Kui see on sinu esimene külastus, siis palun tutvu korduma kippuvate küsimustega. Selleks, et teha postitusi, tuleb Sul end kasutajaks registreerida. Postitusi saad lugeda ka ilma registreerimata.
Ei, ausalt, mingi artikkel oli kunagi, et tuleb paljakäsi minna osadel ja relv endale võidelda Võib-olla, see oli miingi muu riigi koht, aga midagi säärast oli.
Google-hundid aidake!
Ma ei ole sinuga nõus. Minul on samuti aated. Aga perekond on alati kõigest eespool.
Ma ei lasku väitlusesse, kus semantika hakkab põhirolli mängima. Ära lihtsalt aja segamini (erinevaid) kohustusi, kohusetunnet ja aateid. Enne, kui keegi valesti aru saab, siis see on öeldud täiesti sõbralikult. Panen igaks juhuks ka siia ära.
Ma ei lasku väitlusesse, kus semantika hakkab põhirolli mängima. Ära lihtsalt aja segamini (erinevaid) kohustusi, kohusetunnet ja aateid. Enne, kui keegi valesti aru saab, siis see on öeldud täiesti sõbralikult. Panen igaks juhuks ka siia ära.
Üks veel, igaks juhuks:
Sa mõtled aatelisuse all mida, isamaalisust?
Ärgem nimetagem seda väitluseks samuti, pigem oma seisukohtade sõbralikku selgitamist
Jälle üks tore julge seisukoht.
Sõjaväkke jäi mul minemata sellepärast ,et pärast kahte põlve lõikust mind lihtsalt ei võetud. Ma ei ole üldse sõjaväe vastane, vaid minu jaoks pole sinna minek võimalik. Ma ei ole kunagi võtnud seisukohta, et sõjaväes käimine on vale. Siin on väga jõuliste seisukohtadega inimesed, kes paugutavad emotsioonide pealt päris palju.
Minu näiteks 10 sõbra arvamuste keskmine ütleb umbes nii: Väljaõpe võiks olla max 3kuud. Intensiivne ja asjalik. Paljud kurdavad ikkagi seda, et reaalselt toimub palju molutamist ja nii mõnigi tegevus annaks erinevatele inimestele rohkem eluliselt, kui jälgida sõjaväes keeldu ,et raamatuid ei tohi lugeda.
Ärge jälle võtke ühes asjast kinni ja hakake virisema.
Kui sa arvad, et ma olen mingi sinisilmne arvutibeibe, siis ma usun, et sa eksid tugevalt. Ja hakata rääkima ,et kas ma oleks rohkem mees, kui ma käiksin ära sõjaväes.. Võibolla tõesti! Spekulatsioon, milles mina kahtlen. Ei tee sõjavägi piiratud maailmavaatega inimesest mitte midagi muud, kui robotit, kes täidavad käsku, mis tuleb inimeselt, kelle ajumaht ei pruugi olla kõige suurem. Jälle spekulatsioon.
Ühesõnaga ma ei eeldagi, et siin argumenteerimine kusagile viib.
Lihtsalt inimestel võiks olla rohkem analüüsivõimet ja võimet lugeda, omada teadmist, et inimeste maailmavaated ning seisukohad võivad olla erinevad ja mitte paukpadrunitega paugutada iga lause peale. Mina lõpetan antud teemas vestluse.
Lubadused on selleks, et neid murda. Ma siis murran ka oma lubadust ja proovin selgitada. Ma ei tahtnud ei Purki ega Ailtonit ega kedagi ülepea solvata.
Mis mulle silma jäi, oli Purgi ütelus "kui võimalik, lähen loomaaeda, samal ajal, kui teised verd valavad". Nüüd, peale Purgi selgitust, on asi pisut selgem ja pisut loogilisem (väljaõpet pole, sest tervisline seisukord pole võimaldanud seda rahuajal saada), kuid omamoodi vildakas ehk siiski? Kriisiolukorras oled ka sina ja su saatusekaaslased tarvilikud, inimesi vajatakse sellistel aegadel nii tagalas kui sidet, võrke ja muud silmaga nähtamatut üleval hoidma. Kas see ja sarnased tegevused ei võikski olla see "kõblas", millest sa rääkisid, selle asemel, et kodumaal madina puhkedes üle lahe loomaaias jätsi limpsides paavianile persse vahtida?
See viibki mind otsati Ailtoniga peetud paarirealise mõttevahetuse juurde. Vastastikune arusaamatus tekibki sellest, et mina näen perekonda ja kohustusi perekonna ees osana aadetest ja isamaalisuse vundamendist, neid ei saa eraldada; ja ma ei saa nõus olla nendesamade kohustuste kiblile tõstmisega vabandusena kergema vastupanu teed minekuks ja/või muude kohustuste täitmatajätmiseks. Kas 20 000+ inimest Kaitseliidu, Naiskodukaitse, Kodutütarde, Noorte Kotkaste ridades ei olegi pereinimesed, kas neil polegi samu kohustusi?
Jõulised seisukohad on ärritavad, jah. Ma olen ise oluliselt leebunud kõigis neis küsimustes, osalt lihtsalt sellepärast, et ma ei jaksa enam asju südamesse võtta, eks neid ole seal niigi ees. Aga Purk, sina, mõistlik mees - sa tunnistad, et ei ole kaitseväe vastane, vaid lihtsalt kriitiline, kas pole? Kriitikameel on hea, aga kui osagi sellest energiast näituseks suunata sellesse, et leida viise (nad on olemas), andmaks oma panus riigikaitsesse ka sinu olukorras, oleks asi hoopis helgem ju.
Süsteem lonkab kohati, sellele ei vaidle keegi vastu - ja Purgi-suguse potentsiaali ärakasutamine lonkab veel eriti. Aga käegalöömiseks ja minemajalutamiseks on kah varavõitu.
Milles see enda arust korda aetud väljendus? Saatsid kirja, et ei saa tulla kuna tööjuures asendamatu? Said mingisuguse vastuse ka, et oled vabastatud kohustusest? Hetkel tundub lihtsalt, et süüdistad riiki enda tegemata jätmiste pärast.
Väeosa ülemal on õigus õppekogunemisest vabastada ning temaga sai ka räägitud, sain ka temapoolse kinnituse, et minuga on "ok". Vastavasisulist dokumenti aga ei ole muidugi tulnud ning nüüd on ka tulemus käes, aga eks näis, mis nad mulle veel räägivad, üks suur misunderstanding...
Trahvisumma peaks jääma 80 euro kanti ja kohe kindlasti jätsid midagi tegemata. Sai isegi õppekogunemisele minekust loobutud kasutades selleks leidlikust ja "juriidilist korrektsust." Ei mingeid trahve.
Korralik niisama 80 euri ära anda + mul läheb terve päev raisku Tapal
Lihtsalt inimestel võiks olla rohkem analüüsivõimet ja võimet lugeda, omada teadmist, et inimeste maailmavaated ning seisukohad võivad olla erinevad ja mitte paukpadrunitega paugutada iga lause peale. Mina lõpetan antud teemas vestluse.
Kõik saavad väga hästi aru, et maailmavaated on erinevad. Maailmavaade aga ei õigusta põhiseaduse rikkumist nagu ka osade inimeste maailmavaate ja laiskuse pärast ei hakata muutma põhiseadust ja hävitama Eesti kaitsevõimet kuna nii on neil slangidel-pohuistidel mugavam. Ühesõnaga see hülgemöla, et ei ole vaja, on paha-paha-paha, ma oleks saanud miljardäriks muidu jne on BS. igasugune point puudub...peale hetkelise kuulsuse saamise meedias hädaldamisega kui mõtetu ja laisk hädapätakas ta elus on.
Kõik saavad väga hästi aru, et maailmavaated on erinevad. Maailmavaade aga ei õigusta põhiseaduse rikkumist nagu ka osade inimeste maailmavaate ja laiskuse pärast ei hakata muutma põhiseadust ja hävitama Eesti kaitsevõimet kuna nii on neil slangidel-pohuistidel mugavam. Ühesõnaga see hülgemöla, et ei ole vaja, on paha-paha-paha, ma oleks saanud miljardäriks muidu jne on BS. igasugune point puudub...peale hetkelise kuulsuse saamise meedias hädaldamisega kui mõtetu ja laisk hädapätakas ta elus on.
Olgu nii. Pole kunagi õigustanud põhiseaduse rikkumist ja nagu ma ka ennist ütlesin, siis pole ka kunagi olnud sõjaväe vastane ja ka kritiseerija. Ise pooldaks mingisugust kompromisslahendust, kus näiteks kolme kuuga tehakse kõigile põhiline intensiivne kursus selgeks ja kes soovib, võib ju valdkonnast alati rohkem sisse hingata. Ma ei pea ennast pohhuistiks ega slangiks, pean ennast kohusetundlikuks inimeseks. Tühje sõnu ei loobi ja arenen iga sellise vestlusega grammi võrra edasi.
Fakt on see ,et Eesti ei saa ilma kaitseta eksisteerida - oleme geograafiliselt liigse mugavuse jaoks kehvas kohas. Tõenäoliselt pole meil ka materjali (inimresurss + rahaline pool) piisavalt, et koostada piisavalt tugevat palga-armeed, mis suudaks esimese löögi enda kanda võtta ja lootuses, et teise laine jaoks on meil juba ÜRO poolt abi olemas -vastu pidada.
Et asja siin täiesti teemast mitte ajada, siis lõpetan.
Tänan argumenteerimise eest ja edu antud teemas.
Lihtsalt kui me juba sõjast räägime, siis kas see oleks tõesti reaalne Venemaale vastu kasvõi natukenegi hakata kui neil tõsimeeli oleks kavatsus meid rünnata? Ma eeldan, et lisaks inimressursile on ka tehnika isegi Venemaal parem, palju on meil lennukeid, tanke jne? Ehk kõik sõltuks sellest suurest organisatsioonist, kes on niiöelda kohustatud meid kaitsma. Arvestama peab ka seda, et Lähis-idas kohe kindlasti see seis paremaks ei lähe, lisaks sõltub järjest enam see maailm Hiinast, ehk kui Hiina maailmavaated sarnanevad Venemaale ja hakkavad läänemaailmale liiga vastu, siis on pigem NATO pilgud kuhugi mujale suunatud kui siia väiksesse kohakesse.
Kui seadused jäävad ajale jalgu või vananevad, siis need muudetakse ära. Mina näiteks usun, et ajateenistus ei ole sellisel kujul praegu enam otstarbekas ning praegust süsteemi tuleks reformida. See ei tähenda, et oleksin mingisugune põhiseadusevastane või riigivaenlane.
Kuskilt kuulsin, et Eesti peaks neli ja pool minutit vastu kui Venemaa ründama peaks. NATO'lt jõuaks abi kohale 20 minutiga.
Nädalatesse ümber paned need numbrid, siis saad vast reaalse tulemuse. Nutune ikka, aga minutid on naeruväärne. Teoreetiline miinimum peaks olema see, mis võtab tankidel aega Narva piirilt Tallinna sõita.
Nädalatesse ümber paned need numbrid, siis saad vast reaalse tulemuse. Nutune ikka, aga minutid on naeruväärne. Teoreetiline miinimum peaks olema see, mis võtab tankidel aega Narva piirilt Tallinna sõita.
pigem siis juba tunnid.. 20 nädalat kohale tulemine on pikk aeg.
Kommentaar