320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Ajateenistus!

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Sain 23. jaanuariks kutse arstlikku komisjoni. Kas võib juba ennustada ka, et kas mul minek suvel või oktoobris või kuidas selle asjaga on?
    Koondise põhimängija

Kommentaar

Algselt postitas ttBoll Vaata postitust
      Sain 23. jaanuariks kutse arstlikku komisjoni. Kas võib juba ennustada ka, et kas mul minek suvel või oktoobris või kuidas selle asjaga on?
      KRA puhul ei saa midagi ennustada.Aga suurem tõenäosus on ,et suvel.Samas kui sa neile põhjendad ,et sul on vaja põldu harida ja sa ei saa suvel minna, siis võid ka põhikutsega minna oktoobris.

Aga mis selle muu värgi kohta puutub ,siis need vennad ,kes minuga koos teenisid, neist oli ikka kõva enamus sellised ohmoonid, et isegi autojuhte neist ei saanud.Saadeti kuskile tagalasse moppi lükkama.Ei saadud absoluutselt aru,kuhu on satutud ja mis tegema peab.Kuivõrd seadus selline hetkel on , siis isiklikult leian, et kui minek on siis võib juba maksimumi ka võtta.Ei ole päris nii ,et kõik oskused mida sealt omandada võiks ka muus elus kasuks ei tule. Krt, mõni vend ei suuda elementaarselt kaartigi lugeda või koristada.Jah , koristamine ei ole vast kõige meeldivam tegevus, aga no kuidas nad tsiviilis hakkama kavatsevad saada, kui mopile vart külge ei saa ? Distsipliin on teine asi,mis ära kulub. On küll kohati päris halb kuskil NAKi rännakul jää ja muda peal madalroomamist harjutada eriti kui püksid on paar numbrit suuremaks läinud aga teed ära ja ei juhtu ka midagi.See võib muidugi olla ka erinev, sõltuvalt rühmast ja juhtkonnast, aga päris üle piiri siiski ei minda.Ühel täiesti arvestataval ja tugeval kaasvõitlejal hakkasid peale jõkke kukkumist(öeldi,et 2 kohta on ületamiseks, vend ise otsustas, et jää kannab) püksid tugevalt hõõruma ning ei sunnitud ülejäänud üritust tal kaasa teha.Tõsi tollel nädalavahetusel ta vist koju ei saanud, aga ega ta ei nurisenud ka väga.
      Üldiselt kel tervist on käigu ära.
      "Sometimes you look in a field and you see a cow and you think it’s a better cow than the one you’ve got in your own field. It’s a fact. But it never really works out that way." SAF

Kommentaar

Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitust
        See häda, et kui Venemaaga peaks mingi jama tõesti tulema, siis on Läti täielik läbikäiguhoov ja sisuliselt muudab ka Eesti kaitsemudeli mõttetuks, kuna peaksime ka lõunapiiri kaitsma. (Midagi sellist.)
        Tegelikult ei muuda. Me oleme valmis ka oma lõuna piiri kaitsma ja saame sellega ka edukalt hakkam.
        Ja Läti kohta veel nii palju, et neil on olemas struktuur, mida ei suudeta mehitada, kuna ilma ajateenistuseta ei teki piisavalt huvilisi. Ja seda isegi siis, kui raha on olemas palga maksmiseks. Lisaks ei ole neil varustust piisavalt. Ei ole võimekust korraldada piisavalt korralike hankeid.

Algselt postitas eston maravilha Vaata postitust
        kui hetkeolukorras sõidetakse lätist 5 minutiga üle ning eestist järgmise 10 minutiga, siis läti parema kaitsevõimekuse puhul kuluks selleks vastavalt 15+15 minutit. hurraa, suur võit!
        Matemaatika on sul tugev. Aga asjad ei ole nii lihtsad, et sa lihtsalt sõidad üle riigi. Me peame paar päeva vastu pidama, kuni abi saabumiseni ja ma usun sügavalt sellesse, et me ka saame sellega hakkama.

Algselt postitas eika Vaata postitust
        Ja palju lisandunuks pensionäre siis, kui kõik noored mehed oleksid sõjaväes käinud ja poleks sestap nüüd töövõimetud? Hinnanguliselt.
        Kas sa lugesid sealt välja, et sõjavägi tegi suure arvu inimesi töövõimetuks? Kui on, siis on see tõesti muret tekitav koht ja seda tuleks uurida ning parandada. Ma pole siiski kuulnud, et neid oleks. Teisest küljest tuleks siis juba uurida üldse noorte mees pensionäride (invaliidide) probleemi, sest ma tean kindlasti, et purjus peaga saadud invaliidistumised on väga suur number. Ja see on koht, millega tuleks võidelda.

Ja lisaks. Kas on üleüldse näideid sellest, kuidas sõjaväkke läheb ilge kusik ja tropp ning välja tuleb eluterve ja tubli mees? Ma küll pole sõjaväes käinud inimeste puhul sisuliselt isiksusemuutust täheldanud. Minu meelest armeest läbikäinud noormehed joovad ja laaberdavad ja paugutavad kõrvalt täpselt sama palju nagu ennegi.
        EI SAA. Sitast saia ei tee. Kui 18 aastat on talle kodus kõik lubatud ja inimene ise ei taha, siis ei muutu midagi. Ma olen näinud inimesi, kes on meheks saanud sõjaväes ja võib-olla oleks ise ka saanud elus selleks. See paralleel on aja jooksul kujunenud ja see on asi, mida ei saa üheselt kunagi tõestada. Kui inimene tahab, siis ta ka muutub. Poliitiliselt võiks ju küsida, et ära küsi, mida riik saab sulle anda, vaid mida sina riigile saad anda? Aga skeptikuid ei veena ka sellega, sest nad on jumala kindlad, et kõik millest nemad kasu ei saa, on mõttetu (vabandan üldistamise pärast). Kui minna tagasi mehistumise juurde, siis paraku olen näinud noori, kes tulles ajateenistusse ei oska ei tuba harjaga pühkida, niiti ja nõela kasutada ega ka suuda määrustiku lugeda (ja sellest aru saada). Nendele saab vähemalt selle selgeks teha. Lisaks õpetatakse neid iseseisvalt elus hakkama saada ja koostööd tegama (mis on päriselt ka suur probleem) ja selles keskkonnas saavad nad seda palju valutumalt teha. Need on kõik detailid. Iga väeosa õpetab oma spetsiifikaga midagi veel juurde. Ahjaa, kannatlikust õpetab ka. Ma ei hakka rääkima siin juures siis mis kasu sõjavägi saab.
        Lootus sureb viimasena, ütles usk ja tappis armastuse.

My spell checking is second to nine!

Kommentaar

On kellelgi aimu, kas kaelatraumaga millega käisin haiglas, ka võetakse? Haiglas tuvastati, et kaelalülid on korras, seega ei suudetud midagi enamat peale kaelatrauma kirjutada.
          Sellest on nüüd juba aasta aega järelmõjud olnud, et füüsiline pingutus tõmbab kaela täiesti krampi paariks päevaks ning see veel omakorda tekitab teisi häireid.

Kommentaar

Algselt postitas ttBoll Vaata postitust
            Kui sind meditsiiniliselt sobivaks on tunnistatud, siis tuleb ära täita kutsesobivustest ning selle pealt nad vist otsustavad millal minek on. Sellist juttu rääkisid nad mulle igastahes.

Kommentaar

Vene-Gruusia sõja aegu oli Venemaal võimalik peale tungida kahe mäe vahelt no ikka väga kitsast piirkonnast ja seda tehti suhteliselt kiiresti. Võttes arvesse, et Venemaa saaks Eestisse tungida väga mitmeid teid pidi ja lisaks, pommitades Narva elektrijaama, jättes suurema osa Eestist ilma elektrita, suudaks me iseseisvalt vastu panna paar päeva tops. Ja ka siis oleks kõige tõenäolisem, et NATO või siis tulnukad, kes meile appi tuleks, sõdiksid Eesti pinnal, mis oleks WAY WORSE. Seega puhtalt sõjaliselt ei ole armeel kuigi suurt kasutegurit tõepoolest, aga paljudel juba eelnevalt loetletutel põhjustel leian ma samuti, et kohustuslik sõjavägi võiks meil olla, aga teatud muutustega, mis on ajale jalgu jäänud.

Ja ma nii muuseas küsin, et mis proove veel arstlikus tehakse? Kas vastab tõele, et THC-d otsitakse pissiproovidest vaid pisteliselt? Nimelt endal ka jaanuari hakul komisjon, aga suure tõenäosusega plaanis detsembri alguses korra Hollandisse põigata. Siit ka teine küsimus, kaua üldse THC võib veres püsida sellistes kogustes, et seda on võimalik analüüsidest (mitte mingi CSI-level testidest, vaid eeldatavalt need odavamad EKV testid) näha?

Kommentaar

Algselt postitas markofkin Vaata postitust
                Minu vastu ei tunne keegi huvi. 13 aastat saab varsti ja keegi pole kirjutanud, et "tule, Marek, metsa, kaheks nädalaks riigi lobi peale". Kõik see laskur-sanitar-autojuht mööda külgi maha jookseb nõnna ju
                Siis tunne ise huvi, kui soov nii suur on. Ise sai selle aasta mais (kevadtormil) ka juba reservkogunemisel ära käidud, muidugi nende poolse kutsega. Aga seal oli päris mitmeid vendi, kes olid ise soovi avaldanud tulla ja seal nad olid. Üks härra seal rääkis, et ta olevat ka juba mingi paarkümmend aastat kutset oodanud, aga kurat enam ei pidanud vastu ja tegi ise avalduse. Meie satsile enne äraminekut aga öeldi, et kuskil kümne aasta pärast kohtume. Ehk siis, üks kord pidi suure tõenäosusega vahele jääma.
                Riigi lobile?? Näljalaager.
                SAF- “I am not kidding. This isn’t just a job to me. It’s a mission. I am deadly serious about it – some people would reckon too serious…we will get there. Believe me. And when it happens life will change for Liverpool and everybody else – dramatically.”

Kommentaar

Algselt postitas rauulo Vaata postitust
                  Tunnetan tugevalt negatiivset suhtumist "tänapäeva noortesse". Samamoodi võiks ju öelda, et sul on iganenud vaated. Tänapäeval on üha rohkem neid riike, kus ajateenistus ei ole kohustuslik ning see trend jätkab tõusmist. Eestis võiks samuti olla kaitseväekohustuse asemel vabatahtlik ajateenistus - kes soovib aasta enda noorest elust kuskil kasarmus juturaamatute lugemisele kulutada, siis palun. Paljud teised tahaksid sel ajal õppida, töötada või peret luua. Väidan, et praeguse seisuga piisaks Eestile palgaarmeest.
                  Hiilgav. Laenan FBst Olav Osolinilt:

Obama ja Romney 3. teledebatt näitas ilmekalt, et valijale meeldivad lihtsad kujundid ja kui saad vastasele kiirelt reageerides pasunasse anda, siis on asi eriti uhke. Üritades näidata, et Obama relvastuse kärped vähendavad USA sõjalist võimekust, oli Romney tiim oli välja kaevanud fakti, et USA laevastikus on täna vähem sõjalaevu kui 1916. a ja virutas selle sobilikul hetkel letti. Aga Obama reageeris imeliselt ja ütles, et võrreldes 1916. aastaga on täna USA armees ka vähem hobuseid ja tääke ning hakkas siis Romneyle seletama, et lisaks on nüüd veel sellised suured laevad, kust lennukid saavad lendu tõusta, neid nimetatakse lennukiemalaevadeks ja isegi sellised laevad, mis vee all sõidavad ja neid hüütakse allveelaevadeks. Mõni ehk ütleks, et president ei peaks konkurendiga niimoodi käituma ja teda avalikult mõnitama, aga avalikkuse silmis oli Romneyst hetkega tehtud vanamoodne mehike, kes ei tea modernsest armeest tuhkagi. Hobune ja tääk olid hetkega Twitteris kuumad märksõnad ja seni oma valikus kõhelnud inimeste küsitlus kinnitas, et Obama pani võidu kotti seisuga 2:1. Mees pani ju jumala lahedalt!)

Video selle lehe lõpus: http://www.dailymail.co.uk/news/arti...oes-viral.html
                  When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story!

Kommentaar

Diskleimer: alltoodud read ei ole üldistus kõigi noorte inimeste kohta, millena palun teda ka mitte võtta. Kirjapandu tõukub siiski antud kontekstist ehk siis ajateenistusevastased noormehed ja nende argumendid.

Täna oli pikk päev rahulikul objektil tööd, käed töötasid automaatselt ja mõte käis omi radu. Muuhulgas ka selle ajateenistuse osas.

Ma ei hakka kommenteerima florafänlust või neonatsismi (mis on ajateenistuse suhtes pussy-positsioonil olevate härraste stampargumendid miskil müstikalisel põhjusel), see viib ainult edasi seda suhteliselt jaburaks kakkunud kaevikusõda siin.

Mis puudutab "tänapäeva noortesse" suhtumist, siis lubage alandliselt teatada, et siinkirjutaja ei pea end - ega saagi pidada - teps mitte vanaks inimeseks ühegi tõsiseltvõetava kriteeriumi alusel. Seda taustsüsteemi, mille toel ilmselt tekib kuvand minust ja veel mõnest eelkirjutanust kui reliktmoraalsetest gerontidest, võimendab paraku üksiti ja ainult tänane põlvkond vanuselises diapasoonis 17-25 ehk. Õigemini - nende häälekam või teisalt ka hääletum osa (enamus?), kes omakorda genereerivad oma põlvkonnaimidžit.

Kuhu ma tahan jõuda? Ma tahan öelda: ajateenistuse-vastalisus tänase ajateenistusealise noorsoo seas ei ole kantud suuremalt jaolt mitte pragmaatilistest argumentidest ajateenistuse vastu või muude riigikaitsevormide poolt, vaid meie tänaste noorte valdavast võimetusest praktiseerida vabadust tunnetades samas kohustusi, mida vabaduse praktiseerimine neile asetab. Vabadus, isikuvabadus, valikuvabadus - see tähendab paljudele tänastele noortele (ja mulle tundub, et ka enamusele siinsetest ajateenistuse vastu sõnavõtjaist) AINULT õigust kõik puu taha saata ja teha nii, nagu tema enda tahtmine parasjagu käsib. Egoistlik, enesekeskne, empaatiapuudeline pseudourbaanne põlvkond, iroonilisel kombel moodsa demokraatia sünnitis. Selle võimetuse avaldumisvorme on mitmeid, kõikvõimalikest kohustustest vahendeid valimata kõrvalepõiklemise kõrval muuhulgas näiteks ka resoluutne soovimatus töötada lihtsates ametites (ja suutmatus sooritada lihtsaid füüsilisi igapäevaülesandeid majapidamises, igapäevaelus jne); kogukonnatunde puudumine ja selle mittemõistmine; veidi kaugemale vaadates ka vanemarolli astumise edasilükkamine meditsiinilisi vastunäidustusi kaasatoova vanuseni, et säästa ENDALE elatud aega jne jne jne.

"NATO nagunii ei kaitse!"
                    "Venkud sõidavad nagunii üle kümne mintsaga!"
                    "Nahui ma istun seal kasarmus!"
                    "Mul on vaja pere luua kohe peale keskkooli, hoolimata sellest, et ma pole pidanud elus ühtki töökohta ega evi ülepea mingit reaalset elukogemust väljaspool vanematekodu!"

Palju erinevaid vabandusi lihtsalt kolmesõnalise lause väljendamiseks. Lause, millele emad naeratades noogutavad ja leebudes ukse kinni tõmbavad. "Las ta olla siis pealegi, ta on mul selline omapärane..."

"MA EI TAHA!"

Mida see riik siin, mille osa ja sambake sina oled, sinult ülepea nõuab, kui sul on olnud õnn või õnnetus sündida munad püksis? Nõuab sõna otseses mõttes, seab tingimuseks?

Nõuab, et sa käiksid koolis põhihariduse omandamiseni või 16-aastaseks saamiseni.
                    Ja nõuab, et sa läbiksid 8-kuulise kursuse riigikaitseliste põhiteadmiste omandamiseks, et sitt-leivakotis-olukorras oleksid sa võimeline vähemalt teoreetiliseltki oma parima suutmise järgi kaitsma võimalust praktiseerida oma vabadusi.

Sealt edasi oled sa vaba nagu lind. Sult ei nõuta ei pereloomist, ei maksude maksmist, ei töökoha pidamist, ei majandusse panustamist ega ühiskonnaelus osalemist. Sa oled vaba, täieliselt vaba, praktiseerimaks oma piirideta, nõudmisteta ja tingimusteta vabadust.
                    Kõrge hind?
                    Kui on, siis tahad ikka kuradima odavalt läbi saada.

Kommentaar

Ja lisaks. Kas on üleüldse näideid sellest, kuidas sõjaväkke läheb ilge kusik ja tropp ning välja tuleb eluterve ja tubli mees?
                      Neid näiteid on palju. Nimesid ei ole mul mõtet välja tuua kuna sa niikuinii ei tea kõiki inimesi kes siin Maarjamaal elavad.

Kommentaar

Algselt postitas Teiresias Vaata postitust
                        Vene-Gruusia sõja aegu oli Venemaal võimalik...
                        Taktikast, võimekusest ja paljudest asjadest ei tea sa midagi (sa oskad mõelda vaid tsivilistina). Lisaks Gruusia sõjas (mille näite sa tõid) oli väga palju ärahoitavaid negatiivseid aspekte (Gruusia jaoks) millest avalikkuses pole räägitud ja mispärast see sõda nii kiirelt läks. Jah ma tean päris mitmeid asju sealt (kui tahad öelda, et ma mitte midagi ei tea, et ainult lehtedest lugesin). Need aga ei ole siin kommenteerimiseks kuna see on mõttetu...ei ole mõtet vaielda foorumis inimestega, kes valdkonnast ei tea midagi või vähe teavad.

Kommentaar

Ma tean kõike aga ei ütle teile kuna olete lollid suhtumine on ka hea muidugi

Kommentaar

Tekst X
                            Tore lugulaul, kuid kahjuks ei oska arvesta seda, et isegi ajal, mil vist sina tõeliseks meheks said, polnud sul ühtegi platvormi ütlemaks, et käige perse oma lolli süsteemiga. Seega võis protestijate hulk olla täpselt selline nagu täna, lihtsalt täna on end lihtne mingis ruumis kuuldavaks teha.

Ja, noh, eks see ühiskonna ja vabaduse mõiste ole ka natuke arenenud, kui orjapõlvega võrrelda.

Kommentaar

Algselt postitas Martin Vaata postitust
                              Seega võis protestijate hulk olla täpselt selline nagu täna, lihtsalt täna on end lihtne mingis ruumis kuuldavaks teha.
                              Absoluutselt. Aga kuidas see nending peaks tõestama seda, et protestid on õigustatumad kui ajal, mil nende esitamiseks polnud võimalusi? Protestil on alust pelgalt sellepärast, et "mul on õigus protestida"? Sa põhimõtteliselt ju kirjutad üheselt alla osale mu jutust, mis puudutas vabaduse praktiseerimist kohustusi tunnistamata.

Ja see "...sina tõeliseks meheks said..." osa - Martin, meil sinuga on viimasel ajal raske jätta ükskõik, mis teemal isiklikuks minemata, aga proovida ju võiks. Ma ise olen täitsa teadlikult selles suunas üritusi teinud.

Kommentaar

Absoluutselt. Aga kuidas see nending peaks tõestama seda, et protestid on õigustatumad kui ajal, mil nende esitamiseks polnud võimalusi? Protestil on alust pelgalt sellepärast, et "mul on õigus protestida"? Sa põhimõtteliselt ju kirjutad üheselt alla osale mu jutust, mis puudutas vabaduse praktiseerimist kohustusi tunnistamata.
                                See, et need protestid õigustatud pole (või õigustatumad või veel midagi muud) või, et kohustusi ei tunnistata, on ju sinu arvamus. Mis ajast on ühe persooni arvamus aga see õige arvamus? Näppudel võib need ajad vast üles lugeda. Kunagi tuli ju mingil sellil või sellitaril mõte, et võiks Eesti riik ka olla, siis öeldi vast kah, et idioot ja ei tunneta, kus ta elab ja mis on tema kohustused OMA riigi ees. Noh, läks nagu läks.

Kommentaar

Working...
                                X