Vivatbet

Collapse

Unconfigured Ad

Collapse

Ajateenistus!

Collapse
X

• Aeg
  • Show
Puhasta kõik
uued postitused

• RedMike
    replied
    Algselt postitanud kasutaja Raitsu poolt
    No kui sul juba minek on siis nad otsivad su üles ja viivad väeossa ,ehk saad kartsa ka.Samas ega ma kindlalt ka ei tea.

e.
    9. Kui suur on karistus ajateenistusse mitteilmumise eest?
    Vastavalt kaitseväeteenistuse seaduse § 215'1 karistatakse kutsealust ajateenistuse kohustuse eiramise eest rahatrahviga kuni 300 trahviühikut või arestiga.

Päris nii karm kohe ka asi ei ole. Kui kohale ei ilmu, siis algatatakse väärteomenetlust. Ehk siis miski paari kuu möödudes mitteilmumisest võid oodata koju kirja, millega kutsutakse menetleja juurde. Seal saad temaga juttu puhuda, selgitad, miks ei läinud jms. Siis vastavalt sellele ka rahatrahv ja uus arstlik komistjon (?). Uues arstlikus komisjonis pole kindel. Tuttav lasi üle, kuid oli samal ajal ka haiguslehel, kui pidi kogunemiskohta ilmuma. Hiljem kutsuti menetleja juurde, ütles et oli haiguslehel, sorri et ei teatanud. Trahvigi ei saanud, määrati vaid uus arstlik komisjon.

Leave a comment:

• Katk
    replied
    1 trahviühik on 4 eurot. Ehk kuni 1200 eurot.

Leave a comment:

• Raitsu
    replied
    No kui sul juba minek on siis nad otsivad su üles ja viivad väeossa ,ehk saad kartsa ka.Samas ega ma kindlalt ka ei tea.

e.
    9. Kui suur on karistus ajateenistusse mitteilmumise eest?
    Vastavalt kaitseväeteenistuse seaduse § 215'1 karistatakse kutsealust ajateenistuse kohustuse eiramise eest rahatrahviga kuni 300 trahviühikut või arestiga.

Leave a comment:

• Triklosan
    replied
    Küsimus ajateenistusse mitteilmumise kohta. Kui näiteks 3.juulil peaks minek olema ja ei ilmu kohale, määratakse ilmselt rahatrahv. Kui see ära maksta, mis edasi saab?

Leave a comment:

• Even
    replied
    mul oli sama. arstlikus komisjonis käisin 2012 augusti alguses ja minek 2013 juuli. see tavaline protseduur. jääb aasta aega veel, et erinevaid tervisehädasi välja otsida.

Leave a comment:

• Raitsu
    replied
    Küll nad lasevad sul kooli ära lõpetada. See on tavaline, et kui viimane aasta hakkab , võetakse juba sügisel arstlikku, et siis järgmises juulis teenima minna. Ei tasuks väga põdeda arvan ma.

Leave a comment:

• Shaq
    replied
    Laupäeval sain 21 ning täna nagu pauk selgest taevast oli tähitud kiri,et tule arstlikku komisjoni 8.august. Otsisin oma eelnevad dokumendid üles ning mu mälu ei vedanud mind alt. Olin taodelnud pikendust kõrghariduse omandamiseks ja,et kutsugu mind 2014a. Mäletamistmööda saigi valida kutsumiseks ainult 2011,2012,2013,2014a vahel tooaeg. Seega, kas nüüd on oht,et võetakse mind juba esimese jutiga oktoobris/jaanuaris(on siis ju 2014a juba) väkke ning jääb kool pooleli? Lõpetama peaksin 2014 suvel. Juriidiliselt on ju kõik õige, sain pikendust 3a ja 2014 võin minna. Või pean mingi lisa taotluse tegema.. Tahaks ikka kooli ära lõpetada ja siis mu pärast võin minna ka. On kellegil sama juhus olnud?

Leave a comment:

• Halb ründaja
    replied
    2 kuud veel metsas redutamist. Aeg isegi siin liigub.

Leave a comment:

• Martin
    replied
    Ausalt ka, ise pole kirjutanud ja saadeti just meilile.

Absoluutselt subjektiivsed tabureti-memuaarid minu Mereväes veedetud ajast.

Leave a comment:

• zelee
    replied
    Algselt postitanud kasutaja elx poolt
    njaa.. oli aeg kui läksid autokooli ning tegid B ja C koos
    Ka praegu on see võimalik

Leave a comment:

• elx
    replied
    njaa.. oli aeg kui läksid autokooli ning tegid B ja C koos

Leave a comment:

• hofnar
    replied
    nojah, vanusega polnud probleemi aga kuna tegin ka B kati, siis tuligi 2+1 aastat oodata "täis" C kati saamiseks.

Leave a comment:

• Raitsu
    replied
    Algselt postitanud kasutaja hofnar poolt
    minul on igatahes C kati taha märgitud *102 ehk siis sõita võib aint kaitseväes, kuni 3 aastat staaži täis saab. siis pidi täieõiguslikud load saama.
    No mitte küll konkreetselt sinu pihta, kuivõrd ma ei tea sind, aga loogiline ka.Sõjaväes antakse C katti ka 18 aastatele , kuivõrd tsiviilis pead C kategooria saamiseks olema minimaalselt 21 aastane ning ka peab vist kapsalehest olema lahti saanud.

Täiendusõppe korras
    - 21-aastane – A-kategooria mootorratas, mille mootori võimsus ületab 25 kW või erivõimsus ületab 0,16 kW/kg; C-kategooria, D-kategooria ja D1-alamkategooria mootorsõiduk;

Leave a comment:

• hofnar
    replied
    Kas mitte selline teema polnud, et sõjaväe sõidukid on nagu eraldi kategooria all?
    minul on igatahes C kati taha märgitud *102 ehk siis sõita võib aint kaitseväes, kuni 3 aastat staaži täis saab. siis pidi täieõiguslikud load saama.

Leave a comment:

• ballack
    replied
    Kas mitte selline teema polnud, et sõjaväe sõidukid on nagu eraldi kategooria all?
    Ei ole nad midagi eraldi kategooria all. Ainukesed on soomustransportöörid kus tuleb teha eraldi koolitused, et sõita tohiks kuna lisaks tavapärasele suurele massile ja mõõtmetele on ka piiratud nähtavus. Kategooriad on nagu tsiviiliski...MB GD juhtimiseks B kat jne.

Leave a comment:

Töötlen...