Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

õlle joomine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

• Tofoa
    replied
    Algselt postitas lorenzo Vaata postitust
    Brooklynit peaks olema Selveris. Üldiselt on siiani alkovabadest ostukorvi sattunud GO Pilsner ja Pale Ale, need on juba täitsa ok maitsega. Ükski nn. crafti-tootja väljalase pole veel niivõrd parem olnud, Põhjala omad on veel proovimata. Hinnavahe kahjuks ka ei ole väiketootja kasuks- kuni 1 euro 0,5l purgi eest vs. 2-3 eurot 0,33l pudeli eest
    Mulle meeldib Mikkelleri alkovaba kõige enam.

Aga tavapoes leiduvast mõistliku hinnaga alkovabast on kõige parem Clausthaleri filtreerimata rüübe.

Leave a comment:

• lorenzo
    replied
    Brooklynit peaks olema Selveris. Üldiselt on siiani alkovabadest ostukorvi sattunud GO Pilsner ja Pale Ale, need on juba täitsa ok maitsega. Ükski nn. crafti-tootja väljalase pole veel niivõrd parem olnud, Põhjala omad on veel proovimata. Hinnavahe kahjuks ka ei ole väiketootja kasuks- kuni 1 euro 0,5l purgi eest vs. 2-3 eurot 0,33l pudeli eest

Leave a comment:

• Tofoa
    replied
    Minu arust alkoholivabade õllede arutelu on siin igati teretulnud. Samas Saku Originaali promomine võiks minna küll läbusse või kuhugi mujale.

Leave a comment:

• atleticomadrid
    replied
    alkoholivabad käigu spoilerisse!

Leave a comment:

• cannuman
    replied
    stock teemaga jah eksinud.

Leave a comment:

• j6u1uv4n4
    replied
    miks sa alkoholivaba õlut jood?

Leave a comment:

• Marduk
    replied
    Mina toetan neid, kes tulevad uute pruulidega lagedale. Kui keegi teeb mingi väga hea sooduka siis võin sealt ka võtta, aga kuna mu hobi on ikkagi erinevad õlled siis eelistan alati uusi (loe:neid mida proovinud pole).
    Kohtasid toetan ka eelistades neid veebipoodidele. Osad teevad ise kohale toomist, teistega saab ette ära tellida ja siis korralikude vahedega vahetust tehtud.
    Parim enne on huvitav termin. Ameerika hype pruulikodade mõistes on superhumalalurrid juba siis vanad kui nad purki või pudelit puudutavad ehk neid peaks otse keevalt ilma jahutamata jooma (loe:ära võta liiga tõsiselt mu juttu eks). Samas EL regulatsioonide järgi on kehtestatud erinevad standardid millele toidukaubad peavad vastama. Eesti jaeketid on muidugi kehtestanud enda reeglid, ühed rangemad, kui teised, aga las see jääda nende südametunnistusele. Reaalsus on see, et õlu ei lähe halvaks ega muutu toksiliseks samamoodi nagu näiteks liha. Aegunud õlu võib tagumised torud ehk ära puhastada, maitse võib olla hapu või oksüdeerunud aga üldiselt annab nina või esimene sõõm märku, kas see su sisikonnast läbi läheb või mitte. Aga parim enne panna õlledele, mis on vaadilaagerduse läbi teinud noh ma ei tea, see on ametniku rumalus.
    Aga ma nõustun sellega, kes eespool ütles, et tegu ei ole esmatarbekaubaga. Tarbige mõistlikult!

Leave a comment:

• mjaasa
    replied
    +1 futbolidipaul

Investeerimisraadios käis hiljuti Jaanis Tammela Tankerist. Veidi rääkis seal elust-olust. Rääkis ka sellest parim enne nõudest.

Leave a comment:

• futbolidipaul
    replied
    Algselt postitas cannuman Vaata postitust
    Aga teemasse ka. Väikepruulijaid ei toeta (praeguses kriisis). Esiteks on see teenus/toode mida pole hädasti tarvis ja ennem oleks vaja teisi toetada. Lisaks ei kaasa see suurel hulgal töölisi ja sotsiaalne tagajärg on väike.

Teiseks nad üksikute eranditega väga minu maitsele kraami ei tooda ka.
    Palun. Sinu otsus. Tooda teisi väiketootjaid. Reklaami vastavas teemas, keda oluliseks pead ja lase tulla. Mulle meeldivad väiketootjad ja see ongi nišikas. Sellepärast tuletangi seda meelde selles teemas. Mul silm ka ei pilgu, kui üks neist mitmest kehvast söögikohast Tallinna või Tartu peaväljakul kinni pannakse. Küll tuleb järgmine asemele. Nad ju tihti vahetuvad seal. Õlletootjatega on ilmselt sama, aga kui mõni minu lemmikutest kinni pandaks, oleks kahju küll. Kas mõni uni vahele jääks, vaevalt, aga kui ma saan midagi ostes toetada, siis teen ka seda hea meelega.

Algselt postitas Stok
    Väga suur kaotus ei oleks tõepoolest
    Väärt sisend. Vähemalt on teema kogu aeg aktiivne

Leave a comment:

• cannuman
    replied
    Algselt postitas Stok
    Kui müügiperiood pikeneb, siis miks see automaatselt kahjumiks osutub?
    Ei osutugi.

Kasum/kahjum on konkreetse aruandlusperioodi tulude ja kulude vahe lihtsalt öeldes.

Pigem siin mõeldi et niisama seisev kaup tekitab kulu (ja ei teeni tulu).

Leave a comment:

• j6u1uv4n4
    replied
    Eelmise MASU ajal sattusin ühte korterisse mille omanik oli ca 80ndate lõpus surnud, aga alkoholikapp oli täiesti puutumata. Väärt leid, niisiis andsime kõigele tuld mis seal oli. 80ndate õlle oli suht vee maitsega. Viina ja muud piiritust kannatas juua küll.

Leave a comment:

• lorenzo
    replied
    Algselt postitas Stok
    Võtan järjekordselt sõna teemal, mida ma ei valda, aga õlu seisab pudelis ju suht kaua. Pool aastat? Aasta? Kauemgi? Võib-olla mitte Mees Ja Koer OÜ õlu, aga väikepruulide oma kindlasti. Kui ei saa juurde toota, sest ladu on täis, siis ei ole tootmiskulusid ja ei saa rääkida kahjumist, vaid saamata jäänud kasumist, eksju? Sellest saan aru, et ruumide rent ja tehase soetuskulud on vaja tasa teenida, osa toorainest võib rikneda jne, aga ma arvan, et see ei ole nii traagiline ühti. Kui keeluaeg läbi saab, siis tehakse kaotatud aeg kuhjaga tasa, uskuge mind. Iga eestlase püha kohus saab olema iga päev üht mängu vaadata ja süüa ainult grilli ja juua ainult lutipudelist.

Offtopic, aga kas internetikasiinodel ka kunagi raske aeg on? Tundub, et nende põldu väetab küll iga sitt.
    nagu ma sõbra jutust aru sain, siis poed nõuavad et pudelil oleks kehtivusajaks 6 kuud. IPA-d muidu peaks kuni 9 kuud täitsa ok olema. Põhjala nüüd vaevalt selle kriisiga kinni läheb, pigem lihtsalt tootmine seiskub mingiks ajaks ja tulu puudub. Mõni nõrganärvilisem tootja võib olla tõesti paneb oma tootmise ka lukku, pigem siiski ei usu

Leave a comment:

• Sihvakas murukarikas
    replied
    Algselt postitas cannuman Vaata postitust
    Algselt postitas Stok
    Väga suur kaotus ei oleks tõepoolest
    paras paar.

Leave a comment:

• cannuman
    replied
    Algselt postitas Stok
    Kas raamatupidamises on üldse terminit "saamata jäänud kasum"? Ma õppisin selle ära oma eelmise tööandja juures ehk Playtechis. Kui teenus crashis, siis raha ei tulnud papa juurde, aga tegelikult see pole ju kahjum, vaid saamata jäänud tulu.
    raamatupidamises on laos seisev kaup vara, millel on oma väärtus.

Teenust muidugi lattu ei pane.
    -----------

Aga teemasse ka. Väikepruulijaid ei toeta (praeguses kriisis). Esiteks on see teenus/toode mida pole hädasti tarvis ja ennem oleks vaja teisi toetada. Lisaks ei kaasa see suurel hulgal töölisi ja sotsiaalne tagajärg on väike.

Leave a comment:

• atleticomadrid
    replied
    Laos seisev kaup on juba ise kahjum.

Leave a comment:

Working...
X