastat vist peetris.

Leave a comment:

• futbolidipaul
    replied
    Algselt postitanud kasutaja Felipe poolt
    Helsingis on neid kebabe-pizzasid persetäis millest hea on 10st vb kaks, ülejäänud on selline saast et ei saa aru kuidas nad veel toimivad.

Ja neist kahest on peetri pizza tasemel veel ehk üks...
    Peetri pizza ei ole ju hea

Leave a comment:

• Felipe
    replied
    Algselt postitanud kasutaja malagar poolt
    Ka siin Põhja-Soomes on toredaid näited -ei tea kas moslemid just aga noh türklased ja nende pizza ja kebabi -ärid - rügavad nagu orjad terve perega neis hommikust õhtuni. Söök on metsikult hea ja inimesed väga sõbralikud.
    Samas kui Helsingis käia jääb mulje et siia põhja jõuavadki töökamad ehk.
    Helsingis on neid kebabe-pizzasid persetäis millest hea on 10st vb kaks, ülejäänud on selline saast et ei saa aru kuidas nad veel toimivad.

Ja neist kahest on peetri pizza tasemel veel ehk üks...

Leave a comment:

• futbolidipaul
    replied
    Algselt postitanud kasutaja Anarhist poolt
    Oota, kui selge rindejoon peaks olemas olema, siis kuidas peaks olema seda sõda raske võita Lääne sekkumisel? Lääs kukutas Gaddafi 8 kuuga. Ma saaks nüüd aru, kui oleks tegemist sissisõjaga nagu Afganistaanis, et siis tõesti oleks keeruline seda võita, aga kui ongi rindejoon, siis no joppenpuhh. Lääne organiseeritud NATO väed versus islamisõdalased nõukogude aegse tehnikaga.
    Loomulikult ei sekkuks sinna maavägedega Lääs, sest oleme ausad. Ameerika püüdis ise kukutada algul Süüria valitsust, kui finantseeris, treenis ja andis relvi Süüria oppositsioonile. Mingi aeg tagasi paljastas üks ajaleht, kuidas Türgi valitsus saatis relvi ja lõhkeaineid ISISele. Iraak ja Iraan on süüdistanud Saudi-Araabiat, et viimane aitab ISIS´t.
    Tere tulemast modernsesse sõtta. Rindejoon on olemas, aga rindejoone taga käib suur sissitegevus. Murrad läbi rinde, paneb osa neist relvimaha ja eitab kõike. Natukese aja pärast on sul aga punt mässulisi tagala konvoi kallal.
    Teisel poolel olen nõus sellega, et segadus on suur, aga ehk isegi suurem, kui me aimata oskame. Samas ei ole see põhjus mitte sekkumiseks. Pigem ei seku me sellepärast, et me ei suuda omakeskis kokku leppida mida on vaja tega (meie all mõtlen Lääs)

Leave a comment:

• malagar
    replied
    Ausalt öelda ma olen kogu selle teemaga tara peal. Ühelt poolt on mul väike tütar ja eriti räigeid ekstremistidest moslemite poolseid rünnakuid vaadates ja neist lugedes tekib mul tõsine mure, et kas on võimalik, et nad muutuvad tulevikus euroopas nii domineerivaks jõuks, et euroopa palet enda järgi muuta. Ohumärgid on kindlasti olemas.
    teisalt jälle mõtlen, et kas tegu pole ka ülesköetud hüsteerikaga. Mulle jääb mulje, et normaalseid moslemeid on kordades rohkem kui neid hulle ekstremiste aga viimastega on nagu kõntsaga ikka - pinnale ujuvad raisk. Kas pole siis igatsugu ekstremistid häälekamad kui niiöelda taltsamad inimrühmad.

Nahavärvis pole minu jaoks küsimus. Samuti ei saa ette heite inimestele, et nad tahavad parema elu peale - kui olen ise ka ju teises riigis hetkel. Pigem taandub mulle asi usu ja sellega kaasneva kultuuri erinevustele. ideaalis saadaks ekstremistid tagasi ja aitaks lihtsaid inimesi - aga kuidas sa neid sordid? Samas ma ei leia, et see aitamine peaks nii massiivne ja priviligeeritud olema nagu osades euroopa maades. Õnge tuleks pakkuda ja mitte kala. Minu oma kokkupuuted moslemitega on pealiskaudsed ja enamasti positiivsed. Mäletan kuidas 10 aasta eest Edinburghis kolasime sõbraga ja olime pool päeva marssinud ja näljased ja kohalikus mosees olid lahtiste uste päevad - tutvustati idamaade sööki ja värki. Meidki ei lastud mööda minna vaid tiriti sisse ja söödeti kõhud head paremat täis. Ja kõik olid väga sõbralikud.
    Ka siin Põhja-Soomes on toredaid näited -ei tea kas moslemid just aga noh türklased ja nende pizza ja kebabi -ärid - rügavad nagu orjad terve perega neis hommikust õhtuni. Söök on metsikult hea ja inimesed väga sõbralikud.
    Samas kui Helsingis käia jääb mulje et siia põhja jõuavadki töökamad ehk. Helsingi raudteejaam ja selle ümbrus on üsna täis somaallasi, kelle lemmiktegevus näib mitte millegi tegemine. Ja abirahad on neil soomes head. Soomlastel on ütlus et kui sa teenid korralikult siis võid kindel olla, et sinu palgast korjatud maksude eest elab veel 3 tolgust paremini kui sina . võibolla peab paika kah.

Sai nüüd selline segane heietus - aga las ta olla. Ühelt poolt ma nagu tahaks aidata inimesi, kes on selgelt hädas. Teiselt poolt aga on need nõudlikud massid, kes teavad liigagi täpselt, mis riikidesse nad tahavad jõuda ja lähevad sellepärast nagu jõgi rohutirtse mujalt läbi kõike oma teel laastades...

Leave a comment:

• Staadium
    replied
    Algselt postitanud kasutaja j6u1uv4n4 poolt
    Hehehehehehe
    Ungarlased arreteeriti ja olevused võitsid. Võiduhüüdeid võis kuulata kuni rongi väljumiseni, mis kõlasid "Fuck you Hungary, Fuck you EU"
    Vägev ja nalja nabani...Peagi on oodata areste üle euroopa, kus peamiselt pistetakse kongi põlisasukad.

Leave a comment:

• j6u1uv4n4
    replied
    Hehehehehehe

Leave a comment:

• atleticomadrid
    replied
    Algselt postitanud kasutaja Gallacher poolt
    Tabav postitus fb-st:

Paar kuud tagasi toimus Lääne-Saare vallas, Astes Saare tänaval, tulekahju, milles hukkusid 63-aastane naine ja 56-aastane mees. Tegemist oli tahtliku süütamisega.
    Operatiivkorrapidaja Reinar Ivanovi sõnul oli majas 15–20 inimest, kellest enamik sai omal jõul ja naabrite abiga välja, kuid kaks inimest tuli viia haiglasse. Sellised kuriteod on kohutavad ja karistada tuleb tegijat karmilt!
    Aga ma ei saa aru, kuhu jäid peale seda meie presidendi karmid sõnad, meie peaministri külastus? Miks poliitikud ja erakonnad ei teinud avaldusi? Miks ei hoolita meie rahvast, miks on hoolimine valikuline?
    That is so sweden ehk lugu sellest kuidas meie ju TEISTE VIGU EI TEE. Yeah, right. Immigrant 1, Eestlane 0.

Leave a comment:

Töötlen...